Deze selfdrive door Zuid-Korea leidt u langs vele mooie plekken van het land waarbij de nadruk ligt op de prachtige natuur, zoals de 317 eilandjes voor de kust van Yeosu.

Hoogtepunten Zuid-Korea maar dan anders

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de bruisende metropool Seoul
 • Ga op pad door het Seoroksan National Park
 • Ontdek het Jirisan National Park; het eerste en grootste nationale park van Zuid-Korea
 • Bezoek aan Yeosu waar wel 317 eilandjes voor de kust liggen

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Welkom in Zuid-Korea! Aankomst in Seoul. U reist op eigen gelegenheid per Airport Limousine Bus naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Seoul is een gigantische metropool waar dag en nacht altijd wel iets te doen is. In Seoul vindt u gigantische wolkenkrabbers maar ook historische Koreaanse huisjes. Het is een stad vol tegenstellingen, maar ook een stad van eenheid. U overnacht in Baiton Hotel.

Dag 2 & 3

U heeft twee dagen ter vrije besteding in Seoul. U kunt op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Maak zeker een wandeling door de kunstenaarsbuurt, Insadong. Hier vindt u authentieke winkeltjes die zowel traditionele als moderne handwerkjes verkopen. Dit is dé plek om een leuk souvenirtje te kopen! De stad is ook rijk aan paleizen. Het Gyeongbokgung Palace is een van de bekendste. Dit paleis uit 1395 is het best bewaarde gebouw uit de Joseon Dynasty. Ook kunt u het Cheong Wa Dae, het officiële huis van de president van Korea, bezoeken. Dit traditioneel Koreaanse huis wordt vanwege de blauwe dakbedekking ook wel The Blue House genoemd. Het Changdeokgung is een ander hoogtepunt van Seoul. Dit paleis is een van de best bewaarde gebouwen van Seoul en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Vooral Hu Won, de geheime tuin van het Changdeokgung paleis, is werkelijk prachtig. Overnachtingen in Baiton Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

230 km – ongeveer 3 uur rijden
Om 9.30 uur wacht een vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap u op in het hotel om gezamenlijk de huurauto op te halen. Dan vertrekt u naar Gangneung. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het grootste strand; Gyeongpo strand. Maak een leuke strandwandeling of aanschouw een mooie zonsondergang. Overnachting in St. John's Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5 & 6

Twee hele dagen ter vrije besteding in Gangneung. Het is mogelijk een bezoek te brengen aan het Gangneung Unification Park. Hier bevindt zich een Noord-Koreaanse onderzeeër die voor de kust van Jeongdongjin is gestrand. De Noord-Koreanen waren hierbij in 1996 op een spionagemissie. Nadat zij ontdekt waren zijn alle geheime documenten verbrand en werd alle bemanning vermoord op één na, deze is nog steeds vermist. Ook is het mogelijk om een bezoek aan het Seoraksan National Park te brengen. U kunt in het Seoraksan National Park heerlijk wandelen, bestaande uit bergen en watervallen met daarin historische tempels gelegen. Eén van de mooiste trekkingen door het park gaat door de Cheonbuldong Vallei. Deze vallei biedt fantastische vergezichten. U zult zich keer op keer verbazen over de schoonheid van de rotsen, bergen en valleien. Onderweg komt u de Yang Falls tegen, een van de fraaiste watervallen van Zuid-Korea. Bovendien liggen de Geumgang Cave en de Sinheungsa Temple ook op deze route. U kunt in het park ook gebruik maken van een kabelbaan, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft. Vervolgens loopt u dan binnen een half uur naar het Gwongeumseong Fortress op 1.200 meter hoogte. Het Gwongeumseong Fortress is een historisch fort op de helling van de Dol Mountain. Hoogstwaarschijnlijk is het fort in de 13de eeuw gebouwd onder leiding van Koning Gojong. Bovendien biedt het u een adembenemend uitzicht over de Oostzee, Sokcho en het Seoraksan National Park. Overnachtingen in St. John's Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

260 km – ongeveer 3½ uur rijden
U rijdt vandaag verder naar het historische Gyeongju. Gyeongyu wordt ook wel een 'Openlucht Museum' genoemd vanwege haar talrijke historische monumenten uit de tijd dat het de hoofdstad was van de Silla dynastie. U vindt hier (resten van) tempels, paleizen, pagodes en tomben. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Bulguksa en de Seokguram Grotto. De Bulguksa is het kroonstuk van Gyeongju. Deze tempel uit de Shilla periode is een van de mooiste van Zuid-Korea. Vooral het hout- en schilderwerk is noemenswaardig. De Seokguram Grotto is een van de mooiste schrijnen ter wereld. Het Boeddhabeeld kijkt uit over zee en werd lange tijd beschouwd als de beschermer van Zuid-Korea. U overnacht in Luckywon Guesthouse, een traditioneel en kleinschalig Koreaans guesthouse. U verblijft hier in een zogenaamde ondol room; een kamer met vloerverwarming, waar u slaapt op een stapel dekens op de grond. Een idyllische en authentieke plek!
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag is ter vrije besteding om Gyeongju verder te ontdekken. Bezoek in ieder geval het Tumuli Park, waar 23 tombes van Shilla monarchen te vinden zijn. Het lijken niet meer dan heuvels bedekt met gras, maar binnenin zijn een aantal grote schatten verborgen. De tombe Cheonmachong kunt u van binnen bekijken. Iets ten zuiden ligt Wolseong Park, waar u even heerlijk kunt ontspannen bij de Anapji Pond. Wolseong Park is een mooie tuin die in 674 in opdracht van Koning Munmu is aangelegd. De omgeving is voornamelijk mooi in de zomer, wanneer de vijver bedekt is met kleurrijke lotusbloemen. In 935 zijn veel van de gebouwen rondom de Anapji Pond afgebrand en in het water terecht gekomen. Het grootste deel van deze relieken zijn nu te bewonderen in het Gyeongju National Museum. In dit museum vindt u ook de Emille Bell, een van de mooiste en grootste bellen in Azië. Overnachting in Luckywon Guesthouse.
Eenvoudig ontbijt inbegrepen

6 x natuur in Zuid-Korea

6 x natuur in Zuid-Korea

Sinds de Olympische Winterspelen is Zuid-Korea bij veel mensen in beeld gekomen als interessante reisbestemming. Maar de aantrekkingskracht van het land strekt zich uit tot ver buiten de Spelen - met zijn oude tempels, theeplantages, trendy wijken en meer dan 3.000 eilanden zou Zuid-Korea op ieders verlanglijstje moeten staan. Meer overtuigingskracht nodig? Dit zijn de mooiste natuurgebieden van het land. Klaar om je te verwelkomen lang nadat de Olympiërs naar huis zijn gegaan.

Lees verder op ons weblog

Dag 9

250 km – ongeveer 3 uur rijden
Het is weer tijd om verder te reizen. U rijdt verder naar Gurye. Het ligt aan de rand van het Jirisan National Park en is daarom een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan dit park. Accommodatie: Little Prince Motel, een kleinschalig en eenvoudig motel gelegen in de natuur aan de voet van het Jirisan N.P. Geniet hier van de mooie omgeving!
Eenvoudig ontbijt inbegrepen

Dag 10 & 11

Twee dagen die u naar eigen wens kunt invullen. U kunt op eigen gelegenheid het Jirisan National Park bezoeken. Het Jirisan National Park is het eerste, het grootste en tevens één van de mooiste nationale parken van Zuid-Korea. Het is uitermate geschikt voor wandelaars en hikers, aangezien het een erg bergachtig gebied is en veel toppen boven de 1500m uitkomen. De hoogste top, Cheongwangbong, is 1915m. Het park herbergt tevens mooie historische tempels waarvan de volgende de belangrijkste zijn; de Daewon-sa, de Ssanggye-sa en de Hwaeom-sa. Overnachtingen in Little Prince Motel.
Geen ontbijt inbegrepen

Dag 12

70 km – ongeveer 1,5 uur rijden
U vervolgt uw reis naar Yeosu, een sfeervolle kustplaats met een eilandengroep van 317 eilandjes voor de kust. De meeste hiervan zijn ongerepte eilandjes. U overnacht in Matthieu Hotel Yeosu, een moderne accommodatie met comfortabele kamers.
Geen ontbijt inbegrepen

Dag 13 & 14

U heeft twee dagen ter vrije besteding in Yeosu. Bezoek de schilderachtige eilandjes voor de kust van Yeosu. Begin bijvoorbeeld bij het eiland Odongdo, dat verbonden is met Yeosu door een brug. Dit eiland lijkt net een grote botanische tuin, met zo'n 194 zeldzame soorten bomen en planten. U zult hier ook veel bamboe tegenkomen, wat in de periode van Admiraal Yi Sun-sin gebruikt werd voor pijlen om de Japanners te bevechten. Vanaf de vuurtoren heeft u een overweldigend uitzicht over de baai van Yeosu. Indien u vandaag vroeg begint, kunt u de zonsopgang meemaken. U kunt ook Dolsando bezoeken, een wat groter, maar pittoresk eiland. Hier klimt u naar de top van Geumosan, waar een klein klooster en een bekende tempel staat. Als u nog iets verder de helling op loopt, staat u op het hoogste punt van het eiland, vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de omliggende eilandjes en de baai van Yeosu. Overnachtingen in Matthieu Hotel Yeosu.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

350 km – ongeveer 5,5 uur rijden
U kruist vandaag Zuid-Korea door om weer uit te komen in Seoul. Hier levert u uw huurauto weer in. De rest van de dag is ter vrije besteding. Nog een bezoekje waard is het National Museum of Korea, het grootste museum van Korea, waar u de mooiste schatten uit de geschiedenis van Zuid-Korea terugvindt. Overnachting in Baiton Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Helaas is de laatste dag van uw rondreis alweer aangebroken.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.045,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Huurauto van dag 4 t/m dag 15 inclusief Engelstalige GPS*
 • Draaiboek inclusief taxi notities
 • Alle overnachtingen in eenvoudige & middenklasse accommodaties op basis van logies en ontbijt (m.u.v. Little Prince Motel – op basis van logies);
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

* Bestuurders dienen minstens 25 jaar oud te zijn en minimaal één jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient bij de ANWB een internationaal rijbewijs aangevraagd te worden. Bij pick-up dient een credit card op naam van de bestuurder getoond te worden voor een deposit.

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Seoul
 • Benzinekosten, parkeer- en eventuele tolgelden
 • Excursies, gidsen en entreegelden
 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Transfers
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Zuid-Korea?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.