Rondreis door de kleurrijkste deelstaat van India; Rajasthan. De basic accommodaties en een auto met prive-chauffeur zijn geregeld. Verder bent u zo vrij als een vogeltje om de reis zelf in te vullen.

Hoogtepunten van Rajasthan on a budget

Hoogtepunten van deze reis

 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties & oude paleizen
 • Het comfort van een eigen auto met privé-chauffeur
 • Wereldwonder de Taj Mahal
 • Pink City Jaipur
 • De mooiste haveli's in Mandawa,
 • Het in de woenstijn gelegen Jaisalmer (foto)
 • Het indrukwekkende Amber Fort in Jaipur

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U overnacht in Colonel's Retreat.

Dag 2

Deze dag is ter vrije besteding in de hectische hoofdstad van India. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten en vele moskeeën. Er is ontzettend veel te zien en te doen in Delhi, dus er zal een keuze gemaakt moeten worden. Persoonlijk vinden wij dat u het Red Fort en de Jama Masjid niet mag missen. Vanuit de Jama Masjid wandelt u zo de wirwar van steegjes in Old Delhi in. Trek tijdens lunchtijd een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga lunchen bij Cafe Turtle. Ook Humayuns Tomb, wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal, is een bezoek waard. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Colonel's Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt vertrekt u naar Mandawa, gelegen in het Shekhavati District. De streek Shekhavati vormt een driehoek tussen Bikaner, Jaipur en Delhi. Rijk geworden met de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium, lieten de kooplieden hier hun magnifieke residenties, de haveli's, bouwen. Van boven tot onder werden deze huizen verfraaid met fresco's. Dit gebied wordt dan ook wel de 'Openlucht Kunstgalerij van Rajasthan' genoemd. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel even naar de Shri Raghunath Temple. Deze ligt naast Pawaana Haveli waar u op het dakterras een kopje thee kunt drinken. U logeert in Mandawa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag bezoekt u enkele van de mooiste dorpen van de streek, bijvoorbeeld Fatehpur waar Haveli Nadine Le Prince interessant is. Het originele houtwerk en de echt gouden details aan de plafonds maken van deze Art Gallery en cultureel centrum een bijzondere plek. Het Café nodigt uit voor een kop koffie of koel drankje. Naast de bushalte vindt u een grote stepwell uit 1614. Een stepwell is een waterput die te bereiken is door kleine trapjes. Ook het Dundlod Fort en Badalgarh Fort in Dundlod zijn de moeite waard. Tegenwoordig zijn beiden voor een deel een Heritage Hotel, maar u bent van harte welkom voor een rondleiding. Bent u nog niet uitgekeken, maak dan ook zeker een wandeling langs de mooiste haveli's van Nawalgarh. Aan het einde van de middag wordt u weer naar Mandawa gebracht. Overnachting in Mandawa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vanmorgen vertrekt u naar Bikaner, een flinke vestingstad gelegen midden in de Thar woestijn. De stad wordt 'bewaakt' door een enorm fort. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad bezoeken. Neem in ieder geval ruim de tijd voor het Junagarh Fort, gebouwd rond 1593, het Lallgarh Palace en het Ganga Golden Jubilee Museum. Het centrum van Bikaner is hectisch maar herbergt een aantal bijzonder mooie haveli's en Jaïn tempels. Ook de lokale markt is een bezoek waard. U overnacht in Bhairon Villas.
Ontbijt inbegrepen

Complimenten voor Namaste Reizen, omdat jullie hebben waargemaakt wat er is beloofd. Wij zijn zeer tevreden over jullie aanpak en communicatie en weten jullie zeker te vinden als we een volgende keer besluiten om ook een ander deel van India aan te doen! Met vriendelijke groet, M. & A.

Dag 6

Na een vroeg ontbijt reist u naar Jaisalmer, nabij de Pakistaanse grens. Maak in de wintermaanden een stop in Khichan, waar duizenden kraanvogels 'Demoiselle Crane' overwinteren. Het is een lange reis naar Jaisalmer, maar de moeite meer dan waard. De stad heeft een bescheiden omvang, er rijden maar weinig auto's, de woestijn is vlakbij, de bevolking is vriendelijk; kortom… u zult zich hier snel thuis voelen. Om het fort van Jaisalmer ligt een vestingmuur van 5 kilometer. Binnen die vesting vindt u een wirwar van steegjes, winkeltjes en haveli's. De sfeer is heel levendig! Er is van alles te koop, maar wat vooral speciaal is, zijn de grote lappen patchwork met spiegeltjes erin genaaid. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U logeert in Fifu Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7 & 8

Twee vrije dagen in Jaisalmer. Maak te voet een wandeling door de steegjes van het fort. U zult ervan versteld staan hoe Indiase gezinnen zonder enig comfort in de oude paleizen leven. Neem de tijd voor een kopje koffie of thee op een van de dakterrassen, bijvoorbeeld Kuku Coffeeshop. Wandel zeker even over een van de kleurrijke bazaars zoals Sadar Bazaar, Manak Chowk of Pansari Bazaar. Ook is het mogelijk een kameel- of jeepsafari te maken naar kleine dorpjes in de woestijn. Een onvergetelijke belevenis! Overnachtingen in Fifu Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Fifu Guesthouse

Fifu Guesthouse

Het Fifu Guesthouse is een van de accommodaties waar u tijdens deze rondreis verblijft. Het is een van onze favorieten in Jaisalmer omdat het guesthouse maar elf kamers heeft, u vanuit het rooftop restaurant een geweldig uitzicht heeft over het fort en het fort op slechts enkele minuten lopen ligt. Het Fifu Guesthouse organiseert dagelijks een ochtendwandeling.

www.hotelfifu.com

Dag 9

Een reis dwars door de woestijn naar Jodhpur. Na aankomst in Jodhpur is de rest van de dag ter vrije besteding. Zin om nog even de benen te strekken? Vraag uw chauffeur om u af te zetten in de omgeving van de Sardar Bazar en ga op zoek naar de mooiste blauwe huizen van de stad. Duik iets verder het labyrint van steegjes in, richting het Mehrangarh Fort, en u bent ineens ver weg van de drukte! U logeert in Pal Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Begin uw vrije dag in Jodhpur bijvoorbeeld met een masala tea in een van de theestalletjes. Uw chauffeur weet ongetwijfeld waar u moet zijn. Breng daarna een bezoek aan het fort van Mehrangarh, van waar u een schitterend uitzicht heeft over de lichtblauw beschilderde huizen van Jodhpur. Bepaal uw eigen tempo met de audio tour, gratis verkrijgbaar bij de ingang van het fort. Houdt u van koken? MV Spices is de beste kruidenwinkel van de stad. Laat u door een van de zeven dochters van de eigenaar uitgebreid informeren over de kruiden die gebruikt worden in de Indiase keuken. Overnachting in Pal Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt reist u via de tempels van Ranakpur naar Udaipur. De tempel van Adinath in Ranakpur mag u onder geen beding missen. Het is de meest imposante jaïn-tempel van India met wel 1.444 zuilen. Vertrek niet te vroeg naar Ranakpur, veel tempels zijn pas na 12:00 uur te bezichtigen. Overleg dit met uw chauffeur. Een goed adres voor de lunch is Hotel Maharani Bagh (vlakbij de jaïntempels). Het is gelegen in een natuurlijke omgeving. Aan het eind van de middag arriveert u in Udaipur, de meest romantische stad van Rajasthan. Witgekalkte huizen, meren en schitterende paleizen maken deze stad de lievelingsstad van vele Indiërs. Udaipur is ook veel minder hectisch dan andere steden in Rajasthan en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. U overnacht in Mahendra Prakash.
Ontbijt inbegrepen

25x Rajasthan reisgids aanvragenMéér inspiratie voor een reis naar het prachtige Rajasthan?


Klik hier om onze digitale reisgids 25x Rajasthan aan te vragen.

Dag 12 & 13

Twee vrije dagen in Udaipur. Maak in ieder geval een wandeling door de kleurrijke straatjes. Hier vindt u winkels, tempels en kleine restaurants zoals de Duitse bakkerij Edelweiss. Maak een boottocht over het meer en neem uitgebreid de tijd voor een bezoek aan het City Palace. Vaar aan het einde van de middag eens over naar het Jagmandir eilandje in het Lake Pichola. Hier kunt u dineren in restaurant The Darikhana. Overnachtingen in Mahendra Prakash.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vandaag reist u verder naar Pushkar, een kleine witte stad gelegen aan een meer, met zeker 400 tempels waarvan de hindoetempel Brahma de bekendste is. Een wandeling langs het meer is een aanrader omdat u op die manier tempels passeert en getuige bent van de rituelen die plaatsvinden aan en in het meer. U overnacht in Hotel Gulaab Niwaas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

U start de dag met een rit naar de hoofdstad van Rajasthan, Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de 'Pink City' genoemd. In de stad zijn vele leuke winkeltjes, waar u aardewerk, sieraden en andere snuisterijen kunt kopen. De middag is ter vrije besteding. 's Avonds kunt u, net als de Indiërs, een bezoek brengen aan de Raj Mandir bioscoop. Een aparte belevenis! U logeert in Hotel Vimal Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16 & 17

Twee vrije dagen in Jaipur. Bezoek in ieder geval de Hawa Mahal (Paleis der Winden) en het City Palace. Deze liggen op loopafstand van elkaar. Voor een mooi uitzicht op de Hawa Mahal kunt u aan de overkant van de straat een trappenhuis in lopen. Eenmaal boven maakt u de mooiste foto's! Ook een bezoek aan een traditionele bazar is de moeite waard. Voor zilverwerk kunt u een kijkje nemen op de Johari Bazar en voor textiel op de Chaupur en Nehru Bazars. Wilt u de stad even uit? Aan de rand van Jaipur vindt u het Jhalana Reserve. Maak hier een jeepsafari en maak kans op het spotten van diverse vogelsoorten, herten, langoers en luipaarden. Overnachtingen in Hotel Vimal Heritage. Overnachtingen in Hotel Vimal Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Bazaar Walk Jaipur

Bazaar Walk

Om Jaipur eens van een andere kant te leren kennen maakten wij een wandeling over de bazaars van de oude stad. Nidi – onze vrouwelijke gids – loodste ons door kleine steegjes waar het ruikt naar specerijen zoals kurkuma, kaneel en kardemom en vrouwen onderhandelen over de prijs van armbanden en sari's. Waar alle "ingrediënten" te koop zijn voor een trouwerij, gelovigen hun gebeden doen in kleine heiligdommen langs de weg en winkeliers kruidige lekkernijen en heerlijke Chai verkopen; een kruidige thee met veel melk.

Dag 18

Na het ontbijt vertrekt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Vervolgens rijdt u naar het vogelreservaat Keoladeo Ghana National Park. Dit reservaat was vroeger het exclusieve jachtterrein van de vorst van Bharatpur en zijn gasten. Dit gebied is tegenwoordig het belangrijkste vogelreservaat van Azië. In de winter verzamelen zich hier duizenden watervogels met in hun kielzog een breed spectrum aan andere interessante vogelsoorten. Dit park is een paradijs voor de vogelliefhebber! U overnacht in Bharatpur in accommodatie The Birders Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Na het ontbijt vertrekt u via Fatehpur Sikri (de verlaten stad) naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt het beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. Na aankomst in Agra is de rest van de dag ter vrije besteding. U logeert in Coral Tree Homestay.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Deze dag is ter vrije besteding in Agra. Sta vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten!). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Bezoek ook het Agra Fort, het is één van de mooiste forten van noord India. Behalve de Taj Mahal en het Red Fort is er meer te zien in Agra, zoals de Chini-Ka-Rauza Tomb; een tombe in Perzische stijl aan de oevers van de rivier Yamuna. Hier woonde poëet Afzal Khan. Overnachting in Coral Tree Homestay.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 21

Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven Delhi voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen


Reissom: vanaf € 1.130,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • Alle vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar u overnacht op vrije dagen voor zo'n acht uur per dag ter beschikking (m.u.v. Delhi)
 • Alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer € 120,00 per persoon)
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.