Een droomcombinatie: per auto met privé-chauffeur rondreizen langs de hoogtepunten van Sri Lanka, overnachten in sfeervolle hotels en afsluiten op één van de tropische eilandjes in de Malediven!

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Beklim de leeuwenrots in Sigiriya voor een prachtig uitzicht
 • Bezoek aan de ruïnes van Polonnaruwa
 • De Tempel van de Tand, het meer en de markten van Kandy
 • Logeren tussen de theeplantags
 • Wandeling naar het einde van de wereld; World's End
 • Op zoek naar luipaarden in het Yala National Park
 • De Malediven!

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten, ayubowan Sri Lanka! Vervolgens een korte transfer naar uw hotel in Negombo. Negombo is een aan een lagune gelegen kustplaatsje met een historisch interessant centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. U overnacht in Villa Araliya.

Villa Araliya

Villa Araliya

Villa Araliya is één van onze favorieten! Het is kleinschalig, persoonlijk en rustig gelegen. De Villa beschikt over een gezellige tuin en zwembad en ligt op een steenworp afstand van het strand. Iedere kamer is anders ingericht, elk met een eigen sfeer, stijlvol en met oog voor detail. In het restaurant worden de lekkerste Srilankaanse curries geserveerd. De accommodatie past bij onze missie van duurzaam ondernemen, de eigenaar is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor het milieu, hun medewerkers en de lokale gemeenschap en dit merk je als je er verblijft.

Dag 2

Een heerlijke dag in Negombo. In de ochtend of middag maakt u een boottocht door de lagune, een prachtige plek met varanen en vele soorten vogels. Bezoek vandaag bijvoorbeeld het stadje en het strand of het nabijgelegen vissersdorp, waar de vis langs de kant van de weg ligt te drogen. Wanneer u vroeg bent kunt u de vissers zien binnenvaren. Overnachting in Villa Araliya.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

U rijdt vandaag in noordoostelijke richting naar Sigiriya. Onderweg kunt u eventueel een stop maken bij het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden jonge olifanten, die om de een of andere reden uit hun natuurlijke omgeving zijn geraakt, opgevangen en verzorgd. Als u in de ochtend vertrekt dan bent u op tijd om de olifanten een bad te zien nemen in de rivier de Maya Oya. Het is inmiddels zeer commercieel geworden, maar zoveel olifanten bij elkaar blijft een bijzonder gezicht. Ook kunt u eventueel een stop maken in Kurunegala. Deze stad is omgeven door een grote berg in de vorm van een liggende olifant. Hier bezichtigt u één van de oudste tempels van Sri Lanka, de Ethkanda Viharaya. Aan het eind van de middag komt u aan in Sigiriya. U overnacht in Elephas.
Ontbijt inbegrepen

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 4

In de ochtend bezoekt u het indrukwekkende rotsfort de Leeuwenrots in Sigiriya. Voor u bij de rots arriveert loopt u door de vroegere watertuin. Daarna begint de beklimming via de verschillende trappen. Op een hoogte van ongeveer 200 meter zijn mooie fresco's te zien. Deze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. De middag is ter vrije besteding. Ontspannen bij de accommodatie of ontdek nog meer sites in de culturele driehoek. Bezoek bijvoorbeeld het natuurgebied Ritigala, met verborgen in het woud een aantal bijzondere Boeddhistische bouwwerken. Overnachting in Elephas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vanmorgen brengt u een bezoek aan Polonnaruwa. Naast de vele ruïnes die u in Polonnaruwa kunt zien, zijn het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Vlakbij is ook een museum met informatie over het Boeddhisme en haar goden en er zijn maquettes van de oude stad zoals deze er vroeger moet hebben uitgezien. In de middag keert u weer terug naar Sigiriya. Verken vanmiddag bijvoorbeeld het Minneriya National Park per jeep. Hier zijn veel meertjes waar de olifanten hun dorst komen lessen. Ook zijn er hertjes, zwijnen en bijzondere vogelsoorten te zien. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen een middag aan het zwembad te verblijven. Overnachting in Elephas.
Ontbijt inbegrepen

Sri Lanka - studiereis

Studiereisverslag Sri Lanka & de Malediven

Ik merk eigenlijk altijd dat m'n hart een klein sprongetje maakt bij de eerste aanblik van Sri Lanka vanuit het vliegtuig. De stranden, de wuivende palmen... Yes ik mag weer denk ik dan! Mohan, chauffeur en tevens gids, begroet ons vol enthousiasme na aankomst op de luchthaven van Colombo. Heerlijk om opnieuw in dit prachtige land te mogen zijn!

Lees verder op ons weblog.

Dag 6

Een mooie rit naar Kandy, de op twee na grootste stad van Sri Lanka, gelegen in het aangename koele bergland. Onderweg kunt u eventueel de rotstempels van Dambulla bezoeken. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden. En de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. In de middag komt u aan in Kandy. Vanavond kunt u eventueel een dansshow bijwonen. Een spektakel met mooie kostuums, dans, muziek en onderdelen met vuur. Uw chauffeur kan kaartjes voor u regelen. U verblijft in The Richmond House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

De ochtend kunt u naar eigen wens invullen. Bezoek bijvoorbeeld de Royal Botanical Gardens, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten. Vanmiddag maakt u een stadstour per tuk tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Er is een grote markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Ook zijn er veel bakkerijen waar lekkere gebakjes in de vitrines liggen. En laat u rondrijden rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa), waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt 'geshowd'. 's Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes. Overnachting in The Richmond House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag vertrekt u (eventueel per trein) naar Nuwara Eliya, wat gelegen is op 1889 meter. Tijdens deze reis kunt u genieten van schitterende uitzichten over uitgestrekte theeplantages, de groene heuvels, kleine dorpjes en watervallen. Nuwara Eliya was vroeger het favoriete vakantieoord van de op Sri Lanka woonachtige Engelsen. Zij wilden de hitte en drukte van de laagvlaktes ontlopen. Het stadje is dan ook een stukje Engeland in de tropen: victoriaanse villa's, een golfbaan, rozentuinen, lage temperaturen en veel mist. Onderweg of na aankomst kunt u een bezoek brengen aan een theeplantage en theefabriek, waar u het proces van theeblaadje naar heerlijke thee kunt volgen. U overnacht in Hill Cottage.
Ontbijt inbegrepen

*Reizen per trein: Als u het leuk vindt om een mooie treinreis te maken tijdens uw rondreis kunnen wij stoelen voor u reserveren. De kosten bedragen ca. € 10 tot € 15 per stoel, afhankelijk van de beschikbare klasse. Regeringsmedewerkers kopen de treinkaartjes op voorhand op maar verkopen deze door via de 'zwarte' markt. U kunt bij boeking aangeven of u graag per trein wilt reizen. De agent doet zijn uiterste best om de kaartjes te kopen. U betaalt de kaartjes ter plaatse.

Dag 9

Vroeg op voor de tocht per jeep naar Horton Plains, het hoogste plateau van Sri Lanka met een prachtig stil landschap, wat bestaat uit grasland, bos en hoge bergpieken. Vroeger was de hoogvlakte het domein van olifanten, luipaarden en langharige apen, maar dat is grotendeels verleden tijd. Gebleven is de schitterende natuur. U maakt vervolgens een rondwandeling van 10 kilometer. U komt dan onder andere langs de Baker Falls en World's End, waar de vlakte opeens ophoudt en u een 700 meter diepe afgrond inkijkt. Een van de mooiste panorama's van Sri Lanka! Met helder weer heeft u een schitterend uitzicht over de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan. Vanmiddag bent u terug in Nuwara. Overnachting in Hill Cottage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

De reis gaat verder naar het zuiden, naar Tissamaharama, een plaatsje aan de rand van het Yala National Park. Onderweg zijn er diverse stops te maken bij watervallen, het dorpje Ella en de beelden van Buduruvgala. Aan het begin van de middag aankomst. Onderweg of vanavond kunt u eventueel een bezoek brengen aan Kataragama. De tempel in dit dorp is het belangrijkste bedevaartsoord van Sri Lanka, zowel voor het Boeddhisme als voor aanhangers van het Hindoeïsme en de Islam. In het uitgestrekte tempelcomplex komen op hoogtijdagen honderden in het wit geklede pelgrims offers van kokosnoten en fruit brengen. U verblijft in Kithala Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Afhankelijk van het weer maakt u in de ochtend of middag een avontuurlijke jeepsafari door het Yala National Park. Dit park is een savanneachtige vlakte, die aan de noordoostkant van het park weer langzaam overgaat in een wat weelderiger jungle. Ook ligt het aan een ruige kust wat verschillende vegetatie met zich meebrengt. Er komt een grote verscheidenheid aan dieren voor. U komt er hopelijk olifanten, wilde zwijnen, buffels en apen tegen. En als u geluk heeft ook een luipaard of lippenbeer! Overnachting in Kithala Resort.
Ontbijt inbegrepen

Fort Bliss Galle

Fort Bliss

Fort Bliss is een villa met vier kamers midden in het gezellige Fort van Galle. De in koloniale stijl ingerichte kamers beschikken over airco en een eigen badkamer. Er is een ruime living, tuin en diverse zitjes waar u rustig een boek kunt lezen. De bezienswaardigheden van Galle liggen op loopafstand. Op Pedlar Street vindt u een aantal goede restaurantjes zoals Café Punto, The Heritage Café en The Fort Printers. En theeliefhebbers.. loop even binnen bij Tea de Fort! Klik hier voor meer adressen in Galle.


Dag 12

U volgt de route parallel aan de kust naar Galle, een havenplaatsje waar de Nederlanders een groot fort bouwden. Af en toe ziet u een glimp van de zee en de stranden. Hier en daar is het erg rotsachtig wat een mooi plaatje oplevert. Onderweg is het natuurlijk mogelijk om te stoppen. Bijvoorbeeld bij de kleurrijke haven van Tangalle, de paalvissers, het meest zuidelijke punt van Sri Lanka en het uitzichtpunt bij Unawatuna. Galle werd in 1987 door de UNESCO uitgeroepen tot beschermd cultureel erfgoed. Binnen de stadsmuren vindt u smalle steegjes, vervallen huizen met veranda's en kleine binnenhofjes. U verblijft in Fort Bliss.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Een gehele dag ter vrije besteding in Galle. Ga bijvoorbeeld het binnenland verkennen met rijstvelden, riviertjes en meren. Of ontdek één van de leuke stranden in de buurt zoals Hikkaduwa of Unawatuna. Ook de baaien daartussen zijn prachtig, en soms helemaal privé! In de zee vlakbij de kust kunt u ook vaak de paalvissers zien. Overnachting in Fort Bliss.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

U reist vandaag naar de luchthaven van Colombo voor de vlucht naar Malé in de avond. Onderweg kunnen stops gemaakt worden. Bijvoorbeeld in Ambalangoda waar mooie maskers gemaakt worden en in Kosgoda bij de zeeschildpadden opvang. Ook kunt u een bezoek aan Colombo brengen. Het fort, de Hindoetempel Sri Ponnambala Vaneswara en de Indiase wijk Pettah zijn interessant. Om te shoppen zijn de warenhuizen Odell en Majestic City een aanrader! In de avond vliegt u naar de Malé. Na aankomst kunt u zich melden bij het loket van onze lokale agent, welkom op de tropische Malediven! Vervolgens transfer naar het Thulhagiri Island Resort & Spa; gelegen in de Noord Malé Atoll op ongeveer 25 minuten varen per speedboot. U kunt hier snorkelen, duiken en lessen volgen in zeilen en windsurfen. Het gezellige restaurant heeft een uitgebreid buffet. U verblijft in een Beach Bungalow.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 t/m 17

Drie ontspannen dagen op Thulhagiri Island. Geniet van zon, zee en strand, verken de prachtige onderwaterwereld of maak een excursie naar andere eilandjes. Liever actief? U kunt ook gaan catamaran zeilen, kayakken, windsurfen of jetskiën.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 18

In de ochtend transfer naar de luchthaven op Malé voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.020,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • In Sri Lanka alle vervoer volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur – gids, incl. 75 km op vrije dagen
 • In de Malediven retourtransfer per speedboot
 • Overnachtingen in hotels zoals genoemd in een twee-persoonskamer, standaard type
 • Overnachtingen in hotels zoals genoemd in een tweepersoonskamer, standaard type
 • Maaltijden volgens programma
 • Boottocht Negombo Lagune
 • Entreegelden voor: Leeuwenrots, Polonnaruwa en Tempel van de Tand
 • Stadstour door Kandy per tuk tuk
 • Jeep naar Horton Plains en wandeling naar World's End (incl. entree)
 • Jeepsafari door het Yala National Park (incl. entree)
 • Stadstours zoals beschreven in bovenstaand programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten inclusief vlucht Colombo - Malé
 • Vroege check-in en late check-out
 • Eventuele treinkaartjes en overige entreegelden (€ 15-25 p.p. voor grote sites en € 1-5 p.p. voor kleine sites)
 • Activiteiten op de Malediven
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag voor verblijf in Kandy tijdens de Perahera (6 t/m 15 augustus 2019)
 • ETA voor Sri Lanka (US $ 40,00 per persoon bij aankomst of US $ 35,00 per persoon vooraf te verkrijgen via www.eta.gov.lk)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook een reis maken naar Sri Lanka en de Malediven?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.