Ontdek de mooiste plekken van Tibet tijdens deze afwisselende rondreis. De ultieme combinatie van cultuur en natuur.

Hoogtepunten Nepal en Tibet

Hoogtepunten van deze reis

 • Kennismaking met Kathmandu
 • Bezoek aan het Potala Palace in Lhasa
 • Aanschouw het prachtige Yamdrok-tso lake
 • Reizen langs hoge bergpassen
 • Bezoek aan de mooiste kloosters van Tibet

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja's en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. U overnacht in een hotel in de wijk Thamel. Maak een wandeling door de straten en ontdek deze omgeving. U vindt hier vele winkeltjes waar u mooie gekleurde sjaals of een boek over het boeddhisme of hindoeïsme kunt kopen. Ook zijn er diverse restaurants met een Indiase, Nepalese of westerse keuken. Kies alvast een leuk restaurant uit voor het diner. U overnacht in Hotel Tibet.

Dag 2 & 3

Twee dagen ter vrije besteding in Kathmandu. De gevolgen van de aardbeving van 2015 zijn nog wel zichtbaar, maar desondanks blijft Kathmandu een unieke en bijzondere stad. Bezoek het bedevaartsoord Pashupatinath. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. Bezoek ook Durbar Square, het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dat ook 'het plein van het paleis'. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. In Bodhnath ziet u de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. U kunt hier ook een Tibetaanse nederzetting bezoeken. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de 'apentempel'. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklimt u een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond. Vanaf Swayambhunath heeft u prachtig uitzicht over de stad. Overnachtingen in Hotel Tibet.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U verlaat Kathmandu en na een rit van ongeveer 40 minuten bereikt u de de 12e eeuwse koningsstad Bhaktapur. De stad is door de UNESCO uitgeroepen als 'stad van de toegewijden' en heeft een van de mooiste pleinen ter wereld met paleizen, kloosters en pagodes. Er zijn tot nu toe weinig westerse invloeden geweest. Wanneer u door de straten loopt voelt het alsof de tijd hier lange tijd heeft stilgestaan. Het is ook de plek waar religieuze festivals worden gevierd, zoals het Gai Jatra of het Dashain festival. Bezoek een aantal interessante plaatsen in Bhaktapur, zoals Durbar Square, het paleis met de 55 vensters, de Gouden Poort en de pottenbakkerswijk, waar u aardewerk kunt kopen. U overnacht in Hotel Heritage Malla.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de vlucht naar Lhasa (3700 meter). Welkom in Tibet, Tashi Delek! Bij helder weer maakt u een prachtige vlucht met uitzichten over de toppen van de Himalaya! U vliegt over de Everest, Kanchenjunga, Makalu en het zuidelijke deel van het Tibetaans plateau. Bij aankomst brengt u een bezoek aan de Old Quarter van Lhasa. De hoofdstad van Tibet is van oudsher het spirituele centrum van de gehele Tibetaans-boeddhistische wereld. De Chinese invloeden zijn nog duidelijk aanwezig. Er valt een hoop te zien in deze bijzondere hoofdstad. Zoals de Jokhang, de heiligste en oudste tempel van Tibet, gebouwd in de 7e eeuw ten tijde van koning Songsten Gampo. Het is een van de belangrijkste pelgrimsoorden. Om de Jokhang heen vindt u de Bharkor Bazaar, waar pelgrims 108 rondgangen rond de tempel maken. Bezoek ook een Tibetaanse markt, waar Tibetanen hun lokale spullen verhandelen. U verblijft een paar dagen in Lhasa om te acclimatiseren vanwege de hoge ligging. U overnacht in Hotel Kyichu.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag bezoekt u de stad Lhasa. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Tibet is uiteraard Potala Palace, het paleis van de Dalai Lama. Het huidige bouwwerk dateert uit 1645, ten tijde van de 5e Dalai Lama. Het is een schatkamer aan traditionele cultuur en een architectonisch wonder. Het paleis heeft 13 verdiepingen, waarin 1000 kamers zijn ondergebracht, en rijst zo'n 117 meter boven de stad uit. U ziet fresco's, beelden en stupa's versierd met goud, zilver en edelstenen. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Daarna brengt u een bezoek aan het zomerpaleis van de Dalai Lama, Norbulingka. Dit paleis is gebouwd door de 7e Dalai Lama en is een uniek voorbeeld van de architectuur van een Tibetaans paleis. Het heeft ook een grote tuin waar muziekfestivals worden gehouden. Hierna bezoekt u de Jokhang tempel, het spirituele hart van het Tibetaans geloof. De tempel was volgens traditie gebouwd voor de twee bruiden van koning Songtsen Gampo; prinses Wencheng van China en prinses Bhrikuti van Nepal. Er wordt gezegd dat zij belangrijke boeddhabeelden en schilderingen hebben meegenomen uit China en Nepal. De kans is groot dat u hier pelgrims ziet lopen die aan de gebedsmolens draaien te midden van de flikkeringen van jakboterlampen. In de avond kunt u zelf getuige zijn van het avondgebed in de tempel. Een bijzondere ervaring! U overnacht in Hotel Kyichu.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

In de ochtend brengt u een bezoek aan een van de belangrijkste kloosters van Gelugpa (orde van de gele hoeden), op zo'n 5 km vanaf Lhasa: het Sera klooster. Het is een van de drie grootste Gelugpa kloosters van Tibet, de andere twee kloosters zijn het Ganden klooster en het Drepung klooster. Deze tak van het Tibetaans boeddhisme werd opgericht door Tsongkhapa. Het Sera klooster is gesticht in 1419 door Jamchen Chojey en staat bekend vanwege de Tantrische leer. Jamchen was een van de leerlingen van Tsongkhapa. Het bijzondere aan deze plek is dat u hier debaterende monniken kunt zien in de kloostertuin. Dit begint dagelijks vanaf drie uur in de middag. Dit is indrukwekkend om te zien. Hierna bezoekt u het Drepung klooster. Drepung betekent 'berg van rijst' naar zijn complexen van witte gebouwen die lijken te zijn uitgestrooid over de hellingen van de Gambo Utse. Dit was het grootste en rijkste klooster van Tibet. Na dit bezoek wordt u weer naar Lhasa gebracht. Overnachting in Hotel Kyichu.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U verlaat Lhasa vandaag en reist verder naar Gyantse (3950 meter), authentiek Tibetaans. Onderweg rijdt u over de hoogste passen, Kampa La (4795 meter) en Karo La (5010 meter). U maakt onderweg een stop bij Yamdrok Tso Lake, een van de vier heilige meren van Tibet. Dit turquoise meer heeft een adembenemende schoonheid. Na aankomst in Gyantse bezoekt u het immense fort, Kumbum en het Pelkor Chode klooster. Het fort ligt boven op een heuvel. De Tibetaanse bouwstijl is in opmerkelijke harmonie met het landschap. De stoepa in Kumbum is een driedimensionale mandala die de boeddhistische kosmos voorstelt. Binnen in de chorten bevinden zich zo'n 70 kleine tempeltjes, allemaal versierd met afbeeldingen van goden en demonen. Het Pelkor Chode klooster is het belangrijkste Tibetaans boeddhistisch klooster in Gyantse. Het werd gesticht in 1418 door de tweede prins van Gyantse, Rabten Künsang, een aanbidder van Khädrub Je, een leerling van Tsongkhapa. U overnacht in Hotel Gyantse.
Onbijt inbegrepen

Dag 9

Van Gyantse naar Shigatse is het ongeveer 2 uur rijden. Onderweg kunt u stoppen bij het Shalu klooster dat dateert uit de 11e eeuw. Het mooiste dat u hier kunt zien zijn de 14e eeuwse muurschilderingen, die beïnvloed en geïnspireerd zijn door de Chinese, Mongoolse en Newari stijlen. Bij aankomst bezoekt u Shigatse (3900 meter), de tweede stad van Tibet. Hier bezoekt u het Tashilhunpo klooster, de zetel van de Panchen Lama. Deze is na de Dalai Lama de belangrijkste geestelijk leider van het Tibetaanse volk. Het is een enorm klooster, waar duizenden monniken wonen. U ziet er fresco's, beelden, thangka's (religieuze schilderingen op textiel) en als hoogtepunt een 27 meter hoog boeddhabeeld omhuld in 275 kilo goud. U overnacht in Hotel Shigatse Manasarovar.
Ontbijt inbegrepen

Digitale Reisgids Nepal

Digitale reisgids Nepal

Wat fijn dat Nepal weer open is en we weer plannen kunnen maken voor een rondreis door dit mooie land! Laat je inspireren door onze digitale reisids.

Vraag de reisgids hier aan

Dag 10

Vandaag vertrekt u uit Shigatse en rijdt richting Xegar. U passeert de hoge bergpassen Tropu La (4950 meter) en Lhakpa La (5200 meter). Bij helder weer heeft u prachtig uitzicht op het Himalyagebergte. Onderweg stopt u in het stadje Sakya (4280 meter). Hier bezoekt u twee kloosters. Daarna rijdt u verder naar Xegar. Na aankomst is de tijd ter vrije besteding. U overnacht in Qomolongma Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt maakt u een schitterende tocht door fotogenieke dorpjes met uitzicht op de Himalaya. Na ongeveer tweeënhalf uur bereikt u Rongphu. U bezoekt hier het klooster van Rongphu, het hoogste klooster ter wereld, op een hoogte van 4980 meter. Bij helder weer heeft u vanaf Rongphu een mooi uitzicht op de Everest. U kunt hier in wandeling maken van twee uur of met de auto in 20 minuten naar het Everest Base Camp*, vanwaar u de top goed kunt zien. Daarna rijdt u terug naar Xegar. U overnacht in het Qomolongma Hotel.
Ontbijt inbegrepen

*Het Mount Everest Basecamp is gesloten tijdens de winter.

Dag 12

U maakt vandaag wederom een mooie rit door de natuur van Tibet. Vanaf Xegar rijdt u in ongeveer 5 tot 6 uur naar Kerung. Onderweg stopt u bij het Peiku Tso Lake. Na aankomst in Kerung wordt u naar het hotel gebracht. U overnacht in het Pema Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag verlaat u Kerung en in ongeveer anderhalf uur bereikt u de Nepalese grens. Na de grensformaliteiten loopt u richting een brug, waar uw Nepalese chauffeur op u wacht. U reist verder naar Nuwakot, een klein plaatsje in Langtang. Hier kunt u kennismaken met het echte Nepalese plattelandsleven. Nuwakot beschikt tevens over een mooi historisch paleis, ook interessant om hier even een bezoekje te brengen. In de middag kunt u even lekker uitrusten bij het guesthouse. Verder zijn het fort, het paleis en de tempel van het dorp zeker een bezoek waard. U overnacht in The Famous Farm.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 14

Na de lunch wordt u vandaag weer naar Kathmandu gebracht. De rit duurt ongeveer 3,5 uur. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De tijd is ter vrije besteding in Kathmandu. Indien u nog niet alle highlights van de stad heeft bezocht, dan heeft u vandaag de kans. Of rust lekker uit bij het guesthouse en ga nog even shoppen in Thamel voor de laatste souvenirs. U overnacht in Hotel Tibet.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 15

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 3.020,00

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Deze route kan door politieke redenen of weersomstandigheden ter plaatse aangepast worden. Er zal ter plaatse naar een goed alternatief worden gekeken samen in overleg met u. Tibet is doorgaans gesloten tussen half februari en eind maart.

Inbegrepen:

 • Vlucht Kathmandu – Lhasa
 • Alle transfers
 • Vervoer per auto met privé-chauffeur
 • Alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Engelssprekende gids in Tibet
 • Entreegelden voor tours in Tibet
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie
 • Visum & permits voor Tibet


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check-ins en late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Visumkosten voor Nepal (15 dagen € 30,00 p.p., 30 dagen € 50,00 p.p. ter plaatse)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00)
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Nepal & Tibet bezoeken?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!