Afwisselende rondreis door het bijzondere oosten van China met een combinatie van cultuur & natuur.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de bruisende metropool Shanghai
 • Boottocht over het pittoreske West Lake in Hangzhou
 • Ontdek de waterdorpjes en tuinsteden van de Yangtze Delta
 • Wandeling door Wuyi Shan, een mooi bergachtig gebied
 • Overnachting in een authentieke Tuluo van de Hakka
 • Stadstour door hip en modern Xiamen

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Shanghai en transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Shanghai, de grootste havenstad ter wereld, is een bruisende en moderne metropool met een prachtige skyline en een gezellige sfeer. De Huangpu River deelt de stad in twee delen, aan de ene kant het toeristische centrum en aan de andere kant het zakelijke centrum Pudong. Breng ter kennismaking bijvoorbeeld een bezoek aan het Shanghai World Financial Center in Pudong, de hoogste wolkenkrabber van de stad. Vanaf het panorama dek heeft u een mooi uitzicht over de stad.U verblijft in SSAW Boutique Hotel.

Dag 2

Vandaag maakt u een stadstour door Shanghai. U start de dag met een bezoek aan de Yuyuan Garden (de Mandarijntuinen). U kunt rondlopen tussen de traditionele winkeltjes in de lokale Bazaar, het is er een drukte van belang! Hierna drinkt u een kopje thee in een van de bekendste theehuizen van Shanghai, Huxinting Chashi. Nadat u uw voeten de nodige rust heeft gegeven, kunt u verder voor een bezoek aan Yufuo Si, de Jaden Boeddhatempel. Het pronkstuk van deze tempel is de Zittende Boeddha uit Myanmar, die geheel van jade gemaakt is. De andere Boeddhabeelden in de tempel zijn van goud. Tot slot maakt u nog een stop bij The Bund, een mooie, historische straat vol koloniale gebouwen en een mooi uitzicht op de skyline. Aan het einde van de middag bent u weer terug in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in SSAW Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de hogesnelheidstrein naar Hangzhou (09:00 – 09:45), een van de mooiste steden van China. Bij aankomst maakt u een stadstour door Hangzhou. U start met een boottocht over het pittoreske Xi Hu (West Lake). Langs de oevers van het meer ziet u vissers, kunstenaars en verliefde stelletjes. Hierna brengt u een bezoek aan de Six Harmonious Pagoda, het enige overblijfsel van de oude tempel uit de 10de eeuw. Deze pagoda werd destijds als vuurtoren gebruikt. In de loop der tijd is de pagoda versterkt en een bijzonder stukje Chinese architectuur geworden. Tot slot bezoekt u de Lingyin Temple, een van de mooiste tempels van Hangzhou waar het Boeddhisme en het Taoïsme samenkomen. Na de stadstour wordt u naar uw hotel gebracht. U overnacht in Atour Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vanochtend bezoekt u Meijiawu, een klein en rustig dorpje even buiten Hangzhou, waar theeproductie centraal staat. Dit is wel te zien aan de mooie theevelden en terrassen. U leert hier hoe op een traditionele manier thee wordt gemaakt en u kunt verschillende soorten thee proeven. Dit is een goede plek om thee voor thuis te kopen. De bekende groene Longjing Tea wordt hier geproduceerd. Ook maakt u een traditionele Chinese theeceremonie mee. Na dit bezoek gaat u terug naar Hangzhou en stapt u op de fiets voor een mooie fietstocht rondom West Lake en de omliggende parken. Overnachting in Atour Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt volgt de transfer naar Suzhou, ook wel het 'Venetië van het Oosten' genoemd vanwege de vele kanalen. Onderweg brengt u een bezoek aan Wuzhen, wat ons betreft het meest interessante waterdorpje in de delta van de Yangtze River. Steegjes, kanalen, bruggetjes, authentieke huizen en waterwegen kenmerken dit traditionele dorpje. Het dient tegenwoordig ook als openlucht museum, waar veel te ontdekken valt over de historie en de lokale ambachten en nijverheden. Na dit bezoek rijdt u door naar Suzhou, waar u in de loop van de middag aankomt. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht in Nanlin Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Suzhou. U start met een kleine boottoacht over een zijarm van de Grand Canal, een van de belangrijkste Chinese transportwegen. Tijdens de boottocht krijgt u een mooie kijk op Suzhou vanaf het water. De kleine huisjes en nauwe steegjes zorgen voor een romantische en relaxte sfeer. Suzhou staat ook bekend om haar mooie, klassieke Chinese tuinen. U bezoekt de Humble Administrator's Garden, de grootste en volgens velen ook de mooiste. Ook brengt u een bezoek aan de Garden of the Master of the Nets, de kleinste tuin met de meeste historie in Suzhou. Hierna brengt de chauffeur u terug naar Shanghai, waar u de rest van de middag en avond zelf kunt invullen. Overnachting in SSAW Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation van Shanghai gebracht en neemt u de trein naar Wuyi Shan (09.23 – 12.36). Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Wuyi Shan is een mooi bergachtig gebied, omringd door meren, rivieren, bossen en rotsformaties. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en behoort tot de mooiste landschappen van Zuidoost-China. 's Middags brengt u een bezoek aan het nabij gelegen authentieke dorp Xiamei. Vroeger was Xiamei een welvarend centrum van theehandel en het traditionele dorp is prachtig bewaard gebleven. U vindt hier traditionele architectuur uit de Qing- en Ming- dynastiën en ziet karakteristieke historische gebouwen van hout en steen. Aan het eind van de middag wordt u weer naar uw hotel gebracht. U overnacht in Wuyi Mountain Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vanochtend staat er een wandeling op het programma in Wuyi Shan. U loopt in ongeveer drie uur via een pad naar een van de mooiste bergtoppen in het gebied, de Heavenly Tour Peak. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de rivier en de omliggende bergtoppen. Daarna maakt u een boottocht op de Jiuqu Xi (Negen Bochten Rivier) op een bamboevlot met rieten stoelen. In de steile rotsen aan beide zijden van de rivier ziet u duizenden oude grafkisten waarvan de oorsprong onbekend is. Na de boottocht brengt u nog een bezoek aan het Wuyi Paleis, waar u Da Hong Pao kunt proeven, een beroemde soort Oolong thee uit deze regio. Overnachting in Wuyi Mountain Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Deze ochtend gaat u naar de vallei met theeterrassen waar de Da Hong Pao thee groeit. Op de berghellingen groeien theestruiken van meer dan 600 jaar oud. U bezoekt de oude theeplantage en de Water Curtain Cave, een houten tempel die achter een waterval ligt. Daarna wordt u naar het station gebracht en neemt u de hogesnelheidstrein naar Xiamen (14.47 – 18.01). Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. U logeert in Xiamen Park City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag maakt u een stadstour door Xiamen, een hippe, moderne stad met een Europese koloniale geschiedenis. Met een ferry vaart u naar het autovrije eilandje Gulangyu. Bewonder de koloniale villa´s in de heuvels en wandel door de Shuzhuang Garden, een tuin van meer dan 100 jaar oud met veel bruggetjes en paviljoens. Daarna bezoekt u het zeefort Hulishan en de duizend jaar oude Nanputuo tempel, een van de meest indrukwekkende boeddhistische tempels van China, die uitkijkt over zee. U sluit de tour af met een bezoek aan de Universiteit van Xiamen. Op de campus ziet u authentieke en moderne architectuur en prachtig aangelegde tuinen. Overnachting in Xiamen Park City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vandaag reist u naar de regio van Yongding, een mooi gebied en de thuisbasis van de Hakka gemeenschap, die bekend staan om hun opmerkelijke houten tuluo nederzettingen. Het programma van de komende twee dagen staat in het teken hiervan. Het gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Hakka zijn migranten uit de Hebei provincie die tijdens de Tang Dynasty naar Fujian kwamen vanwege het mooie, rustige gebied hier. Ze bouwden de tuluo nederzettingen als een soort forten om zich te beschermen tegen bandieten en wilde dieren. Veel van deze nederzettingen zijn nog steeds bewoond en ook open voor publiek. U bezoekt een aantal dorpjes in de omgeving en ziet verschillende types tuluo: rond, vierkant en ovaal. Daarna wordt u naar uw eigen tuluo gebracht, waar u de nacht zult doorbrengen. U overnacht vanavond in Weinqunlou Guesthouse, een authentieke tuluo die deels is omgebouwd tot een guesthouse. De kamers zijn eenvoudig, maar het is een bijzondere ervaring om zelf te ervaren hoe de Hakka leven. Taste local life!
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt reist u terug naar Xiamen. Onderweg bezoekt u nog enkele Hakka dorpjes, elk met zijn eigen karakteristieken in de bouw van de tuluo nederzettingen. Geniet ook van de mooie omgeving onderweg met theeterrassen, bergen en veel groen. Aan het einde van de dag bent u weer terug in Xiamen. Overnachting in Xiamen Park City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag heeft u de tijd ter vrije besteding tot de transfer naar de luchthaven.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.750,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Treinticket Shanghai – Hangzhou (hogesnelheidstrein, tweede klas zitplaats)
 • Treinticket Shanghai – Wuyi Shan (hogesnelheidstrein, tweede klas zitplaats)
 • Treinticket Wuyi Shan – Xiamen (hogesnelheidstrein, tweede klas zitplaats)
 • Transfers binnen het park Wuyi Shan met gedeelde bussen van het park zelf
 • Transfers van het hotel in Shanghai naar het treinstation, van Suzhou naar Shanghai en in Xiamen per auto met privéchauffeur
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle boottochten en bootexcursies op gedeelde basis
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden volgens programma
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Shanghai / Xiamen
 • Vroege check ins en late check outs
 • Overige entreegelden en kabelbanen
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. Bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar China?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.