Ga op zoek naar de neusaap in het Bako Nationaal Park en ontmoet orang-oetans van dichtbij in het Semmengoh opvangcentrum! Eindig uw reis met een ontspannen verblijf aan het strand van Kota Kinabalu.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Op zoek naar de neusaap in het Bako National Park
 • Bezoek orang-oetans in het Semmengoh opvangcentrum
 • Wandelen door de jungle bij het Lambir Hills National Park
 • Stadstour door Bandar Seri Begawan, dat het contrast tussen Maleisië en Brunei toont
 • Ontspannen aan het strand van Kota Kinabalu

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Kuching, waar u wordt ontvangen door onze lokale agent. Selamat Datang, welkom in Maleisië! Vervolgens transfer naar uw hotel waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Kuching is de hoofdstad van de deelstaat Sarawak en volgens velen de meest charmante stad van heel Maleisië!. U overnacht in The Waterfront Kuching.

Dag 2

Vandaag bezoekt u het Bako National Park, op ongeveer 45 minuten rijden van Kuching. Het Bako National Park biedt u een perfecte introductie voor de flora en fauna van heel Sarawak. De moerassen, mangrovebossen, kleine baaien en stranden zijn de thuis voor onder andere makaken, hagedissen, vele vogels en de zeldzame neusaap (Proboscis Monkey), die alleen op Borneo voorkomt. Ook de flora zal u niet onopgemerkt blijven; de vleesetende bekerplant komt u ongetwijfeld tegen! De planten zijn voorzien van vocht dat een geur afgeeft waar mieren, torren en andere insecten op afkomen. Nadat het insect over de rand van de beker probeert te komen, valt hij erin en wordt hij langzaam verteerd. Met een gids loopt u vervolgens over de Paku-trail die u door het regenwoud langs diverse kleine baaien en strandjes leidt. Hier kunt u lekker uitrusten en genieten van de uitzichten. Overnachting in The Waterfront.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Semmengoh Orang Oetan opvangcentrum. Veel kleiner dan het bekende centrum bij Sepilok, maar daardoor ook minder druk. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kuching. Het authentieke Kuching kent enkele historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de "Tua Pek Kong", de oudste Chinese tempel van Kuching, rijk aan geschiedenis! Tegenover de tempel bevindt zich het Chinees Historisch Museum vanwaar u mooi uitzicht heeft op het imposante Fort Margherita aan de overzijde van de Sarawak rivier. Slenter ook even langs de waterkant of ga naar de Lotus Five Star Riverside Mall voor een prachtig uitzicht over Kuching. Deze mall beschikt over een bioscoop, bezoek dus desgewenst ook een lokale film! Overnachting in The Waterfront.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Kuching voor uw vlucht naar Miri. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht in Pullman Miri Waterfront.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt maakt u een twee uur durende rit naar het prachtige Niah Caves National Park. U rijdt langs palmolie plantages en authentieke longhouses. Na aankomst brengt u een bezoek aan het museum (gesloten op maandag). In het park maakt u een wandeling van ongeveer drie kilometer naar de drie mooiste grotten. De rest van de dag is ter vrije besteding in Miri. Overnachting in Pullman Miri Waterfront.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 6

Vanmiddag rijdt u naar het Lambir Hills National Park op ongeveer drie kwartier rijden van Miri. Een klein nationaal park, niet veel bezocht door toeristen. Volgens ecologen zijn er in dit park nog veel soorten insecten en planten die ontdekt moeten worden. U maakt een leuke wandeling door de jungle naar de Latak waterval, waar u een frisse duik kunt nemen! Aan het eind van de middag rijdt u terug naar Miri. Overnachting in Pullman Miri Waterfront.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag volgt de transfer over land naar Bandar Seri Begawan, de hoofdstad van Brunei. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in The Radisson.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Een gevuld programma vandaag! U maakt een stadstour door Bandar Seri Begawan. U zult snel het contrast zien tussen Maleisië en Brunei. Waar Sabah vooral inkomsten vergt uit de palmolie, is Brunei één van de rijkste landen ter wereld door de winning van ruwe olie en aardgas. Het land is zo rijk dat het woord 'belasting' niet in het woordenboek voorkomt, ziektekosten worden vergoedt en scholing gratis is. Afbeeldingen van de populaire sultan treft u dan ook op elke hoek van de straat. Toch zult u vandaag het contrast tussen arm en rijk binnen de landsgrenzen ook duidelijk zien. U begint met een boottocht door Kampung Ayer, ook wel 'Venetië van het Oosten' genoemd. Kampung Ayer is met haar 30.000 inwoners 's werelds grootste dorp op palen, in het hart van de hoofdstad! Het dorp heeft alles wat elk ander dorp heeft; een ziekenhuis, scholen, een brandweerkazerne en grappige tankstations. Vervolgens trekt u de stad in en bezoekt o.a. de spectaculaire Jam' Asr Hassanil Bolkiah Moskee, gemaakt volgens klassiek Islamitische architectuur van Italiaans marmer, mosaïek van goud en Engels raamwerk. Ook bezoekt u de Royal Regalia Exhibition Hall, waar de unieke historie van Brunei en Borneo wordt tentoongesteld, inclusief alle giften die de sultan in de loop der jaren heeft ontvangen. De residentie van de huidige sultan mag uiteraard niet in de lijst ontbreken. De Istana Nurul Iman (wat het grootste woonhuis ter wereld is!) is een plaatje om te zien. Overnachting in The Radisson.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Let op: op donderdag en vrijdag zijn de moskeeën gesloten voor niet-moslims.

Dag 9

Vroeg uit de veren voor een dagtrip naar het oostelijke deel van Brunei. De tocht erheen is al een heel avontuur op zich! Per boot vertrekt u over open zee en door nauwe waterwegen naar het plaatsje Bangar, vanwaar u per minibus naar Batang Duri wordt gebracht. In dit traditionele Iban-dorpje krijgt u een briefing over wat u te wachten staat met een kopje thee. Per longtailboot vaart u verder de regenwouden in naar het Ulu Temburong National Park. Doordat Brunei over zoveel fossiele brandstoffen beschikt, zijn de nationale parken in het land nooit bedreigd door houtkap voor plantages. De rijkdom van het Ulu Temburong National Park zult u snel opvallen tijdens een wandeling over goed uitgezette looppaden, hangbruggen en touwbruggen! Aan het eind van de middag bent u weer terug in uw hotel. Overnachting in The Radisson.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

Transfer naar het vliegveld van Bandar Seri Begawan voor de vlucht naar Kota Kinabalu. De stranden van Kota Kinabalu zijn een perfecte uitvalsbasis om tot rust te komen na een mooie rondreis. Na aankomst transfer naar uw hotel waar de rest van de dag ter vrije besteding is. U overnacht in Beringgis Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Deluxe optie! Kies voor een verblijf op het tropische eiland Gaya. Dit is één van de vijf tropische eilanden van het Tunkuh Abdul Rahman Park, voor de kust van Kota Kinabalu op ongeveer 20 minuten varen. U verblijft in het Gaya Island Resort (Bayu Villa), de toeslag bedraagt € 210,00 per persoon voor het totale verblijf van drie nachten inclusief de boottransfers. Meer informatie vindt u op www.gayaislandresort.com.

Dag 11 & 12

Twee dagen ter vrije besteding in het Beringgis Beach Resort. Geniet van zon, zee en strand! Het resort biedt verschillende excursies naar nabij gelegen eilanden om te kunnen snorkelen of tot rust te komen op de stranden. Ook kunt u met de shuttlebus van het hotel tegen een klein bedrag naar Kota Kinabalu. De stad is een uitstekende plaats om de laatste Maleisische souvenirs in te kopen, of om één van de vele attracties te bezoeken. Overnachtingen in het Beringgis Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Transfer naar het vliegveld van Kota Kinabalu voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.660,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Kuching – Miri met Air Asia
 • Binnenlandse vlucht Bandar Seri Begawan – Kota Kinabalu met Royal Brunei Airlines
 • Alle transfers in groepsverband
 • Alle boottransfers in groepsverband
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels en verzorgde lodges
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle genoemde excursies in een kleine internationale groep begeleid door een Engelssprekende gids
 • Entreegelden tijdens de excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Kuching/Kota Kinabalu
 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Vervoer op vrije dagen
 • Toeristenbelasting (10 RM per kamer per nacht, te betalen bij uitchecken)
 • Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Altijd al eens naar Maleisië gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Maleisië, Vietnam & India

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.