Na een aantal mooie dagen op Bali maakten wij vandaag een fietstocht van ca. 23 km, voornamelijk bergafwaarts. We begonnen in het dorpje Bangbang op ca. 450m hoogte en eindigden aan het zwarte strand van Sedayu. De fietstocht gaat door het Klungkung district, door dorpjes, langs tempels, door mooie natuur met palmbomen, rijstvelden en kleine (pinda, paksoi, etc.) plantages. We lunchten bij onze gids thuis, zijn vrouw kookte o.a. Ayam Betutu en gemende groente, en pisang goreng toe. Mika en Noé vonden het erg lekker - wij ook! :)

Terwijl wij met een kopje kopi luwak 'uitbuikten', lieten onze gids en zijn neefje zien hoe ze een vlieger maken van bamboe, garen en 2 kleuren plastic (vuilniszakken). Onze jongens mochten meehelpen. Met alleen een zakmesje en een satéstokje dat ze in het vuur hielden, maakten ze een mooie vlieger en smelten ze het plastic vast. Daarna naar buiten om de vlieger te testen en samen met de kindjes uit het dorp te leren vliegeren! Voor ons hele gezin een ervaring om nooit te vergeten!

Ook zo'n onvergetelijke dag beleven op Bali? Bekijk onze familievakantie Bali.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Reisspecialist Indonesië, Thailand en Sri Lanka

"Na diverse mooie studiereizen naar Indonesië ben ik verliefd geworden, wat heeft dit land veel te bieden! Maar ook Thailand en Sri Lanka zijn zeer de moeite waard. Met veel plezier organiseer ik steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op de wensen van de klant."