Dé hoogtepunten van Vietnam & Cambodja gecombineerd in één reis. Per boot verlaat u Vietnam via de Mekong Delta naar Cambodja, een mooie transfer.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Mooie tweedaagse boottocht door Halong Bay
 • Ontdek cultureel Hanoi & keizerlijk Hué
 • Leuke fietstocht door het platteland in de omgeving van Hoi An
 • Bezoek aan de wereldberoemde Cu Chi tunnels
 • Per boot door de Mekong Delta van Chau Doc naar Phnom Penh
 • Aanschouw het wereldwonder Angkor Wat

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wilt u vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppenshow een aanrader. Aanrader voor het diner: in een koloniale franse villa serveert Restaurant Club Opera heerlijke Vietnamese gerechten. 59, Lu Thai To Street U overnacht in Le Carnot Hotel, een comfortabel hotel in The Old Quarter.

Dag 2

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi, begeleid door een goede Engelssprekende gids. U brengt in ieder geval een bezoek aan het indrukwekkende Ho Chi Minh Complex met het Mausoleum, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Verder een bezoek waard zijn de Literature Temple (de eerste en oudste universiteit van Vietnam) en het Etnologisch Museum met veel informatie over de bergstammen in Vietnam. Het Hoan Kiem Lake met de Ngoc Son Temple mag uiteraard ook niet gemist worden. Uw gids neemt u eveneens mee naar de kunstgalerij van lokale kunstenaars in de Old Quarter. In deze galerij worden voornamelijk portretschilderijen en kunstwerken met als thema het alledaagse leven tentoongesteld. Aansluitend maakt u een riksjatour door de Old Quarter, waar talloze sporen van oude gilden te zien zijn. Eten & drinken: Giang Lan serveert fijne Vietnamese en Chinese gerechten. Ngo Quyen 18D. Overnachting in Le Carnot Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt rijdt u verder naar Halong, waar u aan boord gaat van een traditionele Junk (Oriental Sails). H

Hiermee maakt u een boottocht door Bai Tu Long Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes, diverse grotten en drijvende dorpjes. Even mooi, zo niet mooier, dan het bekende Halong Bay, maar veel rustiger en met minder toeristen. Afhankelijk van de route gaat u vanmiddag van boord voor een bezoek aan één van de eilandjes of grotten. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. U vaart door het indrukwekkende landschap van Bai Thu Long Bay. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor u klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. In de avond krijgt u een diner voorgeschoteld, terwijl u geniet van een zonsondergang. U verblijft op de boot in een comfortabele hut, met airco en badkamer.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

Wakker worden terwijl u wordt omringd door talloze eilanden in Bai Tu Long Bay… een bijzondere ervaring. Terwijl de boot langzaam ronddobbert, kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt. U vaart langzaam terug naar de haven.. Aan het eind van de ochtend zet u weer voet aan wal en rijdt u terug naar Hanoi. Hier heeft u wat tijd ter vrije besteding. Aan het begin van de avond volgt de transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Hué, waar u in de avond arriveert. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vindt u terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. Ofschoon op het eerste oog misschien wat afstandelijk, staan de inwoners van Hué bekend om hun liefde voor poëzie en muziek. U verblijft in Asia Hotel. Het hotel heeft een goede ligging en op enkele meters lopen vindt u al verschillende restaurantjes. Met onder andere een skybar, de ontbijtzaal en een klein zwembad op de bovenste verdieping heeft u tevens een mooi uitzicht op de stad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Hué. Hué wordt in tweeën gedeeld door de parfumrivier. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel. Ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. Vanochtend maakt u een boottocht over de rivier naar de Thien Mu-pagoda en brengt u ook een bezoek aan de tombe van Koning Minh Mang. In de middag maakt u een fietstocht naar de Citadel. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en hier weer binnen de Verboden Stad, het Keizerlijk Paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel, vindt u de Dong Ba markt, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs. Tip: de cashewnoten zijn hier overvloedig verkrijgbaar, Vietnam is één van de weinige landen die ze produceren. Eten & drinken: Restaurant La Carambole heeft een uitgebreide kaart met veel Vietnamese en internationale specialiteiten. De inrichting is authentiek Vietnamees en er hangt een ontspannen sfeer. 19, Pham Ngu Lao Street. Overnachting in het Asia Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

De ochtend is nog ter vrije besteding in Hué. Vanmiddag volgt de transfer naar Hoi An via de Hai Van Pas, 'de pas van de oceaanwolken'. Onderweg heeft u schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. Het is een sfeervol en bezienswaardig stadje, met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een uniek en authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rest van de dag is ter vrije besteding. Eten & drinken: neem de boot naar het Red Bridge Restaurant, gelegen aan de oever van de Hoi An rivier. Een restaurant waar heel traditioneel wordt gekookt met de meest verse ingrediënten uit o.a. de eigen kruidentuin. U stapt op in Bach Dang Street, tegenover Café Can. De boot brengt u om 15:30 en 19:00 in 25 minuten naar het restaurant. U overnacht in Ancient House Resort. In traditionele stijl gebouwd, biedt dit resort charmante kamers en vele faciliteiten voor een aangenaam verblijf.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een leuke fietstocht door het platteland in de omgeving van Hoi An. De rit brengt u naar het echte platteland van Vietnam waar u onder andere het plaatsje Cam Thanh bezoekt. Dit dorpje was tijdens de Vietnam oorlog een plek om onder te duiken. Nu staat het bekend om de vele visvangst en productie. Een lunch is inbegrepen alvorens u terug gaat naar Hoi An op de fiets. De resterende middag is ter vrije besteding in Hoi An. U ontdekt het stadje het beste te voet of op de fiets. Bezoek op eigen gelegenheid de Japanse brug, een houten boogbrug uit de 16e eeuw bewaakt door houten honden en apen. Sommige koopmanshuizen in Hoi An zijn opengesteld door publiek, zoals het houten Phung Hung-huis van twee verdiepingen. Eten & drinken: de specialiteit van Hoi An is de Cao Lai, een miegerecht met bonen en varkensvlees gewikkeld in rijstpapier. Zoals de naam al zegt is het Cao Lai Restaurant de plek om dit gerecht eens uit te proberen. Overnachting in Ancient House Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 8

Vandaag is de hele dag ter vrije besteding in Hoi An. In Hoi An kunt u een wandeling maken langs de Bach Dang-kade van de Thu Bon Rivier. Hier vindt u vele winkeltjes en eettentjes. Ook een dagje strand behoort tot de mogelijkheden. Het strand van Cua Dai ligt op 4 kilometer (fietsen). Het is een schoon strand en er zijn diverse lekkere (vis)restaurantjes. In de omgeving van de stad is tevens genoeg te beleven. Zo is My Son, het heilige land van de Cham, een aanrader. Hier vindt u nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa Koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas veel van de tempels verwoest. My Son ligt op anderhalf uur rijden van Hoi An en een bezoek neemt een halve dag in beslag. Eten & drinken: Cargo Club, een gezellig restaurant aan de rivier. U kunt ook op het dakterras dineren. De Cargo Club serveert zowel goede Westerse gerechten als de beste Vietnamese specialiteiten. Overnachting in het Ancient House Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U heeft de tijd ter vrije besteding tot de transfer volgt naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Ho Chi Minh City, voorheen genaamd Saigon, is altijd een ontmoetingspunt geweest van diverse culturen. Dit blijkt wel uit de talloze boeddhistische tempels, de christelijke kerken en een enkele moskee in de stad. Leuk is een avondwandeling over Nguyen Hue Boulevard – de Champs-Elysees van Saigon. Deze loopt van het mooi verlichte stadhuis naar de rivier. U verblijft in Adora Hotel, een boetiekhotel in het centrum van de stad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

In de ochtend brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Cu Chi tunnels. Midden in de dichtbegroeide jungle bevindt zich een gigantisch 200 kilometer lang ondergronds tunnelnetwerk. U krijgt een boeiende rondleiding en zelfs de gelegenheid om het ondergrondse ziekenhuis en de woonvertrekken te bezichtigen. In de middag bent u terug in Ho Chi Minh City waar de rest van de tijd ter vrije betseding is. Het is onmogelijk alle bezienswaardigheden te bezoeken. Wij vonden het Historisch Museum de moeite waard vanwege de reeks mooie boeddha's afkomstig uit geheel Azië. Overnachting in Adora Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar de Mekong Delta. Aan het einde van de ochtend arriveert u in Vinh Long. Het centrum van Vinh Long is hectisch, met veel verkeer van bussen en scooters. Aan de waterkant hangt echter een totaal andere sfeer. U maakt een boottocht op de rivier en ziet sampans, woonboten en merkwaardige vlotten van rivierwier voorbij komen. In de vele cafés aan de waterkant kunt u terecht voor een verse kokosnoot of een pot groene thee. Vanuit uw luie stoel ziet u de sampans dan voorbij glijden op de rivier. Hierna volgt de transfer verder naar Can Tho, de grootste stad van de delta. U overnacht in Nam Bo Boutique Hotel, een recent geopend kleinschalig en zeer sfeervol boetiek hotel met enkel suites.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Heel vroeg op om per boot naar de drijvende markt van Cai Rang te varen. Een bijzonder kleurrijk spektakel! Hierna vindt per auto de transfer plaats naar Châu Dôc, een levendig stadje in het uiterste noorden van het deltagebied op de grens met Cambodja. Onderweg bezoekt u nog enkele lokale dorpjes. U arriveert in Châu Dôc aan het begin van de middag, de rest van de dag is ter vrije besteding. De mooie natuurlijke ligging en de gezellige winkelstraten maken Châu Dôc tot een leuke tussenstop. Vanaf de Sam berg heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving, u kunt zelfs al Cambodja zien liggen. Een bezoek aan een van de tempels of de moskee is ook zeer de moeite waard. U verblijft in Victoria Nui Sam Lodge, een sfeervol verblijf aan de Sam berg gelegen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Per boot wordt de tocht vervolgd naar Cambodja, een prachtige reis. Om 07:00 uur vertrekt u uit Vietnam, u reist per 'fastboat'. Rond 12:30 uur arriveert u in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Vervolgens transfer naar uw hotel. Eten & drinken: gelegen aan de beroemde boulevard met uitzicht op het dagelijkse leven van de gemoedelijke hoofdstad is café-restaurant frizz één van de leukere café-restaurants in Phnom Penh. Hier proeft u de echte smaak van de Cambodjaanse Keuken. De koks maken gebruik van authentieke Cambodjaanse ingrediënten en koken met respect voor Cambodjaanse culinaire recepten en tradities. U overnacht in Patio Hotel. Een stijlvol hotel in het hart van Phnom Penh. Het hotel beschikt over moderne kamers, een mooi zwembad, een bar en een restaurant. In de straat zijn diverse winkeltjes en restaurantjes te vinden
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een stadstour door Phnom Penh. Op loopafstand zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode te vinden, waarvan de vloer uit 5.000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9.584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken bewonderen van de Khmerkunst uit de 4e t/m de 14e eeuw. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan het genocidemuseum Tuol Sleng, een voormalige high school die tijdens het Pol Pot regime werd omgebouwd tot gevangenis. Tussen 1977 en 1978 zaten er altijd 1.500 gevangenen tegelijk, maar die bleven maar kort. Hele gezinnen werden gemarteld en gedood. Op 15 kilometer van Phnom Penh bevinden zich de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument ziet u 8.000 schedels, stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is erg de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Overnachting in Patio Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 15

Na het ontbijt volgt de transfer naar Siem Reap, waar u in de middag aankomt. Tijdens deze reis door het binnenland van Cambodja is veel te zien van het boerenleven in Cambodja. De enige weg tussen Phnom Penh en Siem Reap is een belangrijke ader van het land en er wordt dan ook veel handel gedreven in de vele dorpjes en markten aan de kant van de weg. Onderweg stopt u in Spider Village (Skun). Zoals de naam het al zegt worden in dit dorpje spinnen verkocht. U kunt ze zien, aanraken en zelfs opeten! Eenmaal in Siem Reap aangekomen, volgt de transfer naar het hotel. Siem Reap is een mooie, rustige provinciehoofdstad. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. U heeft de rest van de dag de tijd om zelf een eerste indruk te krijgen van deze stad. U overnacht in La Niche d'Angkor.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Vandaag belooft een interessante dag te worden. Na het ontbijt brengt een bezoek aan Angkor Thom. Angkor Thom is de laatste hoofdstad van het Khmer rijk geweest. De oude ruïnestad is zeer indrukwekkend met alle muren, beelden, paden en poorten. Precies in het midden ligt de Bayon Tempel. Het monument heeft 54 torens die de provincies van het Khmer rijk representeren. Ook ontdekt u de tempels Baphoun, Phimean Akas, 'The Royal Enclosure', 'Terrace of Elephants' en 'Terrace of the Leper King'. Hier, in een kleine pagode, zullen monniken een speciale ceremonie uitvoeren; zij zullen u een voorspoedige reis en gezondheid wensen, een zeer bijzondere ervaring! Vanmiddag brengt u een bezoek aan de tempel Ta Phrom, zeer de moeite waard vanwege de min of meer oorspronkelijke staat waarin de Fransman Henri Mouhot ze in 1860 aantrof. Klimplanten, mossen en lianen overwoekeren de galerijen, torens en beelden. De wortels van eeuwenoude bomen grijpen als tentakels in fraai bewerkte muren en geven de zo overvloedig bewerkte tempelcomplexen een extra mysterieuze sfeer. U sluit de dag af met dé tempel van Angkor, Angkor Wat. Angkor Wat staat op de nationale Cambodjaanse vlag en symboliseert ook wel de ziel van de Khmer. Aan het eind van de dag bent u weer terug in uw hotel in Siem Reap. Eten & drinken: een leuk adres is restaurant Arun, een traditioneel Khmerrestaurant. Natuurlijk kunt u ook de gids vragen naar zijn favoriete restaurant, hij zal graag een reservering voor u maken. Overnachting in La Niche d'Angkor.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 17

Vanochtend stapt u op de fiets voor een fietstocht door de rijst- en lotusvelden buiten de stad. U fietst door het platteland en rijdt langs een Boeddhistische tempel en een lokale markt. U heeft onderweg genoeg tijd om stops te maken en kennis te maken met de lokale bevolking. De lunch nuttigt u in Siem Reap. Per boot bezoekt u vanmiddag het drijvende dorp Mechrey. U loopt een rondje door het dorp om een aardige indruk te krijgen van het dagelijkse leven. Aan het einde van de middag bent u na een enerverende dag weer terug in uw hotel. Overnachting in La Niche d'Angkor.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 18

Dit is uw laatste dag in Cambodja. Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.335,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Vlucht Hanoi – Hué met Vietnam Airlines
 • Vlucht Danang – Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
 • Transfer op dag 1 bij aankomst in Hanoi en op dag 13 bij aankomst in Phnom Penh per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Alle boottochten en bootexcursies op gedeelde basis
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overnachting in Halong Bay op basis van volpension
 • Ontbijt, lunch en diner waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privé-gids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Hanoi / Siem Reap met Singapore Airlines
 • Gegarandeerde late check out op dag 18
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Vietnam ($ 25,00 per persoon)
 • Visum voor Cambodja ($ 30,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Vietnam?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.