Bezoek de theevelden en bewonder de Kanchenjunga berg in Darjeeling. Ga de grens over naar Bhutan en ontdek dit bijzondere land. U reist van west naar oost, zodat u de mooiste plekken te zien krijgt. U gaat de grens weer over naar India en reist via Guwahati naar Delhi.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de theeplantages in Darjeeling
 • Bewonder de zonsopgang bij Tiger Hill
 • Bezoek de oude Kichu Tempel uit de 7e eeuw
 • Maak een trekking naar Tiger's Nest in Paro
 • Wandel door de mooie vallei van Phobjikha
 • Bezoek de bijzondere whitewash stoepa in Trashi Yangtshe

Route

Tijdens uw reis wordt de onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Kolkata. Hier wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Hij reist met u mee naar het hotel om u alle reisdocumenten voor de reis te overhandigen en eventuele vragen te beantwoorden. Check-in is vanaf 14:00 uur. Vandaag maakt u met de chauffeur een stadstour langs de belangrijkste hoogtepunten van Kolkata.Het is de hoofdstad van de staat West Bengalen. Vroeger stond de stad bekend als 'Calcutta'. Tijdens de Britse overheersing tussen 1773 en 1911 was dit de hoofdstad van India. Er zijn daarom ook nog vele Britse invloeden te zien. Kolkata is dé stad bij uitstek om het Indiase leven op u te laten inwerken. Slechts een korte wandeling door het chaotische centrum of langs de vele markten levert al een schat aan indrukken op. Kolkata is ook India's belangrijkste stad op cultureel gebied. Het is de geboorteplaats van Rabindranath Tagore, 's lands meest gevierde poëet. Overnachting in Astor Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 2

Na aankomst wordt u naar Darjeeling gebracht. Na aankomst bezoekt u het Tibetan Refugee Centre (gesloten op zondag). Opgericht in 1959, biedt dit centrum een weeshuis, school, ziekenhuis en diverse ambachtswinkels waar vooral kleden worden aangeboden van typisch wol uit Ladakh. Ook brengt u een bezoek aan de dierentuin en het Mountaineering Institute (gesloten op donderdag) van Darjeeling. Dit is zeker een bezoek waard. U vindt hier alleen diersoorten die in deze omgeving leven, zoals de snow leopard en de rode panda. Daarna kunt u een wandeling maken door het kleine centrum van Darjeeling. En breng ook een bezoek aan de New Mahakal market.Overnachting in Cedar Inn.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 3

In de ochtend bezoekt u het hoogste punt van de regio: Tiger Hill, op 2590 meter. De uitkijkpost op de heuvel is beroemd vanwege de prachtige uitzichten tijdens zonsopgang over de Kangchenjunga (8585 meter) en andere pieken van het Himalayagebergte. De Kangchenjunga is de derde hoogste berg ter wereld en ligt gedeeltelijk in Nepal en in Sikkim. Als u geluk heeft is het helder weer, dan kunt u hier ook de top van de Mount Everest zien. Hierna bezoekt u het klooster van Ghoom. In dit mysterieuze klooster staat de Maitreya Buddha. Bezoekers kunnen het heiligdom betreden. Daarna maakt u nog een tochtje met de toytrain van Darjeeling naar Ghoom. Het railway museum in Ghoom is wel een bezoekje waard. Darjeeling staat bekend om de thee die hier wordt geproduceerd. In de omgeving vindt u vele theeplantages. In de middag bezoekt u de Happy Valley tea plantation, waar u uitleg krijgt hoe thee wordt gemaakt. Ook leert u hier wat het verschil is tussen zwarte, groene en witte thee. De rest van de middag is ter vrije besteding in Darjeeling. Breng ook een bezoek aan Glenary's Bakery & Cafe, waar u een kopje Darjeeling thee kunt drinken met een gebakje. Overnachting in Cedar Inn.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 4

Vandaag reist u naar Chalsa. Dit plaatsje ligt aan de voet van het Himalayagebergte en wordt omringd door heuvels, theetuinen en bossen. Hier brengt u de nacht door om de dag erna naar Bhutan te reizen. Een deel van Chalsa wordt omringd door het Gorumara National Park en het Chapramari Wildlife Sanctuary. In deze bossen leven olifanten en neushoorns. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Sinclairs Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag volgt een lange dag reisdag. Na het ontbijt reist u naar Phuentsholing, een plaatsje op de grens tussen India en Bhutan. Bij de grens staan uw chauffeur en uw Engelssprekende gids op u te wachten. Welkom in Bhutan! U rijdt verder naar Paro. Maak kennis met dit bijzondere land, de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. Overnachting Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

Vroeg in de ochtend een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. Daarna brengt u een bezoek aan de highlights van Paro. U bezoekt onder andere de Kichu Lhakhang, een tempel uit de 7e eeuw, Paro Dzong (Rinpung Dzong), Drukgyal Dzong en het National Museum, gevestigd in een oude wachttoren, ook wel Ta Dzong genoemd. Ook kunt u een wandeling maken over de oudste houten brug die nog steeds gebruikt wordt.Vervolgens rijdt u door naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Vandaag maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen.De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere Changangkha Lhakhang, het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Chorten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien.Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve, waar u het Nationale dier de Takin kunt zien. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt een grote diversiteit aan textiel terugvinden in het National Textile museum of breng een bezoek aan het Folk Heritage Museum. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U reist vandaag naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. Onderweg passeert u de Dochu-la Pass. Bij heldere dagen heeft u een 360-graden uitzicht over de Himalaya en ook deels de besneeuwde toppen.Hier bezoekt u onder andere de Druk Wangchal klooster, met de bijbehorende 108 Chortens. Tevens is het mogelijk om de meditatie grotten te bezoeken. Na aankomst in Punakha brengt u een bezoek aan dePunakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimphu te vestigen. Nu wonen er monniken.Daarna maakt u een korte trekking door het achterland van Punakha, die begint vanaf Chime Lhakhang. Tijdens de trekking wandelt u door prachtige natuur en komt u langs kleine dorpjes. Overnachting in Hotel Lobesa of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Bhutan

Wilt u meer informatie over rondreizen door Bhutan? Vraag dan onze digitale reisgids aan boordevol inspiratie!

Dag 9

In de ochtend maakt u een mooie wandeling maken door het platteland van Punakha. U loopt bergopwaarts naar de Khamsum Yueley Namgyal Chorten. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei.Hierna rijdt u door naar de Phobjikha Valleiaan de grens van het Black Mountains National Park. Gedurende de harde winters in Tibet vliegen de zeldzame zwarthalskraanvogels naar dit gebied om te overwinteren en te broeden. Na aankomst brengt u een bezoek aan Gangtey, het grootste en enige klooster van Nyingmapa in het westen. Ook bezoekt u het Black Necked Crane visitor centre, waar u meer te weten komt over deze bijzondere zwarthalskraanvogels. Liefhebbers kunnen in de avond bijvoorbeeld genieten van een 'hot stone'-bad, waarbij de stenen geneeskrachtige eigenschappen hebben. Overnachting in Hotel Dewachen of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

In de ochtend maakt u een mooie wandeling in de prachtige vallei van Phobjikha.Daarna wordt u opgehaald om naar Trongsa te rijden, waar u ook overnacht. Onderweg passeert ude Pele La pas en bezoekt u de Chendebji Chorten. Trongsa ligt in het midden van Bhutan. In deze regio vindt u de Monpas, een van de eerste etnische minderheden van Bhutan. Zij hebben een groot respect voor natuur. Trongsa staat ook bekend om de volksliedjes en volksdansen. De beste traditionele zangers komen hier vandaan. Overnachting in Yangkhill Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de 23 tempels tellende Trongsa Dzong, een werkelijk labyrinth van galerijen en gangen in Trongsa.U kunt verder klimmen langs een pad naar de strategisch gelegen Ta Dzong wachttoren dat uitkijkt tot in de Bumthang regio. Vervolgens reist u door naar Bumthang, een verzamelnaam voor vier valleien; Chokhor, Chumey, Ura en Tang. U komt langs Chumey en onderweg maakt u een stop bij een Yatha weverij. Hier kunt u prachtige kleurrijke motieven terugvinden die met de handgeweven worden van yak- en schapenwol; een nog veel beoefend ambacht. Overnachting in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

In de ochtend brengt u een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden in de Bumthang vallei. U bezoekt onder andere de Kurjey tempel, een tempel waar veel koningen zijn gecremeerd, de Jampay Lhakhang, de oudste tempel van het land en de Jakar Dzong met het mooiste uitzicht over de vallei. In de middag bezoekt u Merba Tsho, ook wel 'the burning lake' genoemd. Volgens een legende ging de heilige Pema Lingpa – om te bewijzen dat er onder water een tempel in een grot te vinden was - met een brandende lamp het water in. Even later kwam hij weer boven met een beeld uit de tempel en de nog brandende lamp. Sindsdien is dit heilige plek. 's Avonds heeft u de tijd om de bazaar van Chamkhar te bezoeken. Probeer hier eens typisch lokale gerechten van de streek, zoals noodles, boekweit pannenkoeken of de lokale kaas. Overnachting in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt in uw hotel rijdt u naar Mongar. Een lange reisdag over twee passen, de Yongkola pas en de Thrumsing-La pas, een van de hoogste passen van het land. Veel steden in Bhutan zijn in de valleien gelegen. Mongar niet, deze stad ligt op de top van de heuvels. Het is een kleine stad, maar wordt vooral vaak gebruikt om hier vandaan naar het oosten van Bhutan te reizen en is een echte handelsplaats. Bij aankomst brengt u een kort bezoek aan de stad. De Dzong van Mongar is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Overnachting in Hotel Wanchuk of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

Vandaag rijdt u verder naar Trashigang, een klein plaatsje gelegen tussen de rijstvelden. De route gaat ook via de beroemde Yadi Loops. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de vallei en de kleine wegen die door de heuvels kronkelen.Ook bezoekt u onderweg Trashi Yangtshe, waar u een bezoek brengt aan de Gom Kora en de Chorten Kora, de grootste whitewash stoepa in het land. Trashigang is één van de meest oostelijke steden die u kunt bezoeken in Bhutan en was vroeger het centrum van de handel tussen Tibet en Bhutan. U overnacht in Hotel Druk Deothjung.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Trashigang Dzong, een imposant gebouw die over de Dangme Chhu rivier heen kijkt.Vervolgens rijdt u verder naar Samdrup Jonkhar. Deze plaats ligt op de grens met India.U passeert hierbij de Yongphu La pas, gelegen op ca. 2200 meter hoogte. Onderweg bezoekt u de Kanglun college en het Ranjung klooster. U overnacht in Mountain Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 16

U wordt vandaag opgehaald in uw hotel door de chauffeur van onze lokale agent uit India. U gaat vandaag de grens over naar India. Let op dat u een multiple entry visum aanvraagt voor India! Vanaf Samdrup Jonkhar is het nog ongeveer 3,5 uur rijden naar Guwahati. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in Hotel Dynasty.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Transfer naar de luchthaven van Guwahati voor de vlucht naar Delhi. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De middag is ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor ter beschikking. U overnacht in IBIS Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Transfer naar de luchthaven van Delhi.

Reissom: op aanvraag

De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Vlucht Kolkata – Bagdogra met IndiGo
 • Vlucht Guwahati – Delhi met IndiGo
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC Carin India & AC car in Bhutan)
 • Ticket toytrain in Darjeeling
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Engelssprekende begeleidende gids in Darjeeling & Chalsa
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden in Darjeeling
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden die u in Bhutan volgens het programma bezoekt
 • Visum & permits Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kolkata/Delhi
 • Eventuele vroege check-in bij aankomst & late check-out bij vertrek
 • Overige entreegelden India
 • Overige maaltijden
 • Visum India (multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. verzekeringen en/of inentingen

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.