Ontdek het ongerepte Bangladesh en maak een fietstocht door de theeplantages, wandel door prachtige gebieden en logeer bij mensen thuis.

Hoogtepunten van Bangladesh

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandel door de straatjes van Dhaka
 • Maak kennis met de Banai stam
 • Overnacht bij mensen thuis
 • Fiets langs de theeplantages
 • Bezoek een prachtig boeddhistisch klooster in Paharpur
 • Bezoek de indrukwekkende Kantanagar tempel

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Dhaka.

Uw reis door Bangladesh is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Welkom in Bangladesh! Er stromen meer dan 700 rivieren door dit in verhouding kleine land, het resultaat is een prachtig groen landschap! Na aankomst in Dhaka wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent en reist u naar uw accommodatie. Check-in is vanaf 14:00 uur. Vandaag maakt u al kort kennis met deze stad tijdens een leuke stadstour door het oude gedeelte van Dhaka. Dit gedeelte bestaat voornamelijk uit een labyrint van kleine straatjes en drukke bazaars en is één van de meest interessante delen van de stad. U vindt hier charmante moskeeën, overdekte markten en drukke straatjes waar u riksja's ziet rijden. U bezoekt de haven, waar u diverse boten kunt zien en u bezoekt ook de bazaar die al uw zintuigen zal doen prikkelen. Overnachting Hotel Canary Park.

Dag 3

Vandaag bezoekt u de oude stad Sonargaon, voorheen bekend als Suvarnagram, wat het gouden land betekent. Er komen op deze plek drie belangrijke rivieren samen: de Meghna, de Bramaputra en de Sitalakhia. U bezoekt vandaag ook de dodenstad Panam. Deze verlaten stad was de zetel van de middeleeuwse moslimheersers en diende als historisch administrief, commercieel en maritiem centrum. Daarnaast bezoekt u de Goaldi moskee die maar één koepel heeft. U kunt ook een bezoek brengen aan het Folk Art museum (gesloten op woensdag & donderdag). Vervolgens rijdt u verder naar Sylhet. Onderweg komt u langs prachtige uitzichten, welke kenmerkend zijn voor het land. Sylhet staat bekend om haar groene heuvels, rijstvelden en theeplantages. De stad heeft een rijke geschiedenis, omdat het meerdere keren is veroverd door verschillende groeperingen. De rest van de avond is ter vrije besteding. Overnachting in Metro International.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt reist u naar Jaflong, een hillstation vlakbij de Indiase grens. De lokale bevolking leeft hier voornamelijk van het verzamelen van stenen. U brengt hier een bezoek aan de Jainta heuvels, de oude tempel en aan het paleis van de koning. Vervolgens rijdt u via het altaar van Shah Paran Ra terug naar Sylhet. Shah Paran Ra was een Islamitische heilige die een belangrijke rol speelde in de verspreiding van de islam in de regio van Sylhet. Na aankomst in Sylhet is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in Metro International.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt volgt de transfer naar Srimongol, gelegen in het oosten van het land. Srimongol staat vooral bekend om haar vele theeplantages. Door het regenachtige klimaat is het landschap prachtig groen. Bij aankomst maakt u kennis met het gastgezin waar u de komende dagen verblijft en leert u wat de verschillen zijn tussen ons dagelijkse leven en dat van een typisch Bangladeshi gezin. In de middag staat een bezoek aan het Madhabpur Lake op het programma. Dit meer is omringd door de zogenaamde tea gardens. Het is een prachtige plek om te genieten van de natuur. Breng ook een bezoek aan de theefabriek (indien deze in bedrijf is). U overnacht in een eenvoudige homestay bij een lokaal gezin.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

Vroeg uit de veren voor een actieve dag in Srimongol! Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een fietstour door de theeplantages naar het Lowacheera Forest Resort; een zeer mooi natuurgebied in het regenwoud waar diverse apensoorten leven. Misschien heeft u geluk en vangt u een glimp op van de Hoolock gibbon! Houd uw camera in ieder geval in de aanslag. Doe dit ook tijdens de boottocht in het Baikka Beel Sanctuary waar de mooiste vogels en vissen kunnen worden gespot. Dit geweldige gebied is dan ook uitgeroepen als een waar heiligdom voor exotische vis- en vogelsoorten. In de avond keert u terug naar de accommodatie. Overnachting in een homestay bij een lokaal gezin.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 7

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van uw gastgezin. Voordat u verder reist naar uw volgende bestemming bezoekt u eerst nog een lokale markt, waar marktkooplieden uit Srimongol en de wijde omgeving hun producten verkopen. Na uw bezoek rijdt u verder naar Mymensingh. Onderweg maakt u verschillende stops bij kleine dorpjes en kunt u helemaal opgaan in het lokale leven. Mymensingh is een heerlijk stadje gelegen langs de Brahmaputra rivier. De rest van de dag is ter vrije besteding voor bijvoorbeeld een wandeling langs de rivier of door Old Town. Dit deel van Mymensingh barst van de winkeltjes en marktkramen. Behalve dat er allerhande producten worden verkocht, kunt u hier ook streetfood proeven. Omdat een groot deel van de inwoners hindoe zijn, vindt u in Old Town ook diverse hindoetempels. Overnachting in Amir International.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag brengt u met uw gids een bezoek aan Mymensingh. U start de dag met een ochtendwandeling door de botanische tuinen. Geniet van de prachtige omgeving. Mymensingh is gelegen aan de Brahmaputra rivier. U kunt eventueel een bootje huren voor een tocht over de rivier. U brengt u een bezoek aan de Rajbari Muktagacha ruïnes; een verborgen juweeltje van een in de vergetelheid geraakt familiehuis. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Amir International.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt rijdt u naar Birishiri, een klein dorpje bij de grens tussen Bangladesh en India. Vooral de route naar Birishiri toe is adembenemend, u passeert de mooiste schilderachtige natuurlandschappen. De Shomeshwari rivier vormt het middelpunt van deze omgeving; de kleur van het rivierwater verandert als het waterniveau stijgt en daalt gedurende de verschillende seizoenen. Na aankomst in Birishiri maakt u kennis met de stad en haar omgeving. Zo heeft u de kans om de lokale Banai stam en haar gebruiken beter te leren kennen. Ook bezoekt u het mooie Susang King paleis, de Dasha Busha tempel, de Ramakrishna tempel en de Loknath tempel. Overnachting YWCA.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Tribal Cultural Academy Museum. Hier krijgt u een goed beeld van de eeuwenoude cultuur en tradities van de Banai, maar ook van andere inheemse stammen zoals de Garo en de Hajong. Steun de lokale bevolking en koop uw souvenirs in het kleine winkeltje bij het museum. Aan het einde van de middag rijdt u weer terug naar Mymensingh. Overnachting in Amir International.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

U reist vandaag verder naar Bogra. Onderweg maakt u een stop in een authentiek Bangladeshi dorp. Dit dorpje leeft vandaag de dag nog steeds volgens de oude tradities wat heeft geleid tot het behoud van het originele culturele erfgoed. Vervolgens rijdt u verder naar Bogra. Deze stad werd vroeger de poort van Bengol genoemd. Vanwege haar centrale ligging in het noorden, is het een goede plek om verschillende archeologische plekken te bezoeken zoals Mahasthangar. Bij aankomst maakt u dan ook kennis met dit archeologische hoogtepunt. U bezoekt onder andere de hindoetempel, de Govinda Vita, de bron van het leven en het paleis van Parasurama. In de avond kunt u een lokale markt bezoeken. U overnacht in een eenvoudige homestay bij een lokaal gezin.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Vandaag staat het bezoek aan de Somapura Mahavihara in Paharpur op het programma. Dit boeddhistische klooster stamt uit de 8e eeuw en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is één van de grootste kloosters ten zuiden van de Himalaya. Het complex is groot, waardoor u hier gemakkelijk een hele dag door kunt brengen. Neem de tijd om de artistieke elementen van het klooster te bekijken, u zult ogen te kort komen. Dit klooster beïnvloedde namelijk de boeddistische architectuur over de gehele wereld. Aan het einde van de middag reist u weer terug naar Bogra. Overnachting in een homestay bij een lokaal gezin.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

U reist 's morgens richting Rangpur, een mooie stad in het noorden gelegen, niet zo ver van de Indiase grens. Onderweg stopt u in Dinajpur voor een bezoek aan de Kantagagar tempel, een prachtige hindoetempel uit de 18e eeuw die is opgedragen aan de hindoegod Krishna en zijn vrouw Rukmini. De kunstenaars die betrokken waren bij de bouw van deze tempel waren geweldige verhalenvertellers. Op elk paneel van de tempel worden namelijk verschillende fresco's en scènes afgebeeld. Vervolgens rijdt u door naar een lokaal dorpje, waar u kennis kunt maken met de Bangladeshi. Aan het einde van de dag komt u aan in Rangpur. U overnacht in een eenvoudige homestay bij een lokaal gezin.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

U bezoekt vandaag het Tajhat paleis, dat tegenwoordig een museum is. Dit museum bezit een bijzondere kunstcollectie met kunst uit de regio. U vindt hier onder andere kunst uit de Mughal-periode en hindoe gravures. Daarna rijdt u verder naar het Carmichael College in Rangpur. Dit is de grootste onderwijsinstelling in heel Bangladesh. Vervolgens brengt u een bezoek aan het centrum van Rangpur. Overnachting in een homestay bij een lokaal gezin.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

Na het ontbijt rijdt u weer terug naar Dhaka en passeert u de Jamuna rivierbrug. De brug is 4,8 kilometer lang en staat dan ook 11e op de lijst van langste bruggen ter wereld. U maakt onderweg een korte stop in het weefdorpje Tangail. Dit rustige dorpje is de bakermat voor de traditionele mode in Bangladesh; de Tangail Sari. De naam zegt het eigenlijk al; de handgeweven sari welke gedragen wordt over de gehele wereld. Na aankomst in Dhaka is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Canary Park.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Het is tijd om afscheid te nemen van Bangladesh. In de vroege ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Dhaka voor de vlucht naar Amsterdam. Aankomst dezelfde dag. Abar Ashben! Kom nog eens!

Reissom: Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Dhaka met Turkish Airlines (overstap in Istanbul)
 • Luchthavenbelasting
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per airconditioned minibus met privéchauffeur
 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar u overnacht op vrije dagen voor zo'n acht uur per dag ter beschikking
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie
 • Engelssprekende gids van dag 2 t/m 15
 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours/excursies zoals beschreven in programma (incl. entreegelden)
 • Permits & visa letter Bangladesh
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard

Ook naar Bangladesh?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.