Ontdek het noorden en het zuiden van Thailand tijdens deze luxe individuele rondreis en overnacht in luxe boutique hotels op mooie locaties.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Wereldstad Bangkok
 • Ontdek het Thais leven tijdens een boottocht
 • Bezoek aan de Erawan watervallen
 • Logeren in luxe boutique hotels
 • Genieten van wandelingen in de natuur
 • Snorkelen en genieten van zon, zee en strand in Krabi

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Bangkok, waar u wordt verwelkomd door uw gids. Transfer naar uw hotel, hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Bangkok is één van 's werelds grootste steden. Een stad waar indrukwekkende koninklijke paleizen, heilige tempels en diepgewortelde tradities zich vermengen met luxe accommodaties, winkels van bekende designers en uitstekende restaurants. Om een idee te krijgen van de omvang van de stad neemt u de lift naar de 61e verdieping van de Vertigo and Moon Bar. Blijft u liever met beide benen op de grond dan kunt u bijvoorbeeld gaan eten op de avondmarkt Sukhumvit Soi 38. U logeert in Riva Surya, een mooi en sfeervol hotel gelegen aan de Chao Praya Rivier. Er is een zwembad met jacuzzi en een zonneterras direct aan de rivierzijde.

Dag 2

Na een goed ontbijt in uw hotel wordt u door uw gids opgehaald voor een interessante city safari door Bangkok. Voor uw hotel stapt u op de taxiboot voor een korte tocht naar de Tha Tien Pier. Vanaf hier wandelt u naar Wat Po. In het hoofdgebouw van dit tempelcomplex is een liggende Boeddha te bewonderen. De Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog en is bedekt met bladgoud. De Boeddha straalt een serene rust uit. Op het terrein van de Wat Po vindt u ook vele andere mooie tempeltjes en stoepa's (torens waarin relikwieën worden bewaard). Omdat u hier vroeg in de ochtend bent zult u het bijzondere ritueel van de monniken meemaken. Hierna gaat u naar het Grand Palace. Dit paleis diende vroeger als residentie van de koninklijke familie en maakt deel uit van een immens groot complex met mooie tuinen en goudkleurige tempels, waarvan de Wat Phra Kaew de bekendste is. Deze tempel van de Smaragden Boeddha herbergt het belangrijkste Boeddhabeeld van Thailand. Een 500 jaar oud beeldje van jade, van 75 centimeter hoog. Bij het wisselen van de jaargetijden trekt de vorst het beeldje een andere mantel aan. Na dit bezoek wandelt u verder over de Amulet markt. Zinin wat avontuur? Stap dan op een tuk-tuk en breng een bezoek aan de Wat Saket en beklim de hemelse gouden berg voor een prachtig uitzicht over de stad. Tot slot dtapt u weer op de taxi boot em brengt u een bezoek aan het Jim Thompson House, de thuisbasis van de beroemde stichter van het Jim Thompson Thai Silk. Aan het eind van de midag wordt u teruggebracht naar uw hotel. Geniet nog even na met een drankje in uw hand en met uitzicht op de rivier. Overnachting in Riva Surya.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Vandaag stapt u aan boord van een longtailboot voor een prachtige boottocht over de 'klongs', oftewel de kanalen van Bangkok, ook wel het 'Venetië van het Oosten' genoemd. Tijdens de boottocht ziet u het dagelijks leven van de Thai op en langs het water. Houten huisjes op palen, vrouwen die de was doen, mannen aan het vissen, kinderen die vanaf de houten steigers lachend in het water springen, en glinsterende tempels op de achtergrond. Onderweg maakt u een stop bij de Wat Arun. Deze boeddhistische tempel met als bijnaam Tempel van de Dageraad heeft zijn naam te danken aan de Indiase god Aruna; de god van de dageraad. Aan het begin van de middag keert u weer terug naar uw hotel. Mocht de tijd het toelaten maak dan een wandeling over Yaowarat Road, het kloppende hart van China Town. De straat is aan beide kanten gevuld met restaurants, theehuizen, goudwinkels en specerijenwinkels. Overnachting in Riva Surya.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

VVroeg opstaan voor de reis naar Kanchanaburi, bekend door de 'Bridge on the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. U rijdt eerst naar de unieke Railway Track Market dat zich op de spoorlijn heeft gevestigd. Zodra de trein nadert (rond 11.10 uur), weten de mensen in enkele seconden de stalletjes in te klappen en ruimte te maken voor de trein, die op nog geen meter afstand passeert. Heel bijzonder om te zien! Na aankomst in Kanchanaburi brengt u een bezoek aan het "Thailand Burma Railway Centre", waar u een tentoonstelling over de huiveringwekkende geschiedenis vindt. Ook bezoekt u hier een van erebegraafplaatsen en uiteraard de beroemde brug. Hierna stapt u in een longtail boot voor een schitterende tocht over de rivier de Kwai naar uw accommodatie. Overnachting in The Float House.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt ontmoet u de gids en stapt u op de longtail boot terug naar Phutakien pier. Vanaf hier gaat u naar het dorpje Nong Khao. Dit is een vrij afgelegen dorpje, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Wandel er naartoe, maak een praatje met de bewoners en zie van dichtbij hoe zij leven, zo geïsoleerd van de bewoonde wereld. Er wordt een lunch genuttigd in een lokaal restaurantje. Na dit bezoek gaat u naar het treinstation van Ban Nam Tok om op de boemeltrein te stappen. U reist over de oude spoorlijn terug naar het plaatsje Kanchanaburi, een schitterende tocht. Houd uw camera klaar als het trein langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai. In de middag gaat u per auto naar het Erawan National Park gebracht, waar u een bezoek brengt aan de Erawan watervallen. De watervallen – misschien wel de mooiste van Thailand – bestaan uit 7 helderblauwe terrassen over een hoogte van 1.500 meter. Neem zwemspullen mee voor een heerlijke duik in het water! Achter diverse watervallen liggen grotten en spelonken om te verkennen. Aan het eind van de middag bent u terug in het hotel. Overnachting in The Float House.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 6

In de ochtend stapt u wederom in een longtail boot voor een bezoek aan het Hell Fire Pass Memorial. De overweldigende natuur met dichte, bergachtige jungle is het decor geweest van de film 'The Deerhunter'. U bezoekt het museum en maakt vervolgens een korte wandeling door de pas. Vanavond kunt u traditionele Mon-dans bijwonen. De Mon leven hoofdzakelijk in Birma en opvoering van hun dansen in Thailand is daarom uniek. Aansluitend volgt de transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de vlucht naar Chiang Mai, aanlsuitend transfer naar uw accommodatie. Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand. De stad heeft levendige markten, uitstekende accommodaties en heerlijk eten, van kraampjes op straat tot zeer goede restaurants. De oude stad is een gebied met fascinerende tempels, koffietentjes en net buiten de stadspoort de plek waar de nachtmarkt plaatsvindt. U overnacht in Rachamankha.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 7

Een fijne vrije ochtend in Chiang Mai. In de loop van de middag komt uw gids u ophalen voor een bijzonder bezoek aan de Wat Prathat Doi Suthep, de meest heilige tempel van Noord Thailand en gelegen op een berg. Uw gids weet veel interessante verhalen te vertellen. Aan het einde van de middag, wanneer de meeste toeristen weg zijn, is het genieten van de bijzondere sfeer die er hangt. Dan zal er een speciale blessing ceremonie worden uitgevoerd waarbij u zegeningen krijgt van de monniken. Vervolgens begint het chanten van de monniken en sluit u de tour af met een prachtige zonsondergang, met uitzicht op de lichtjes van de stad Chiang Mai. Overnachting in Rachamankha.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag staat een leuke fietstocht op het programma. Na de lunch volgt de transfer naar het Mae Sa gebied, ten noorden van Chiang Mai. U fietst over smalle wegen door het platteland, langs kleine dorpjes en door een prachtig groen landschap. Onderweg maakt u verschillende stops, bij een orchideeënboerderij, een bijenfarm en een prachtige tempel. Rond het middaguur stopt u bij een lokaal restuarantje voor een heerlijke Thaise lunch. Nadat u weer wat energie heeft opgedaan, fietst u verder door het platteland, langs rijstvelden, boomgaarden en plantages, tot u bij een lokaal restaurant aan de oevers van de Ping-rivier aankomt. Na wat vers fruit en kruidensapje te hebben geproefd, stapt u in de boot voor een heerlijk ontspannen vaartocht terug naar de stad. Aan het eind van de middag keert u terug naar uw hotel. Overnachting in Rachamankha.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 9

Transfer naar de luchthaven van Chiang Mai voor uw vlucht naar Krabi in het zuiden van Thailand. U vindt hier prachtige kalksteenformaties, watervallen, hotsprings en vele prachtige 'bounty' eilandjes voor de kust. Na aankomst volgt de transfer naar uw accommodatie. U overnacht in The Tubkaak Boutique Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10 t/m 12

Drie gehele dagen ter vrije besteding in Krabi. Verken het strand of maak bijvoorbeeld een boottocht door het prachtige Ao Nang Marine Park. Ook kunt u een Thaise kookcursus volgen of een kayak trip maken naar mangrove. Of ontdek het tropische binnenland met jungle, watervallen en tempels. Overnachtingen in The Tubkaak Boutique Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Uw laatste dag in Krabi is helaas alweer aangebroken. Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Krabi.

Reissom: vanaf € 3.010,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Vlucht Bangkok – Chiang Mai met Bangkok Airways
 • Vlucht Chiang Mai – Krabi met Bangkok Airways
 • Overige transfers per airconditioned auto met privéchauffeur
 • Overnachtingen in accommodaties zoals genoemd in een 2-persoonskamer
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Overige maaltijden zoals genoemd
 • Begeleiding van Engelssprekende gids tijdens vervoer en excursies
 • Stadstours en excursies zoals beschreven in het programma (incl. entree)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien & persoonlijke uitgaven
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Thailand?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Specialist Thailand & Indonesië

Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.