Bezoek de belangrijkste tempels van Nepal, overnacht in een klooster en bezoek de geboorteplaats van Boeddha.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Alle tijd om Kathmandu te verkennen
 • Bezoek aan verschillende monniken- en nonnenkloosters
 • Bewonder hindoetempel Changu Narayan, toegewijd aan god Vishnu
 • Mediteer in het boeddhistische klooster Neydo Tashi Choeling
 • Bezoek de heilige Asura grot

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja's en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. U overnacht in een hotel in de wijk Thamel. Maak een wandeling door de straten en ontdek deze omgeving. U vindt hier vele winkeltjes waar u mooie gekleurde sjaals of een boek over het boeddhisme of hindoeïsme kunt kopen. Ook zijn er diverse restaurants met een Indiase, Nepalese of westerse keuken. Kies alvast een leuk restaurant uit voor het diner. U logeert in Hotel Yukhang.

Dag 2

Op deze dag bezoekt u samen met een lokale gids de belangrijkste tempels van Kathmandu. De gevolgen van de aardbeving van 2015 zijn nog wel zichtbaar, maar desondanks blijft Kathmandu een unieke en bijzondere stad. Bezoek het bedevaartsoord Pashupatinath. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de 'apentempel'. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklimt u een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond. Vanaf Swayambhunath heeft u prachtig uitzicht over de stad. Deze tempel ligt op een heuvel en volgens verhalen is dit de oudste stoepa in de wereld. Er zijn duidelijke invloeden te zien uit het Nepalese en Tibetaanse boeddhisme. De tempel trekt vele pelgrims uit het land. In Bodhnath ziet u de grootste boeddhistische stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. U kunt hier ook een Tibetaanse nederzetting bezoeken. Volg de pelgrims die rondom de stoepa lopen en draai zelf ook aan de gebedsmolens. Zoek hierna bijvoorbeeld een restaurant op voor het diner. In de avond maakt u per riksja een rit door Kathmandu. U rijdt door de drukke wijk Thamel en ruikt de geuren wanneer u langs lokale markten komt. Via de straatjes in Durbar Square rijdt u verder en ervaart u Kathmandu by night. Overnachting Hotel Yukhang.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Ten noorden van Kathmandu ligt Kopan hill. Hier vindt u het Kopan klooster, wat op de top van heuvel ligt en wordt omringd door groen. Het klooster biedt plaats aan zo'n 360 monniken, die voornamelijk uit Nepal en Tibet komen. Niet ver van dit klooster vindt u het Khachoe Ghakyil Ling nonnenklooster. Maak kennis met het leven van deze monniken en nonnen. Hierna wordt u weer naar Kathmandu gebracht. Overnachting in Hotel Yukhang.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U verlaat Kathmandu en wordt vandaag naar de oudste tempel van Nepal gebracht: Changu Narayan Tempel. Deze hindoetempel ligt op de top van een heuvel en is één van de oudste tempels uit de geschiedenis van Nepal. Hij is gebouwd ter ere van Lord Vishnu, een belangrijk figuur uit het hindoeïsme. Wandel hierna door het platteland en maak kennis met het plattelandsleven. Na ongeveer 1,5 uur bereikt u de 12e eeuwse koningsstad Bhaktapur. De stad is door de UNESCO uitgeroepen als 'stad van de toegewijden' en heeft een van de mooiste pleinen ter wereld met paleizen, kloosters en pagodes. Er zijn tot nu toe weinig westerse invloeden geweest. Wanneer u door de straten loopt voelt het alsof de tijd hier lange tijd heeft stilgestaan. Het is ook de plek waar religieuze festivals worden gevierd, zoals het Gai Jatra of het Dashain festival. Bezoek een aantal interessante plaatsen in Bhaktapur, zoals Durbar Square, het paleis met de 55 vensters, de Gouden Poort en de pottenbakkerswijk, waar u aardewerk kunt kopen. U logeert in Bhadgaon Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

U vervolgt de reis naar Namo Buddha. Volgens oude legendes heeft Boeddha op deze plek in een van zijn eerdere incarnaties zijn vlees geofferd aan een hongerige tijger. Na aankomst kunt u een bezoek brengen aan de Namo Buddha stoepa. Vanaf hier heeft u uitzicht over de omgeving. U verblijft deze nacht in een eenvoudige, maar bijzondere plek. U slaapt in een guesthouse bij het klooster. Op deze manier leert u meer over het boeddhisme, kunt u het avondgebed zelf ervaren en zien hoe de monniken in het klooster leven. U logeert in Thargu Monastery Guest House.
Ontbijt & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Nepal

Digitale reisgids Nepal

Wat fijn dat Nepal weer open is en we weer plannen kunnen maken voor een rondreis door dit mooie land! Laat je inspireren door onze digitale reisids.

Vraag de reisgids hier aan

Dag 6

Na een rit van ongeveer 1,5 uur bereikt u de luchthaven van Kathmandu. Hier neemt u de vlucht naar Bhairawa. Vanaf hier wordt u naar Lumbini gebracht, gelegen aan de voet van de Himalaya. Deze plek staat bekend als geboorteplaats van Boeddha, de grondlegger van het boeddhisme. Het is daarom ook een heilige plek voor boeddhisten. In de middag bezoekt u de Maya Devi tempel, waar Boeddha is geboren. De Pushkarni vijver is de plek waar Boeddha's moeder Mayadevi net voor de bevalling een bad heeft genomen. Zij overleed een week na de bevalling. Ook de Ashoka pilaar en oude archeologisch ruïnes zijn een bezoek waard. U logeert in Hotel Buddha Maya Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Op deze dag reist u naar Tilaurakot. Dit was de oude hoofdstad van Kapilavastu, het koninkrijk van de Sakya dynastie waar de familie van Boeddha is geboren. Hier heeft prins Siddharta Gautama gewoond voordat hij het paleis verliet en uiteindelijk Boeddha is geworden. Hierna keert u weer terug naar Lumbini. Overnachting in Hotel Buddha Maya Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U wordt naar het vliegveld van Bhairawa gebracht. Vanaf hier vertrekt uw vlucht naar Kathmandu. Na aankomst reist u in ongeveer een uur naar het Neydo klooster. Kom tot rust op deze bijzondere plek. Het boeddhistische klooster Neydo Tashi Choeling bevindt zich op een spirituele plek. In dit klooster wonen en studeren ongeveer 200 monniken. De komende dagen verblijft u in het guesthouse van het klooster en maakt u kennis met het leven van deze monniken. Maak een praatje met de monniken en woon een gebed bij. Kom weer in contact met uzelf door meditatie. U overnacht in Neydo Monastery Guest House.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 9 & 10

Ervaar de komende twee dagen hoe het voelt om in een boeddhistisch klooster te leven. Praat met de monnikken, neem deel aan yoga- en meditatiesessies, proef de vegetarische gerechten of maak wandelingen door de omgeving van Neydo. De rust in en rondom het klooster is weldadig. Bezoek ook de heilige Asura Cave. Men zegt dat de grote leermeester Padmasambhava (de tweede Boeddha) hier zijn verlichting bereikte. Dit maakt de grot een belangrijke plaats voor boeddhisten. Overnachtingen in Neydo Monastery Guest House.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 1.425,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse retourvlucht Kathmandu – Bhairawa
 • Alle transfers
 • Vervoer per auto met privé-chauffeur
 • Alle overnachtingen in basic & middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Gids tijdens stadstour in Kathmandu
 • Tochtje per riksja in Kathmandu
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check-ins en late check-outs
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visumkosten (15 dagen $ 30,00 p.p., 30 dagen $50,00 p.p. ter plaatse)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook altijd eens naar Nepal gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.