Sri Lanka heeft alles in zich voor een onvergetelijke huwelijksreis; tempels en forten, nationale parken, jungle, sfeervolle accommodaties, een goede keuken en mooie stranden. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een huwelijksreis Sri Lanka en de Malediven is een verblijf tussen de theevelden inclusief treinreis, high tea, onvergetelijke zonsopgang en wandeling met picknick! Zo kan een romantisch verblijf tussen de theevelden eruit zien:

Jullie reizen per trein (observatiewagon, 1e klas) naar Nuwara Eliya, gelegen is op 1889 meter. Tijdens deze reis kunnen jullie genieten van schitterende uitzichten over uitgestrekte theeplantages, de groene heuvels, kleine dorpjes en watervallen. Nuwara Eliya was vroeger het favoriete vakantieoord van de op Sri Lanka woonachtige Engelsen. Zij wilden de hitte en drukte van de laagvlaktes ontlopen. Nuwara Eliya is dan ook een stukje Engeland in de tropen: victoriaanse villa's, een golfbaan, rozentuinen, lage temperaturen en veel mist. Na aankomst maken jullie een stadstour door Nuwara Eliya en genieten jullie van een high tea in het Grand Hotel. Hierna volgt de transfer naar Haputale, gelegen in heuvelachtig gebied met theeplantages. Vanwege de hoogte kan het hier een stuk koeler zijn dan in de rest van Sri Lanka. Jullie verblijven in het Melheim Resort; gelegen op een schitterende plek! Het is een intiem hotel met maar 9 kamers met balkon, restaurant, zwembad en stoomkamer voor totale ontspanning.

Treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya
Melheim Resort
Liptons Seat

De volgende dag staan jullie heel vroeg op om naar Lipton's Seat te rijden, een uitkijkpunt over de theeplantages. Dit uitkijkpunt werd vroeger door Thomas Lipton – oprichter van het bekende thee merk – gebruikt om de vorderingen van de theepluksters te volgen. Het uitzicht over Haputale en omgeving is hier prachtig, vooral met zonsopkomst. Terug in het resort staat er een heerlijk ontbijt op jullie te wachten. Zoek eventueel een mooi plekje uit in de tuin. Na het ontbijt staat er een wandeling door de omgeving van Haputale op het programma waarbij diverse watervallen worden bezocht. De wandeling wordt begeleidt door een lokale gids die de omgeving goed kent. Hij heeft ook een lunch bij zich zodat jullie op een mooie plek kunnen picknicken. De rest van de middag is ter vrije besteding om te genieten van de faciliteiten van het resort. 's Avonds genieten jullie van een romantisch diner bij kaarslicht.

De laatste dag in het theegebied bezoeken jullie een theefabriek waar het gehele proces van plukken tot verpakken wordt uitgelegd en waar jullie natuurlijk verschillende soorten thee kunnen proeven. We doen dit bewust 's morgens omdat dan de productie plaatsvindt. Na dit bezoek vervolgen jullie je reis naar bijv. Galle, een van de Nationale Parken of het strand.

Lees hier onze vijf tips voor het plannen van een huwelijksreis.

Evelien Booms

Evelien Booms

Reisspecialist Sri Lanka, Vietnam, Nepal, Bhutan en India

"Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"