Na een mooie maar drukke periode behoefte aan een ontspannen huwelijksreis? Dan heeft Thailand een grote keuze aan mooie plekjes om je even met z'n tweetjes terug te trekken. Het Anantara Rasananda op Koh Phangan is één van die plekken.

Kho Phangan staat bekend om de steeds groter en commerciëler wordende full-moon party's. Maar daar buiten is de rest van het eiland er in geslaagd ongerept te blijven. De stranden zijn idyllische (wit zand, warm turquoise water, palmbomen) en het is er veel minder druk en ontwikkeld dan buureiland Koh Samui. Er is één echt luxe hotel, aan de andere kant van het eiland en ver weg van de mushroom shakes: het Anantara Rasananda Koh Phangan Villa Resort & Spa. Het resort ligt te midden van tropische planten en bloemen op de rand van Tong Nai Pan Noi Beach.

anantara-koh-pan1-1514665674.jpg'
anantara-2-1514665699.jpg'

De 44 suites en villa's - elk met een eigen zwembad - zijn hip en stijlvol, ingericht in moderne oosterse stijl met levendige kleuren. Gebouwd in de traditionele Thaise stijl beschikt het resort over een state-of- the-art spa en een open-air restaurant wat uitkijkt over zee. Ook een privé-diner op het strand behoort tot de mogelijkheden. De Lounge serveert een goed glas wijn, Champagne en sigaren - allemaal een zeldzame traktatie op dit eiland – en je kunt waar je maar wilt op het strand eten. Er zijn yogalessen en Thaise kooklessen, een infinity pool èn op een steenworp afstand: de zee, warm en helder en ideaal voor snorkelen.

Willen jullie meer zien dan alleen het resort dan zijn er in de nabije omgeving een aantal mooie tempels. Ook het Ang Thong Marine Park, bestaande uit 42 kleine eilandjes, is een aanrader. Koh Phangan bestaat voor een groot deel uit jungle en een jungle trekking is zo geregeld. Willen jullie iets meer van Thailand zien tijdens jullie huwelijksreis? Combineer het verblijf op Koh Phangan dan met een bezoek aan Bangkok en/of het Khao Sok National Park. Bekijk ter inspiratie de huwelijksreis Bangkok & Koh Lipe..

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Reisspecialist Indonesië en Sri Lanka

"Na diverse mooie studiereizen naar Indonesië ben ik verliefd geworden, wat heeft dit land veel te bieden! Maar ook Thailand en Sri Lanka zijn zeer de moeite waard. Met veel plezier organiseer ik steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op de wensen van de klant."