Een reis die begint met de mooie cultuur en natuur van Sarawak. Daarna vliegt u terug naar West-Maleisië om de bruisende hoofdstad te bezoeken, door de koele hooglanden te rijden en af te sluiten aan de kleurrijke Oostkust.

Hoogtepunten van Sarawak & West-Maleisië

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandeling door het Bako N.P. op zoek naar wildlife
 • Verblijf in Hilton Batang Ai Longhouse Resort
 • Bruisend Kuala Lumpur
 • Bezoek aan de theeplantages in de Cameron Highlands
 • Ontdek het platteland bij Banggol
 • Ga snorkelen op de tropische Perhentians

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Kuching, waar u wordt ontvangen door onze lokale agent. Selamat Datang, welkom in Maleisië! Vervolgens transfer naar uw hotel waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Kuching is de hoofdstad van de deelstaat Sarawak en volgens velen de meest charmante stad van heel Maleisië! Het authentieke Kuching kent enkele historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de "Tua Pek Kong", de oudste Chinese tempel van Kuching, rijk aan geschiedenis! Tegenover de tempel bevindt zich het Chinees Historisch Museum vanwaar u mooi uitzicht heeft op het imposante Fort Margherita aan de overzijde van de Sarawak rivier. Slenter ook even langs de waterkant of ga naar de Lotus Five Star Riverside Mall voor een prachtig uitzicht over Kuching. Deze mall beschikt over een bioscoop, bezoek dus desgewenst ook een lokale film! U overnacht in The Waterfront Kuching.

Dag 2

Vandaag gaat u op avontuur per fiets en boot door Kuching! U begint met een ontspannen tocht per traditionele sampan over de Sarawak rivier. Daarna stapt u op de fiets voor een leuke rit off the beaten trek langs de verborgen plekjes van de stad en het omliggende platteland. U komt langs kleurrijke markten en maakt kennis met het lokale streetfood. De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding. Overnachting in The Waterfront.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Semmengoh Orang Oetan opvangcentrum. Veel kleiner dan het bekende centrum bij Sepilok, maar daardoor ook minder druk. Daarna reist u verder naar Santubong. Santubong is een mooie natuurlijke en rustige plek op ongeveer 35 kilometer ten oosten van Kuching. U overnacht in het Nanga Damai Homestay.
Ontbijt inbegrepen

Leuk om te weten: De locatie van deze boutique homestay is heel bijzonder. Het Nanga Damai Homestay ligt namelijk in de jungle en heeft een prachtig uitzicht over zee. Het terras met hangmatten is dè plek om van dit uitzicht te genieten. Het zwembad is omgeven door de mooiste bloemen en planten.

Dag 4

Vandaag bezoekt u het Bako National Park, dit park biedt u een perfecte introductie voor de flora en fauna van heel Sarawak. De moerassen, mangrovebossen, kleine baaien en stranden zijn de thuis voor onder andere makaken, hagedissen, vele vogels en de zeldzame neusaap (Proboscis Monkey), die alleen op Borneo voorkomt. Ook de flora zal u niet onopgemerkt blijven; de vleesetende bekerplant komt u ongetwijfeld tegen! De planten zijn voorzien van vocht dat een geur afgeeft waar mieren, torren en andere insecten op afkomen. Nadat het insect over de rand van de beker probeert te komen, valt hij erin en wordt hij langzaam verteerd. Met een gids loopt u vervolgens over de Paku-trail die u door het regenwoud langs diverse kleine baaien en strandjes leidt. Hier kunt u lekker uitrusten en genieten van de uitzichten. Overnachting in Nanga Damai Homestay.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 5

De ochtend en deel van de middag zijn ter vrije besteding in Santubong. Maak een wandeling door de mooie omgeving of bezoek bijvoorbeeld Sarawak Cultural Village. In dit park kunt u op boeiende wijze kennismaken met de verscheidenheid van alle culturen die Sarawak rijk is. Elk van de zeven etnische huizen vertegenwoordigt een stam of bevolkingsgroep, zoals de Maleisiërs, Chinezen, Penan, Bidayuh, Iban, Orang Ulu en de Melanau. Al de dagelijkse werkzaamheden en handwerken worden in dit 'levende museum' op een speciale manier aan de man gebracht. Om 15:00 stapt u in een boot voor een mooie tocht over de Santubong rivier en gaat u op zoek naar dolfijnen, neusapen en ander wildlife. Tevens geniet u zodra de zonsondergang inzet van een bijzonder schouwspel; de fireflies! Overnachting in Nanga Damai Homestay.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kuala Lumpur. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. De hoofdstad bruist van energie! Moderne architectuur wordt afgewisseld met authentieke wijken en historische gebouwen. Ga uit eten in één van de vele trendy restaurants en geniet van een cocktail in één van de skybars. Overnachting in The Kuala Lumpur Journal Hotel.
Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 7

Een dag ter vrije besteding in Kuala Lumpur. Deze gigantische metropool heeft voor iedereen wel iets te bieden. Vanaf de de 42ste verdieping van de imposante Petronas Twin Towers* (gesloten op maandag) heeft u een verbluffend uitzicht over de stad. Breng ook een bezoek aan het bruisende leven in China Town. Een wandeling door het drukke China Town is al een beleving op zich. Het middelpunt van China Town is de Central Market, waar werkelijk van alles wordt aangeboden. Little India biedt een hele andere wereld, waar sari's, sjalen en CD's in overvloed worden aangeboden en de Bollywood-muziek uit elke winkel lijkt te dreunen. Overnachting in The Kuala Lumpur Journal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

In de ochtend staat om 09:00 de huurauto klaar bij het hotel en rijdt u naar de Cameron Highlands. Doordat de Cameron Highlands hoog en koel zijn gelegen, biedt deze regio de perfecte balans voor het verbouwen van diverse gewassen. De hoogvlakte staat bekend om de uitgestrekte theevelden, maar men verbouwt hier ook verschillende soorten kolen, aardbeien, tomaten en bloemsoorten die u elders in Maleisië niet zult tegenkomen! U overnacht in het Strawberry Park Resort.

Dag 9

Trek op eigen gelegenheid de omgeving in van de Cameron Highlands en bezoek een van de theefabrieken (let op: op maandag zijn deze gesloten!). In de Cactus Valley kunt u bijvoorbeeld prachtige verschillende cactussoorten aanschouwen, enkele cactussen zijn wel 60 jaar oud! Een bezoek aan een vlindertuin behoort eveneens tot de mogelijkheden. U komt hier ogen tekort! Met een beetje geluk komen de prachtig gekleurde vlinders zo op uw hand zitten. Ga ook langs The Smoke House voor een kopje thee en huisgemaakte scones. Overnachting in het Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt reist u naar Kota Bharu gelegen aan de kleurrijke Oostkust. Hier verblijft u de komende twee dagen in de typisch Maleise Kampung in het dorpje Banggol niet ver van Kota Bharu. U logeert in Pasir Belanda.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Deze dag is ter vrije besteding in Banggol. Huur bijvoorbeeld een fiets om de omgeving te verkennen. Het is een uitstekende plek om een beeld te krijgen van het traditionele Maleise plattelandsleven. Lokale ambachten worden er nog volop beoefend. Zo vindt u er bijzondere houtsnijwerken, vliegers en batikstoffen. Overnachting in Pasir Belanda.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

U rijdt naar de jetty bij Kuala Besut voor de boot richting de Perhentian Islands. Hier levert u de huurauto in. U moet bij de Kuala Besut Jetty een kleine conservation fee van ongeveer RM 5 per persoon betalen (niet inbegrepen). De Perhentian Islands zijn een waar paradijs op aarde! Er zijn twee eilanden, Perhentian Kecil (klein) en Perhentian Besar (groot). Als twee parels in de turkoois-blauwe zee bieden deze eilanden waar elke reiziger van droomt: perfecte witte zandstranden begroeid met kokospalmen en een prachtige zee met een puur, kleurrijk en divers onderwaterleven. Het verblijf op dit eiland is zonder meer een hoogtepunt van uw reis. U logeert in het Coral View Island Resort.
Ontbijt inbegrepen

Goed om te weten! Dit is een redelijk eenvoudige accommodatie aan de mooie witte stranden van Perhentian. Het gaat hier echt om de locatie!

Dag 13 t/m 15

Drie dagen ter vrije besteding op de Perhentian Islands. Geniet van zon, zee en strand! Overnachtingen in Coral View Island Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Transfer naar de luchthaven van Kota Bharu voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.505,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Vlucht Kuching – Kuala Lumpur met Air Asia
 • Luchthavenbelastingen
 • Alle transfers (op Borneo in groepsverband)
 • Alle boottransfers (in groepsverband) waar genoemd
 • Huurauto (Proton Saga FLX of vergelijkbaar) van dag 8 t/m dag 12 inclusief GPS*
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels en verzorgde lodges (Coral View is eenvoudig)
 • Fietstocht in Kuching (in groepsverband)
 • Bezoek aan Semmengoh (in groepsverband)
 • Dagexcursie naar het Bako National Park (in groepsverband)
 • Tweedaagse tocht naar Batang Ai (in groepsverband)
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kuching / Kota Bharu
 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Toeristenbelasting (10 RM per kamer per nacht, te betalen bij uitchecken)
 • Conservation fee Perhentian Island (ongeveer 30 RM per persoon)
 • Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook een reis door Maleisië maken?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Maleisië, Vietnam & India

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.