Overnachten in homestays, koken, fietsen, wandelen, lekker eten, bijzondere ontmoetingen, bezoek aan onbekende tempels en opgeladen weer thuiskomen!

Fietsen, wandelen en koken

Het avontuur begint in Cochin, een industriële haven maar vooral bekend om zijn drie schiereilanden. U ontdekt Cochin per fiets en verblijft in Jew Town in een klein guesthouse. Na de drukte van de stad is het Mundackal Plantation Homestay van Mr. Jose en Mrs. Daisy een verademing. De homestay ligt midden tussen de plantages en heeft een eigen groenten- en kruidentuin. De familie neemt u graag mee voor een bezoek aan lokale tempels en de kerk en mrs. Daisy is altijd blij met uw hulp in de keuken.

Back to basics!

Hillstation Kodaikanal in de Palni Hills is uw volgende stop. U verblijft hier in het Elephant Valley Hotel gelegen langs de olifantenmigratieroute en naast het National Forest. Een unieke locatie dus! Maak op uw vrije dag een trekking naar een waterval, ga op zoek naar olifanten, bizons en ander wild of maak een rit te paard door de wildernis. Ook in het Chinnar Wildlife Sanctuary kunt u vollop genieten van de flora en fauna van dit deel van India. Samen met een natuuronderzoeker gaat u op zoek naar vogels, reptielen, apen en bizons. U overnacht in het park in een zeer eenvoudige hut. De toiletmogelijkheden zijn op natuurlijke basis en er is geen elektriciteit aanwezig. Het vegetarische eten wordt gekookt door de stammen die in het park wonen. Back to basics dus!

Elephant Valley
Philipkutty's Farm
Kamer in Philipkutty's Farm
Marari Villas
Marari Beach

Homestay

Uw volgende bestemming is Poochakal, waar u verblijf in Olavipe Homestay, een klein pension op het terrein van een boerderij. Hier wordt onder andere kokos, peper, kaneel, bloemen, fruit en groenten verbouwd. Daarnaast houdt men ook koeien en geiten. Eten doet u hier samen met de familie aan een grote tafel. Op de veranda van de homestay ervaart u een oase van rust. Heeft u zin in actie, dan kunt u lange wandelingen maken, vissen of vogels gaan spotten.

Cruise door de backwaters

De 'backwaters' zijn de binnenwateren van Kerala. Zonder een tocht door de backwaters is uw bezoek aan Kerala niet compleet! Hoofdstraten, steegjes en kruispunten… maar allemaal op het water. De bevolking leeft van de landbouw en maakt van de kanalen gebruik om de handelswaar te vervoeren. Rijstvelden, palmbomen, kleine dorpjes, vriendelijke mensen … kortom een onvergetelijke ervaring! Na de cruise checkt u in bij Philipkutty's Farm, waar u 's avonds gezellig met de familie aan tafel zit. De volgende dag kunt u de boerderij verkennen of een bezoek brengen aan één van de lokale tempels. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

Zon, zee en strand!

Tot slot van de reis verblijft u in Mararikulam, een klein vissersdorpje met eindeloos witte stranden waar de lokale bevolking leeft van de visvangst. Verwacht hier geen faciliteiten als watersporten, uitgaansgelegenheden en winkels … maar wel witte stranden, wuivende palmen, een mooi zwembad, yogalessen bij zonsopgang en vers gevangen vis als diner.

Reissom

Reissom op aanvraag. Inclusief in de reissom zijn de intercontinentale vluchten, vervoer per auto met prive-chauffeur, accommodaties inclusief ontbijt, diverse lunches en diners, fietstour, wandelingen, cruise door de backwaters en uitgebreid informatiepakket. Voor meer informatie stuurt u een mailtje naar evelienbooms@namaste-reizen.nl

Zin om even onder te duiken in Zuid-India?

Deze reis laat u kennis maken met het lokale leven van de Indiërs en neemt u mee naar bijzonder mooie plekken.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.