Eilandhoppen op de Filipijnen met bezoek aan schitterende locaties, waaronder het paradijselijke El Nido op Palawan!

Hoogtepunten Ontdek Visayas & Palawan

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de "chocolate hills" en het Tarsier centrum op Bohol
 • Snorkelen of duiken bij de mooiste spots van Moalboal
 • Verblijf op het idyllische eiland Palawan
 • Ga met een banga boot de zee op, op zoek naar de mooiste plekjes

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Cebu, welkom in de Filipijnen! Na aankomst transfer naar uw hotel. De provincie Cebu wordt ook wel 'de koningin van het Zuiden' genoemd en bestaat uit meer dan 150 eilanden. Cebu City is de hoofdstad van het grootste eiland Cebu. Het is een drukke stad, maar beschikt ook over een aantal heerlijke stranden. In de stad zelf kunt u een bezoek brengen aan enkele historische bezienswaardigheden zoals het Fort San Pedro. U overnacht in The Henry Hotel.

Dag 2

Na het ontbijt wordt u naar de pier van Cebu City gebracht en vaart u in ca. 2 uur per ferry naar Bohol. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de middag ter vrije besteding. Op dit eiland vindt u prachtige witte zandstranden, kleurrijke koraalriffen en een rijk cultureel erfgoed. Ook leeft het interessante spookdiertje (Tarsier) op dit eiland. U verblijft in Scent of Green Papaya Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag is het tijd voor de Fascinating Bohol Tour! Een mooie tocht waarbij u kennis maakt met het hele eiland. U bezoekt prachtige grotten, geniet van een heerlijke lunch tijdens een boottocht over de Loboc river en brengt een bezoek aan het plaatselijke kerkje. Uiteraard mag een bezoek aan Philippine Tarsier Foundation niet ontbreken vandaag. Hier kunt u de met uitsterven bedreigde kleinste primaat (soort aapje) ter wereld zien. Door zijn bolle ogen wordt hij ook wel het 'spookdiertje' genoemd. Men tracht hier met een programma de Tarsiers voor uitsterven te behoeden. U verkent ook het mooie groene binnenland van het eiland met de rijstterassen en de 'Chocolate Hills'. Dit is een merkwaardige heuvelgroep die als een soort grote molshopen in het midden van het eiland ligt. Van maart tot en met mei hebben deze heuvels een chocolade-bruine kleur. In dit prachtige landschap vindt hier en daar een riviertje, watervallen en druipsteengrotten. Aan het einde van de dag wordt u weer terug naar uw hotel gebracht. Overnachting in Scent of Green Papaya Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

Een gehele dag ter vrije besteding om Bohol op eigen gelegenheid verder te verkennen. Bohol staat naast de 'Chocolate Hills' ook bekend om de prachtige witte stranden. Breng zeker een bezoek aan Alona Beach. Optioneel kunt u een proefduik maken om een indruk van het mooie onderwaterleven te krijgen. Na een uitgebreide instructie maakt u in niet al te diep water, de eerste duik naar mooie koraalriffen. Een unieke ervaring. Of huur een lokale "banca" boot om te gaan snorkelen. Bij een boottochtje vroeg in de ochtend heeft u meeste kans om dolfijnen te spotten. Overnachting in Scent of Green Papaya Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

In de loop van de ochtend volgt de transfer naar de pier voor de ferry terug naar Cebu. Na aankomst volgt de transfer verder naar uw hotel in Moalboal. Deze vissersplaats is gelegen aan de westkant van het eiland en staat met name bekend om de duiklocaties en mooie witte zandstranden. U overnacht in Turtle Bay Dive Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6 & 7

Twee dagen ter vrije besteding in Moalboal. Deze plaats leent zich ervoor om mooie duik- en snorkeltochten te maken in de omgeving. Er zijn verschillende riffen en interessante duiklocaties. Er zijn overigens ook genoeg andere sportieve mogelijkheden op het land. Maak bijvoorbeeld een avontuurlijke trekking naar het hoogste punt van het eiland; Osmena Peak. Deze wandeling gaat dwars door de jungle en biedt onderweg mooie uitzichten op de valleien. Of ga canyoningen bij de Montaneza Falls. Springend en klimmend langs waterversnellingen en tussen de rotsen. Overnachtingen in Turtle Bay Dive Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vroeg in de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Cebu voor de vlucht naar Puerto Princesa (10:00 – 11:20). U bevindt zich op het prachtige eiland Palawan, in 2014 verkozen tot het beste eiland ter wereld! Na aankomst wordt u naar uw hotel in Sabang gebracht, ca. 2 uur rijden. De meesten brengen enkel een dagbezoek aan Sabang om de ondergrondse rivier in het St. Paul's Subterranean River National Park te ontdekken. Dit zorgt ervoor dat u 's avonds kunt genieten van een prachtige zonsondergang op een rustig en mooi strand. U overnacht in Sheridan Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

In de ochtend brengt u een bezoek aan één van de hoogtepunten van Palawan; het Subterranean River National Park. De tocht brengt u na 8 kilometer in een grote ondergrondse ruimte die wordt bewoond door duizenden vleermuizen. Onderweg vertelt uw gids alles over het ontstaan van dit natuurwonder en ziet u verschillende bijzondere formaties. Naast vleermuizen zult u meer dieren tegenkomen tijdens deze excursie. Er leven namelijk ook apen, hagedissen en eekhoorns! Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de omgeving per fiets of boot verder verkennen, of u kunt ervoor kiezen terug naar het hotel te gaan. Overnachting in Sheridan Beach Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

In de ochtend rijdt u door de binnenlanden van Palawan binnen zo'n vijf uur naar El Nido. De rit gaat dwars door het binnenland, een mooie rit. Halverwege de middag arriveert u in El Nido. Welkom in één van de mooiste gebieden van de Filippijnen! Het gebied staat vooral bekend om het Bacuit Archipel. Dit zijn de honderden eilandjes met gigantische kalkstenen en witte zandstrandjes voor de kust van El Nido. Als er een plaats is op de wereld waar u het Robinson Crusoe-gevoel kunt ervaren, is dat híer! Het gebied wordt hierdoor dan ook steeds meer bezocht door toeristen, maar heeft nog wel haar kleinschaligheid en gezelligheid behouden. U overnacht in Casa Kalaw - Lio Estate Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vanuit El Nido zijn verschillende tours mogelijk om het Bacuit Archipel te verkennen. Rond 09.00 uur begint u aan de island-hopping tour A. U wordt meegenomen per boot en verkent als eerste de Small Lagoon. Door de smalle doorgang kan deze enkel zwemmend of per kayak* benaderd worden. Vervolgens verkent u de Big Lagoon, met prachtige koraalriffen en vissen, en de Secret Lagoon, die alleen te bereiken is via een gat in de rotsen. Snorkelmateriaal ligt voor u klaar om de onderwaterwereld te verkennen. Op het strand van Shimizu Island wordt vervolgens een heerlijke picknick lunch geserveerd, gemaakt van verse lokale producten. Tot slot wordt er een stop gemaakt bij het beroemde Seven Commandos Beach. Hier bevinden zich enkele winkeltjes en strandtenten. Aan het einde van de dag bent u weer terug bij de haven van El Nido. Overnachting in Casa Kalaw – Lio Estate Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Een volle dag ter vrije besteding in El Nido. Ontdek een ander deel van het Bacuit Archipel door middel van tour B, C of D of ga heerlijk ontspannen op één van de prachtige stranden dat de omgeving rijk is. Overnachting in Casa Kalaw – Lio Estate Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt volgt de gedeelde transfer naar de luchthaven van El Nido voor de vlucht naar Manila (11:55 – 13:15). Na aankomst wordt u naar uwhotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding in deze gigantische metropool. Bezoek bijvoorbeeld de lokale marktjes van Chinatown, chaotisch en druk maar tevens een beleving om door heen te lopen. U overnacht in Amelie Hotel.

Dag 14

Een groot deel van de dag ter vrije besteding in Manila. Bezoek onder andere het zakendistrict Makati, hier vind u het Fort Bonifacio en een Amerikaanse begraafplaats. Tevens een aanrader is het Rizal Park, vernoemd naar een nationale held. Bezoek ook de oude ommuurde stad met de hobbelige straten en San Agustin Church, de oudste stenen kerk van het land. Daar tegenover vindt u Casa Manila, een reproductie van een negentiende eeuws huis en het Fort Santiago. Dit fort dient ter bescherming van Manila bij aanvallen vanaf zee. In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Manilla voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.255,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Cebu – Puerto Princesa met Philippine Airlines
 • Binnenlandse vlucht El Nido – Manila met Airswift
 • Alle boottransfers waar genoemd, gedeeld
 • Transfers volgens het programma per auto met privéchauffeur
 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden waar genoemd
 • Alle excursies en stadstours zoals genoemd in het programma
 • Entreegelden en begeleiding van Engelssprekende gids tijdens de opgenomen excursies
 • Fascinating Bohol Tour op Bohol (incl. lunch, privé)
 • Underground River Tour bij Sabang (incl. lunch, join-in)
 • Island-hopping Tour A bij El Nido (incl. lunch, join-in)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Cebu / Manila
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Vertrekbelasting vanaf de luchthavens (tussen € 5 en € 15 per vlucht)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for all (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Filipijnen?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.