Tijdens deze reis rijdt u zelf door Zuid-Korea, van het ene hoogtepunt naar het andere. Geniet van cultuur, natuur en strand en de vrijheid om uw dagen ter plekke in te vullen.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de bruisende metropool Seoul
 • Maak een mooie wandeling door het Seoroksan National Park
 • Verken historisch Gyeongju per fiets; de voormalige hoofdstad van de Silla dynastie en 'Openlucht Museum'
 • Ontdek het natuurschoon van het vulkanische eiland Jeju-do
 • Onderhandel in Busan over de visprijs op de Jagalchi Fish Market

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Welkom in Zuid-Korea! Aankomst in Seoul. U reist op eigen gelegenheid per Airport Limousine Bus of per taxi naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze moderne miljoenenstad. Seoul is een gigantische metropool waar dag en nacht altijd wel iets te doen is. In Seoul vindt u gigantische wolkenkrabbers maar ook historische Koreaanse huisjes. Het is een stad vol tegenstellingen, maar ook een stad van eenheid. Seoul leent zich uitstekend voor een middagje shoppen. Op de Dongdaemun Market kunt u werkelijk alles kopen. Daarnaast is Myeongdong Fashion Street dé plek om te shoppen voor de bekende merken als cosmetica. U overnacht in Baiton Hotel.

Dag 2 & 3

Twee dagen ter vrije besteding in Seoul. U kunt op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Maak zeker een wandeling door de kunstenaarsbuurt, Insadong. Hier vindt u authentieke winkeltjes die zowel traditionele als moderne handwerkjes verkopen. Dit is dé plek om een leuk souvenirtje te kopen! De stad is ook rijk aan paleizen. Het Gyeongbokgung Palace is een van de bekendste. Dit paleis uit 1395 is het best bewaarde gebouw uit de Joseon Dynasty. Ook kunt u het Cheong Wa Dae, het officiële huis van de president van Korea, bezoeken. Dit traditioneel Koreaanse huis wordt vanwege de blauwe dakbedekking ook wel The Blue House genoemd. Het Changdeokgung is een ander hoogtepunt van Seoul. Dit paleis is een van de best bewaarde gebouwen van Seoul en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Vooral Hu Won, de geheime tuin van het Changdeokgung paleis, is werkelijk prachtig. Overnachtingen in Baiton Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

200 km – ongeveer 3 uur rijden
Om 9.30 uur wacht een vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap u op in het hotel om gezamenlijk de huurauto op te halen. Dan vertrekt u naar Sokcho, een belangrijk en gezellig vissersstadje aan de oostkust van Zuid-Korea. Tevens is het de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Seoraksan National Park, een van de mooiste nationale parken van Zuid-Korea. Unesco plaatste het nationale park in 1992 op de Werelderfgoedlijst. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in Ramada Sokcho.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag is ter vrije besteding. Breng op eigen gelegenheid een bezoek aan het Seoraksan National Park. Het is ongeveer een kwartier van Sokcho rijden. U kunt in het Seoraksan National Park heerlijk wandelen, bestaande uit bergen en watervallen met daarin historische tempels gelegen. Eén van de mooiste trekkingen door het park gaat door de Cheonbuldong Vallei. Deze vallei biedt fantastische vergezichten. U zult zich keer op keer verbazen over de schoonheid van de rotsen, bergen en valleien. Onderweg komt u de Yang Falls tegen, een van de fraaiste watervallen van Zuid-Korea. Bovendien liggen de Geumgang Cave en de Sinheungsa Temple ook op deze route. U kunt in het park ook gebruik maken van een kabelbaan, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft. Vervolgens loopt u dan binnen een half uur naar het Gwongeumseong Fortress op 1.200 meter hoogte. Het Gwongeumseong Fortress is een historisch fort op de helling van de Dol Mountain. Hoogstwaarschijnlijk is het fort in de 13de eeuw gebouwd onder leiding van Koning Gojong. Bovendien biedt het u een adembenemend uitzicht over de Oostzee, Sokcho en het Seoraksan National Park. Naast het nationale park kunt u een bezoek brengen aan de Naksan-Sa, een boeddhistische tempel in het zuiden van Sokcho en een van de fraaiste in dit gebied. Overnachting in Ramada Sokcho.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

300 km – ongeveer uur rijden
Vandaag rijdt u verder naar Andong, het centrum van de traditionele cultuur in Korea. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht en bezoek een traditionele papierfabriek. In de papierfabriek kunt u getuige zijn van het fabriceerproces van rijstpapier. De naam rijstpapier is misleidend, aangezien het papier niet van rijst, maar van plantenvezels gemaakt wordt. U verblijft in Andong Park Hotel, een prima hotel in het centrum van Andong.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Een dag ter vrije besteding in Andong. Dichtbij ligt het Hahoe Folk Village, een authentiek dorpje uit de 16de eeuw. U kunt hier uren ronddwalen tussen de historische huisjes. In het Hahoe Mask museum zijn maskers van over heel de wereld te bekijken. Hier kunt u ook Koreaanse maskers kopen, leuk als souvenir! Tip: bij het Hahoe Village Management Office kunt u gratis een masker dans & drama uitvoering bijwonen*. Hoewel er Koreaans wordt gesproken, kunt u de grote verhaallijn met de maskers en universele bewegingen goed volgen. Het Hahoe Folk Village ligt op ongeveer 45 minuten rijden afstand van Andong. Of breng vanmiddag een bezoek aan de Jebiwon Buddha. Overnachting in Andong Park Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

137 km - ongeveer 1 uur en 50 min. rijden
Vandaag gaat u weer verder richting het zuiden naar het historische Gyeongju. Gyeongyu wordt ook wel een 'Openlucht Museum' genoemd vanwege haar talrijke historische monumenten uit de tijd dat het de hoofdstad was van de Silla dynastie. U vindt hier (resten van) tempels, paleizen, pagodes en tomben. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Bulguksa en de Seokguram Grotto. De Bulguksa is het kroonstuk van Gyeongju. Deze tempel uit de Shilla periode is een van de mooiste van Zuid-Korea. Vooral het hout- en schilderwerk is noemenswaardig. De Seokguram Grotto is een van de mooiste schrijnen ter wereld. Het Boeddhabeeld kijkt uit over zee en werd lange tijd beschouwd als de beschermer van Zuid-Korea. U overnacht in Luckywon Guesthouse, een traditioneel en kleinschalig Koreaans guesthouse. U overnacht hier in een zogenaamde ondol room; een kamer met vloerverwarming, waar u slaapt op een stapel dekens op de grond. Een idyllische en authentieke plek!
Ontbijt inbegrepen

Dag 9 & 10

Twee hele dagen ter vrije besteding om Gyeongju verder te ontdekken. Bezoek in ieder geval het Tumuli Park, waar 23 tombes van Shilla monarchen te vinden zijn. Het lijken niet meer dan heuvels bedekt met gras, maar binnenin zijn een aantal grote schatten verborgen. De tombe Cheonmachong kunt u van binnen bekijken. Iets ten zuiden ligt Wolseong Park, waar u even heerlijk kunt ontspannen bij de Anapji Pond. Wolseong Park is een mooie tuin die in 674 in opdracht van Koning Munmu is aangelegd. De omgeving is voornamelijk mooi in de zomer, wanneer de vijver bedekt is met kleurrijke lotusbloemen. In 935 zijn veel van de gebouwen rondom de Anapji Pond afgebrand en in het water terecht gekomen. Het grootste deel van deze relieken zijn nu te bewonderen in het Gyeongju National Museum. In dit museum vindt u ook de Emille Bell, een van de mooiste en grootste bellen in Azië. Overnachtingen in Luckywon Guesthouse.
Eenvoudig ontbijt inbegrepen

Dag 11

95 km – ongeveer uur rijden
Vanochtend laat u Gyeongju achter u en gaat verder naar Busan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Busan is de op één na grootste stad van Zuid-Korea. Busan ligt in een mooie omgeving, omringd door de zee en bergen. Busan staat vooral bekend als havenstad met haar vismarkten. Bezoek op eigen gelegenheid de Beomeosa Temple, één van de grootste en mooiste tempels van Zuid-Korea. U overnacht in Stanford Inn Hotel.
Eenvoudig ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee hele dagen ter vrije besteding om Busan verder te ontdekken. Sta een dezer dagen vroeg op voor een bezoek aan de Jagalchi Fish Market, een van de grotere vismarkten van Busan. De lokale vissers zijn 's ochtends vroeg al druk aan het onderhandelen over de prijs van de vangst. Breng ook een bezoek aan de Dongnae Hot Spring, waar u even heerlijk kunt ontspannen. Het warme water is goed voor uw huid en gezondheid. Vele Koreanen geloven dat het regelmatig bezoeken van de Hot Springs ziektes kan voorkomen en genezen. Voor een mooi uitzicht over de stad kunt u de Busan Tower bezoeken. Overnachtingen in het Stanford Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

U verlaat vandaag het schiereiland van Zuid-Korea en rijdt naar het vliegveld van Busan om op het vliegtuig te stappen naar Jeju-do. Uw huurauto kunt u op het vliegveld van Busan weer inleveren. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met het eiland. Jeju-do is dé plek om even heerlijk te ontspannen in alle rust. Jeju-do is een vulkanisch eiland, gezegend met prachtige natuur. Ontspan heerlijk aan de zandstranden van Jongmun. Als u nog iets wilt ondernemen vandaag, is het een aanrader om de Yeomiji Botanische Tuin een bezoekje te brengen. In deze botanische tuin vindt u meer dan 2.000 zeldzame plantsoorten! U overnacht in Bareve Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 t/m 17

Drie hele dagen ter vrije besteding om Jeju-do te ontdekken. Jeju-do staat vooral bekend om de duikende vrouwen, een helaas letterlijk & figuurlijk uitstervende traditie. Zij duiken zonder enkele duikapparatuur om vis en zeewier te vangen en hebben zo oorspronkelijk de economie van het eiland opgebouwd. U zult ze ongetwijfeld tegen komen tijdens uw verblijf op Jeju-do. Bezoek op eigen gelegenheid de Cheonjeyeon en de Jeongbang watervallen. De Jeongbang waterval is de enige waterval in Azië die direct in zee uitkomt, een wonderbaarlijk gezicht! Een bijzonder uitstapje maken de Geomun Oreum Lava Tubes, welke zijn ontstaan tijdens de vulkaanuitbarsting van Geomun Oreum. Dit zijn grote kanalen waar miljoenen jaren geleden de lava doorheen stroomde. Andere aanraders op het eiland om te bezoeken zijn Seongeup Folk Village, Sangumbari Krater en Seongsan Ilchulbong. Overnachtingen in Bareve Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

De laatste dag van uw rondreis is aangebroken. Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Jeju-do voor de vlucht naar Seoul.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.445,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Busan – Jeju-do (15 kg ruimbaggage*)
 • Binnenlandse vlucht Jeju-do – Seoul (15 kg ruimbaggage*)
 • Huurauto van dag 4 t/m dag 14 inclusief Engelstalige GPS**
 • Alle overnachtingen in middenklasse accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

* 2000 KRW per extra kilo – ter plaatse te voldoen

** Bestuurders dienen minstens 25 jaar oud te zijn en minimaal één jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient bij de ANWB een internationaal rijbewijs aangevraagd te worden. Bij pick-up dient een credit card op naam van de bestuurder getoond te worden voor een deposit.

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Seoul
 • Huurauto op Jeju-do
 • Benzinekosten, parkeer- en eventuele tolgelden
 • Excursies, gidsen en entreegelden
 • Transfers
 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Zuid-Korea?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.