Tijdens deze rondreis door India bezoekt u een aantal van de mooiste tempels en maakt hierdoor kennis met een belangrijk onderdeel van de Indiase cultuur. De bezoek aan tempels worden afgewisseld met safari's door nationale parken. Op zoek naar wild maar vooral de tijger!

Hoogtepunten Tijgers & Tempels

Hoogtepunten van deze reis

 • Jeepsafari's door Ranthambore N.P.
 • Bewonder de Taj Mahal
 • Bezichtig de eeuwenoude tempels van Khajuraho
 • Op zoek naar wild in Panna N.P.
 • Tijdens zonsopgang op zoek naar beren en jakhalzen in Bandhavgarh N.P.
 • Een boottocht over de Ganges

Dag 1
Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U verblijft in Colonel's Retreat.

Dag 2
Vandaag maakt u per auto met chauffeur een stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten (bijvoorbeeld Dilli Haat voor betaalbare souvenirs) en vele moskeeën. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (Lal Qil`a). De muren van rood zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. Bezoek bijvoorbeeld ook de Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Colonel's Retreat.
Ontbijt inbegrepen

N.B. Het Red Fort is gesloten op maandag.

Dag 3
U reist verder naar het district Alwar, een uitgestrekt gebied ten zuidwesten van Delhi. In deze groene regio vindt u naast mooie natuur ook veel forten en paleizen waarvan er enkele zijn omgebouwd tot hotel. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in The Hill Fort Kesroli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4
Deze dag is ter vrije besteding om de omgeving van Alwar verkennen. De chauffeur staat hiervoor tot uw beschikking. Vanuit Alwar kunt u bijvoorbeeld de vallei van Ajabgarh en het meer van Blangarh bezoeken. Ajabgarh is een spookachtige plaats, het wordt ook wel plaats van mysteries genoemd. Overnachting in The Hill Fort Kesroli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5
U reist verder naar de hoofdstad van Rajasthan; Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel 'Pink City' genoemd. De stad is een typisch Indiase stad, lekker druk en chaotisch. Behalve de koeien op straat is er ontzettend veel verkeer; fietsen, riskja's, kamelenkarren… In de stad zijn veel leuke winkels, zoals Hot Pink bij het Narain Niwas Palace en Anokhi aan KK Square. Bezoek als eerste kennismaking met de stad één van de kleurrijke bazaars. Voor zilverwerk kunt u een kijkje nemen op de Johari Bazar en voor textiel op de Chaupur en Nehru Bazars. 's Avonds kunt u, net als de Indiërs, een bezoek brengen aan de Raj Mandir Bioscoop. Een aparte belevenis! U verblijft in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6
Na het ontbijt rijdt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Het fort diende als verblijfplaats van de keizers van Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk. Het is gebouwd in een plaats wat vroeger een klein dorp was, genaamd Amba. Elk van de vier delen van het fort heeft een eigen binnenplaats. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Binnen het fort is één van de hoogtepunten wat ons betreft Diwan-e-Khas, ook wel de Hall of Mirrors genoemd omdat de wanden volledig zijn bedekt door spiegels. Daarna maakt u een stadstour door de kleurrijke binnenstad van Jaipur en bezoekt u onder andere de Hawa Mahal (Paleis der Winden) en het City Palace. Voor een mooi uitzicht op de Hawa Mahal kunt u aan de overkant van de straat een trappenhuis inlopen. Boven maakt u de mooiste foto's! Overnachting in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7
Vandaag volgt de transfer naar het Ranthambore National Park, een groot natuurreservaat bestaande uit savannes, jungle, rotsgebergte en grote meren met uitgestrekte grasvlakten. Het park is met name beroemd om zijn tijgerpopulatie. Er leven relatief veel tijgers op een kleine oppervlakte. U verblijft in Tiger Den Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8
Vandaag maakt u in de ochtend en middag een jeepsafari (in groepsverband) door het Ranthambore National Park. Overnachting in Tiger Den Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9
Vandaag vervolgt u uw weg naar Agra. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het imposante Agra Fort, het is één van de mooiste forten van noord India. Of bezoek de Chini-Ka-Rauza Tomb; een tombe in Perzische stijl aan de oevers van de rivier Yamuna. Hier woonde poëet Afzal Khan. U verblijft in Crystal Sarovar Pemier.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10
Vandaag brengt u al vroeg een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten), een liefdesmonument gebouwd door Shah Jahan na de dood van zijn vrouw Mumtaz Mahal. Na dit bezoek wordt u naar het treinstation van Agra gebracht voor de trein naar Jhansi. Vervolgens reist u per auto verder naar Orchha, de vroegere hoofdstad van dit gebied. U verblijft in Orchha Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11
Vandaag heeft u de tijd om Orchha te verkennen. De stad ligt aan de rand van de Betwa rivier en kent enkele fraaie paleizen en tempels. Orchha wordt vaak (onterecht) overgeslagen door toeristen, het is heerlijk om in alle rust te struinen door het oude fort. Overnachting in Orchha Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12
U reist verder naar Khajuraho, met name bekend om de eeuwenoude tempels met erotische afbeeldingen en beelden uit de Kamasutra. Na aankomst kunt een wandeling door het dorpje maken voor een eerste kennismaking. U verblijft in Syna Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13
In de ochtend maakt u een jeepsafari (privé) door Panna National Park, gelegen op 26 kilometer afstand van Khajuraho. In de middag brengt u een bezoek aan de tempels van Khajuraho. Het westelijke tempelcomplex is het meest interessant en dan met name de Varahatempel en de Lakshmanatempel. Ook het museum is de moeite waard. Overnachting in Syna Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14
Na het ontbijt rijdt u naar het Bandhavgarh National Park, een beschermd natuurgebied waar onder andere tijgers, beren en jakhalzen voorkomen. Dit voormalig koninklijk jachtgebied heeft een dik bamboewoud afgewisseld met groene velden en moerassen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in Bandhavgarh Jungle Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15
U staat vroeg op voor een jeepsafari (privé) door het Bhandhavgarh National Park! Met zonsopgang heeft u de grootste kans op het spotten van wild. In de loop van de ochtend komt u terug in het resort. In de middag maakt u een tweede jeepsafari door het park. Overnachting in Bandhavgarh Jungle Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Let op: Op woensdagmiddag zijn de natuurparken in Madhya Pradesh gesloten. Indien uw safari op woensdagmiddag gepland staat volgens het programma wordt deze indien mogelijk verzet naar de dag van aankomst of vertrek.

Dag 16
U reist vandaag verder naar Varanasi gelegen aan de heilige rivier de Ganges. De stad is al sinds eeuwen één van de belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaatsen van India en is een zeer hectische maar indrukwekkende stad. U verblijft in NamaSTAY Varanasi.
Ontbijt inbegrepen

Leuk om te weten! Dit is ons eigen guesthouse, gelegen in Betawar op 30 autominuten van het centrum van Varanasi. Het is een oase van rust met een heerlijke tuin met fruitbomen en een zwembad waar u kunt ontspannen.

Dag 17
U maakt (met gids) een wandeling door de oude wijk Chowk; drukke steegjes vol geuren en kleuren die zo nauw zijn dat auto's er niet door kunnen. U vindt hier handelaars in zijde en specerijen en eetstalletjes. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen in Varanasi. Overnachting in NamaSTAY Varanasi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18
Vroeg op voor een boottocht over de Ganges. Het is een bijzondere ervaring om 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te varen en te zien hoe de Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren. Een lange rij 'ghats' ligt langs de linkerkant van de oever. Overledenen worden in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de Ganges gestrooid. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in NamaSTAY Varanasi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19
Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Varanasi voor de terugvlucht naar Delhi.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 1.765,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Let op: De nationale parken zijn jaarlijks gesloten tussen 1 juli en 15 oktober.

Toeslag om te reizen met grotere auto (Toyota Innova): € 95,00 per persoon

Inbegrepen:

 • Vlucht Varanasi – Delhi (incl. 15 kilo bagage, overbagage kan bijbetaald worden)
 • Treinticket Agra – Jhansi (A/C Chair Car)
 • Alle vervoer per airconditioned privé-auto met chauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (excl. gids)
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • In Ranthambore National Park twee jeepsafari's (in groepsverband)
 • Jeepsafari in Panna National Park (privé)
 • In Bandavgarh National Park twee jeepsafari's (privé)
 • Boottocht en wandeling met gids in Varanasi
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen, reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.