Een privé-rondreis met verblijf in mooie accommodaties; een lodge in de Culturele Driehoek, een oude theefabriek, een beach chalet in een nationaal park en een bungalow op een tropisch eilandje. Pure luxe!

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • De leeuwenrots in Sigiriya
 • Stadstour door Kandy met als hoogtepunt de Pooja in de Tempel van de tand
 • Logeren in een oude theefabriek tussen de theeplantages
 • Olifanten en luipaarden in het Yala National Park
 • Ontdek de kleine straatjes en leuke winkeltjes van Galle
 • Geniet van het paradijs op aarde; de Malediven!

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten, ayubowan Sri Lanka! Vervolgens een korte transfer naar uw hotel in Negombo. Negombo is een aan een lagune gelegen kustplaatsje met een historisch interessant centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. U logeert in Jetwing Beach.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekt u naar Habarana. Onderweg kunt u eventueel een stop maken bij het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden jonge olifanten, die om de een of andere reden uit hun natuurlijke omgeving zijn geraakt, opgevangen en verzorgd. Als u in de ochtend vertrekt dan bent u op tijd om de olifanten een bad te zien nemen in de rivier de Maya Oya. Het is inmiddels zeer commercieel geworden, maar zoveel olifanten bij elkaar blijft een bijzonder gezicht. Ook kunt u eventueel een stop maken in Kurunegala. Deze stad is omgeven door een grote berg in de vorm van een liggende olifant. Hier vindt u één van de oudste tempels van Sri Lanka, de Ethkanda Viharaya. Aan het eind van de middag komt u aan in Habarana. U logeert in Cinnamon Lodge.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 3

In de ochtend rijdt u naar Sigiriya. Hier bezoekt u het indrukwekkende rotsfort, oftewel de Leeuwenrots. Voor u bij de rots arriveert loopt u door de vroegere watertuin. Daarna begint de beklimming via de verschillende trappen. Op een hoogte van ongeveer 200 meter zijn mooie fresco's te zien. Deze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. Daarna rijdt u weer terug naar uw hotel. Vanmiddag brengt u een bezoek aan Polonnaruwa. Naast de vele ruïnes die u in Polonnaruwa kunt zien, zijn het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Vlakbij is ook een museum met informatie over het Boeddhisme en haar goden en er zijn maquettes van de oude stad zoals deze er vroeger moet hebben uitgezien. Overnachting in Cinnamon Lodge.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 4

Een mooie rit naar Kandy, de op twee na grootste stad van Sri Lanka, gelegen in het aangename koele bergland. Onderweg kunt u eventueel de rotstempels van Dambulla bezoeken. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden. En de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. In de buurt van Matale zijn veel kruidentuinen te vinden, leuk voor een rondleiding waar u alles te weten komt over onder andere kruidnagel, kaneel, cacao, koffie en kardemom. Eventueel kunt u hier ook lunchen. In de middag komt u aan in Kandy en maakt u een stadstour. Er is een grote markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Ook zijn er veel bakkerijen waar lekkere gebakjes in de vitrines liggen. En bekijk het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Naast het meer staat de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa), waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag (rond 06:30, 09:30 en 18:30 uur) voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt 'geshowd'. U logeert in Theva Residency.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag vertrekt u (eventueel per trein) naar Nuwara Eliya, wat gelegen is op 1889 meter. Tijdens deze reis kunt u genieten van schitterende uitzichten over uitgestrekte theeplantages, de groene heuvels, kleine dorpjes en watervallen. Nuwara Eliya was vroeger het favoriete vakantieoord van de op Sri Lanka woonachtige Engelsen. Zij wilden de hitte en drukte van de laagvlaktes ontlopen. Nuwara Eliya is dan ook een stukje Engeland in de tropen: victoriaanse villa's, een golfbaan, rozentuinen, lage temperaturen en veel mist. U logeert in Heritance Tea Factory.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

De reis gaat verder naar het zuiden, naar Yala, een plaatsje aan de rand van het Yala National Park. Onderweg zijn er diverse stops te maken bij watervallen en de beelden van Buduruvgala. U logeert in Jetwing Yala.
Ontbijt & diner inbegrepen

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 7

In de ochtend maakt u een avontuurlijke jeepsafari door het Yala National Park. Dit park is een savanneachtige vlakte, die aan de noordoostkant van het park weer langzaam overgaat in een wat weelderiger jungle. Ook ligt het aan een ruige kust wat verschillende vegetatie met zich meebrengt. Er komt een grote verscheidenheid aan dieren voor. U komt er hopelijk olifanten, wilde zwijnen, buffels en apen tegen. En als u geluk heeft ook een luipaard of lippenbeer! De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Jetwing Yala.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U volgt de route parallel aan de kust naar Galle, een havenplaatsje waar de Nederlanders een groot fort bouwden. Af en toe ziet u een glimp van de zee en de stranden. Hier en daar is het erg rotsachtig wat een mooi plaatje oplevert. Onderweg is het natuurlijk mogelijk om te stoppen. Bijvoorbeeld bij de kleurrijke haven van Tangalle, het meest zuidelijke punt van Sri Lanka en de leuke plaats Matara. Galle werd in 1987 door de UNESCO uitgeroepen tot beschermd cultureel erfgoed. Binnen de stadsmuren vindt u smalle steegjes, vervallen huizen met veranda's en kleine binnenhofjes. U logeert in het Fortaleza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U reist vandaag naar de hoofdstad Colombo. Onderweg kunnen stops gemaakt worden. Bijvoorbeeld in Ambalangoda waar mooie maskers gemaakt worden en in Kosgoda bij de zeeschildpadden opvang. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel in de avond zeker even over The Galle Face Green, vooral in het weekend een populaire plek bij families om te vliegeren. U verblijft in Galle Face Hotel - The Regency.

Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Deze dag is voor een deel nog ter vrije besteding in Colombo. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Fort, de Sri Ponnambala Vaneswara (hindoetempel) en de Indiase wijk Pettah. Ook kunt u de tijd gebruiken om nog even te shoppen. De warenhuizen Odell en Majestic City zijn een aanrader! In de avond transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Malé. Na aankomst kunt u zich melden bij het loket van onze lokale agent, welkom op de tropische Malediven! Vervolgens transfer naar Olhuveli Beach & Spa Resort, in een prachtige lagune, met mooie witte stranden en een tropische begroeiing. Het ligt in de Zuid Malé Atoll op ongeveer 45 minuten varen per speedboot. U verblijft in een Jacuzzi Watervilla.
All inclusive inbegrepen

Dag 11 t/m 13

Drie ontspannen dagen op Olhuveli Beach & Spa Resort. Het eiland beschikt over prachtige stranden en veel fijne faciliteiten als een uitgebreide spa en meerdere specialiteiten restaurants. Tevens ligt er een prachtig rif voor de deur waar u kunt snorkelen en duiken. Geniet van zon, zee en strand, verken de prachtige onderwaterwereld of maak een excursie naar andere eilandjes. U kunt ook gaan catamaran zeilen, kayakken, windsurfen en jetskiën.
All inclusive inbegrepen

Dag 14

Transfer per speedboot naar de luchthaven op Malé.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.830,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • In Sri Lanka alle vervoer volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur - gids , incl. 75 km op vrije dagen
 • In Sri Lanka op vrije dagen vervoer per auto met chauffeur voor een maximum van 75 km per dag in de dorpen en steden waar u overnacht
 • In de Malediven transfers per speedboot
 • Alle overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd
 • Maaltijden volgens programma
 • Entreegelden voor: Leeuwenrots en Tempel van de Tand
 • Stadstours zoals beschreven in bovenstaand programma
 • Jeepsafari door het Yala National Park (incl. entree)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten inclusief Colombo - Malé
 • Vroege check-in en late check-out
 • Eventuele treinkaartjes
 • Overige entreegelden (€ 15-25 p.p. voor grote sites en € 1-5 p.p. voor kleine sites)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ETA voor Sri Lanka (www.eta.gov.lk)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook rondreizen door Sri Lanka en de Malediven?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.