Met onze online reisgids over Thailand willen wij u informeren en inspireren. Behalve praktische informatie over vaccinaties, het klimaat en reisdocumenten delen we op deze pagina tips van onze reisspecialisten, leuke adresjes, filmpjes en foto's.

Thailand is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En dit is niet verwonderlijk als u bedenkt wat het land allemaal te bieden heeft: kleurrijke tempels, moderne winkelcentra, een erg goede keuken, tropische stranden, natuurparken, fijne hotels in diverse prijsklassen, een heerlijk klimaat, een altijd vriendelijke bevolking… Modern en authentiek gaan hier hand in hand en voor wie van deze combinatie houdt is Thailand de ideale bestemming. Vaak worden een aantal bekende bezienswaardigheden gecombineerd met een verblijf aan het strand; de boeddhistische tempels van Bangkok, de River Kwai, Chiang Mai en Hua Hin of Koh Samui. Wilt u een actieve vakantie dan zijn er in het noorden van het land diverse trekkings mogelijk en zijn er diverse nationale parken zoals het Khao Sok en het Kao Yai National Park.

Voor wie bang is dat Thailand te toeristisch is geworden, wij kennen nog genoeg onontdekte plekjes! Bijvoorbeeld in de Isaan in het noordoosten waar u zich kunt onderdompelen in het tradionele Thaise leven. Of combineer Thailand met één van de minder bezochte buurlanden zoals Laos en Cambodja.

Er is een grote keuze aan strandbestemmingen in Thailand. Van het bekende Phuket en Koh Samui tot onbekendere eilandjes als Koh Mook en Koh Ngai. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken.

Hoogtepunten van Thailand

 • Wereldstad Bangkok; fietsen, lekker eten en shoppen
 • The Bridge over the River Kwai
 • De historische parken en tempelcomplexen van Ayutthaya en Sukhothai
 • Jungle trekking vanuit Chiang Mai of Pai
 • Apen en luipaarden in het Khao Yai National Park
 • Wandelen door het regenwoud in Khao Sok National Park
 • Zon, zee en strand op één van de mooie eilanden in het zuiden
 • hoofdstad Bangkok
 • taal Thais
 • valuta Bath
 • inwoners 68 miljoen

Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor Thailand? Het grootste gedeelte van Thailand heeft net als veel andere landen in het Verre Oosten een tropisch klimaat. Alhoewel u in Thailand in elk seizoen prima kunt rondreizen, worden de maanden oktober tot en met maart ervaren als de beste reistijd. Vooral november en december zijn goede maanden voor een reis naar Thailand, wanneer de lucht helder is en het land nog groen van de overvloedige regenval in de voorgaande maanden. Het is tevens ook de duurste periode, met name rond kerst- en oud en nieuw.

Het regenseizoen duurt van mei tot eind oktober, maar is geen reden om niet naar Thailand te reizen. Het land is dan prachtig groen en er zijn in het zuiden van Thailand eilanden waar juist dan het klimaat perfect is, zoals Koh Samui.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later en tijdens onze wintertijd is het 6 uur later.

Bangkok by night
Gekleurde sticky rice
Het Thaise platteland
Drijvend dorp in het noorden
Taxiboot in het zuiden

Religie

In Thailand is het Boeddhisme de belangrijkste religie en dit ziet u terug in het dagelijks leven van de Thai. De Boeddhistische levenswijze wordt door meer dan 90% van de bevolking nageleefd en is van grote invloed op het dagelijks leven. Thailand telt dan ook meer dan 150.000 boeddhistische monniken en heeft daarnaast zo'n 20.000 Boeddhistische tempels. Ieder dorp heeft minstens één Wat (tempel). Een belangrijk Boeddhistisch feest is Loi Kratong wat gevierd wordt aan het eind van het regenseizoen. Loi Kratong is het feest van de drijvende kaarsen. Drijfkaarsjes op bladeren worden in de rivier gelegd en drijven met de stroom mee. Op die manier kunnen Boeddhisten in het land van de waarheid komen.

Naast het Boeddhisme is ook de Islam een belangrijke geloofsovertuiging. Met name in het zuiden van Thailand, bij de grens met Maleisië. Ook worden het Christendom en het Hindoeïsme als geloofsovertuigingen aangehangen, maar door slechts kleine groeperingen binnen de samenleving.

Documenten

Als u met een Nederlands paspoort Thailand binnen reist via een Internationale luchthaven en uw verblijf is korter dan 30 dagen aaneengesloten (vanaf de dag van binnenkomst tot en met de dag van vertrek ) dan heef u geen visum nodig. Als u met een Nederlands paspoort Thailand over land binnen reist (dus vanuit bijv. Laos of Cambodja) en uw verblijf is korter dan 15 dagen aaneengesloten (vanaf de dag van binnenkomst tot en met de dag van vertrek ) dan hebt u geen visum nodig.

Een visum kan aangevraagd worden bij de Thaise Ambassade in Den Haag of het Thaise Consulaat in Amsterdam. Belgische reizigers kunnen terecht bij de Ambassade van Thailand in Brussel.

Uw paspoort dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn op het moment dat u Thailand binnen reist.

Wij adviseren u uiteraard graag over het aanvragen van het visum, maar willen u erop wijzen dat u altijd zelf verantwoordelijk bent voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

Vaccinaties

Voor een reis door Thailand worden diverse vaccinaties aanbevolen. Ook is voor enkele gebieden een malaria-profylaxe nodig. Neem voor advies op maat contact op met uw huisarts of de GGD Reisvaccinaties. Ook vindt u meer informatie op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering of op de website van Thuisvaccinatie. Bent u woonachtig in België dan kunt u terecht bij uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen.

''Onze reis door Thailand was geweldig! Een paar hoogtepunten waren de fietstocht in en om Bangkok, het bezoek aan de River Kwai, de jungletrekking en tenslotte zijn wij helemaal tot rust gekomen op het eiland Ko Lanta. Enorm bedankt voor de geweldige reis!'' Pim en Martine

Voorpret

Een belangrijk onderdeel van uw reis is de voorpret. Een film kijken, Thais eten of lezen over de bestemming horen daarbij. Een aantal tips:

 1. National Geographic Reisgids Thailand - ISBN 9789021551524
 2. Reisgids Trotter Thailand - ISBN 9789020993967
 3. Capitool reisgids Thailand - ISBN 9789041033550
 4. Heeft u een iPhone? Download dan gratis de offline app 'Thailand offline Travel Guide' voor leuke routes, adressen en weetjes
 5. Film Only God Forgives
 6. In Nederland zijn ontzettend veel Thaise restaurants te vinden, zoals Siriporn in Rotterdam en Kinnaree in Amsterdam.
 7. Lees hier reiservaringen en tips van andere reizigers

Van ons ontvangt u praktische informatie maar ook adressen van lokale winkels en goede restaurants.

Mini City Guide

Mini City Guide Bangkok

Voor wie houdt van cultuur, lekker eten en shoppen is Bangkok het Walhalla! Of u nu reis met een klein of groot budget, er is voor ieder wat wils. Khao San Road (foto) barst van de betaalbare restaurants, maar misschien geniet u meer van een diner op de 63e verdieping of bent u nieuwsgierig naar het nieuwe restaurant van topkok Henk Savelberg. Wij hebben alle leuke adresjes van Bangkok alvast voor u op een rijtje gezet.

Download hier de Mini City Guide Bangkok

Heeft u plannen voor een reis naar Thailand?

Onze reisspecialisten hebben Thailand meerdere keren bezocht en hebben onderzoek gedaan naar de beste hotels, bezienswaardigheden en activiteiten. Meer informatie over o.a. de hoogtepunten en het klimaat vindt u in onze reisgids Thailand of neem contact met ons op om uw reisplannen te bespreken.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Specialist Thailand & Indonesië

Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.