Ontdek Rajasthan per trein! Bewonder prachtige steden en indrukwekkende forten & paleizen.

Hoogtepunten van deze reis

Hoogtepunten van deze reis

 • Reizen per trein & per auto met privé chauffeur
 • Bewonder de Taj Mahal
 • Ontdek de roze stad Jaipur & de blauwe stad Jodhpur
 • Romantisch Udaipur
 • Verken het rustige stadje Bundi

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U verblijft in Colonel's Retreat.

Dag 2

Deze dag is ter vrije besteding in de hoofdstad van India. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten en vele moskeeën. Er is ontzettend veel te zien en te doen in Delhi, dus er zal een keuze gemaakt moeten worden. Persoonlijk vinden wij dat u het Red Fort (gesloten op maandag) en de Jama Masjid niet mag missen. Vanuit de Jama Masjid wandelt u zo de wirwar van steegjes in Old Delhi in. Trek tijdens lunchtijd een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga lunchen bij Cafe Turtle. Ook Humayuns Tomb, wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal, is een bezoek waard. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Colonel's Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar het treinstation van Delhi voor de trein (08:10 – 09:45) naar Agra. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft in Coral Tree Homestay.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal (gesloten op vrijdag). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Ook bezoekt u het imposante Agra Fort. Dit indrukwekkende fort werd gebouwd in opdracht van de Mogolse keizer Akbar om zichzelf en de nieuwe hoofdstad Agra te beschermen. Behalve de Taj Mahal en het Red Fort is er meer te zien in Agra, zoals de Chini-Ka-Rauza Tomb; een tombe in Perzische stijl aan de oevers van de rivier Yamuna. Hier woonde poëet Afzal Khan. In de middag volgt de transfer naar het treinstation voor de trein (14:50 – 18:15) naar de hoofdstad van Rajasthan; Jaipur. Aankomt in Jaipur. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Bezoek als eerste kennismaking met de stad één van de kleurrijke bazaars. Voor zilverwerk kunt u een kijkje nemen op de Johari Bazar en voor textiel op de Chaupur en Nehru Bazars. 's Avonds kunt u, net als de Indiërs, een bezoek brengen aan de Raj Mandir Bioscoop. Een aparte belevenis! U verblijft in Vimal Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5 & 6

Twee dagen ter vrije besteding in Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de 'Pink City' genoemd. De stad is een typisch Indiase stad, lekker druk en chaotisch. Behalve de koeien op straat is er ontzettend veel verkeer; fietsen, riskja's, kamelenkarren… In de stad zijn veel leuke winkels, zoals Hot Pink bij het Narain Niwas Palace en Anokhi aan KK Square. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Het fort diende als verblijfplaats van de keizers van Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. En verken de Hawa Mahal (Paleis der Winden) en het City Palace in de kleurrijke binnenstad van Jaipur. Voor een mooi uitzicht op de Hawa Mahal kunt u aan de overkant van de straat een trappenhuis inlopen. Eenmaal boven maakt u de mooiste foto's! Overnachting in Vimal Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

In de vroege ochtend wordt u naar het treinstation van Jaipur gebracht voor de dagtrein (06:00 – 10:55) naar Jodhpur. Na aankomst in Jodhpur, volgt de transfer naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Zin om nog even de benen te strekken? Ga naar de omgeving van de Sardar Bazar en ga op zoek naar de mooiste blauwe huizen van de stad. Duik iets verder het labyrint van steegjes in, richting het Mehrangarh Fort, en u bent ineens ver weg van de drukte! U verblijft in Pal Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Begin uw vrije dag in Jodhpur bijvoorbeeld met een masala tea in een van de theestalletjes. Uw chauffeur weet ongetwijfeld waar u moet zijn. Breng daarna een bezoek aan het fort van Mehrangarh, van waar u een schitterend uitzicht heeft over de lichtblauw beschilderde huizen van Jodhpur. Bepaal uw eigen tempo met de audio tour, gratis verkrijgbaar bij de ingang van het fort. Houdt u van koken? MV Spices is de beste kruidenwinkel van de stad. Laat u door een van de zeven dochters van de eigenaar uitgebreid informeren over de kruiden die gebruikt worden in de Indiase keuken. Overnachting in Pal Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt rijdt per auto met chauffeur, via de tempels van Ranakpur, door naar Udaipur. De tempel van Adinath in Ranakpur mag u onder geen beding missen. Het is de meest imposante Jaïn Tempel van India met wel 1.444 zuilen. Vertrek niet te vroeg naar Ranakpur, veel tempels zijn pas na 12.00 te bezichtigen. Overleg dit dus goed met de chauffeur. Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan. Witgekalkte huizen, meren en schitterende paleizen maken deze stad de lievelingsstad van vele Indiërs. Udaipur is ook veel minder hectisch dan andere steden in Rajasthan en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. U verblijft in Mahendra Prakash.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Een vrije dag in Udaipur. Maak op eigen gelegenheid een wandeling door de kleurrijke straatjes. Hier vindt u winkels, tempels en kleine restaurants. Maak een boottocht over het meer en neem uitgebreid de tijd voor een bezoek aan het City Palace. Overnachting in Mahendra Prakash.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De reis gaat verder per auto met chauffeur naar de stad Bundi, een plek waar nog niet zoveel toeristen komen. Na aankomst kunt u de rest van de dag naar eigen wens invullen. Bezoek bijvoorbeeld de Rani-Ki-Baori, de belangrijkste waterput van de stad midden in het centrum tegenover de markt. Ook het hooggelegen Fort van Taragarh is een aanrader. Iets lager dan het fort vindt u Garh Palace, een indrukwekkend paleis. U verblijft in Hotel Bundi Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

De ochtend is ter vrije besteding in Bundi. In de middag wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein (21:50 – 09:45) naar Mumbai. Wij reserveren 2e klas slaapplaatsen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag komt u aan in Mumbai. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld een aantal hoogtepunten van de stad, zoals The Gateway of India, Marine Drive en Crawford Market. Of kijk hoe het er aan toe gaat bij de Dhobi Ghat, de wasstraat van Mumbai waar mannen dagelijks liters wasgoed verwerken. Ook kunt u een wandelin maken over Juhu Beach, een populaire plek bij de Indiërs. Een bezienswaardigheid op zich is het luxe Taj Mahal Palace & Tower, direct bij The Gateway of India. Geniet hier van een kopje thee op de enorme binnenplaats. U verblijft in The Fort Residency.

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Mumbai voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 770,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Treintickets Delhi – Agra
 • Treintickets Agra – Jaipur
 • Treintickets Jaipur – Jodhpur
 • Treintickets Bundi – Mumbai
 • Alle transfers per airconditioned auto met privéchauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering & evt. inentingen

Ook altijd al naar India gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.