Er zijn maar weinig landen ter wereld waar u zo'n verscheidenheid aan natuur en cultuur kunt ervaren. Stranden, regenwouden, wildlife, bergen en tempels, deze bestemming heeft het allemaal. Niet voor niets staat Sri Lanka ook wel bekend als de "parel van de Indische Oceaan". De afstanden zijn beperkt, een low touch travel reis kunnen we hier dan ook perfect organiseren!

Hoogtepunten

Hoogtepunten:

• Beklimming Pidurangala Rock
• Per jeep op zoek naar wild
• Slapen tussen de theeplantages
• Ontspannen aan de witte stranden van Mirissa
• Bezoek aan het historische Galle

De Culturele driehoek

Uw reis door Sri Lanka begint in Sigiriya, gelegen in de culturele driehoek. De groene omgeving met diverse (stuw)meren, rijstvelden en natuurparken is een fijne plek om te ontspannen. U verblijft in een van de bungalows van Kumbukgaha Villa, een private hideaway met klein zwembad op een mooie locatie! Het is een prima uitvalsplek voor culturele, maar ook avontuurlijke uitstapjes. Zo beklimt u Pidurangala Rock, wandelt u langs de ruines van Polonnaruwa, maakt u kennis met het Boeddhisme in Anuradhapura en stapt u in een jeep voor een avontuurlijke rit door een nationaal park.

Sri Lanka's Hill Country

Deze regio mag niet ontbreken in het land van de thee. En ook hier verblijft u weer op een unieke locatie, het 98 Acres Resort. Rooms with a view, een heerlijke spa en zelfs een eigen theeplantage. Niet voor niets onze favoriet in Ella! De omgeving is perfect voor mooie wandelingen en pittige hikes. Ook is het dé locatie om meer over thee te leren, en natuurlijk veel te drinken. Wij regelen tijdens uw verblijf een leuke hike met gids, een tour over de theeplantage en een kookworkshop waarbij u de lekkerste Srilankaanse curry leert bereiden.

Zon, zee, strand en olifanten

Even bijkomen aan de witte stranden van de zuidkust van Sri Lanka is zeker geen straf. Onderweg naar het strand maakt u een stop in Udawalawe, één van de mooiste parken om olifanten te spotten. U maakt hier een jeepsafari maar bezoekt ook het Elephant Transit Home waar weesolifanten worden opgevangen. De Srilankaanse kust kenmerkt zich door ruige stukken afgewisseld met mooie baaien. Mirissa ligt aan zo'n mooie baai. U verblijft in Ubuntu Beach Villas, direct aan het strand.

Het historische Galle

De reis zit er weer bijna op, maar voordat u terug richting de luchthaven rijdt, brengt u een bezoek aan Galle. Dit is een havenplaatsje waar de Nederlanders in de tijd van de VOC een groot fort bouwden. Binnen de stadsmuren vindt u smalle steegjes, vervallen huizen met veranda's, binnenhofjes, kerken, de vuurtoren, pakhuizen en het gerechtshof. En vindt u het leuk om nog even te winkelen? Wij doen dat hier graag en geven de leukste adresjes mee!

Reissom

Deze reis is te boeken vanaf € 1.520,00 p.p. Dit is inclusief vervoer per auto met privé-chauffeur, diverse stadstours en excursies, overnachtingen in unieke middenklasse accommodaties met ontbijt en een uitgebreid informatiepakket. De reissom is afhankelijk van de periode waarin u reist en is gebaseerd op twee personen.

Ook altijd al naar Sri Lanka gewild?

U kunt iedere dag vertrekken en de reis helemaal aan uw tempo en reiswensen aanpassen.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Maleisië, Vietnam & India

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.