Deze privé-rondreis volgt een mooie route door steden en platteland. U reist per lokaal vervoer; bus, trein en tuk tuk. Behalve het vervoer zijn comfortabele accommodaties geregeld. Daarnaast heeft u alle vrijheid om de reis naar eigen inzicht in te vullen!

Hoogtepunten van Ontdek Myanmar

Hoogtepunten van deze reis

 • Maak mooie wandelingen door de heuvels rond Hsipaw
 • Stapvoets per trein over de Gokteik viaduct
 • De teakhouten U Bein brug
 • Ontdek de tempelvlakte van Bagan
 • One leg rowers en drijvende tuinen op het Inle Lake

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yangon.

Uw reis door Myanmar is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Clover Hotel, een fijn en fris ingericht middenklasse stadshotel. De kamers zijn ruim. Vanuit het restaurant heeft u een mooi uitzicht op de Shwedagon pagode.

Dag 3

Vandaag is ter vrije besteding in Yangon. Breng zeker een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. En maak bijvoorbeeld een stadstour met een bezoek aan het oude koloniale centrum, de Sule Pagoda, de haven, verschillende markten, ritje met de circular train en rondwandelen bij het Kandawgyi Lake. Overnachting in Clover Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

De ochtend en middag zijn nog ter vrije besteding in Yangon. Tegen het einde van de middag gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation voor de nachtbus (17.00-07.00) naar Hsipaw. De bus maakt een stop voor het diner bij een wegrestaurant. Ook zullen er toiletstops gemaakt worden. Overnachting in de nachtbus, de stoelen kunnen achterover geklapt worden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

In de ochtend komt u aan op het busstation van Hsipaw. Vanaf het busstation kunt u een tuk tuk nemen naar het hotel en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Hsipaw is een leuk en levendig plattelandsdorp, te midden van een mooi bergachtig gebied met rijstvelden.U verblijft in het Tai House resort.

Dag 6

Een gehele dag ter vrije besteding in Hsipaw. Een mooi bergachtig gebied met rijstvelden en kleine dorpjes. Maak in de omgeving een mooie wandeling, onderweg passeert u rijstterrassen, plantages, kleine beekjes, schooltjes en Shan-dorpjes. Overnachting in Tai House resort.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 7

Na het ontbijt wandelt u in ongeveer 10 minuten naar het treinstation. Hier stapt u op de trein (09.40-16.00) naar Pyin Oo Lwin. Er zijn kaartjes gereserveerd voor de upper class. De trein vertrekt volgens het schema om 09:40 uur, maar dit kan ook later zijn in verband met vertraging. Tijdens deze prachtige treinreis door de Shan bergen rijdt u over het Gokteik Viaduct, ooit de op een na hoogste spoorbrug ter wereld en gebouwd in 1901. Wanneer de trein stopt bij dorpjes zullen er koopmannen instappen die u wat te drinken, vers fruit en snacks proberen te verkopen. Bij aankomst in Pyin Oo Lwin volgt de transfer per gedeelde taxi naar Mandalay. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. U overnacht in Ma Ma Guesthouse, een kleinschalig hotel van de eigenaren van de Peacock Lodge, sfeervol en met een goede & vriendelijke service.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Een dag ter vrije besteding in Mandalay. Het is mogelijk om in de stad te fietsen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Mahamuni Pagoda welke bekend is van de grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. Ontdek dan ook het stadje Amarapura, met het grote klooster, en de U Bein Brug, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. Overnachting in Ma Ma Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation van Mandalay. U rijdt met de express bus (08.30-14.00) naar Bagan, met onderweg een aantal korte stops. Halverwege de middag aankomst bij het busstation waar u een taxi kunt nemen naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. De stad Bagan is een voormalige koningsstad en heeft dan ook een heel rijke en lange geschiedenis. De vele tempels en pagodes zeggen al veel over hoe belangrijk deze stad in de eerdere eeuwen was. U overnacht in Bagan Umbra Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10 & 11

Twee dagen ter vrije besteding in Bagan. Huur bijvoorbeeld een fiets of gebruik een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Verken de bijzondere tempels op de vlakte zoals de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Ananda is de meest bekende, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's, maar ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels zijn een bezoekje waard. De tempels liggen tussen de akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. Ontdek eventueel ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Overnachtingen in Bagan Umbra Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation van Bagan. U rijdt met de express bus naar Nyaung Shwe, met onderweg een aantal korte stops. Halverwege de middag aankomst bij het busstation, waar de transfer klaar staat richting het Inle Lake. Vervolgens stapt u in de boot en vaart u naar het hotel. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. De middag is ter vrije besteding. U overnacht in Paramount Inle Resort, alles is gebouwd op palen; de receptie, het restaurant en de huisjes. De accommodatie ligt in het midden van het meer.
Ontbijt inbegrepen

Bagan, 4400 tempels en pagodes

4400 tempels en pagodes

Alle tempels en pagodes van Bagan bezoeken? Onmogelijk, of u moet er maanden de tijd voor nemen. Daarom maakten wij voor u een top vijf, waarin o.a. de Lawkaoushaung Temple voorkomt. Deze tempel ligt ten westen van de Shwesandaw Pagoda waar het 's morgens behoorlijk druk kan zijn met toeristen. De tempel heeft een tweede en derde verdieping en biedt een adembenemend uitzicht.

Lees verder op ons weblog

Dag 13

Vandaag gaat u weer met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. U komt langs drijvende tuinen en -plantages met tomaten en bezoekt u een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot (Birmese sigaar) fabriekje en een zilversmid. Bij de weverij wordt ook een stop gemaakt waar prachtige zijde wordt gemaakt. En ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. Aan het eind van de middag vaart u naar het noorden van het meer, naar Nyaung Shwe. Het is een klein levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. Hier kunt u een riksja nemen naar het hotel. U verblijft in The Manor Inle, een leuk hotelletje, gelegen midden in het stadje. Er zijn onder andere een goed restaurant en barretje aanwezig bij het hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14 & 15

Twee ontspannen dagen ter vrije besteding in Nyaung Shwe. Huur bijvoorbeeld een fiets en bezoek de centrale lokale Mingala Market en het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u naar de Red Mountain Estate fietsen. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. Overnachtingen in The Manor Inle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Transfer op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Aankomst in Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.660,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vlucht: Heho - Yangon
 • Transfer per auto met chauffeur en Engelssprekende gids op dag 2
 • Kaartjes voor de nachtbus Yangon – Hsipaw
 • Kaartjes voor de trein van Hsipaw naar Pyin Oo Lwin
 • Transfer per gedeelde taxi van Pyin Oo Lwin naar Mandalay
 • Kaartjes voor de express bus Mandalay – Bagan & Bagan - Nyaung Shwe
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes (1 x tweepersoonskamer) zoals genoemd op basis van logies & ontbijt
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen:

 • Overig vervoer (per taxi / tuk tuk)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Tours en entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja & Laos

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."