Wereldwonder de Taj Mahal, de steden en het platteland van het kleurrijke Rajasthan en de heilige rivier de Ganges worden in deze privé-rondreis door India gecombineerd.

Hoogtepunten van Ontdek Rajasthan & Varanasi

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandeling door labyrint van straatjes in Old Delhi
 • Ontdek het midden in de woestijn gelegen Jaisalmer
 • Blauwe stad Jodpur en roze stad Jaipur
 • Jeepsafari naar plattelandsdorpjes in Narlai
 • Heilige rivier de Ganges in Varanasi

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel.U overnacht in Colonel's Retreat.

Dag 2

Na een laat ontbijt heeft u de rest van de dag om Delhi te ontdekken per privé-auto met chauffeur. Uiteraard laten wij u de highlights zien van Oud-Delhi en Nieuw-Delhi, maar wij nemen u per riksja ook mee naar plaatsen die slechts door enkele toeristen bezocht zijn. Zoals de steegjes van de oude stad, waar de tijd bijna honderden jaren lijkt te hebben stil gestaan. Een fascinerende rit omdat je lokale ondernemers, kleine kraampjes met eten en de krioelende bevolking druk bezig ziet met hun dagelijkse activiteiten. De riksja neemt u ook mee naar het Rode Fort, de elegante citadel van Shah Jehan in rode zandsteen. Vlakbij het Fort staat de Jama Masjid (vrijdagmoskee), de grootste moskee van India welke ook gebouwd werd door Shah Jahan. Na de drukte in de straatjes van Old- Delhi is het op de binnenplaats van de moskee heerlijk rustig. Voor de lunch reserveren wij een tafeltje bij Chor Bizarre (niet inbegrepen). ´s Middags bezoekt u de hoogste stenen minaret ter wereld en een van de belangrijkste islamitische bouwwerken van India. De toren van vijf verdiepingen werd in 1193 gebouwd door Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. Ook rijdt u door New Delhi met zijn Ambassades en Parlementsgebouwen. Een enorm verschil met Old-Delhi! We sluiten deze eerste dag vol nieuwe indrukken af in het United Coffee House. Overnachting in Delhi.
Ontbijt & koffie inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt vertrekt u naar Mandawa, gelegen in het Shekhavati District. De streek Shekhavati vormt een driehoek tussen Bikaner, Jaipur en Delhi. Rijk geworden met de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium, lieten de kooplieden hier hun magnifieke residenties, de haveli's, bouwen. Van boven tot onder werden deze huizen verfraaid met fresco's. Dit gebied wordt dan ook wel de 'Openlucht Kunstgalerij van Rajasthan' genoemd. Na aankomst in Mandawa maakt u met een lokale gids een interessante wandeling langs enkele langs enkele hoogtepunten van het dorp. U overnacht in Castle Mandawa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vanmorgen vertrekt u naar Bikaner, een flinke vestingstad gelegen midden in de Thar-woestijn. De stad wordt 'bewaakt' door een enorm fort. 's Middags maakt u een stadstour en bezoekt u onder andere het Junagarh Fort, gebouwd rond 1593, het Lallgarh Palace, het Ganga Golden Jubilee Museum en het hectische oude centrum. U bepaalt zelf de inhoud van de stadstour. Ook een bezoek aan de kamelenboerderij behoort tot de mogelijkheden. Ga 's middags, wanneer de kamelen terugkeren van de velden. U overnacht in hotel Bhanwar Niwas Palace.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 5

Na het ontbijt rijdt u naar de Karni Mata tempel in Deshnok, ook wel bekend als 'rattentempel'. Er lopen hier honderden ratten rond. Als u een witte rat ziet, dan heeft u geluk! Vervolgens reist u naar Jaisalmer, nabij de Pakistaanse grens. Het is een lange reis, maar de moeite meer dan waard. De stad heeft een bescheiden omvang, er rijden maar weinig auto's, de woestijn is vlakbij, de bevolking is vriendelijk; kortom… u zult zich hier snel thuis voelen. Om het fort van Jaisalmer ligt een vestingmuur van 5 kilometer. Binnen die vesting vindt u een wirwar van steegjes, winkeltjes en haveli's. De sfeer is heel levendig! Er is van alles te koop, maar wat vooral speciaal is, zijn de grote lappen patchwork met spiegeltjes erin genaaid. U verblijft in Garh Jaisal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

De ochtend is ter vrije besteding in Jaisalmer. In de vroege middag rijdt u per jeep langs ruïnes van oude forten. U maakt een kameelsafari van ongeveer twee uur en komt langs de minder toeristische woestijndorpjes in de omgeving van Jaisalmer. Op de rug van dit rustig voortsjokkende dier kunt u genieten van de uitgestrekte woestijn en glooiende zandduinen. Als u geluk heeft kunt u bij zonnig weer genieten van een zonsondergang tijdens het diner in de woestijn. Hierna wordt u weer naar de stad gebracht. Overnachting in Garh Jaisal.
Ontbijt & diner inbegrepen

Het is ook mogelijk om na de kameelsafari te overnachten in de woestijn. U slaapt onder de sterren op een eenvoudig matras. Er zijn verder geen faciliteiten. De excursie eindigt de volgende dag rond 11:00 uur. De toeslag is op aanvraag.

Dag 7

Vanmorgen maakt u een stadstour door Jaisalmer en bezoekt u onder andere het RajMahal Palace, de beroemde Jaïn Tempels en het Gadi Sagar Lake; een favoriete plek voor een picknick en een boottocht. De middag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de steegjes van het fort. U zult ervan versteld staan hoe Indiase gezinnen zonder enig comfort leven in de oude paleizen. Neem de tijd voor een kopje koffie of thee op een van de dakterrassen, bijvoorbeeld Kuku Coffeeshop. Overnachting in Garh Jaisal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Een reis dwars door de woestijn naar Jodhpur. Voor de lunch wordt gestopt in Osian. Buiten dit dorpje ligt, op de grootste zandduin van de omgeving, het Camel Camp. Hier geniet u van een heerlijke lunch! Neem ook even de tijd om Osian zelf te bezoeken. Hier staan een aantal bijzondere Jaïn Tempels. Na aankomst in Jodhpur is de rest van de dag ter vrije besteding. Zin om nog even de benen te strekken? Vraag uw chauffeur om u af te zetten in de omgeving van de Sardar Bazar en ga op zoek naar de mooiste blauwe huizen van de stad. Duik iets verder het labyrint van steegjes in, richting het Mehrangarh Fort, en u bent ineens ver weg van de drukte! U overnacht in Ratan Vilas.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 9

Begin uw dag in Jodhpur bijvoorbeeld met een masala tea in één van de theestalletjes. Daarna brengt u een bezoek aan het Fort van Mehrangarh, van waar u een schitterend uitzicht heeft over de lichtblauw beschilderde huizen van Jodhpur. Na dit bezoek rijdt u naar Narlai, een klein dorpje vlakbij Ranakpur. Dit dorpje ligt tussen Jodhpur en Udaipur. Er heerst een gezellige drukte. U overnacht in Rawla Fort Narlai.
Ontbijt & diner inbegrepen

Rawla Fort Narlai

Rawla Fort Narlai

Verborgen in het hart van de Aravalli heuvels ligt deze bijzondere accommodatie. Deze voormalige Hunting Lodge van de Royal Family van Jodhpur is tegenwoordig een stijlvol boutique hotel met comfortabele kamers en zwembad. Vanuit het hotel kunt u de omgeving te voet, te paard en zelf per trein ontdekken. Of ga per jeep op zoek naar luipaarden!

www.rawlanarlai.com

Dag 10

Vandaag maakt u in de ochtend een jeepsafari van twee uur door de omgeving van Narlai. U komt langs kleine dorpjes en met geluk kunt de mooiste vogels bewonderen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Laat de auto staan en loop naar de gigantische granieten rots tegenover uw hotel, welke is bezaaid met grotten en tempels. Ook is het dorp de thuisbasis van een 1100 jaar oude Baori en een aantal oude tempels en biedt het veel mogelijkheden voor rustige wandelingen. Overnachting in Rawla Fort Narlai.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt rijdt u, via de tempels van Ranakpur, door naar Udaipur. De tempel van Adinath in Ranakpur mag u onder geen beding missen. Het is de meest imposante Jaïn Tempel van India met wel 1.444 zuilen. Vertrek niet te vroeg naar Ranakpur, veel tempels zijn pas na 12:00 uur te bezichtigen. Overleg dit dus goed met de chauffeur. Een goed adres voor de lunch is Hotel Maharani Bagh (vlakbij de Jaïn tempels). Het is gelegen in een heel natuurlijke omgeving. Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan. Witgekalkte huizen, meren en schitterende paleizen maken deze stad de lievelingsstad van vele Indiërs. Udaipur is ook veel minder hectisch dan andere steden in Rajasthan en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. U overnacht in het Kankarwa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag neemt u een kijkje in de Indiase keuken! Een familie heet u van harte welkom in hun traditionele huis en geeft u een kookdemonstratie. De vrouw des huizes laat u zien hoe u met de meest uiteenlopende ingrediënten lekkere Indiase gerechten bereid. De nadruk zal liggen op het vegetarische koken en uiteraard geniet u ook zelf van alle gerechten. Een bijzondere manier om elkaar te ontmoeten en direct meer te leren over de ins en outs van de Indiase keuken! De rest van de dag is ter vrije besteding in Udaipur. Maak op eigen gelegenheid een wandeling door de kleurrijke straatjes of maak een boottocht over het meer. Voor een bijzonder aandenken aan uw reis door India kunt u terecht bij Sadhna Arts (Old Fatehpura), waar producten worden verkocht die zijn gemaakt door vrouwen uit sloppenwijken. Met uw aankoop draagt bij aan een inkomen voor deze groep vrouwen. Overnachting in Kankarwa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt rijdt u naar Eklingji, een opmerkelijk complex van enkele tientallen tempels die tussen hoge muren opgesloten liggen. De oudste dateren uit de 8ste en 10de eeuw. Daarna reist u verder naar Pushkar, een kleine witte stad gelegen aan een meer, met zeker 400 tempels waarvan de hindoetempel Brahma de bekendste is. Een wandeling langs het meer is een aanrader omdat u op die manier tempels passeert en getuige bent van de rituelen die plaatsvinden aan en in het meer. U verblijft in Hotel Pushkar Palace.
Ontbijt inbegrepen

25x Rajasthan reisgids aanvragenMéér inspiratie voor een reis naar het prachtige Rajasthan?


Klik hier om onze digitale reisgids 25x Rajasthan aan te vragen.

Dag 14

Begin uw dag in Pushkar bijvoorbeeld met een ochtendritueel in de Temple of Flowers. Loop Hotel Inn Seventh Heaven in voor een kopje koffie of thee op het dakterras en geniet van het uitzicht over de stad. Deze ochtend maakt u een wandeling met gids langs het meer en over de centrale markt. De middag is ter vrije besteding. Het hotel kan een bezoek een een lokale kunstschilder organiseren, een aanrader! Overnachting in Hotel Pushkar Palace.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

U reist verder naar de hoofdstad van Rajasthan; Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de 'Pink City' genoemd. In de stad zijn vele leuke winkeltjes, waar u aardewerk, sieraden en andere snuisterijen kunt kopen. De middag is ter vrije besteding. 's Avonds kunt u, net als de Indiërs, een bezoek brengen aan de Rajs Mandir bioscoop. Een aparte belevenis! U verblijft in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Na het ontbijt vertrekt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Daarna maakt u een stadstour door de kleurrijke binnenstad van Jaipur en bezoekt u o.a. de Hawa Mahal (Paleis der Winden), en het City Palace. Voor een mooi uitzicht op de Hawa Mahal kunt u aan de overkant van de straat een trappenhuis in lopen. Eenmaal boven maakt u de mooiste foto's! Ook een bezoek aan een traditionele Bazar is de moeite waard. Voor zilverwerk kunt u een kijkje nemen op de Johari Bazar, voor textiel op de Chaupur en Nehru Bazars. Jaipur staat bekend om zijn blauwe keramiek. Het Blue Pottery Art Centre heeft een aantal bijzondere exemplaren. Overnachting in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Na het ontbijt vertrekt u, via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. 's Middags bezoekt u het imposante Agra Fort. Dit indrukwekkende fort werd gebouwd in opdracht van de Mogolse keizer Akbar om zichzelf en de nieuwe hoofdstad Agra te beschermen. U overnacht in Crystal Sarovar Pemier.
Ontbijt inbegrepen

Taj Mahal

Wereldwonder Taj Mahal

De Taj Mahal… ik heb dit prachtige bouwwerk al meerdere keren mogen aanschouwen. En iedere keer wordt ik er weer door geraakt. Net als de overige 2 miljoen! bezoekers die de Taj Mahal jaarlijks komen bewonderen. De Taj Mahal is een graftombe in de Noord-Indiase stad Agra gebouwd in de zeventiende eeuw in opdracht van Sjah Jahan. Hij liet het monument bouwen uit liefde voor zijn echtgenote Mumtaz Mahal.

Lees verder op ons weblog

Dag 18

Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. De middag is ter vrije besteding. U dient om 12:00 uur uit te checken. Bagage kan uiteraard achtergelaten worden bij de receptie van het hotel. Behalve de Taj Mahal en het Red Fort is er meer te zien in Agra, zoals de Chini-Ka-Rauza Tomb; een tombe in Perzische stijl aan de oevers van de rivier Yamuna. Hier woonde poëet Afzal Khan. Aan het einde van de dag transfer naar het treinstation van Agra voor de nachttrein naar Varanasi (20:40 – 08:15+). Wij reserveren tweedeklas slaapplaatsen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Aankomst in Varanasi, gelegen aan de heilige rivier de Ganges. Varanasi is al sinds eeuwen één van de belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaatsen van India en is een zeer hectische maar indrukwekkende stad. Na aankomst transfer naar uw hotel waar het ontbijt voor u klaarstaat. Check-in is om 14:00 uur. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft in het kleurrijke Ganpati Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Namastay Varanasi

NamaSTAY Varanasi

Wist u dat Namasté Reizen haar eigen kleine hotel heeft net buiten het centrum van Varanasi? Het hotel wordt omringd door 6 hectare tuin, heeft een zwembad en restaurant en ligt op loopafstand van lokale dorpjes en de rivier de ganges. De vier kamers zijn met veel zorg ingericht en in de lounge vindt u een grote collectie boeken. Er is een grote keuze aan activiteiten, zowel in de nabije omgeving van het hotel als in Varanasi.

Boutique Hotel Namastay Varanasi

Dag 20

Vroeg op voor een boottocht over de Ganges. Het is een bijzondere ervaring om 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te varen en te zien hoe de Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren. Een lange rij 'ghats' ligt langs de linkerkant van de oever. Hier worden overledenen in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de Ganges gestrooid. In de middag maakt u met gids een wandeling door de oude wijk Chowk; drukke steegjes vol geuren en kleuren die zo nauw zijn dat auto's er niet door kunnen. U vindt hier handelaars in zijde en specerijen, eetstalletjes en de Gouden Tempel. Overnachting in Ganpati Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 21

Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Varanasi voor de terugvlucht naar Delhi. Na aankomst in Delhi kunt u uw reis vervolgen.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: Op aanvraag

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Toeslag om te reizen met grotere auto (Toyota Innova): Op aanvraag

Inbegrepen

 • Binnenlandse vlucht Varanasi - Delhi
 • Nachttrein Agra - Varanasi (2T A/C sleeper)
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Chauffeur is in de dorpen/steden waar u overnacht zo'n acht uur per dag beschikbaar (m.u.v. Delhi & Varanasi)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (exclusief gids)
 • Wandeling met gids in Mandawa
 • Kameelsafari in Jaisalmer
 • Jeepsafari in Narlai
 • Kookdemonstratie in Udaipur
 • Wandeling met gids in Pushkar
 • Boottocht en stadswandeling met gids in Varanasi
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer € 120,00 per persoon)
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. bijdrage Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.