Ontdek de mooiste wildparken en natuurgebieden van Sri Lanka & verblijf in bijzondere accommodaties te midden van de schitterende natuur!

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Safari door het nog relatief onbekende Wilpattu National Park
 • Per boot door het Gal Oya National Park
 • Op zoek naar luipaarden in het Yala National Park
 • Vogelliefhebbers zullen genieten in Bundala National Park
 • Logeren direct aan zee

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten, ayubowan Sri Lanka! Vervolgens rijdt u naar uw hotel in de buurt van het het kleine vissersdorpje Waikkal. U rijdt door een mooie omgeving met palmen en plantages. De natuur verandert langzaam en u ziet steeds meer mangrovebossen en rivieren. U logeert in Ging Oya Lodge.

Dag 2

Vandaag heeft u ter vrije besteding in Waikkal. Heerlijk ontspannen aan de kust, rivier en tussen de mangrove. Of bezoek het dorp Negombo, gelegen aan de kust met een historisch interessant centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. Of maak een fietstocht door de kokosnootplantages in het binnenland. Overnachting in de Ging Oya Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

U rijdt parallel aan de kust via Puttalam naar het Wilpattu National Park, dat sinds maart 2010 weer open is voor bezoekers. Het is één van de grootste parken van Sri Lanka en telt ongeveer 60 meertjes waar dieren hun dorst kunnen lessen. Er zijn ongeveer 30 verschillende soorten zoogdieren geteld, waaronder luipaarden. Ook komen er veel soorten vogels en reptielen voor. Na aankomst maakt u een mooie jeepsafari. Overnachting in Big Game Camp.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt vertrekt u naar Polonnaruwa. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de oude stad van Anuradhapura. De oude koningsstad werd rond 300 jaar voor Christus de hoofdstad van Sri Lanka. In de stad zijn vele ruïnes van paleizen en tempels te bewonderen. Temidden van alle bezienswaardigheden ligt de Sri Maha Bodhi, ookwel de Bo Tree genaamd, een 2000 jaar oude boom die werd "gestekt" uit de heilige banyan-boom in de Indiase plaats Bodh Gaya. Een andere bezienswaardigheid is het 2000 jaar oude bronzen paleis met zijn honderden pilaren. Ook kunt u een stop maken in Mihintale, een bijzonder Boeddhistisch complex of het natuurgebied Ritigala, met verborgen in het woud een aantal bijzondere Boeddhistische bouwwerken. U logeert in Deer Park Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

De ochtend kunt u naar eigen idee invullen in Polonnaruwa. Bezoek bijvoorbeeld de vele ruïnes, het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena in Polonnaruwa. Vlakbij is ook een museum met informatie over het Boeddhisme en haar goden en er zijn maquettes van de oude stad zoals deze er vroeger moet hebben uitgezien. En ontdek eventueel de Leeuwenrots in Sigiriya. Voor u bij de rots arriveert loopt u door de vroegere watertuin. Daarna begint de beklimming via de verschillende trappen. Op een hoogte van ongeveer 200 meter zijn mooie fresco's te zien. Deze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. In de middag maakt u een jeepsafari door het Minneriya National Park. Hier zijn veel waters waar de olifanten hun dorst komen lessen. Ook zijn er hertjes, zwijnen en bijzondere vogelsoorten te zien. Overnachting in Deer Park Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag reist u verder naar Gal Oya een bijzonder mooi en nog weinig bezocht park. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U logeert in het Gal Oya Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vanochtend maakt u een uitstapje naar het Gal Oya National Park. U verkent hier het meer Senanayake Samudra, de grootste tank van Sri Lanka, per boot. De tocht duurt ca. 2 uur en waarschijnlijk ziet u grote kuddes olifanten zwemmen in het meer of hun dorst lessen, een bijzonder gezicht! De middag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld nog een wandeling door de omgeving. Hier leven de Veddas's, een inheemse bevolkingsgroep van Sri Lanka. Overnachting in Gal Oya Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 8

Op naar Haputale, gelegen in heuvelachtig gebied met theeplantages. Vanwege de hoogte kan het hier een stuk koeler zijn. Tijdens deze reis kunt u genieten van schitterende uitzichten over de omgeving. Onderweg kunt u een stop maken bij de mooie Diyaluma waterval. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U logeert in het Melheim Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U maakt vandaag een prachtige trekking met lokale gids naar de Bambarakanda Fall. U passeert kleine dorpjes, plantages met groente, kruiden en thee. De Bambarakanda is met 263 meter de hoogste waterval van Sri Lanka. Het water komt van de Horton Plains. Onderweg is er een kleine picknick. In de middag bent u terug in Haputale. Overnachting in Melheim Resort.
Ontbijt & picknicklunch inbegrepen

Dag 10

Door naar het zuiden, naar Yala, een plaatsje aan de rand van het Yala National Park. Onderweg kunt u eventueel de beelden van Buduruvgala bezoeken. Aan het begin van de middag aankomst. Onderweg of vanavond kunt u eventueel een bezoek brengen aan Kataragama. De tempel in dit dorp is het belangrijkste bedevaartsoord van Sri Lanka, zowel voor het Boeddhisme als voor aanhangers van het Hindoeïsme en de Islam. In het uitgestrekte tempelcomplex komen op hoogtijdagen honderden in het wit geklede pelgrims offers van kokosnoten en fruit brengen. U logeert in The Yala Adventure.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Afhankelijk van het weer maakt u in de ochtend of middag een avontuurlijke jeepsafari door het Yala National Park. Dit park is een savanneachtige vlakte, die aan de noordoostkant van het park weer langzaam overgaat in een wat weelderiger jungle. Ook ligt het aan een ruige kust wat verschillende vegetatie met zich meebrengt. Er komt een grote verscheidenheid aan dieren voor. U komt er hopelijk olifanten, wilde zwijnen, buffels en apen tegen. En als u geluk heeft ook een luipaard of lippenbeer! De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in The Yala Adventure.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Op naar het zuidwesten, naar Rekawa, een klein dorpje in de buurt van Tangalle. Een paradijselijke plek tussen een lagune en de zee. Het is mogelijk om onderweg een bezoek te brengen aan de Bundala Bird Sanctuary. Dit park ligt ook aan de kust en is een prachtige plek waar vooral vele vogelsoorten te ontdekken zijn. Na aankomst in Rekawa is de rest van de dag ter vrije besteding. U logeert in Sanji's The Seaside Cabanas.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 13 & 14

Twee fijne dagen in Rekawa. Geniet van zon, zee en strand of verken per tuktuk het gezellige vissersdorpje Tangalle met een kleurrijke haven. Bezoek op een van de avonden de schildpaddenopvang Turtle Conservation Project. Op bepaalde dagen (rond volle maan) leggen schildpadden hier 's nachts hun eieren, een bijzonder gezicht! Overnachtingen in Sanji's The Seaside Cabanas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Transfer naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.845,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur – gids, incl. 75 km op vrije dagen
 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd in een standaard kamer
 • Maaltijden volgens programma
 • Jeepsafari Wilpattu N.P. (incl. jeep & entree)
 • Jeepsafari Minneriya N.P. (incl. jeep & entree)
 • Boottocht Gal Oya
 • Wandeling in Haputale
 • Jeepsafari in Yala N.P. (incl. jeep & entree)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check-ins & check-outs
 • Overige entreegelden (€ 15-25 p.p. voor grote sites en € 1-5 p.p. voor kleine sites) en activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ETA voor Sri Lanka (www.eta.gov.lk)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook een bijzondere reis maken door Sri Lanka en de Malediven?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.