Een ideale reis voor mensen op zoek naar individuele vrijheid tijdens de vakantie. Per huurauto reist u de hoogtepunten van West-Maleisië af. De accommodaties staan vast, verder kunt u gaan en staan, wanneer en waar u maar wilt!

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Begin de reis in bruisend Kuala Lumpur
 • Ontdek de jungle van de Taman Negara
 • Geniet van een kopje thee in de Cameron Highlands
 • Cultuur snuiven in Georgetown
 • Zon, zee & strand op Langkawi

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Kuala Lumpur, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Salamat Datang, welkom in Maleisië!. Transfer naar uw hotel waarna de rest van de dag ter vrije besteding is. De hoofdstad bruist van energie! Moderne architectuur wordt afgewisseld met authentieke wijken en historische gebouwen. Ga uit eten in één van de vele trendy restaurants en geniet van een cocktail in één van de skybars. U logeert in The Kuala Lumpur Journal.

Dag 2 & 3

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Kuala Lumpur. Deze gigantische metropool heeft voor iedereen wel iets te bieden. Vanaf de de 42ste verdieping van de imposante Petronas Twin Towers* (gesloten op maandag) heeft u een verbluffend uitzicht over de stad. Breng ook een bezoek aan het bruisende leven in China Town. Een wandeling door het drukke China Town is al een beleving op zich. Het middelpunt van China Town is de Central Market, waar werkelijk van alles wordt aangeboden. Little India biedt een hele andere wereld, waar sari's, sjalen en CD's in overvloed worden aangeboden en de Bollywood-muziek uit elke winkel lijkt te dreunen. Overnachtingen in The Kuala Lumpur Journal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Om 09.30 staat uw huurauto klaar. U rijdt vandaag naar het Taman Negara N.P. Onderweg kunt u de Kuala Gandah Elephant Sanctuary bezoeken (niet inbegrepen). Dit park is een opvangcentrum voor olifanten die ergens in Maleisië schade toebrachten aan dorpen of gewassen. Het centrum vangt ze op om ze later te herplaatsen in een natuurpark. U heeft hier de mogelijkheid de olifanten van dichtbij te bewonderen. Aan het eind van de middag arriveert u in Kuala Tahan, vanwaar u een kleine bootrit (niet inbegrepen, kosten ca. RM 1 per persoon) bent verwijderd van uw hotel in de Taman Negara. Het Taman Negara National Park is het oudste en grootste nationale park in Maleisië en bedekt 4343 km2. Het park behoort tot de oudste regenwouden ter wereld en bestaat ongeveer 130 miljoen jaar. U logeert in het Mutiara Taman Negara Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Deze dag is ter vrije besteding in het Taman Negara N.P. U kunt bij het resort diverse activiteiten boeken. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar Bukit Teresek, een uitkijkpunt waar u een prachtig uitzicht heeft over de jungle. Een absolute aanrader is de Canopy Walk, een tocht over touwbruggen door de toppen van het regenwoud. De canopy is met 510 meter de langste ter wereld en brengt u soms wel op 40 meter boven de grond. Overnachting in het Mutiara Taman Negara Resort.
Ontbijt inbegrepen

De Canopy Walk is gesloten op vrijdag.

Dag 6

U verruilt de vochtige en warme omgeving van het regenwoud voor de koele berglandschappen van de Cameron Highlands. U maakt per boot de oversteek naar Kuala Tahan, vanwaar u per auto door rijdt naar de Cameron Highlands. Doordat de Cameron Highlands hoog en koel zijn gelegen, biedt deze regio de perfecte balans voor het verbouwen van diverse gewassen. De Cameron Highlands staan bekend om de uitgestrekte theevelden, maar men verbouwt hier ook verschillende soorten kolen, aardbeien, tomaten en bloemsoorten die u elders in Maleisië niet zult tegenkomen! U logeert in het Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Trek op eigen gelegenheid de omgeving in van de Cameron Highlands en bezoek een van de theefabrieken (let op: maandag zijn deze gesloten!). In de Cactus Valley kunt u bijvoorbeeld prachtige verschillende cactussoorten aanschouwen, enkele cactussen zijn wel 60 jaar oud! Een bezoek aan een vlindertuin behoort eveneens tot de mogelijkheden. U komt hier ogen tekort! Met een beetje geluk komen de prachtig gekleurde vlinders zo op uw hand zitten. Ga ook langs The Smoke House voor een kopje thee en huisgemaakte scones. Overnachting in het Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt vertrekt u richting het bruisende Penang, een tropisch eiland in de Straat van Melaka. In 1786 richtten de Britten hier reeds hun eerste handelspost in het Verre Oosten op. De pogingen van de Britten om op Penang diverse gewassen te verbouwen, mislukte. Maar al gauw werd het eiland een belangrijke handelspost voor het verruilen van thee, specerijen en kleding. Georgetown, de hoofdstad van het eiland, is tegenwoordig een gemoedelijke mix van Oosterse en Westerse culturen die tezamen een unieke cultuur vormen. U logeert in Yeng Keng Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Deze dag is ter vrije besteding in Penang. U levert uiterlijk 17:00 de huurauto in bij het hotel. Op dit eiland hoeft u zich geen moment te vervelen. Breng in de ochtend een bezoek aan Penang Hill, het hoogste punt (830m) van het eiland voor een mooi panoramazicht over Penang. Een kleine tandradtrein bespaart u de lange klim. In het plaatsje waar het treintje vertrekt, staat ook de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië, de Kek Lok Si. Deze imposante tempel bestaat uit verschillende gebedshallen, pagodes, en klokkentorens met allemaal een eigen bouwstijl. Tevens is in een andere boeddhistische tempel, de Chayamangkalaram, een 32 meter lange Boeddha te bewonderen. De bruisende hoofdstad Georgetown biedt ook voldoende historie en cultuur met diverse tempels, moskeeën en uiteraard de drukke markten in het centrum van de stad. Voor een mooie strandwandeling biedt Battu Ferringhi uitkomst. Batu Ferringhi is de populairste badplaats van Penang en biedt naast witte zandstranden ook diverse activiteiten op zee. Overnachting in Yeng Keng Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Transfer naar de jetty voor de boot naar de tropische Langkawi Archipel. De archipel bestaat uit 99 eilanden, waarvan er slechts enkele zijn bewoond, en behoort tot de mooiste stukjes van tropisch Maleisië. Na aankomst volgt de transfer naar uw accommodatie. U overnacht in het Dash Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11 & 12

Twee dagen ter vrije besteding op Langkawi. Geniet van zon, zee en strand! Naast de prachtige en verlaten stranden op het hoofdeiland, kunt u een bezoek brengen aan het eiland Pulau Dayang Bunting, waar het grootste zoetwatermeer van het archipel te vinden is. Een bezoek aan de baden van Telagah Tujuh is ook een absolute aanrader. De baden zijn natuurlijk gevormd door de waterval en bieden tezamen met de prachtige tropische omgeving een ware oase. Overnachtingen in Dash Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Transfer naar de luchthaven van Langkawi voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.025,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Huurauto van dag 4 t/m dag 9 inclusief GPS*
 • Op overige dagen transfers per auto met afwisselende privé-chauffeur/gids
 • Boottransfer Penang – Langkawi
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

* Voorwaarden zijn apart bijgevoegd

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Kuala Lumpur/Langkawi
 • Vroege check-ins en late check-outs
 • Toeristenbelasting (10RM per kamer per nacht, te betalen bij uitchecken)
 • Eventuele stadsbelastingen
 • Benzinekosten, parkeer- en eventuele tolgelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Altijd al naar Maleisië gewild?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Maleisië, Vietnam & India

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.