Deze reis neemt u mee naar midden- en west Java, het Java van de Kampungs, bergen, vulkanen, rijstvelden, thee- en rubberplantages. Qua natuur misschien wel het mooiste stukje Java. Een reis waarin de lokale bevolking van Java een hoofdrol speelt!

Van Bogor via de puncakpas naar Bandung

U begint uw reis in het authentieke Bogor, een provinciale stad omringd door rijstvelden. Tijdens uw verblijf in Bogor maakt u een wandeling door de rijstvelden langs kleine dorpjes - Kampungs - met vriendelijke bewoners. Tijdens deze wandeling komt u meer te weten over het dagelijkse leven van de mensen op het platteland. Via de hooggelegen Puncak pas reist u vervolgens verder naar Bandung. Dit is een van de mooiste routes van West Java. Bandung was vroeger erg geliefd onder Nederlandsers vanwege het aangename klimaat. Tijdens een stadswandeling zult u zien dat er in Bandung nog aardig wat mooie koloniale gebouwen te zien zijn in Art deco stijl en Jugendstil. U overnacht in een bijzonder guesthouse dat wordt gerund door doofstomme mensen. Al jarenlang zorgt de eigenaresse, Ibu Diana, dat deze mensen een opleiding krijgen om een zelfstandig leven te leiden.

Kratermeer Kawah Putih & logeren op een theeplantage

Uw volgende stop is Kawah Putih, een indrukwekkend turkooizen kratermeer van de vulkaan Gunung Patuha. Het meer ligt op 2430 meter hoogte en in de omgeving groeit o.a. de Javaanse Edelweiss. Prachtig om te zien! Dan vervolgt u de reis naar de Malabar theeplantage, ooit één van de grootste en meest rendabele theeplantages in Nederlands-Indië onder leiding van Rudolff Bosscha, bekend uit "Heren van de Thee". U verblijft in een guesthouse op de theeplantage. De maaltijden worden geserveerd in de voormalige planterswoning, best bijzonder om aan de tafel van Rudolff Bosscha te mogen eten!

Dansen op een vulkaan

De krater van de Papandayan vulkaan wordt ook wel gouden krater (Kawah Mas) genoemd, omdat er gele zwavel aan de oppervlakte komt. U maakt een spectaculaire wandeling naar de kraterrand. Eenmaal boven heeft u de mogelijkheid om door de krater van de vulkaan te lopen. Om u heen vindt u sissende gassen en borrelende modderpoelen. Dan zet de reis zich voort naar Garut, in de koloniale tijd 'het Zwitserland van Indonesië' genaamd. Dit komt door de bergachtige omgeving en de hoge ligging. Geniet van het adembenemende uitzicht over de bergen en groene landschappen.

Eeuwenoude tradities in Kalijoyo

Kalijoyo ligt aan de voet van een heuvelrug die de kuststrook van het zuiden scheidt en is een vriendelijk boerendorpje. U maakt kennis met de bewoners en bestuurders van het dorp, de school en u neemt deel aan het dagelijks leven. Deze dagen kunt u mooie wandelingen maken door rijstvelden en over rubberplantages, plaatsnemen in de schoolbanken, de hindoetempel bezoeken of de inwoners helpen op het land. Overnachten doet ui in een typisch Javaans huis, een heerlijk en kleinschalig verblijf, alsof u thuis bent!

Platteland van Java
Malabar Tea Estate
Kampung Naga
Vulkaan bij Dieng Plateau
Mee Goreng
Candirejo
Een van de accommodaties: Rumah Dharma

Het mysterieuze Dieng plateau

Op ruim 2000 meter hoogte, op een afgelegen vulkanische hoogvlakte, liggen de oudste tempels van Midden-Java. De hoogte en de mist maken deze tempels bijzonder mysterieus. Er stonden hier ooit 400 tempeltjes, maar er zijn er helaas slechts 8 van over. U kunt verschillende tempeltjes bekijken en een wandeling maken rond het mysterieuze kleurenmeer. Door de zwavel die uit de bodem ontsnapt, neemt het water prachtige tinten aan!

Fietsen en per Dokar door Candirejo

In Magelang stapt u op de fiets voor een tocht naar een uitzichtpunt voor een schitterende zonsopgang tussen de Menoreh bergen en de Borobudur. U fiets over het platteland en bezoekt de kleurrijke markt. In het dorpje Candirejo maakt u per 'dokar' een tour door het dorpje en u maakt u kennis met de traditionele levensstijl van de inwoners.

World Heritage Site Borobudur

Natuurlijk kan een bezoek aan de Borobudur niet ontbreken! De Borobudur, een World Heritage Site, is een Boeddhistisch tempelcomplex met meer dan 1500 beelden en stenen reliëfs met afbeeldigen van het leven van Boeddha. De negen verdiepingen hebben het grondplan van een mandala en stellen trappen voor die naar het hiernamaals, het Nirwana leiden. Op de achtergrond ziet u de mooie Menoreh bergen. Een mooie afsluiting van de reis!

Mocht u de reis willen verlengen met een aantal dagen strand dan is dit natuurlijk altijd mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Reissom

De reissom is op aanvraag. Houd rekening met ongeveer € 2.400,00 per persoon (wanneer u reist met 2 personen). Deze reissom is inclusief intercontinentale vluchten, overnachtingen in middenklasse hotels in de sfeer van het land, iedere ochtend ontbijt, enkele lunches en diners, vervoer per auto met privé-chauffeur, stadstours en excursies, uitgebreid informatiepakket en het boekje Te gast in Indonesië.

Het Java van de locals ontdekken?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Specialist Thailand & Indonesië

Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.