Ontdek Bhutan en verblijf in een ecolodge en op een boerderij. Een bijzondere manier om kennis te maken met dit land.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • U begint de reis met een kort bezoek aan Kathmandu
 • Bezoek aan de oude Changangkha Lhakhang in Thimpu
 • Bezoek aan een weverij onderweg naar Bhumtang
 • Maak kennis met het lokale leven in de Bhumtang Vallei
 • Overnachten in een eco lodge en op een boerderij
 • Trekking naar het Taktshang klooster in Paro

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Kathmandu.

Uw reis door Bhutan is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! U ontvangt de vouchers voor de reis en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. Hierna wordt u naar het hotel gebracht. Check-in is mogelijk vanaf 14:00 uur. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja's en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. In de avond doet u mee met een kookles in het hotel. U overnacht in Exotic House.
Diner inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! U wordt verwelkomd door uw Bhutanese gids en maakt kennis met uw chauffeur. Bij aankomst volgt de transfer naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. Leer meer over de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. U overnacht in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

IIn de ochtend brengt u een bezoek aan de Changangkha Lhakhang. Dit is de oudste tempel in de vallei. Daarna maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Choeten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt prachtige Bhutanese souvenirs kopen in het National Emporium. Bent u in het weekend in Thimphu? Van vrijdagmiddag t/m zondag is er weekendmarkt en komen er Bhutanezen vanuit het hele land naar Thimphu om hun spullen te verkopen! Ga 's avonds nog even de stad in. Hier heerst een gezellige drukte en veel winkels zijn nog open. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

Vandaag wordt u opgehaald om naar Trongsa te rijden, waar u ook overnacht. Deze plaats ligt in het midden van Bhutan. In deze regio vindt u de Monpas, een van de eerste etnische minderheden van Bhutan. Zij hebben een groot respect voor natuur. Trongsa staat ook bekend om de volksliedjes en volksdansen. De beste traditionele zangers van Bhutan komen hier vandaan. Bij aankomst zult u dan ook naar lokale liedjes luisteren. U overnacht in Yangkhil Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de 23 tempels tellende Trongsa Dzong, een werkelijk labyrinth van galerijen en gangen in Trongsa. U kunt verder klimmen langs een pad naar de strategisch gelegen Ta Dzong wachttoren dat uitkijkt tot in de Bumthang regio. U rijdt daarna door naar Bumthang. U komt langs Chumey en onderweg maakt u een stop bij een Yatha weverij. Hier kunt u prachtige kleurrijke motieven terug vinden die met de handgeweven worden van yak- en schapenwol; een nog veelbeoefend ambacht. In de avond zult u een lokaal gerecht genaamd 'puta' eten, een gerecht dat gemaakt is van boekweitnoodles. U overnacht in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

In de ochtend brengt u een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden in de Bumthang vallei. U bezoekt onder andere de Kurjey tempel, een tempel waar veel koningen zijn gecremeerd, de Jampay Lhakhang, de oudste tempel van het land. Hierna brengt u een bezoek aan een lokale kaasfabriek, waar u ziet hoe kaas wordt gemaakt. Ook gaat u naar een bijenhouderij. Hier ziet u hoe honing wordt gemaakt. 's Avonds heeft u de tijd om de bazaar van Chamkhar te bezoeken. Probeer hier eens typisch lokale gerechten van de streek, zoals noodles, boekweit pannekoeken of de lokale kaas. Overnachting in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 8

U reist verder naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. Na aankomst is de tijd ter vrije besteding. U overnacht in Wangdue Eco Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

In de vroege ochtend rijdt u naar Gasa Tshachu. Hier vindt u de meest populaire hotsprings van Bhutan. Hier zult u veel lokale mensen tegen komen. De hotsprings liggen vlakbij de bedding van de Mo Chhu rivier in een heuvelachtige omgeving. Bij helder weer heeft u uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. U geniet hier van een bad. Daarna rijdt u weer terug naar Punakha. U brengt een bezoek aan het Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimpu te vestigen. Nu wonen er monniken. Overnachting in Wangdue Eco Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

's Morgens kunt u nog een bezoek brengen aan Punakha. Hierna rijdt u door naar Paro. Na aankomst bezoekt u Paro. Loop eens door het centrum. Waarschijnlijk komt u nog veel Bhutanezen tegen die oude ambachten beoefenen. U brengt ook een bezoek aan het nationale museum, de Dzong van Paro en u kunt nog een wandeling maken over de oudste houten brug die nog steeds gebruikt wordt. Breng bijvoorbeeld ook een bezoek aan de Kichu Tempel, een tempel uit de 7e eeuw. Vandaag overnacht u bij een lokale familie op een boerderij. Een leuke manier om de lokale manier van leven te ontdekken. In de avond maakt u het bekendste Bhutanese gerecht 'ema datshi'. Het is gemaakt van chilipepers en kaas. U overnacht in een boerderij of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Vandaag rijdt u naar de Chelela pass. Vanaf hier heeft u bij helder weer prachtig uitzicht op het Himalaya gebergte. Vandaag krijgt u ook de kans om traditionele kleding te dragen. Dit is een mooie plek voor een foto. Daarna maakt een wandeling van ongeveer een uur waarbij u uitzicht heeft op de Haa vallei. Wellicht ziet u nog bijzondere vogelsoorten onderweg. Als het helder is kunt u de Jomolhari berg zien. Daarna wordt u weer naar Paro gebracht. Hier maakt u kennis met de nationale sport boogschieten. U neemt een kijkje bij een wedstrijd boogschieten. U overnacht in Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Vroeg in de ochtend een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het nest van de tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. De rest van de middag is ter vrije besteding in Paro. Geniet nog even van de laatste avond in Bhutan. Neem bijvoorbeeld een hotstone bath. Overnachting in Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Paro voor de vlucht naar Kathmandu. Na aankomst is de dag ter vrije besteding. Indien u nog niet alle highlights van de stad heeft bezocht, dan heeft u vandaag de kans. Wilt u liever de rust opzoeken? Maak dan een wandeling door het Shivapuri Nagarjun National Park, dit ligt ten noorden van Kathmandu. Gelegen op de top van de heuvel, zo'n 2700 meter, vindt u het vrouwenklooster Nagi Gompa. Geniet van het uitzicht op de stad. Kies voor een mooie wandelroute naar beneden langs dorpjes en smalle paden door de mooie natuur. Ook interessant is het Kopan Monastery, een mannenklooster die is gelegen op een heuvel tussen de rijstvelden in de Kathmandu vallei. Of rust lekker uit bij het guesthouse en ga nog even shoppen in Thamel voor de laatste souvenirs. Overnachting in Exotic House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

In de vroege ochtend wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. Aankomst dezelfde dag.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 3.425,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Deze reis is gebaseerd op een vlucht van Turkish Airlines vanaf Amsterdam, maar u bent niet gebonden aan deze maatschappij. Per vertrekdatum kunnen wij kijken wat de meest voordelige vlucht is.


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu met Turkish Airlines (overstap in Istanbul)
 • Retourvlucht Kathmandu – Paro met Drukair
 • Luchthavenbelasting
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC car)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Entreegelden in Bhutan voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma bezoekt
 • Kookles in Kathmandu
 • Visum & permits voor Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden
 • Entreegelden Nepal
 • Visum Nepal (multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.