Exclusief Vietnam! Verblijf in prachtige accommodaties, geniet van culinaire bijzonderheden, leer de traditionele manier van vissen, bezoek de culturele highlights, tweedaagse cruise door Halong Bay en meer. Met ontspannen einde in het Six Senses op het tropische Con Dao.

Hoogtepunten Vietnam voor levensgenieters

Hoogtepunten van deze reis

 • Culinaire tour door Hanoi
 • Tweedaagse luxe cruise door Halong Bay
 • Traditioneel Vietnamees diner in een 'Nha Vuon'
 • Op ontdekkingstocht per Vespa door Ho Chi Minh City
 • Per privé Mekong Queen door de bedrijvige Mekong Delta
 • Exclusief verblijf op Con Dao in het Six Senses

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hanoi is vooral bekend om zijn koloniale Franse invloeden. De drukke smalle straten van de Oude Wijk worden afgewisseld door brede lanen met statige koloniale panden. Eten & drinken: Vanavond wordt er voor u in restaurant Madam Tuyet's een heerlijk welkomstdiner geserveerd met Vietnamese specialiteiten. Kokkin Madam Tuyet heeft haar kookkunsten geleerd van haar grootmoeder, die in de jaren '30 voor de Franse elite kookte. U logeert in het Sofitel Legend Metropole Hotel. Dit luxe hotel is een Frans koloniaal gebouw uit 1901 en heeft daarmee een lange geschiedenis. U kunt genieten van de uitgebreide spafaciliteiten of een verkoelende duik in het zwembad nemen.
Diner inbegrepen

Dag 2

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi, bijgestaan door een goede Engelssprekende gids. U begint met een bezoek aan de Temple of Literature (de eerste en oudste universiteit van Vietnam). Hierna bezoekt u onder andere het indrukwekkende Ho Chi Minh complex, met het Mausoleum waar de dictator is opgebaard, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Aan het eind van de ochtend gaat u verder naar West Lake voor een kijkje bij de Boeddhistische Tran Quoc Pagoda en de Taoïstische Quan Thanh Tempel. U luncht vandaag in een goed lokaal restaurant. In de middag bezoekt u nog het Etnologisch Museum (gesloten op maandag), waar u het dagelijks leven van de Vietnamezen door de geschiedenis heen kunt bewonderen. Maar minstens zo leuk is de wandeling door de Old Quarter. In de Old Quarter zijn talloze sporen van oude gilden te zien zijn. Hier vindt u onder andere de levendige Dong Xuan Market. Aansluitend krijgt u een voorstelling van een Mua Roi Nuoc ofwel een waterpoppenshow in het theater Kim Dong, een must voor iedereen die Hanoi bezoekt. Eten & drinken: Restaurant Old Hanoi, gevestigd in een oude Franse villa in The Old Quarter, serveert overheerlijke Vietnamese specialiteiten voor een goede prijs. Zelfs sterrenkok Gordon Ramsey vond het de moeite waard dit restaurant een bezoekje te brengen. 4, Ton That Thiep. Overnachting in Sofitel Legend Metropole Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Vandaag is het grootste gedeelte van de dag ter vrije besteding. Het beste shopt u in the Old Quarter. Er zijn tal van winkeltjes die prachtige ambachtelijke producten verkopen. Sommige winkels bestaan al generaties lang. Vooral zijde, hout en kledij zijn er bijzonder populair en goed betaalbaar. Verder zijn er nog twee markten die beslist een bezoek waard zijn. De Dong Xuan-markt bestaat uit drie verdiepingen verse groenten en fruit en huishoudapparatuur. In de overdekte Hang Da-markt vindt u eveneens verse groenten en fruit, maar ook twee verdiepingen met lokale boetiekjes. Aan het begin van de avond wordt u opgehaald voor een kennismaking met de Vietnamese keuken tijdens een interessante street food tour! U start met een wandeling door de Old Quarter waar u kennis maakt met de cultuur en het dagelijks leven. Hierna proeft u typische Vietnamese gerechten zoals Nom Bo Kho of Nem Ran. De gids leert u van alles over deze gerechten en de bereiding hiervan. Ook maakt u kennis met Pho, het nationale gerecht van Vietnam; een overheerlijke noodlessoep met vlees naar keuze. Verder mag een bezoek aan Nha Tho Lon, de kathedraal die vaak vergeleken wordt met de Notre Dame in Parijs, niet ontbreken. De tour eindigt met een kopje Vietnamese koffie of thee, waarna u terug naar uw hotel wordt gebracht. Eten & drinken: Press Club Restaurant serveert heerlijke Vietnamese en internationale specialiteiten. Press Club Restaurant is een van de beste restaurants van Hanoi en heeft meerdere culinaire awards gewonnen (www.hanoi-pressclub.com). 59, A Ly Thai To Street. Overnachting in Sofitel Legend Metropole Hotel.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt vertrekt u naar de haven van Hon Gai, waar u aan boord gaat van een traditionele Junk (Dragon Legend). Hiermee maakt u een boottocht door Bai Tu Long Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes, diverse grotten en drijvende dorpjes. Even mooi, zo niet mooier, dan het bekende Halong Bay, maar veel rustiger en met minder toeristen. Afhankelijk van de route gaat u vanmiddag van boord voor een bezoek aan één van de eilandjes of grotten. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. U vaart door het indrukwekkende landschap van Bai Tu Long Bay. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor u klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. In de avond krijgt u een diner voorgeschoteld, terwijl u geniet van een zonsondergang. U verblijft op de boot in een comfortabele hut, met airconditioning en badkamer.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

U wordt wakker omringd door talloze eilanden in Bai Tu Long Bay… een bijzondere ervaring! Vroeg in de ochtend kunt u meedoen aan een Tai Chi les. Het ontbijt wordt genuttigd terwijl de boot langzaam dobbert in dit schitterende Unesco gebied. Vanochtend bezoekt u de Thien Canh Son grot. Hierna vaart u terug naar de haven terwijl u geniet van een vroege lunch. Hierna volgt de transfer naar Hanoi. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Hué, waar u in de avond arriveert. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vindt u terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. Ofschoon op het eerste oog misschien wat afstandelijk, staan de inwoners van Hué bekend om hun liefde voor poëzie en muziek. U verblijft in Azerai La Residence Hotel & Spa, een mooi boetiek hotel vol met nostalgie en geschiedenis. Het voormalig gouverneursverblijf is omgetoverd in een schitterend gerestaureerd hotel aan de oever van de Perfume River.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Hué. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Perfume River. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel. Ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. Vanochtend maakt u een boottocht over de Perfume River en brengt u een bezoek aan de Thien Mu Pagoda en aan de tombe van King Minh Mang. Hierna staat er een tour naar de Citadel op het programma. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en hier weer binnen de Verboden Stad, het Keizerlijk Paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel, vindt u de Dong Ba markt, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs.. In de middag bent u weer terug in uw hotel. Eten & drinken: In de avond wordt u naar een 'Nha Vuon' gebracht, een traditioneel Vietnamees huis gelegen in een prachtige tuin. Dit huis is verbonden met het Hué Royal Imperial Court. De inrichting en omgeving zijn gebaseerd op de Oosterse Fengshui filosofie. De dame van het huis verzorgt een traditioneel Vietnamees diner voor u in de tuin van haar huis. Overnachting in Azerai La Residence Hotel & Spa.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt volgt de transfer naar Hoi An via de Hai Van Pass. Onderweg heeft u schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. Aan het begin van de middag arriveert u in Hoi An. U nuttigt de lunch in een goed lokaal restaurant. Hoi An is een sfeervol en bezienswaardig stadje, met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een uniek en authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na aankomst maakt u met een gids een stadswandeling door Hoi An. U bezoekt onder andere de 400-jaar oude Japanse brug, en struinend door de kleine straatjes ontdekt u de handelslust van de lokale bevolking. Voordat u terugkeert naar uw hotel, brengt u nog een bezoek aan een van de kleurrijkste markten van Zuidoost-Azië. Eten & drinken: neem de boot naar het Red Bridge Restaurant, gelegen aan de oever van de Hoi An rivier. Een restaurant waar heel traditioneel wordt gekookt met de meest verse ingrediënten uit o.a. de eigen kruidentuin. U stapt op in Bach Dang Street, tegenover Café Can. De boot brengt u in 25 minuten naar het restaurant. Deze vertrekt iedere avond om 15:30 en 19:00 uur. U logeert in The Nam Hai. The Nam Hai is een van de meest luxe resorts van Vietnam. Het uitgangspunt is privacy en dat vindt u zeker in dit resort. Direct aan het strand gelegen en op enkele kilometers van het kleine stadje Hoi An. De villa's zijn luxe ingericht en beschikken over moderne faciliteiten.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 8

U trekt vandaag het platteland in rondom Hoi An. U stapt op de fiets en rijdt over smalle paadjes langs rijstvelden en lokale dorpjes. De boeren en hun waterbuffels zijn hard aan het werk op de velden en zij leggen u graag het proces uit. De gids kan als tolk dienen. Zodra u voldoende van het Vietnamese platteland hebt gezien, rijdt u verder naar een vissersdorpje en leert u de traditioneel Vietnamese manier van vissen. Zij leren u graag vissen met visnetten op de zogenaamde 'Basket Boats'. U wordt uitgenodigd aan boord van de 'Captain Cooks' voor een heerlijk bereide lunch. Halverwege de middag bent u weer terug in uw hotel in Hoi An. De rest van de dag is ter vrije besteding. Eten & drinken: Cargo Club, een gezellig restaurant aan de rivier. U kunt ook op het dakterras dineren. De Cargo Club serveert zowel goede Westerse gerechten als de beste Vietnamese specialiteiten. 107-109 Nguyen Thai Hoc Street. Overnachting in The Nam Hai.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 9

Een hele dag ter vrije besteding in Hoi An. Het witte zandstrand is ideaal om een paar uur te ontspannen. Ook een goede plek om te lunchen, want men serveert er heerlijke hapjes met krab en andere schelpdieren. Ook interessant is een dagexcursie naar My Son, het heilige land van de Cham. Hier vindt u nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa Koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas veel van de tempels verwoest. Eten & drinken: Dineer vanavond bij restaurant Son Hoian, een sfeervol restaurantje aan de rivier. Heerlijke gerechten met lokaal gewonnen ingrediënten en op traditioneel Vietnamese wijze bereid. Overnachting in The Nam Hai.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar Can Tho, de grootste stad van de Mekong Delta. Overnachting in Victoria Can Tho. Het beste resort van de Mekong Delta, direct gelegen aan de rivier. Ontspanning genoeg in de grote tuin en het zwembad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht over de rivier de Co Chien, één van de mooiste landschappen van de delta. U bezoekt de drijvende markt van Cai Rang. Het gebied staat bekend als het eiland An Binh, maar is in werkelijkheid een puzzel van stukjes land die van elkaar worden gescheiden door sloten en kanalen. Dit prachtige landschap wordt doorkruist door een netwerk van modderpaadjes. Hierna stapt u op de fiets om nog maar van het platteland van de Mekong Delta te verkennen. Na een lokale lunch volgt de transfer terug naar uw hotel en is de resterende middag ter vrije besteding. Overnachting in Victoria Can Tho.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt volgt de transfer naar de haven van Cai Be, waar de schipper op u staat te wachten. U stapt aan boord van uw eigen Mekong Queen voor een mooie boottocht. U bezoekt de drijvende markt van Cai Be en een klein fabriekje, waar rijst, popcorn en kokosnootsnoepjes geproduceerd worden op een van de eilandjes. U vaart verder door de vele kanalen en langs eilandjes om uiteindelijk te eindigen in Vinh Long. Het centrum van Vinh Long is hectisch, met veel verkeer van bussen en scooters. Aan de waterkant hangt echter een totaal andere sfeer. Rond het middaguur luncht u nog in een lokaal restaurant. Hierna reist u per auto verder naar Ho Chi Minh City. Overnachting in Caravelle Hotel. Dit hotel heeft een ideale ligging midden in de stad en heeft tevens de service hoog in het vaandel staan. Een comfortabel verblijf met speciale privileges.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vandaag belooft een interessante dag te worden, u gaat namelijk Ho Chi Minh City verkennen per Vespa! Op deze manier leert u de stad echt van binnenuit kennen. De eerste stop is bij het Tao Dan Park waar een club van vogelliefhebbers samenkomt. Onder het genot van een kopje koffie krijgt u uitleg over de geschiedenis en de gebruiken van de lokale bewoners die vogels houden. Vervolgens bezoekt u het monument van Thich Quang Duc, een Mahayana Boeddhist die zichzelf uit protest in brand stak in 1963 tegen het beleid van weleer. De volgende stop is de kleurrijke Ho Thi Ky bloemenmarkt om daarna door te rijden naar Cholon, oftewel Chinatown van Ho Chi Minh City. In Cholon bezoekt u de kleurrijke Nhi Phu tempel, een interessante stoffenmarkt en een apotheek met Chinese medicijnen. Hierna rijdt u verder naar District Two waar u de snelle ontwikkeling van Ho Chi Minh City kunt aanschouwen. Uiteindelijk rijdt u terug naar District One, waar u de opvallende bouwwerken in de stad bezoekt zoals de Notre Dame Cathedral, het Reunification Palace, het oude postkantoor en Opera House. Hierna volgt de transfer terug naar uw hotel en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in Caravelle Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vanochtend wordt u naar het vliegveld van Ho Chi Minh City gebracht voor de vlucht naar het tropische eiland Con Dao; 14 kleine eilandjes waar zeeschildpadden 's nachts hun eieren leggen op het strand en er dolfijnen in de zee zwemmen. Ook de perfecte duiklocatie! U verblijft deze dagen in het Six Senses Con Dao, een idyllisch gelegen resort direct aan het zandstrand. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel per shuttlebus van Six Senses. U logeert in het Six Senses Con Dao in een Ocean Front Duplex Pool Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 t/m 17

Drie dagen ter vrije besteding op Con Dao. Geniet van zon, zee en strand! Ook is het mogelijk om excursies te maken. Het eiland leent zich uitstekend om sportieve activiteiten te ondernemen of de onderwaterwereld te ontdekken. Maak een trekking door de mangrovebossen of neem deel aan een kookles in het resort. Uiteraard zijn de prachtige stranden van Con Dao uitermate geschikt om heerlijk te ontspannen, maar er zijn ook voldoende watersportactiviteiten te ondernemen. Overnachtingen in Six Senses Con Dao.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

U kunt uw tijd naar eigen inzicht indelen tot de shuttletransfer volgt naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Ho Chi Minh City. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Overnachting in Caravelle Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Uw laatste dag in Vietnam! Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh City.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 7.095,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Vlucht Hanoi – Hué met Vietnam Airlines
 • Vlucht Danang – Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
 • Retourvlucht Ho Chi Minh City – Con Dao met Vietnam Airlines
 • Luchthavenbelasting
 • Alle transfers per auto met privé-chauffeur en Engelssprekende privégids (m.u.v. Con Dao)
 • Transfers op Con Dao per shuttlebus van Con Dao Six Senses Hideaway
 • Alle boottochten en bootexcursies op gedeelde basis (muv de Mekong Queen – op privé basis)
 • Alle overnachtingen in luxe accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Overnachting in Bai Tu Long Bay op een traditionele Junk
 • Alle overige overnachtingen in luxe accommodaties
 • Ontbijt, lunch en diner waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privé-gids tijdens alle genoemde excursies (muv de tour door het platteland van Hoi An – op gedeelde basis)
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Hanoi / Ho Chi Minh City
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Vietnam ($ 25,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Altijd Vietnam al willen ontdekken?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.