Bruid - check - bruidegom - check - getuigen - check - fotograaf - check … maar waar gaat de huwelijksreis naartoe?

Jullie huwelijksreis is te belangrijk om even last minute te regelen. Daarom onderstaand vijf tips om jullie huwelijk compleet te maken met de perfecte huwelijksreis naar Azië.

Neem ruim de tijd om jullie droomreis te plannen

Een huwelijksreis plan je beter niet last minute. Vroeg boeken heeft een aantal voordelen. De goedkoopste boekingsklasse van de vlucht is nog beschikbaar en er is nog volop keuze in accommodaties. Vooral die leuke sfeervolle hotels met maar een paar kamers zijn snel volgeboekt. Of de panoramawagon van de trein die door de theevelden van Sri Lanka reist. Daarbij komt dat de voorpret van een reis bijna net zo leuk kan zijn als de reis zelf!

Lees hier onze tips voor een huwelijksreis naar Sri Lanka

Wordt het zon, zee en strand of cultuur en natuur?

Dromen jullie van luieren op een warm wit zandstrand, met niets anders aan je hoofd dan welke cocktail je zult bestellen terwijl je samen naar de zonsondergang kijkt? Of willen jullie eerst iets zien en beleven voordat je gaat genieten van zon, zee en strand. Misschien kan het strand jullie wel gestolen worden en dompel je je liever onder in de natuur en cultuur van een land.

De invulling van de perfecte huwelijksreis is voor iedereen anders. Voordat je bij een reisspecialist aanklopt is het goed om samen je wensen voor jullie huwelijksreis op papier te zetten. Wat zijn jullie interesses? Cultuur, natuur, strand, avontuur, wandelen, fietsen, koken, snorkelen, fotograferen?

Laat je inspireren door onze voorbeelden van huwelijksreizen

Onvergetelijke momenten

Voeg onvergetelijke momenten toe. Reserveer voor de eerste nacht(en) bijvoorbeeld een honeymoonsuite en laat het ontbijt op de kamer serveren. Ontdek waar je een mooie zonsopgang kunt zien, bij kaarslicht kunt dineren of kunt picknicken op een mooie plek. Houd zo'n moment eventueel geheim voor je partner en verras hem of haar ter plaatse, Wij denken graag met je mee om deze kleine momenten toe te voegen aan jullie huwelijksreis naar Azië.

Een huwelijksreis maak je als het goed is maar één keer in je leven, dus maak de reis onvergetelijk door bijv. in Myanmar of Sri Lanka een ballonvaart te maken, in Cambodja een blessing te ervaren van een monnik of in Vietnam aan boord te gaan van een luxe cruiseboot.

Laat je inspireren door ons weblog

Huwelijksreis Myanmar


Check het weer

Jullie favoriete huwelijksreisbestemming kan alleen tijdens bepaalde maanden van het jaar goed te bereizen zijn. Op andere momenten kan er bijv. teveel regen vallen. Bespreek voordat je je huwelijksreis gaat plannen altijd de verwachte weersomstandigheden met een reisspecialist. Het regenseizoen hoeft overigens niet altijd een reden zijn om niet voor een bepaalde bestemming te kiezen. Zeker niet wanneer je vooral voor de cultuur een land bezoekt. In de regentijd is het land mooi groen èn zijn er minder toeristen.

Bepaal het budget voor jullie huwelijksreis

Er zijn huwelijksreizen voor ieder budget, ook naar Azië! Zo zijn Thailand, Cambodja en India bestemmingen waar je voor minder dan € 1.500,00 een leuke huwelijksreis kunt maken. Een huwelijksreis hoeft niet te betekenen dat je in luxe vijfsterrenhotels verblijft, er zijn genoeg andere romantische accommodaties zoals een lokaal guesthouse, een boomhut, een tent onder de sterrenhemel, een cruiseboot…

Omdat wij graag kiezen voor kleinschalige accommodaties is ook het personeel en de service vaak persoonlijker dan in de grote vijfsterrenresorts. Ook een combinatie van beide wordt vaak gemaakt; tijdens de rondreis kleinschalige hotels en de laatste paar dagen een luxe hotel aan zee. Bepaal vooraf wat je aan jullie huwelijksreis wilt uitgeven. Op basis van jullie budget en interesses kunnen wij makkelijker een aantal bestemmingen voorstellen.

Marit van Girls of Honour schreef een blogbericht over de kosten van een huwelijk.

Girls of Honour Lievelings leverancier button

Namasté Reizen organiseert huwelijksreizen op maat naar 16 Aziatische bestemmingen. De afgelopen 20 jaar mochten wij al vele mooie huwelijksreizen organiseren. Worden wij ook jullie honeymoonplanner? Neem contact op met één van onze reisspecialisten voor een vrijblijvend advies en voorstel.