Hoi An is een sfeervol stadje aan de kust van Vietnam. U kunt er wandelen door de kleine straatjes - het centrum staat op de Werelderfgoedlijst -, thee drinken in een oud theehuisje, musea bekijken, fietsen naar het strand OF één van onderstaande bijzondere activiteiten boeken:

My Grandma's Homecooking

Stap op een boot voor een 35 minuten durende tocht naar een klein dorp op een eilandje in de Hoi An Delta. Hier ontmoet u grootmoeder en leert u een aantal streekgerechten bereiden zoals vis en een groene papaya salade. De gerechten worden na de workshop opgediend in de tuin van grootmoeder. Een kennismaking met het plattelandsleven van Vietnam en die heerlijke Vietnamese keuken.

Lifestart Foundation

De Lifestart Foundation probeert het leven van minderbedeelde Vietnamese kinderen en hun families een beetje mooier te maken. De Foundation werd in 2000 opgericht door de Autralische Karen. Je kunt de Stichting steunen door een workshop schilderen of lantaarn maken te boeken. Deze workshops nemen een halve dag in beslag en geven ook meer informatie over de Stichting. Ook kunt u dagelijks deelnemen aan een Vietnamese Thee Ceremonie. Wat u zeker zou moeten doen is deelnemen aan een taalles Vietnam. Deze les helpt u makkelijker contact te leggen met de lokale bevolking. U kunt hier reserveren: www.lifestartfoundation.org.au/lifestart-foundation-workshop/classes-and-tours/booking

Lifestart Foundation
Hoi An Photo Walks
Jack's Cat Café

Hoi An Photo Walk

Deze workshop van 4 uur is Interessant voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn verschillende workshops; vroeg in de ochtend, tijdens zonsondergang op het platteland of juist later op de avond. U wandelt met een kleine groep door Hoi An en leert het stadje beter kennen, maar ook uw camera en dit resulteert in mooie foto's. Want u komt op plekken waar veel toeristen niet komen. Er zijn ook privé foto wandelingen mogelijk. Informeer bij ons naar de mogelijkheden om een foto wandeling in uw reis op te nemen. De kosten bedragen ongeveer € 50,00 per persoon, incl. drankjes. http://hoianphotowalks.com/

Farming & Fishing Tour Hoi An

Met deze tour gaat u de stad uit om per fiets en boot het platteland rondom Hoi An te verkennen. Fiets door rijstvelden, vaar langs kleine dorpjes, help mee op het land en leer vissen van een lokale visserman. De ochtend wordt afgesloten met een heerlijke versbereide lunch. Deze tour is dagelijks te boeken en vooral voor kinderen een aanrader.

Jack's Cat Café

Kattenliefhebbers mogen dit Café niet missen. Hier worden katten met liefde opgevangen en verzorgd. Vergeet niet om vooraf te boeken. Dit kan eenvoudig via de Facebook pagina: www.facebook.com/jackscatcafe/ Een bezoek aan het Café duurt maximaal een uur en kost 100,000 vnd inclusief een drankje.


Bekijk hier onze voorbeelden van rondreizen door Vietnam. Wij organiseren reizen op maat, dus bovenstaande activiteiten nemen wij graag op in uw reisprogramma.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"