Een individuele rondreis langs een aantal hoogtepunten van Laos per auto met chauffeur, trein en lokale bus. Vluchten, vervoer en accommodaties zijn georganiseerd, de rest bepaald u ter plaatse zelf. De reis wordt afgesloten met een aantal dagen aan het strand van Hua Hin.

Hoogtepunten van Ontdek Laos & Tropisch Thailand

Hoogtepunten van deze reis

 • Metropool Bangkok
 • Oude koningsstad Luang Prabang
 • Karst gebergte van Vang Vieng
 • Vientiane, gemoedelijk en met een Frans tintje
 • Heerlijk ontspannen nabij het strand van Hua Hin

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Bangkok, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met Krung Thep, 'Stad van de Engelen' zoals de Thaise bevolking de stad liefkozend noemt. In elk geval een enorme stad vol bezienswaardigheden en schitterende tempels. Een ideaal vervoermiddel is de watertaxi – geen last van opstoppingen in het drukke verkeer! U logeert in Nouvo City Hotel.

Dag 2

Vandaag is ter vrije besteding in Bangkok. Voor wie vroeg op staat is het mogelijk om naar het Lumphini Park, een groot park in het centrum van de stad, te gaan om hier de lokale bevolking hun ochtendgymnastiek, zoals Tai Chi, Yoga en Aerobic, te zien uitoefenen. In dit groene hart van de stad is het heerlijk rondlopen! Breng in ieder geval een bezoek aan de Wat Po en het Grand Palace. In het hoofdgebouw van de Wat Po is een liggende Boeddha te bewonderen. De Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog en is bedekt met bladgoud. De Boeddha straalt een serene rust uit. Het Grand Palace is een groot complex van gebouwen en is de voormalige residentie van de Chakri-koningen. U vindt hier verschillende gebouwen van het koninklijk paleis en het tempelgedeelte vol chedi's, prangs, mythologische olifanten, garuda's en tempelwachters. Breng 's avonds een bezoek aan Chinatown. Met name de zijstraatjes van de Yaowarat Road zijn zeer levendig en authentiek Chinees. Ook aan te bevelen voor een heerlijke en voordelige avondmaaltijd. U kunt gemakkelijk met het openbaar vervoer reizen maar het is ook leuk om een fietstocht te doen of om met een longtailboot te varen over de Chao Praya River met de vele zijriviertjes. Overnachting in het Nouvo City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Bangkok naar Luang Prabang. In de middag komt u aan in de oude koningsstad Luang Prabang, waar de gids u opwacht en naar het hotel brengt.Wie deze stad bezoekt is op slag verliefd! Unesco plaatste de stad in 1995 op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen ter wereld. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. U logeert in Villa Chitdara.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4 & 5

Twee gehele dagen ter vrije besteding in deze geweldige stad. Luang Prabang heeft de bezoeker veel te bieden: een interessant museum, tientallen tempels en schitterende natuur. De dag is ter vrije besteding. Breng in elk geval een bezoek aan het museum, gehuisvest in het voormalige paleis van de koning van Laos die kort na de revolutie in 1975 werd verbannen en van wie sindsdien niets meer is vernomen. Het paleis herbergt een uitzonderlijke collectie boeddha's, waaronder de wereldberoemde Pha Bang. Dit massief gouden beeld, het heiligste boeddhabeeld van Laos, weegt meer dan 50 kilo en is rond het begin van de jaartelling in Sri Lanka gemaakt. Van alle tempels in Luang Prabang is de kleine Wat Xieng Thong wellicht de mooiste. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. Tegen zonsondergang is het de moeite waard om Phu Si te beklimmen, de heuvel die de stad domineert. De klim van 329 treden wordt beloond met uitzicht over de omgeving en de Kane rivier. Bezoek 's avonds een authentieke dansshow bij het koninklijk paleis (slechts een aantal dagen per week te zien). Overnachtingen in Villa Chitdara.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht door de gids. De gids zorgt ervoor dat u de goede bus neemt. Een mooie rit van ongeveer vijf uur per gedeelde minibus brengt u in Vang Vieng. Gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en verscholen tussen groene heuveltoppen oogt Vang Vieng als een idyllisch bergdorp. Tijd voor ontspanning: geef u over aan de gemoedelijke plattelandssfeer en indrukwekkende vergezichten op de omliggende kalksteenformaties. U overnacht in Villa Vang Vieng Riverside.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Het natuurschoon, met wildstromende rivieren, bergen, grotten en spelonken, bieden legio mogelijkheden voor de actieve reiziger. Georganiseerd of op eigen gelegenheid kunt u kiezen uit een aantal excursies: wandelen, op grottenexpeditie, fietsen, kanoën, raften op de Nam Song of de rivier per autoband afzakken. In de namiddag zijn de restaurants aan de rivier de plek bij uitstek om de zon achter de enorme karstheuvels te zien verdwijnen. Overnachting in Villa Vang Vieng Riverside.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

In de ochtend vervolgt u alweer de reis per gedeelde minibus naar het zuiden. Aan het begin van de middag arriveert u in Vientiane. Met z'n 400.000 inwoners is dit waarschijnlijk nog de meest dorpse hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Vanaf de bovenste etage van de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe, heeft u een weids uitzicht over de stad en de Mekongrivier. Het zal u meteen opvallen hoe groen de stad is. U logeert in het Phasouk Residence.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Een gehele dag ter vrije besteding in Vientiane. Aan te raden is een bezoek aan de morningmarkt, waar veel geweven sjaals en doeken te koop zijn. Ook de nabijgelegen voedselmart, de Kua Din, is de moeite waard. De antiekwinkels in het centrum van Vientiane verkopen prachtig bewerkte opiumpijpen en zilverwerk tegen redelijke prijzen. Of huur een fiets en breng o.a. een bezoek aan Wat Sisaket en Wat Phra Keo, twee schitterende tempels. Maar mis vooral Pha That Luang niet! Dit met bladgoud bedekte tempelcomplex, symbool van Boeddhistisch Laos, ligt iets buiten het centrum van de stad. Met de brommer of lokale bus kunt u bovendien een bezoek brengen aan Wat Xieng Khuan, het vreemde Boeddhapark vol met beelden die figuren uit Boeddhistische en hindoeïstische vertellingen voorstellen. Overnachting in het Phasouk Residence.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Het is alweer uw laatste dag in Laos. Bezoek bijvoorbeeld nog een lokale markt voor de laatste souveniers. In de loop van de middag verlaat u Laos via de Friendship Bridge om vanuit Nong Khai (Thailand) per nachttrein naar Bangkok te reizen. De Thaise slaaptreinen zijn van uitstekende kwaliteit. U heeft de beschikking over een boven- of onderbed, inclusief lakens en kussen. Wij reserveren voor u 2de klas AC slaapplaatsen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

's Ochtends komt u aan in Bangkok. Hier wordt u opgewacht voor de transfer per minibus naar Hua Hin, de oudste koninklijke badplaats van Thailand, gelegen aan de westkant van de Golf van Thailand. Geliefd bij de Thaise bevolking maar minder bekend bij buitenlandse bezoekers. Deze streek is ideaal voor rustzoekers, u kunt er genieten van kilometers lange zandstranden, fraaie natuurparken en enkele bijzondere bergtempels en paleizen bezoeken. Ook zijn er fietsen te huur voor leuke tochtjes in de omgeving. De rest van de dag is ter vrije besteding. U logeert in Baan Talay Dao, direct aan het zuidelijke stukje strand van Hua Hin.

Dag 12 t/m 14

Drie dagen ter vrije besteding in Hua Hin. Geniet van zon, zee en strand! Ook is er veel te ondernemen zoals het bezoeken van (avond)marktjes, het koninklijk zomerpaleis en olifantendorp en nationale parken. Wilt u wat van de lokale cultuur ontdekken, maak dan vroeg in de morgen een wandeling naar de pier en neem een pauze in een koffiehuis aan het water. U kunt zien hoe de vissers hun vangst aan land brengen. Overnachting in Baan Talay Dao.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Transfer naar de luchthaven van Bangkok. Vanaf hier vertrekken de internationale vluchten.

Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.105,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Vlucht Bangkok – Luang Prabang
 • Alle transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur
 • Nachttrein Nongkhai – Bangkok (2e klas slaapplaatsen)
 • Transfers Luang Prabang – Vang Vieng & Vang Vieng – Vientiane per gedeelde minibus
 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels en guesthouses in 1 x 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vliegtickets
 • Evt. vroege check-in en late check-out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Tours en entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten ($ 35,00 p.p. ter plaatse te betalen)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Laos?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."