Een privé-rondreis met veel individuele vrijheid, verblijf in eenvoudige hotels en een goede afwisseling van cultuur & natuur. De reis wordt afgesloten in een gezellige badplaats met mogelijkheden om te duiken en snorkelen.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Olifantenweeshuis Pinnawela
 • De leeuwenrots van Sigiriya
 • Ontdek op eigen gelegenheid Kandy
 • Logeren tussen de theeplantages
 • Op safari door het Udawalwe National Park
 • Genieten van zon, zee en strand in Dalawella
 • Overnachtingen in eenvoudige maar sfeervolle hotels

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten, ayubowan Sri Lanka! Vervolgens een korte transfer naar uw hotel in Negombo. Negombo is een aan een lagune gelegen kustplaatsje met een historisch interessant centrum. In de 17e eeuw was de stad in Nederlandse handen. Wekelijks voeren schepen volgeladen met kruiden en specerijen de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. Tegenwoordig is Negombo een bruisende en populaire badplaats, met winkels, restaurants en gezellige bars. U logeert in Binnacle.

Dag 2

Een ontspannen dag ter vrije besteding in Negombo. Bezoek bijvoorbeeld het stadje en het strand of het nabijgelegen vissersdorp, waar de vis langs de kant van de weg ligt te drogen. Wanneer u vroeg bent kunt u de vissers zien binnenvaren. Of maak een boottocht door de lagune, een prachtige plek met varanen en vele soorten vogels. Overnachting in Binnacle.
Ontbijt inbegrepen

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 3

Na het ontbijt vertrekt u naar Habarana. Onderweg kunt u eventueel een stop maken bij het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden jonge olifanten, die om de een of andere reden uit hun natuurlijke omgeving zijn geraakt, opgevangen en verzorgd. Als u in de ochtend vertrekt dan bent u op tijd om de olifanten een bad te zien nemen in de rivier de Maya Oya. Het is inmiddels zeer commercieel geworden, maar zoveel olifanten bij elkaar blijft een bijzonder gezicht. Ook kunt u eventueel een stop maken in Kurunegala. Deze stad is omgeven door een grote berg in de vorm van een liggende olifant. Hier bezichtigt u één van de oudste tempels van Sri Lanka, de Ethkanda Viharaya. Aan het eind van de middag komt u aan in Habarana, gelegen in de culturele driehoek. U logeert in Le Grand Meaulnes.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag kunt u naar eigen idee invullen in Habarana. Een van de highlights is de Leeuwenrots bij Sigiriya. Dit is een flinke klim, maar de moeite waard! Op een hoogte van ongeveer 200 meter zijn goed bewaarde fresco's te zien. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. Minder bekend maar minstens zo leuk is de beklimming van het zusje van de Leeuwenrots, Pidurangala. Via het avontuurlijke pad bereikt u de top en heeft u naast een mooi uitzicht op de omgeving ook een uniek zicht op de Leeuwenrots. Het historische Polonnaruwa is eveneens een bezoek waard. De stad staat vol met oude tempels en ruïnes. Begin met een bezoek aan het museum, u vindt hier namelijk maquettes van de oude stad zoals deze er vroeger moet hebben uitgezien. De ruïnes liggen verspreid over een aantal blokken. Een ideale manier om de stad te verkennen is per fiets (o.a. te huur bij de fietsverhuur bij de hoofdingang van Polonnaruwa). Of verken het Minneriya National Park per jeep. Hier zijn veel meertjes waar olifanten hun dorst komen lessen. Ook zijn er hertjes, zwijnen en bijzondere vogelsoorten te zien. Overnachting in Le Grand Meaulnes.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag volgt een mooie rit naar de culturele stad Kandy. Deze grote stad heeft een mooie ligging in een vallei en rondom het Kandy Lake. Onderweg kunt u eventueel de rotstempels van Dambulla bezoeken, bekend van 'Wie is de Mol'. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden en de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. In de buurt van Matale zijn veel kruidentuinen te vinden, leuk voor een rondleiding waar u alles te weten komt over onder andere kruidnagel, kaneel, cacao, koffie en kardemom. Dit is tevens een leuk adres voor de lunch. In de middag komt u aan in Kandy en is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek in de avond eventueel een dansshow in de YMBA Hall. Mannen en vrouwen in uitbundige kleurrijke kostuums laten verschillende dansen zien, onder muzikale begeleiding van trommels en vuurdansers. Uw chauffeur kan kaartjes voor u regelen. U logeert in Villa 49.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Een gehele dag ter vrije besteding in Kandy. Bezoek bijvoorbeeld de Royal Botanical Gardens, één van de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren, kleuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten. En stap in een tuktuk voor een tour door Kandy. Laat u bijvoorbeeld rondrijden langs het meer dat met de hand is uitgegraven. Er is ook een grote markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met kleurrijke stoffen. Proef eens een vers gebakje van een van de vele bakkerijen in de stad. In de avond raden we een bezoek aan de belangrijkste plek van de stad aan; de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa), waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag (05:30, 09:30 en 18:30 uur) voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt 'geshowd'. 's Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes. Overnachting in Villa 49.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag vertrekt u (eventueel deels per trein*) naar Ella, een klein dorpje in een prachtige omgeving tussen theeplantages, bergen en watervallen. Vraag de chauffeur te stoppen bij een theeplantage en theefabriek, waar u het proces van theeblaadje naar thee kunt volgen. Natuurlijk kunt u ook de diverse soorten thee proeven! U verblijft in Feelin' Good Resort.
Ontbijt inbegrepen

*Reizen per trein: Als u het leuk vindt om een mooie treinreis te maken tijdens uw rondreis kunnen wij stoelen voor u reserveren. De kosten bedragen ca. € 10 tot € 15 per stoel, afhankelijk van de beschikbare klasse. Regeringsmedewerkers kopen de treinkaartjes op voorhand op maar verkopen deze door via de 'zwarte' markt. U kunt bij boeking aangeven of u graag per trein wilt reizen. De agent doet zijn uiterste best om de kaartjes te kopen. U betaalt de kaartjes ter plaatse.

Dag 8

Deze dag is ter vrije besteding. De omgeving van Ella is uitermate geschikt voor het maken van een prachtige wandeling. Bijvoorbeeld naar diverse watervallen, Little Adam's Peak of Ella Rock. Ook kunt u mooie vogels spotten in deze omgeving. Overnachting in Feelin' Good Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

In de ochtend reist u verder naar Udawalawe. In de middag komt u aan bij het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Boek zeker een jeepsafari door het Udawalawe National Park, de chauffeur regelt dit graag voor u. Doordat het park niet zo groot is en er relatief weinig bezoekers komen is de kans om olifanten te zien zeer groot. Er is een groot meer waar veel dieren hun dorst komen lessen. U zult waarschijnlijk ook krokodillen, herten, buffels en zwijnen spotten. En in Sri Lanka komen diverse soorten vogels voor zoals de ijsvogel, neushoornvogel en bea eater. Breng ook een bezoek aan het Elephant Transit Home. Hier worden olifanten die gewond zijn of wees geworden zijn opgevangen. In een apart deel van het nationale park is een stuk vrijgemaakt om de dieren te verzorgen en ze klaar te maken om weer terug te keren naar één van de nationale parken in het land. Voedertijden zijn om 09.00/12.00/15.00/18.00 uur. Overnachting in Athgira Rivercamping.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

U vervolgd de rondreis richting het zuidwesten naar Dalawella. Het laatste deel van de route loopt parallel aan de kust. Het is hier en daar erg rotsachtig wat een mooi plaatje oplevert. Maak onderweg een stop bij de haven van Tangalle, het meest zuidelijke punt van Sri Lanka en de paalvissers bij Ahangama. De omgeving van Wijaya staat bekend om de prachtige baaien met mooie stranden en azuurblauw water. Het is een geliefde regio onder de watersporters vanwege de mogelijkheden om te duiken, snorkelen en windsurfen. U logeert in Wijaya Beach.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11 & 12

Twee ontspannen dagen in Dalawella. U kunt bijkomen van de rondreis en de omgeving ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het leuke stadje Galle, een havenplaats waar de Nederlanders een groot fort bouwden in de tijd van de VOC. U kunt eventueel ook fietsen langs de rijstvelden, een tocht maken per boot of kano of een kookworkshop bijwonen. Overnachtingen in Wijaya Beach.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Transfer naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.045,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur – gids, incl. 75 km op vrije dagen
 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd in een standaard kamer
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check-in en late check-out
 • Eventuele treinkaartjes, entreegelden (€ 15-25 p.p. voor grote sites en parken en € 1-5 p.p. voor kleine sites) en excursies (€ 10-30 p.p. voor bijv. een boottocht, fietstocht, jeepsafari en kookworkshop)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag voor verblijf in Kandy tijdens de Perahera (6 t/m 15 augustus 2019)
 • ETA voor Sri Lanka (www.eta.gov.lk)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Sri Lanka?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.