Maak een afwisselende reis door de steden, bergen en het platteland van Myanmar. Ontdek, naast de bekende hoogtepunten, ook de gemoedelijke noordelijke Shan State en reis per trein over het Gokteik Viaduct. Verblijf in eenvoudige hotels en vervoer is inbegrepen. Daarnaast heeft u alle vrijheid om de dagen naar eigen inzicht in te vullen.

Hoogtepunten van Ontdek Myanmar

Hoogtepunten van deze reis

 • De leuke stad Yangon met de Shwedagon Pagoda
 • Maak mooie wandelingen door de heuvels rond Hsipaw
 • Stapvoets per trein over het Gokteik Viaduct
 • Kloosters en tempels in en rond Mandalay
 • De tempelvlakte van Bagan
 • Verblijf in een huisje op het Inle Lake

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door de lokale gids, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Clover City Centre Plus.

Dag 2

Vandaag is ter vrije besteding in Yangon. Breng zeker een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. En maak een stadstour met een bezoek aan het oude koloniale centrum, de Sule Pagoda, de haven, verschillende markten, ritje met de circular train en rondwandelen bij het Kandawgyi Lake. Overnachting in Clover City Centre Plus.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

De ochtend en middag zijn nog ter vrije besteding in Yangon. Tegen het einde van de middag transfer per auto met chauffeur naar het busstation voor de nachtbus (17.00-07.00) naar Hsipaw. De bus maakt een stop voor het diner bij een wegrestaurant. Ook zullen er toiletstops gemaakt worden. Overnachting in de nachtbus, de stoelen kunnen achterover geklapt worden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

In de ochtend komt u aan op het busstation van Hsipaw. Vanaf het busstation rijdt u per tuk tuk naar het hotel en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Hsipaw is een leuk en levendig plattelandsdorp, te midden van een mooi bergachtig gebied met rijstvelden. U overnacht in Tai House Resort.

Dag 5

Een gehele dag ter vrije besteding in Hsipaw. Maak bijvoorbeeld in de omgeving een mooie wandeling, langs rijstterrassen, plantages, kleine beekjes, schooltjes en Shan dorpjes. Bekijk wat er op de plantages verbouwd wordt, zoals groenten en tabak. Ook kunt u een kijkje nemen bij werkplaatsen en fabriekjes waar manden, sigaren en noedels worden gemaakt. En bezoek het graf van de eerste prins van Hsipaw met het houten klooster. U kunt ook een boottocht maken over de Dokthawaddy River, naar een bebost gebied met fruit plantages en een mooi klooster. Overnachting in Tai House resort.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 6

Na het ontbijt wandelt u in ongeveer 10 minuten naar het treinstation. Hier stapt u op de trein (09.40-16.00) naar Pyin Oo Lwin. Er zijn kaartjes gereserveerd voor de upper class. Tijdens deze prachtige treinreis door de Shan bergen rijdt u over het Gokteik Viaduct, ooit de op een na hoogste spoorbrug ter wereld en gebouwd in 1901. Wanneer de trein stopt bij dorpjes zullen er koopmannen instappen die u wat te drinken, vers fruit en snacks proberen te verkopen. Bij aankomst in Pyin Oo Lwin volgt de transfer per gedeelde taxi naar Mandalay. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. U overnacht in Ma Ma Guesthouse, een kleinschalig hotel van de eigenaren van de Peacock Lodge, sfeervol en met een goede & vriendelijke service.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7 & 8

Twee dagen ter vrije besteding in Mandalay. Mandalay is het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. Bezoek bijvoorbeeld historische sites in de buurt, zoals Mingun, Sagaing en Ava. Hier varen boten naartoe, tevens een leuke tocht over de Ayeyarwaddy River. Of bezoek de Mahamuni Pagoda welke bekend is van de grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. Ontdek dan ook het stadje Amarapura, met het grote klooster, en de U Bein Brug, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. Overnachtingen in Ma Ma Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt transfer naar het busstation van Mandalay. U rijdt met de express bus (08.30-14.00) naar Bagan, met onderweg een aantal korte stops. Halverwege de middag aankomst bij het busstation. Een korte transfer naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. De stad Bagan is een voormalige koningsstad en heeft dan ook een heel rijke en lange geschiedenis. De vele tempels en pagodes zeggen al veel over hoe belangrijk deze stad in de eerdere eeuwen was. U overnacht in Thante Hotel, gelegen in het gezellige Nyaung U.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10 & 11

Twee dagen ter vrije besteding in Bagan. Huur bijvoorbeeld een fiets of gebruik een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Verken de bijzondere tempels op de vlakte zoals de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Ananda is de meest bekende, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's, maar ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels zijn een bezoekje waard. De tempels liggen tussen de akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. Ontdek eventueel ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Overnachtingen in Thante Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation van Bagan. U rijdt met de express bus (08.30-16.30) naar Nyaung Shwe. Bij aankomst staat de transfer klaar richting het Inle Lake. Vervolgens stapt u in de boot en vaart u naar het hotel. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. U overnacht in Paramount Inle Resort, alles is gebouwd op palen; de receptie, het restaurant en de huisjes. De accommodatie ligt in het midden van het meer.
Ontbijt inbegrepen

Bagan, 4400 tempels en pagodes

4400 tempels en pagodes

Alle tempels en pagodes van Bagan bezoeken? Onmogelijk, of u moet er maanden de tijd voor nemen. Daarom maakten wij voor u een top vijf, waarin o.a. de Lawkaoushaung Temple voorkomt. Deze tempel ligt ten westen van de Shwesandaw Pagoda waar het 's morgens behoorlijk druk kan zijn met toeristen. De tempel heeft een tweede en derde verdieping en biedt een adembenemend uitzicht.

Lees verder op ons weblog

Dag 13

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. U bezoekt een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot werkplaats en de weverij. Hier wordt prachtige zijde gemaakt. Ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. En neem een kijkje bij de Phaung Daw Oo Pagoda. Aan het eind van de middag vaart u naar het noorden van het meer, naar Nyaung Shwe. Het is een klein levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. Per trishaw rijdt u naar het hotel. U verblijft in Hotel Maine Li.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Een ontspannen dag ter vrije besteding in Nyaung Shwe. Bezoek de centrale lokale Mingala Market, het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. Ook kunt u in deze omgeving prachtige wandelingen, fietstochten en kanotours maken. Of maak een uitstap naar de bijzondere stupa's van Kakku of Indein. Overnachting in Hotel Maine Li.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Transfer per auto met chauffeur naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Wij wensen u een goede terugvlucht of vervolg van uw reis door Azië.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 840,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht: Heho – Yangon
 • Transfers per auto met chauffeur, privé
 • Service van de Engelssprekende gids tijdens de transfer op dag 1
 • Kaartjes voor de nachtbus Yangon – Hsipaw
 • Kaartjes voor de trein Hsipaw – Pyin Oo Lwin
 • Transfer per gedeelde taxi, tuk tuk en trishaw
 • Kaartjes voor de express bus Mandalay – Bagan en Bagan – Nyaung Shwe
 • Vervoer per boot op Inle Lake, incl. bezoeken en entree, privé
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vliegtickets
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Tours en entreegelden
 • Evt. vroege check ins & late check outs
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."