Een beknopte kennismaking met bijzonder Vietnam. Combinatie van cultuur, natuur & strand!

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan cultureel & historisch Hanoi
 • Mooie tweedaagse boottocht door Halong Bay
 • Ontdek de oude keizerlijke hoofdstad Hué
 • Leuke fietstocht door het platteland in de omgeving van Hoi An
 • Wandel door de oude en bezienswaardige stad Hoi An
 • Bewonder de tempels van het Champa koninkrijk in My Son

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hanoi is vooral bekend om zijn koloniale Franse invloeden. De drukke smalle straten van de Oude Wijk worden afgewisseld door brede lanen met statige koloniale panden. Wilt u vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppenshow een aanrader. U verblijft in Le Carnot Hotel , een comfortabel hotel in The Old Quarter.

Dag 2

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi, begeleid door een goede Engelssprekende gids. U brengt in ieder geval een bezoek aan het indrukwekkende Ho Chi Minh Complex met het Mausoleum, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Verder een bezoek waard zijn de Literature Temple (de eerste en oudste universiteit van Vietnam) en het Etnologisch Museum met veel informatie over de bergstammen in Vietnam. Het Hoan Kiem Lake met de Ngoc Son Temple mag uiteraard ook niet gemist worden. U luncht vandaag in het Brother Restaurant. Uw gids neemt u hierna mee naar de kunstgalerij van lokale kunstenaars in de Old Quarter. In deze galerij worden voornamelijk portretschilderijen en kunstwerken met als thema het alledaagse leven tentoongesteld. Aansluitend maakt u een riksjatour door de Old Quarter, waar talloze sporen van oude gilden te zien zijn. Overnachting in Le Carnot Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt rijdt u verder naar Halong, waar u aan boord gaat van een traditionele Junk (Oriental Sails). Hiermee maakt u een boottocht door Bai Tu Long Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes, diverse grotten en drijvende dorpjes. Even mooi, zo niet mooier, dan het bekende Halong Bay, maar veel rustiger en met minder toeristen. Afhankelijk van de route gaat u vanmiddag van boord voor een bezoek aan één van de eilandjes of grotten. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. U vaart door het indrukwekkende landschap van Bai Thu Long Bay. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor u klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. In de avond krijgt u een diner voorgeschoteld, terwijl u geniet van een zonsondergang. U verblijft op de boot in een comfortabele hut, met airco en badkamer.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

Wakker worden terwijl u wordt omringd door talloze eilanden in Bai Tu Long Bay… een bijzondere ervaring. Terwijl de boot langzaam ronddobbert, kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt. U vaart langzaam terug naar de haven. Aan het eind van de ochtend zet u weer voet aan wal en rijdt u terug naar Hanoi. In de middag neemt u deel aan een kookworkshop in Madam Tuyet's Restaurant. De chef leert u over de traditionele manier van Vietnamees koken en neemt u mee naar de Chau Long Market waar de verse ingrediënten ingekocht worden. U bereidt vandaag zelf Vietnamese specialiteiten voor het diner. Overnachting in Le Carnot Hotel.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

Halverwege de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Hué. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vindt u terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. Ofschoon op het eerste oog misschien wat afstandelijk, staan de inwoners van Hué bekend om hun liefde voor poëzie en muziek. Eten & drinken: Restaurant La Carambole heeft een uitgebreide kaart met veel Vietnamese en internationale specialiteiten. De inrichting is authentiek Vietnamees en er hangt een ontspannen sfeer. 19, Pham Ngu Lao Street. U overnacht in Villa Hué, een kleinschalig boetiekhotel in het centrum van Hué. Het personeel van het hotel bestaat grotendeels uit leerlingen van de lokale toeristische opleiding.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Hué. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Perfume River. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel. Ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. In de ochtend maakt u een boottocht over de Perfume River naar de Thien Mu Pagoda en brengt u ook een bezoek aan de tombe van King Minh Mang. Ook interessant is de fietstocht vanmiddag naar de Citadel. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en hier weer binnen de Verboden Stad, het Keizerlijk Paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel, vindt u de Dong Ba Market, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs. Tip: de cashewnoten zijn hier overvloedig verkrijgbaar, Vietnam is één van de weinige landen die ze produceren. Overnachting in Villa Hué.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt volgt de transfer naar Hoi An. Via de Hai Van Pass "pas van de oceaanwolken" heeft u onderweg schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. Tussendoor brengt u een bezoek aan de Marble Mountains en het Cham museum in Danang. In deze omgeving worden veel beelden van marmer gemaakt en er is dan ook een levendige handel. Halverwege de middag komt u aan in Hoi An. Het is een sfeervol en bezienswaardig stadje, met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een uniek en authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eten & drinken: neem de boot naar het Red Bridge Restaurant, gelegen aan de oever van de Hoi An rivier. Een restaurant waar heel traditioneel wordt gekookt met de meest verse ingrediënten uit o.a. de eigen kruidentuin. U stapt op in Bach Dang Street, tegenover Café Can. De boot brengt u in 25 minuten naar het restaurant. Deze vertrekt iedere avond om 15:30 en 19:00 uur. U verblijft in Muca Hoi An Boutique Resort & Spa, een sfeervol hotel aan de rivier gelegen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een leuke fietstocht door het platteland in de omgeving van Hoi An. De rit brengt u naar het echte platteland van Vietnam waar u onder andere het plaatsje Cam Thanh bezoekt. Dit dorpje was tijdens de Vietnam oorlog een plek om onder te duiken. Nu staat het bekend om de vele visvangst en productie. Een lunch is inbegrepen alvorens u terug gaat naar Hoi An op de fiets. De resterende middag is ter vrije besteding in Hoi An. Het stadje is het beste te voet of op de fiets te ontdekken. Breng op eigen gelegenheid een bezoek aan de 400-jaar oude Japanse brug. Al struinend door de kleine straatjes ontdekt u de handelslust van de lokale bevolking. Overnachting in Muca Hoi An Boutique Resort & Spa.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 9

Een hele dag ter vrije besteding in Hoi An. U kunt bijvoorbeeld een excursie naar My Son maken, het heilige land van de Cham, een aanrader. Hier vindt u nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa Koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas veel van de tempels verwoest. My Son ligt op anderhalf uur rijden van Hoi An en een bezoek neemt een halve dag in beslag. In Hoi An zelf kunt u een wandeling maken langs de Bach Dang-kade van de Thu Bon Rivier. Hier vindt u vele winkeltjes en eettentjes. Ook een dagje strand behoort tot de mogelijkheden. Het strand van Cua Dai ligt op 2 kilometer afstand van uw resort. Het is een schoon strand en er zijn diverse lekkere (vis)restaurantjes. Overnachting in Muca Hoi An Boutique Resort & Spa
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag is alweer uw laatste dag in Vietnam. Tot aan de transfer naar de luchthaven, kunt u de tijd zelf indelen.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 1.075,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.Inbegrepen:

 • Vlucht Hanoi – Hué met Vietnam Airlines
 • Transfer op dag 1 bij aankomst per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Alle overnachtingen in middenklasse accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Overnachting in Halong Bay op een traditionele Junk op basis van volpension
 • Boottochten in Halong Bay en Hué
 • Ontbijt, lunch en diner waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies (muv kookworkshop in Hanoi & fietstocht nabij Hoi An – op gedeelde basis)
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Hanoi / Danang met Singapore Airlines
 • Gegarandeerde late check out op dag 10
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Vietnam ($ 25,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering & evt. inentingen

Ook naar Vietnam?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.