Tijdens deze rondreis gaat u op ontdekking in het zuiden van Thailand. Ga op avontuur in het Khao Sok National Park, ontdek de metropool Bangkok en ontspannen op de stranden van eilanden Koh Lanta en Koh Ngai.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Veel afwisseling: stad, natuur, avontuur en de mooiste strandjes!
 • Ontdekken van de metropool Bangkok
 • Op avontuur in het Khao Sok National Park
 • Ontspannen op de tropische eilanden Koh Yao Yai, Koh Lanta en Koh Ngai; hagelwitte standen en goede snorkel- en duikmogelijkheden

Route

Tijdens uw reis wordt de onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Bangkok, waar u wordt ontvangen door de chauffeur – welkom in Thailand! Transfer naar uw hotel waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Bangkok is één van 's werelds grootste steden. Een stad waar indrukwekkende koninklijke paleizen, heilige tempels en diepgewortelde tradities zich vermengen met luxe accommodaties, winkels van bekende designers en uitstekende restaurants. Om een idee te krijgen van de omvang van de stad neemt u de lift naar de 61e verdieping van de Vertigo and Moon Bar. Blijft u liever met beide benen op de grond dan kunt u gaan eten op de avondmarkt Sukhumvit Soi 38. U overnacht in Ibis Bangkok Riverside.

Dag 2

Vandaag is ter vrije besteding in Bangkok. Begin uw dag vroeg, want er valt veel te ontdekken in deze wereldstad! Hoewel Bangkok een uitgestrekte, hectische stad is maakt de moderne Skytrain het rondreizen door de stad gemakkelijker. En ook de Chao Phraya rivier verbindt een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen, zoals de Wat Po Temple waar een liggende boeddha van 46 meter lang de show steelt. Op een paar minuten lopen ligt de Tha Tien pier waar de boot naar de Wat Arun Temple vertrekt. Deze boeddhistische tempel met als bijnaam Tempel van de Dageraad heeft zijn naam te danken aan de Indiase god Aruna; de god van de dageraad. Natuurlijk mag ook het Koninklijk Paleis niet ontbreken op uw to-do lijst. Dit paleis diende vroeger als residentie van de koninklijke familie en maakt deel uit van een immens groot complex met mooie tuinen en goudkleurige tempels, waarvan de Wat Phra Kaew tempel - de tempel van de Smaragd Buddha - de bekendste is. Overnachting in Ibis Bangkok Riverside.
Ontbijt inbegrepen

Tip! Fietsen door groen Bangkok blijft één van de leukste activiteiten. Op deze manier ziet, voelt en ruikt u het echte Bangkok.

Dag 3

De ochtend en middag zijn nog ter vrije besteding in Bangkok. Maak bijvoorbeeld een wandeling over Yaowarat Road, het kloppende hart van China Town. De straat is aan beide kanten gevuld met restaurants, theehuizen, goudwinkels en specerijenwinkels. En wandel door het Benjasiri Park waar iedere dag veel mensen komen om te sporten, spelen en relaxen. Het park is makkelijk te bereiken met de skytrain. Tegen de avond transfer naar het treinstation van Bangkok. Hier stapt u op de nachttrein (19.30-07.06) richting het Zuiden, naar Surat Thani. Wij reserveren 2e klas AC slaapplaatsen voor u.
Ontbijt inbegrepen

Tip! Bezoek China Town aan het einde van de middag, rond de tijd dat het een beetje gaat schemeren. Dan komt China Town echt tot leven en worden eetkraampjes en tafels en stoelen op de stoep uitgestald en kunt u lekker en goedkoop chinees eten. Bijvoorbeeld bij Lek&Rut Seafood, op de hoek van Yaowarat en Soi Texas.

Dag 4

In de ochtend aankomst op het treinstation van Surat Thani. Hier staat de transfer voor u klaar, naar het Khao Sok National Park. Het Khao Sok National Park is één van de oudste regenwouden ter wereld en is rijk aan een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Ten midden van deze overweldigende schoonheid ligt uw accommodatie. U overnacht in Our Jungle Camp.

Dag 5

Vandaag is ter vrije besteding in het Khao Sok National Park. U kunt gaan kajakken langs de nabijgelegen rivier de Sok, dieren spotten die dicht bij de oevers van de rivier leven en op zoek gaan naar apen hoog in het bladerdak. Wildlife is er in overvloed in deze regio, dus u gaat zeker een groot aantal vogels zien en horen, evenals makaken, bladapen en gibbons! Wanneer u een wandeling met gids boekt, leert u alles over de ecologie van het regenwoud en krijgt u naast de dieren in het wild een ongelooflijke variëteit aan exotische planten te zien zoals orchideeën en reuzenvarens. Bent u vooral geïnteresseerd in vogels dan kan de wandeling hier volledig op afgestemt worden. Of stap aan boord van een traditionele longtailboot voor een bootocht over het Cheow Larn Lake. Het wordt omringd door honderden eilanden van torenhoge kalksteen rotsen, waarvan sommigen wel 900 meter hoog zijn. Een ervaring die bekend zal zijn bij reizigers die de baai van Phang Nga of de Halong Bay in Vietnam hebben bezocht. Het is mogelijk van boord te gaan voor een wandeling over één van de eilanden. Overnachting in Our Jungle Camp.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer naar de Bangrong Pier op Phuket. Hier stapt u op de boot naar het tropische Koh Yao Yai, een tocht van ca. ½-1 uur afhankelijk van het type boot. Het eiland is onderdeel van het Phang Nga National Marine Park en is nog vrij ongerept. Het eiland telt ongeveer 9000 inwoners die met name leven van rubber- en kokosnootplantages en visserij. U overnacht in Thiwson Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7 & 8

Ontdek deze dagen van de ongereptheid van Koh Yao Yai. Ontdek het binnenland met kleine dorpjes en bewandel de paden door de bossen waar u kans hebt om aapjes te spotten. U kunt ook een mooie tocht maken per kayak of gaan snorkelen en duiken. Ook zijn er veel rotsklimroutes en kunt u er mountainbiken. Overnachtingen in Thiwson Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U stapt weer op de boot, een tocht van ca. 1½ uur; op naar Koh Lanta! Een mooi ongerept eiland met hagelwitte stranden en een helderblauwe zee. Het eiland maakt deel uit van een nationaal park, samen met 14 omliggende eilanden. Aan de oostkant liggen de mooie zandstranden en in het westen de rotsen en mangrove. Het binnenland is bergachtig met tropisch woud, watervallen en plantages. U overnacht in Lanta Castaway Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10 & 11

Geniet van deze twee dagen op Koh Lanta. Ontdek de leuke stranden, het groene binnenland of bijvoorbeeld Koh Lanta Old Town. U kunt ook een tocht maken per kayak of gaan snorkelen en duiken. Overnachtingen in Long Beach Chalet.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Er staat nog een tropisch eilandje op het programma; vandaag maakt u de oversteek per boot naar Koh Ngai, een tocht van ca. 45 min. U vindt hier mooie witte stranden, een helderblauwe zee en een prachtige onderwaterwereld! U overnacht in Thapwarin Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13 & 14

Twee ontspannen dagen op Koh Ngai. Geniet van zon, zee en strand! Er is weinig te doen op dit eiland, maar een mooie wandeling door het binnenland of over het drie kilometer lange strand is de moeite waard. Wie weet ziet u wel een neushoornvogel voorbij vliegen! Overnachtingen in Thapwarin Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Vandaag maakt u de oversteek per boot naar het vaste land, naar Pak Meng, een tocht van ca. 45 min. Vanaf hier volgt de transfer naar de luchthaven van Trang.

Reissom: vanaf € 1.375,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid en tariefswijzigingen van hotels.

Let op: vanwege het weer kan deze reis alleen worden uitgevoerd van november t/m mei.

Inbegrepen:

 • Nachttrein Bangkok – Surat Thani (2e klas AC slaaplaatsen)
 • Transfers per airconditioned auto met privéchauffeur
 • Transfer op dag 17 per shuttle bus van het hotel
 • Transfer per boot o.b.v. join in: Phuket – Koh Yao Yai, Koh Yao Yai – Koh Lanta, Koh Lanta – Koh Ngai en Koh Ngai – Pak Meng
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x 2-persoonskamer)
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check in en late check out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Tours en entreegelden
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Thailand?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Specialist Thailand & Indonesië

Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.