Laos is waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je je huwelijksreis aan het plannen bent. Dat is onterecht, want Laos heeft een aantal pareltjes, zoals het Nam Kat Yorla Eco Resort. Al is dit vooral geschikt voor honeymooners op zoek naar een combi van romantiek èn avontuur. Het resort bereik je vanuit Luang Prabang. Je zult merken dat de weg hier naartoe kronkelig is en de omgeving steeds bergachtiger wordt. Het resort is gelegen nabij de Nam Kat rivier en omgeving kenmerkt zich door rijstvelden en een zeer bosrijk gebied, dat grotendeels beschermd is.

yam-kat-1-1514463708.jpg'
yam-kat-3-1514463724.jpg'
yam-kat-4-1514463741.jpg'
yam-kat-honeymoon-2-1514463751.jpg'

Het gebied leent zich uitstekend voor outdoor activiteiten, zoals mooie wandelingen en fietstochten door het regenwoud en langs watervallen. Een bijzondere activiteit is de Treehouse Hike, een tocht die begint met een trekking naar de waterval Huay Soum op ongeveer 1,5 km afstand lopen. Daarna trek je een stuk door de jungle en lunch je op een mooie plek in het bos. Na de lunch gaat de trekking verder langs de Namkat Stream waarbij je over 13 loshangende bruggen loopt! Met negen ziplines keer je weer terug naar het beginpunt van de trekking. Wil je deze activiteit helemaal onvergetelijk maken? Blijf dan een nachtje slapen in een boomhut.

Het resort heeft diverse accommodaties, van een eenvoudige eco room tot en met een ruime en luxe pool villa. Alle accommodaties zijn ruim opgezet, hebben een eigen balkon en zicht op de natuur. Op aanvraag is het mogelijk in alle rust en privacy op je eigen terras te ontbijten. Overige faciliteiten zijn goede restaurants en een mooie Spa.

Meer informatie:

Deze accommodatie is goed te combineren met de voorbeeldreis Huwelijksreis Laos
Het Nak Kat Yorla Resort

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Reisspecialist Myanmar, Laos, Cambodja & Filipijnen

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."