Tijdens deze privé-rondreis door Cambodja verblijft u lang op drie verschillende plekken: de stad, het platteland en het strand. Maak in Siem Reap uitgebreid kennis met het Boeddhisme, neem in Kampot dagelijks deel aan yogalessen, verken de omgeving van Koh Rong Sanloem per kajak en verblijf in een bungalow aan zee.

Stad

De reis begint in Siem Reap, bekend van tempelcomplex Angkor Wat. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 vierkante meter, maar u hebt voldoende gelegenheid de belangrijkste tempels te bezoeken. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de 18e eeuw 'herontdekt'. Een lokale gids wijst u de weg. U brengt ook een middag door in het gezelschap van een monnik. Hij neemt je mee naar een Pagode, vertelt over zijn leven en het Boeddhisme. Een middag die zeker indruk op u zal maken. Kies 's avonds uit één van de vele lokale restaurantjes. U logeert in een Guesthouse met slechts acht kamers, een zwembad, Spa en klein restaurant. Echt een paradijsje met aandacht voor detail! Geniet tijdens uw verblijf van een ontspannende massage.

Voordat u richting het platteland vertrekt reist u per lokale bus naar hoofdstad Phnom Penh. Hier verblijft u één nacht in een Guesthouse aan de overkant van het National Museum. En dit museum is zeer de moeite waard! Verder vindt u in deze groene straat met oude bomen ook veel Art Galleries.

Meet a monk
Guesthouse in Siem Reap
Sunset aan de rivier bij Kampot
Yoga aan de rivier
Koh Rong Sanloem
Khmer homecooking

Platteland

Een auto met chauffeur brengt u naar een klein eco resort nabij Kampot. De komende dagen kunt u zich onderdompelen in de natuur. Geniet in uw hangmat van de zon, neem deel aan yogalessen, zwem in de rivier, lees een boek in de lounge en laat u 's avonds betoveren door duizenden vuurvliegjes. Uw kleine bungalow ligt direct aan de rivier in een klein vissersdorp van de Cham bevolking. Hier gaat u back to basic, want de bungalows zijn zeer eenvoudig ingericht.

U verblijft niet alleen midden in de natuur, maar ook ten midden van de lokale bevolking. Hier ervaart u een rust en een stilte die u thuis niet meer gewend bent. Dit betekent overigens niet dat u zich hoeft te vervelen; er zijn kajaks te huur (USD 5 voor een halve dag), u kunt wandelingen maken, kennismaken met de lokale keuken, een pagode bezoeken, fietsen…

Onthaasten in Cambodja

Onthaasten in Cambodja

In Cambodja bevindt zich het Eden Eco Village, een plek waar je je helemaal kunt onderdompelen in de natuur. De bungalows liggen direct aan de rivier in een klein vissersdorp van de Cham bevolking. Hier ga je back to basic, want de bungalows zijn zeer eenvoudig ingericht. Je verblijft niet alleen midden in de natuur, maar ook ten midden van de lokale bevolking. Hier ervaar je een rust en een stilte die je thuis niet meer gewend bent.

Lees verder op ons weblog

Strand

Tot slot brengt u vier nachten door op het eiland Koh Rong Samloen. Ook hier is de natuur dichtbij – het binnenland bestaat uit dichte jungle - maar uw houten bungalow ligt aan een langgerekt strand op een paar passen van de zee. Verwacht ook hier geen luxe, maar wel een fantastisch uitzicht! Het resort heeft een eigen restaurant waar u voor een klein bedrag zowel westerse als lokale gerechten kunt eten. Duiken, snorkelen, suppen en wandelingen door de jungle behoren tot de activiteiten van het eiland. U vindt op korte afstand mooie huisriffen. Op één van deze dagen maakt u een vier uur durende kajak trip naar verlaten stranden, een vissersdorp en waterval.

Reissom

Deze reis is te boeken vanaf € 1.800,00 p.p. wanneer u reist met twee personen. Deze reissom is inclusief intercontinentale vluchten, transfers per lokale bus (1x) en auto met privé-chauffeur (3x), sfeervolle basic accommodaties, iedere ochtend ontbijt, dagtocht Angkor Wat (incl. gids en entreegelden), meet a monk (incl. entreegelden), 3 yogalessen, uitgebreid informatiepakket en assistentie van onze lokale vertegenwoordiging. Deze reissom geldt met vertrek in 2017 en is afhankelijk van beschikbaarheid van vluchten en hotels. Over het algemeen geldt; hoe eerder u boekt, hoe goedkoper de vluchten en hoe groter de keuze in accommodaties.

Wil je zonder haast Cambodja verkennen?

Bovenstaande reis is een voorbeeld van hoe een rondreis door Cambodja in rustig tempo eruit kan zien. Liever een andere invulling van de reis? Wij maken graag een passend voorstel.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."