Nepal heeft indruk op me gemaakt... Het is het land van Boeddha, de Himalaya, bijzondere koningssteden, prachtige tempels, kloosters & stupa's, charmante bergdorpjes, indrukwekkende natuur & schitterende uitzichten.

Pokhara is een van de plaatsen die ik tijdens mijn rondreis door Nepal bezocht. Het stadje heeft een prachtige ligging aan de voet van het Himalaya gebergte en aan het Phewa meer. Er hangt een heerlijk ontspannen sfeertje en er is van alles te doen.

Paragliden
Drankjes aan Phewa meer
World Peace Pagoda
Uitzicht van Sarangot

Plannen voor een reis naar Nepal? Doen! Het is een geweldige bestemming! Bekijk onze voorbeelden van rondreizen Nepal.

Pokhara is vooral bekend als beginpunt voor een trekking door het Himalaya gebied, zoals de Poon Hill Trekking of de Annapurna Base Camp Trekking. Mocht u geen tijd hebben voor een meerdaagse trekking zijn er ook diverse mooie dagwandelingen in de omgeving te maken, bijvoorbeeld naar het bergdorpje Sarangkot.

Voor de cultuurliefhebbers is het interessant om een bezoek te brengen aan de World Peace Pagoda (Shanti Stupa). De Pagoda ligt boven op een berg en is een van de 80 World Peace Pagoda's die over de hele wereld zijn gebouwd. Vanaf de Pagoda heeft u schitterend uitzicht over het Phewa meer. U kunt hier naartoe wandelen of gedeeltelijk per auto omhoog gaan.

Een leuke manier om Pokhara en omgeving te verkennen is per fiets. Fietsen zijn op verschillende plaatsen in de stad te huur. Ook is het leuk om een bootje te huren en over het Phewa meer te varen. Een andere aanrader (voor de avontuurlijke reiziger) is paragliden! Pokhara is een van de beste & mooiste plekken ter wereld om te paragliden. Door de gunstige ligging aan het Annapurna gebergte heeft u tijdens het paragliden geweldig uitzicht; aan de ene kant over de besneeuwde bergtoppen en aan de andere kant over de stad, het meer en het platteland. Een onvergetelijke ervaring!

In Pokhara zijn ook voldoende mogelijkheden om te relaxen. Er zijn vele spa's te vinden voor een heerlijke massage. Aan de oever van het Phewa meer zijn diverse restaurantjes en cafeetjes te vinden voor een lekker drankje of een goede maaltijd. Ook is Pokhara met haar vele winkeltjes een goede plek om leuke souvenirs te shoppen! Tip: Lekker eten en drinken bij The Maya Pub & Restaurant en The Lemon Tree!

Kortom, een fijne plek die niet mag ontbreken tijdens een rondreis door Nepal!

Diana Friedrichs

Diana Friedrichs

Senior Sales Support

Reizen is voor mij één van de mooiste dingen die er bestaan. Door mijn interesse voor andere landen en culturen en mijn passie voor reizen was de keuze voor de opleiding Toerisme & Recreatie aan de NHTV snel gemaakt. Sinds 2013 ben ik werkzaam bij Namasté Reizen en help ik met veel plezier bij het organiseren van onvergetelijke unieke reizen door Azië. Dit mooie continent biedt door haar grote verscheidenheid de mogelijkheid om alle wensen van een reis te vervullen. Inmiddels heb ik zelf de bijzondere landen India, Sri Lanka, Indonesië & Nepal bezocht en kan het iedereen aanraden om het prachtige Azië te gaan ontdekken!