Rondreis door Vietnam waarbij de vluchten, transfers & accommodaties zijn opgenomen. Het programma ter plaatse kunt u in alle vrijheid zelf indelen.

Hoogtepunten Vietnam on a budget

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek cultureel & historisch Hanoi
 • Bezoek aan de voormalige keizerlijke hoofdstad Hué
 • Wandel door de oude en bezienswaardige stad Hoi An
 • Geniet van een dagje strand bij Cua Dai
 • Maak een fietstocht door de rijstvelden in de omgeving van Hoi An
 • Veel individuele vrijheid

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wilt u vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppen Show een aanrader. Eten & drinken: in een koloniale Franse villa serveert Restaurant Club Opera heerlijke Vietnamese gerechten. 59, Lu Thai To Street. U overnacht in Adamas Hotel, een prima en centraal gelegen verblijf.

Dag 2 & 3

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Hanoi. Bezoek onder andere het indrukwekkende Ho Chi Minh Complex met het Mausoleum, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Hoan Kiem Lake met de Ngoc Son Temple, het Etnologisch Museum met veel informatie over de bergstammen in Vietnam en de Literature Temple (de eerste en oudste universiteit van Vietnam). Maar minstens zo leuk is een riksja tour door de Oude Wijk, waar talloze sporen van oude gilden te zien zijn. Hier vindt u onder andere de levendige Dong Xuan Market. Houdt u ervan een stad te voet te ontdekken? In ons informatiepakket vindt u een leuke wandelroute. Eten & drinken: Giang Lan serveert fijne Vietnamese en Chinese gerechten. 18D, Ngo Quyen. Overnachtingen in Adamas Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Het grootste gedeelte van de dag is ter vrije besteding in Hanoi. Uw kamer is tot 12:00 beschikbaar. Er is altijd genoeg te beleven in deze stad, maar misschien staat uw hoofd meer naar een ontspannende massage (te boeken in bijv. het Sofitel Plaza Hotel). Eten & drinken: voor het goede doel kunt u een bezoek brengen aan restaurant Koto (Know One Teach One) van een Australische organisatie die straatkinderen uit Hanoi opleidt in de horeca. Lekkere sandwiches en fruitsapjes. 61, Van Mieu. Aan het einde van de dag wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Hué (19:30– 08:30). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine voor u.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Aankomst in Hué en transfer naar uw hotel voor het ontbijt. U kunt vanaf 14:00 inchecken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vindt u terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. Ofschoon op het eerste oog misschien wat afstandelijk, staan de inwoners van Hué bekend om hun liefde voor poëzie en muziek. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Perfume River. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel. Ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. Voor een eerste kennismaking met Hué is een boottocht over de Perfume River een aanrader. Eten & drinken: het Lac Thien Restaurant heeft als specialiteit Bhan Khoai, een pannenkoekje met vlees, garnalen en taugé. Het wordt opgediend met een pindasaus met sesamzaadjes en sla. Heerlijk! 6, Dinh Tien Hoang Street. U overnacht in Asia Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Een dag ter vrije besteding in Hué. Een fiets is het ideale vervoersmiddel voor een tour naar de Citadel. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en daar weer binnen de Verboden Stad, het keizerlijk paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel vindt u de Dong Ba Market, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs. Overnachting in Asia Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

De ochtend is nog ter vrije besteding in Hué. In de middag reist u per auto met privéchauffeur verder naar Hoi An. Via de Hai Van Pass "pas van de oceaanwolken" heeft u onderweg schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. Eenmaal aangekomen in Hoi An is de rest van de dag ter vrije besteding. Hoi An is een sfeervol en bezienswaardig stadje met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eten & drinken: neem de boot naar het Red Bridge Restaurant, gelegen aan de oever van de Hoi An rivier. Een restaurant waar heel traditioneel wordt gekookt met de meest verse ingrediënten uit o.a. de eigen kruidentuin. U stapt op in Bach Dang Street, tegenover Café Can. De boot brengt u in 25 minuten naar het restaurant. Deze vertrekt iedere avond om 15:30 en 19:00 uur. U verblijft in Betel Garden Villas, een zeer sfeervolle en kleinschalige accommodatie nabij Hoi An. U kunt gratis fietsen huren, zodat u binnen 10 minuten in het centrum bent of per fiets naar het strand van Cua Dai kunt. U kunt heerlijk lunchen in de groene tuin of ontspannen bij het zwembad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8 & 9

Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Hoi An. De stad ontdekt u het beste te voet of te fiets. Op deze manier krijgt u een goede indruk van het lokale leven en maakt u makkelijk contact met de bevolking. Ook in de omgeving van de stad is genoeg te beleven. Zo is My Son, het heilige land van de Cham, een aanrader. Hier vindt u nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa Koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas veel van de tempels verwoest. My Son ligt op anderhalf uur rijden van Hoi An en een bezoek neemt een halve dag in beslag. In Hoi An zelf kunt u een wandeling maken langs de Bach Dang-kade van de Thu Bon Rivier. Hier vindt u vele winkeltjes en eettentjes. Ook een dagje strand behoort tot de mogelijkheden. Het strand van Cua Dai ligt op 4 kilometer (fietsen). Het is een schoon strand en er zijn diverse lekkere (vis)restaurantjes. Overnachtingen in Betel Garden Villas.
Ontbijt inbegrepen

Weblog - Hoi An leuke activiteiten

Vijf bijzondere activiteiten in Hoi An

Hoi An is een sfeervol stadje aan de kust van Vietnam. U kunt er wandelen door de kleine straatjes - het centrum staat op de Werelderfgoedlijst -, thee drinken in een oud theehuisje, musea bekijken, fietsen naar het strand of een leuke activiteit boeken. Wij zetten vijf activiteiten op een rij waarmee u in contact komt met de lokale bevolking, iets nieuws leert en/of iets doet voor het goede doel.

Lees verder op ons weblog

Dag 10

De ochtend is nog ter vrije besteding, tot de transfer volgt naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. In de middag arriveert u in Ho Chi Minh City. Na aankomst transfer naar uw hotel, waar de rest van de tijd ter vrije besteding is. Ho Chi Minh City, voorheen genaamd Saigon, is altijd een ontmoetingspunt geweest van diverse culturen. Dit blijkt wel uit de talloze boeddhistische tempels, de christelijke kerken en een enkele moskee in de stad. Het is onmogelijk alle bezienswaardigheden te bezoeken. Wij vonden het Historisch Museum de moeite waard vanwege de reeks mooie Boeddha's, afkomstig uit geheel Azië. Ook leuk is een avondwandeling over Nguyen Hué Boulevard – de Champs-Elysees van Saigon. Deze loopt van het mooi verlichte stadhuis naar de rivier. U overnacht Elios Hotel, een comfortabel hotel centraal gelegen op loopafstand van de Ben Thanh Market.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vandaag is ter vrije besteding in Ho Chi Minh City. Er is voldoende mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Optioneel kunt u ook een excursie maken naar My Tho of Ben Tre in de Mekong Delta. Op deze manier ontsnapt u aan de hectiek van de stad, want aan de waterkant hangt een totaal andere sfeer. Op de Co Chien River ziet u drijvende markten, sampans, woonboten en merkwaardige vlotten van rivierwier. In de vele cafés aan de waterkant kunt u terecht voor een verse kokosnoot of een pot groene thee. Vanuit uw luie stoel ziet u de sampans dan voorbij glijden op de rivier. Eten & drinken: Chi Linh coffeeshop bezit één van de weinige terrasjes in de stad, op een ideale locatie aan Dong Khoi straat, schuin tegenover het Saigon Tourist Centrum. In de avond een populaire plek van de locals, want de fruitshakes worden er vers gemaakt. Overnachting in Elios Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag komt een einde aan uw reis en volgt de transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh City.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 670,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Vlucht Danang – Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
 • Treinticket Hanoi – Hué (zachte slaapplaatsen in gedeelde vierpersoonscabine)
 • Alle transfers naar treinstations en de transfer op dag 1 in Hanoi per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Ontbijt, lunch en diner waar genoemd
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Hanoi / Ho Chi Minh City
 • Gegarandeerde vroege check-ins & late check-outs
 • Excursies en entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Vietnam ($ 25,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook op reis door Vietnam?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.