Er is ontzettend veel te beleven in de kleurrijke deelstaat Rajasthan in India. Wij lichten er graag een aantal belevenissen uit:

Stadswandeling door Old Delhi

Een rondreis door Rajasthan begint in Delhi en een wandeling door Old Delhi mag dan eigenlijk niet ontbreken. Bereid u voor op een cultuurshock! Dit deel van de stad oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja's, fietsen, auto's en paardenkarren. Uw wandeling begint bij de Jama Masjid, waar op de binnenplaats 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden, en eindigt bij de Fatehpuri Moskee. Deze moskee werd gebouwd in 1650 door één van de vrouwen van Shah Jahan. Door één van de poorten kunt u het Red Fort zien liggen. Tijdens de wandeling zult u ogen tekort komen! Op iedere vierkante meter is wel een winkeltje of 'restaurantje' te vinden. Houd uw camera in de aanslag want behalve overweldigend is dit ook een heel fotogeniek deel van de stad.

Kookworkshop Udaipur

De Indiase keuken kent een explosie aan smaken. Neem tijdens uw rondreis door India een kijkje in de keuken van een Indiase familie. Zij heten u van harte welkom in hun traditionele huis en geven een kookdemonstratie. De vrouw des huizes laat u zien hoe u met de meest uiteenlopende ingrediënten lekkere Indiase gerechten bereid. De nadruk zal liggen op de vegetarische keuken en uiteraard kunt u na de demonstratie ook zelf genieten van alle gerechten. Een bijzondere manier om elkaar te ontmoeten en direct meer te leren over de ins en outs van de Indiase keuken!

Het traditionele dorpsleven

Tijdens een wandeling door het dorpje Narlai maakt u kennis met de traditionele manier waarop de lokale bevolking tegenwoordig leeft. Narlai is een hechte gemeenschap en elk individu is gelukkig, tevreden en trots! De inwoners leven van de landbouw en zijn tevreden met een heel eenvoudig leven. Tijdens de wandeling kunt u bij sommige huizen naar binnen gaan, met mensen praten, vragen stellen, een kopje thee drinken of een bidi met hen roken. Een waardevolle aanvulling op uw rondreis door India.

Zipline in Neemrama

Via kabels 'vliegt' u over het Neemrama Fort Palace en omgeving. Best spannend, maar mooi om deze omgeving eens vanuit de lucht te bekijken. Eenmaal terug op vaste grond krijgt u een rondleiding door het paleis en natuurlijk blijft u hier ook overnachten. Neemrama ligt op anderhalf uur rijden van Delhi en is een goede plek om de rondreis te eindigen zonder Delhi weer in te 'moeten' rijden. Het paleis ligt op anderhalf uur rijden van de luchthaven.

Old Delhi
Narlai
Udaipur
Heritage Water Walk Jaipur
Zipline Neemrama Fort Palace

Veel beleven tijdens een rondreis India? Bekijk onze voorbeeld rondreis Beleef Rajasthan.


Bazaar Walk in Jaipur

Om Jaipur van een andere kant te leren kennen maakt u een wandeling over de bazaars van de oude stad. Een gids loodst u door kleine steegjes waar het ruikt naar specerijen zoals kurkuma, kaneel en kardemom en vrouwen onderhandelen over de prijs van armbanden en sari's. Waar alle "ingrediënten" te koop zijn voor een trouwerij, gelovigen hun gebeden doen in kleine heiligdommen langs de weg en winkeliers kruidige lekkernijen en heerlijke Chai verkopen; een kruidige thee met veel melk.

Heritage Water Walk

Gebouwd in 1734 jaar geleden tijdens het bewind van Sawai Jai Singh (1698-1740), is het uitgebreide watersysteem van Nahargarh (even buiten Jaipur) één van de belangrijkste kenmerken van het fort, dat op de een of andere manier niet de aandacht krijgt die het verdient. Heritage Water Walk organiseert een wandeling van anderhalf tot twee uur waarbij verhalen worden onthult die verborgen liggen in de majestueuze forten van Nahargarh en Amber. Verhalen over water, mensen en over het leven zoals het zich ontwikkelde in de woestijn. Zodanig verteld dat het mensen van alle leeftijden en culturen verbindt. Uw gids is Neeraj Doshi, hij heeft een passie voor alles wat te maken heeft met water en heeft al tien jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid.

Monkey Train in Deogarh

Maak een ritje door de Kamlighat regio met de 'Monkey Train'. De trein is al sinds 1930 continu actief en was een joint venture tussen de voormalige Maharadja van Jodhpur en Maharana van Udaipur. Tijdens de treinrit passeert u tunnels en het heuvelachtige terrein van de regio Kamlighat met een fantastisch uitzicht op het prachtige landschap. De trein wordt Monkey Train genoemd omdat de apen op de een of andere manier de tijd van de trein kennen en op afgelegen stations samenkomen om gevoerd te worden door de passagiers. Af en toe stappen ze zelfs in de trein!

Interesse gekregen in een rondreis door Rajasthan? Bekijk onze rondreizen India of neem contact met mij op: 015-2571803

Evelien Booms

Evelien Booms

Reisspecialist Sri Lanka, Vietnam, Nepal, Bhutan en India

"Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"