Tijdens mijn studiereis verblijf ik op uitnodiging in het exclusieve Song Saa Private Island Resort in Cambodja. Het resort ligt op 45 minuten varen voor de kust van Sihanoukville en is een stukje paradijs op aarde en pure verwennerij voor haar gasten. De villa's beschikken allemaal over een eigen zwembadje en uitzicht over de oceaan. De jungle villa's genieten veel privacy en bij de overwatervilla's loop je direct vanaf je veranda de zee in! Relaxen is het belangrijkste doel en wordt onder andere bewerkstelligd door yoga lessen die iedere dag worden gegeven of heerlijke massages. Echter is er ook zeker ruimte voor wat avontuur: snorkelen, kayakken, zeilen, kookles. Of het eiland Koh Rong ontdekken met vissersdorpjes, regenwoud en watervallen.

Song Saa
Song Saa
Song Saa
Song Saa

Het resort doet veel voor de lokale gemeenschap zoals scholing, gezondheidszorg en werkgelegenheid. Tevens is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van het eiland en proberen ze dit ook op de buureilanden op touw te zetten. Mooie initiatieven zoals onder andere het opnieuw tot ontwikkeling brengen van een huisrif en de uitbreiding van het bestaande koraal. Kortom een bijzonder en luxe verblijf, in het bijzonder voor wie zoekt naar rust en privacy en zeer geschikt voor een huwelijksreis. Wedden dat je het uitchecken zolang mogelijk wilt uitstellen?

Ga naar de website van het resort voor meer informatie.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Gastblogger

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."