Tijdens deze rondreis door India bezoekt u een aantal van de mooiste tempels en maakt hierdoor kennis met een belangrijk onderdeel van de Indiase cultuur. Maar alleen tempels kunnen gaan vervelen en daarom worden deze bezoeken afgewisseld met safari's door nationale parken. Op zoek naar wild maar vooral de tijger!

Hoogtepunten Tijgers & Tempels

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandeling door labyrint van steegjes in Old Delhi
 • Bewonder de Tera Manzil tempel in Rishikesh
 • Tijgers spotten in het Corbett National Park
 • Een rit per ossenkar door Unchagaon
 • Tijdens zonsopgang op zoek naar beren en jakhalzen in Bandhavgarh N.P.
 • Een boottocht over de Ganges

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U overnacht in Colonel's Retreat.

Dag 2

Vandaag maakt u per auto met chauffeur een stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten (bijv. Dilli Haat voor betaalbare souvenirs) en vele moskeeën. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (Lal Qil`a). De muren van rood zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. Bezoek bijvoorbeeld ook de Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Colonel's Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar het treinstation van Delhi voor de dagtrein naar Haridwar (06:45 – 11:30), een plaats gelegen aan de Ganges. Wij reserveren tweedeklas plaatsen voor u. Na aankomst in Haridwar rijdt u door naar Rishikesh, al jaren een heilige stad voor Hindoes. De stad wordt ook wel de 'Yoga-hoofdstad van de wereld' genoemd en trekt hiervoor jaarlijks duizenden yoga-liefhebbers vanuit de hele wereld. U overnacht in Dewa Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Deze dag is ter vrije besteding in Rishikesh. Deze plaats ademt spiritualiteit uit. U heeft hier dan ook mogelijheden om yoga lessen of meditatie lessen te volgen. Geniet van de prachtige heuvelachtige omgeving. U kunt ook wandelingen maken of de tempel bezoeken in de buurt van de Lakshman Jhula brug. Voor wat meer avontuur zijn er ook mogelijkheden om te raften. Breng 's avonds een bezoek aan de Ganges, waar een Aarti ceremonie wordt uitgevoerd. Overnachting in Dewa Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

U rijdt vandaag door naar het Corbett National Park, ten noordwesten van Delhi. Dit park is genoemd naar de legendarische fotograaf en auteur Jim Corbett. Naast de grote verscheidenheid aan wildlife die u hier tegenkomt, kunt u ook genieten van de schitterende natuur in en om het park. U overnacht in Infinity Corbett Wilderness.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 6

In de ochtend maakt u een avontuurlijke jeepsafari (privé) door het Corbett National Park. Maak kennis met de olifanten, tijgers en andere dieren en geniet van de prachtige omgeving! In de middag maakt u een tweede jeepsafari door het park. Overnachting in Infinity Corbett Wilderness.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt reist u verder. Omdat het een lange tocht richting Agra is, overnacht u in een plaatsje halverwege; Unchagaon. Na aankomst maakt u per ossenkar een rit door het dorp. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht in Unchagon Fort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Vandaag vervolgt u uw weg naar Agra. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Chini-Ka-Rauza Tomb; een tombe in Perzische stijl aan de oevers van de rivier Yamuna. Hier woonde poëet Afzal Khan. U overnacht in Crystal Sarovar Pemier.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag brengt u al vroeg een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten), een liefdesmonument gebouwd door Shah Jahan na de dood van zijn vrouw Mumtaz Mahal. Vraag uw chauffeur vroeg te vertrekken, want dan is het hier nog niet zo druk. Vanmiddag brengt u tevens een bezoek aan het imposante Agra Fort, het is één van de mooiste forten van noord India. De rest van de dag is ter vrije besteding in Agra. Overnachting in Crystal Sarovar Pemier.
Ontbijt inbegrepen

28 tijgers

Namaste reizigers spotten 28 tijgers!

"Waar de meeste mensen voor de cultuur naar India gaan, is het ook voor de natuurliefhebber een aanrader. Met als absolute hoogtepunt: de tijger. De nationale parken zijn echt heel bijzonder zoals Keoladeo, Corbett, Bandhavgarh en Kanha. De safari's in India zijn heel erg op de tijger gericht, maar er is zoveel meer te zien zoals de lippenbeer, luipaard, marters, varanen, herten en olifanten. Ook de vogelliefhebbers zullen aan hun trekken komen. Diverse soorten arenden, neushoornvogels en parkieten." Lees verder op ons weblog.

Dag 10

Vroeg op voor de transfer naar het treinstation van Agra voor de trein naar Jhansi (08:00 – 10:40). Vervolgens reist u per auto verder naar Orchha. Orchha, de vroegere hoofdstad van dit gebied, bezit een oud fort op een eilandje in de Betwarivier. Dit fort bevat enkele fraaie paleizen en tempels. Overnachting in Orchha Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt brengt u een kort bezoek aan de omgeving van Orchha. Vervolgens zet u de reis voort naar Khajuraho. Na aankomst kunt een wandeling door het dorpje maken voor een eerste kennismaking. U overnacht in Syna Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Deze dag is ter vrije besteding in Khajuraho. Het is een klein dorp en dus uitstekend op eigen gelegenheid te bezoeken. U kunt al wandelend of per fiets de vele tempels bezoeken. Het westelijke tempelcomplex is het meest interessant en dan met name de Varahatempel en de Lakshmanatempel. Ook het museum is de moeite waard. Overnachting in Syna Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt rijdt u naar het Bandhavgarh National Park, een beschermd natuurgebied waar onder andere tijgers, beren en jakhalzen voorkomen. Dit voormalig koninklijk jachtgebied heeft een dik bamboewoud afgewisseld met groene velden en moerassen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in Tiger Den Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

U staat vroeg op voor een jeepsafari (privé) door het Bhandhavgarh National Park! Met zonsopgang heeft u de grootste kans op het spotten van wild. In de loop van de ochtend komt u terug in het resort. In de middag maakt u een tweede jeepsafari door het park. Overnachting in Tiger Den Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

meest gerenommeerde beschermde natuurreservaten van India. Antilopen, apen, vogels, pythons en jakhalzen komen er in grote getale voor, evenals relatief onbekende diersoorten als de barasingha (moerashert) en de lippenbeer. Het landschap bestaat uit lage grasvlakten, bamboewouden en met loofbossen bedekte heuvels en hoogvlakten. Overnachting in Tuli Tiger Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Tuli Tiger Resort

Tuli Tiger Resort

Midden in de natuur liggen deze bijzondere lodges verscholen. Kom heerlijk tot rust in de tuin of bij het zwembad. Er hangt een fijne sfeer en de medewerkers zijn zeer vriendelijk. Onderga de echte junglebeleving: 's morgens gewekt worden door de tjilpende vogels en daarna genieten van een schitterende zonsopgang!

www.tulitigerresortkanha.com

Dag 16

NU staat vandaag vroeg op voor een jeepsafari (privé) door het Kanha National Park. Daarna wordt u weer naar het resort gebracht waar u kunt lunchen. In de middag maakt u een tweede jeepsafari. Overnachting in Tuli Tiger Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 17

Heel vroeg in de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Nagpur voor de binnenlandse vlucht via Delhi naar Varanasi, gelegen aan de heilige rivier de Ganges. Varanasi is al sinds eeuwen één van de belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaatsen van India en is een zeer hectische maar indrukwekkende stad. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. U overnacht in Ganpati Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Een gehele dag ter vrije besteding in Varanasi. Ontdek de leuke straatjes en maak een wandeling. Er valt zoveel te zien en te doen in deze indrukwekkende stad. Overnachting in Ganpati Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Vroeg op voor een boottocht over de Ganges. Het is een bijzondere ervaring om 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te varen en te zien hoe de Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren. Een lange rij 'ghats' ligt langs de linkerkant van de oever. Hier worden overledenen in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de Ganges gestrooid. Na de lunch maakt u (met gids) een wandeling door de oude wijk Chowk; drukke steegjes vol geuren en kleuren die zo nauw zijn dat auto's er niet door kunnen. U vindt hier handelaars in zijde en specerijen, eetstalletjes en de Gouden Tempel. Overnachting in Ganpati Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Varanasi voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.295,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Let op: De nationale parken zijn jaarlijks gesloten tussen 1 juli en 15 oktober.

Toeslag om te reizen met een grotere auto (Toyota Innova): € 95,00 per persoon

Om de jeepsafari's te kunnen boeken is een scan van het paspoort nodig, de kosten van de safari's worden in de aanbetaling opgenomen daar deze bij boeking direct betaald dienen te worden. Tijdens de safari's dient u uw paspoort mee te nemen

Inbegrepen:

 • Vlucht Nagpur – Varanasi met IndiGo Airlines (overstap in Delhi)
 • Treinticket Delhi – Haridwar (A/C Chair Car)
 • Treinticket Agra – Jhansi (A/C Chair Car)
 • Alle vervoer per airconditioned privé-auto met chauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (excl. gids)
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • In Corbett National Park twee jeepsafari's (privé)
 • In Bandavgarh National Park twee jeepsafari's (privé)
 • In Kanha National Park twee jeepsafari's (privé)
 • Rit per ossenkar in Unchagaon
 • Boottocht en wandeling met gids in Varanasi
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen, reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.