Bezoek de theevelden en bewonder de Kanchenjunga berg in Darjeeling. Ga de grens over naar Bhutan en ontdek dit bijzondere land. U reist van west naar oost, zodat u de mooiste plekken te zien krijgt. U gaat de grens weer over naar India en reist via Guwahati naar Delhi.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de theeplantages in Darjeeling
 • Bewonder de zonsopgang bij Tiger Hill
 • Bezoek de oude Kichu Tempel uit de 7e eeuw
 • Maak een trekking naar Tiger's Nest in Paro
 • Wandel door de mooie vallei van Phobjikha
 • Bezoek de bijzondere whitewash stoepa in Trashi Yangtshe

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Kolkata.

Dag 2

Aankomst in Kolkata. Hier wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Hij reist met u mee naar het hotel om u alle reisdocumenten voor de reis te overhandigen en eventuele vragen te beantwoorden. Check-in is vanaf 14:00 uur. Vandaag maakt u met de chauffeur een stadstour langs de belangrijkste hoogtepunten van Kolkata. Het is de hoofdstad van de staat West Bengalen. Vroeger stond de stad bekend als 'Calcutta'. Tijdens de Britse overheersing tussen 1773 en 1911 was dit de hoofdstad van India. Er zijn daarom ook nog vele Britse invloeden te zien. Kolkata is dé stad bij uitstek om het Indiase leven op u te laten inwerken. Slechts een korte wandeling door het chaotische centrum of langs de vele markten levert al een schat aan indrukken op. Kolkata is ook India's belangrijkste stad op cultureel gebied. Het is de geboorteplaats van Rabindranath Tagore, 's lands meest gevierde poëet. Overal in de stad hangt zijn portret, o.a. in het Indian Coffeehouse vlakbij de universiteit. In deze wijk vindt u ook de meeste boekenwinkels. Overnachting in Astor Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Kolkata voor de vlucht naar Bagdogra. Na aankomst wordt u naar Darjeeling gebracht. Na aankomst bezoekt u het Tibetan Refugee Centre (gesloten op zondag). Opgericht in 1959, biedt dit centrum een weeshuis, school, ziekenhuis en diverse ambachtswinkels waar vooral kleden worden aangeboden van typisch wol uit Ladakh. Ook brengt u een bezoek aan de dierentuin en het Mountaineering Institute (gesloten op donderdag) van Darjeeling. Dit is zeker een bezoek waard. U vindt hier alleen diersoorten die in deze omgeving leven, zoals de snow leopard en de rode panda. Daarna kunt u een wandeling maken door het kleine centrum van Darjeeling, u vindt hier een interessante boekenwinkel waar u Engelstalige boeken kunt vinden over bijvoorbeeld de omgeving en het boeddhisme. Bezoek ook de New Mahakal market. Overnachting in Cedar Inn.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 4

In de ochtend bezoekt u het hoogste punt van de regio: Tiger Hill, op 2590 meter. De uitkijkpost op de heuvel is beroemd vanwege de prachtige uitzichten tijdens zonsopgang over de Kangchenjunga (8585 meter) en andere pieken van het Himalayagebergte. De Kangchenjunga is de derde hoogste berg ter wereld en ligt gedeeltelijk in Nepal en in Sikkim. Als u geluk heeft is het helder weer, dan kunt u hier ook de top van de Mount Everest zien. Hierna bezoekt u het klooster van Ghoom. In dit mysterieuze klooster staat de Maitreya Buddha. Bezoekers kunnen het heiligdom betreden. Daarna maakt u nog een tochtje met de toytrain van Darjeeling naar Ghoom. Het railway museum in Ghoom is wel een bezoekje waard. Darjeeling staat bekend om de thee die hier wordt geproduceerd. In de omgeving vindt u vele theeplantages. In de middag bezoekt u de Happy Valley tea plantation, waar u uitleg krijgt hoe thee wordt gemaakt. Ook leert u hier wat het verschil is tussen zwarte, groene en witte thee. De rest van de middag is ter vrije besteding in Darjeeling. Breng ook een bezoek aan Glenary's Bakery & Cafe, waar u een kopje Darjeeling thee kunt drinken met een gebakje. Overnachting in Cedar Inn.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 5

Vandaag reist u naar Chalsa. Dit plaatsje ligt aan de voet van het Himalayagebergte en wordt omringd door heuvels, theetuinen en bossen. Hier brengt u de nacht door om de dag erna naar Bhutan te reizen. Een deel van Chalsa wordt omringd door het Gorumara National Park en het Chapramari Wildlife Sanctuary. In deze bossen leven olifanten en neushoorns. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Sinclairs Retreat.Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag volgt een lange dag reisdag. Na het ontbijt reist u naar Phuentsholing, een plaatsje op de grens tussen India en Bhutan. Bij de grens staan uw chauffeur en uw Engelssprekende gids op u te wachten. Welkom in Bhutan! U rijdt verder naar Paro. Maak kennis met dit bijzondere land, de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. Overnachting Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Vroeg in de ochtend een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. Daarna brengt u een bezoek aan de highlights van Paro. U bezoekt onder andere de Kichu Tempel, een tempel uit de 7e eeuw, het nationale museum, de Dzong van Paro en u kunt een wandeling maken over de oudste houten brug die nog steeds gebruikt wordt. Aan het einde van de dag rijdt u verder naar Thimpu. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Changangkha Lhakhang. Dit is de oudste tempel in de vallei. Hierna maakt u een stadstour door Thimpu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Choeten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve. Rijdt ook naar het Thimpu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt prachtige Bhutanese souvenirs kopen in het National Emporium. Ga 's avonds nog even de stad in. Hier heerst een gezellige drukte en veel winkels zijn nog open. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

U reist vandaag naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. U brengt hier een bezoek aan het Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimpu te vestigen. Nu wonen er monniken. Daarna start u aan een korte trekking door het achterland van Punakha, die begint vanaf Chime Lhakhang. Tijdens de trekking wandelt u door prachtige natuur en komt u langs kleine dorpjes. Overnachting in Hotel Lobesa of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

In de ochtend maakt u een mooie wandeling maken door het platteland van Punakha. U loopt bergopwaarts naar de Khamsum Yueley Namgyal Chorten. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. Hierna rijdt u door naar de vallei van Phobjikha, aan de grens van het Black Mountains National Park. Gedurende de harde winters in Tibet vliegen de zeldzame zwarthalskraanvogels naar dit gebied om te overwinteren en te broeden. Na aankomst brengt u een bezoek aan Gangtey, het grootste en enige klooster van Nyingmapa in het westen. Ook bezoekt u het Black Necked Crane visitor centre, waar u meer te weten komt over deze bijzondere zwarthalskraanvogels. Liefhebbers kunnen in de avond bijvoorbeeld genieten van een 'hot stone'-bad, waarbij de stenen geneeskrachtige eigenschappen hebben. Overnachting in Hotel Dewachen of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt maakt u een wandeling door de mooie vallei van Phobjikha. Daarna wordt u opgehaald om naar Trongsa te rijden, waar u ook overnacht. Bij aankomst heeft tijd om alvast kennis te maken met deze stad. Overnachting in Yangkhill Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de 23 tempels tellende Trongsa Dzong, een werkelijk labyrinth van galerijen en gangen in Trongsa. U kunt verder klimmen langs een pad naar de strategisch gelegen Ta Dzong wachttoren dat uitkijkt tot in de Bumthang regio. U rijdt daarna door naar Bumthang. U komt langs Chumey en onderweg maakt u een stop bij een Yatha weverij. Hier kunt u prachtige kleurrijke motieven terug vinden die met de handgeweven worden van yak- en schapenwol; een nog veelbeoefend ambacht. Overnachting in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

In de ochtend brengt u een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden in de vallei van Bumthang. U bezoekt onder andere de Kurjey tempel, een tempel waar veel koningen zijn gecremeerd, de Jampay Lhakhang, de oudste tempel van het land. In de middag bezoekt u Merba Tsho, ook wel 'the burning lake' genoemd. Volgens een legende ging de heilige Pema Lingpa – om te bewijzen dat er onder water een tempel in een grot te vinden was - met een brandende lamp het water in. Even later kwam hij weer boven met een beeld uit de tempel en de nog brandende lamp. Sindsdien is dit heilige plek. 's Avonds heeft u de tijd om de bazaar van Chamkhar te bezoeken. Probeer hier eens typisch lokale gerechten van de streek, zoals noodles, boekweit pannekoeken of de lokale kaas. Overnachting in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

U bereikt het hoogste punt van uw reis, 3100 meter. U maakt een schitterende tocht naar de Uravallei, een van de heiligste valleien van Bumthang. Het stadje Ura is de oudste nederzetting van Bhutan. U kunt hier prachtig wandelen door het charmante dorpje met haar hobbelige wegen en een stuk door de Uravallei. U krijgt hier de gelegenheid om kennis te maken met de lokale bevolking en hun manier van leven. Overnachting in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

Na het ontbijt rijdt u naar Mongar. Veel steden in Bhutan zijn in de valleien gelegen. Mongar niet, deze stad ligt op de top van de heuvels. Het is een kleine stad, maar wordt vooral vaak gebruikt om hier vandaan naar Trashigang te reizen. Bij aankomst brengt u een kort bezoek aan de stad. De Dzong van Mongar is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Overnachting in Hotel Wanchuk of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 16

Vandaag rijdt u verder naar Trashigang, een klein plaatsje gelegen tussen de rijstvelden. Onderweg maakt u een stop onderweg om de beroemde Yadi Loops te bekijken. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de vallei en de kleine wegen die door de heuvels kronkelen. Ook bezoekt u onderweg Trashi Yangtshe, waar u een bezoek brengt aan de Gom Kora en de Chorten Kora, de grootste whitewash stoepa in het land. Trashigang is één van de meest oostelijke steden die u kunt bezoeken in Bhutan en was vroeger het centrum van de handel tussen Tibet en Bhutan. Overnachting in Hotel Druk Deothjung of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 17

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Trashigang Dzong, een imposant gebouw die over de Dangme Chhu rivier heen kijkt. Ook bezoekt u het Rajung Monastery. Vervolgens rijdt u verder naar Samdrup Jonkhar. Deze plaats ligt op de grens met India. Onderweg brengt u een bezoek aan Sherubtse College, een van de oudste universiteiten van Bhutan. Ook maakt u onderweg nog een stop bij een weverij. Overnachting in Mountain Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 18

U wordt vandaag opgehaald in uw hotel door de chauffeur van onze lokale agent uit India. U gaat vandaag de grens over naar India. Let op dat u een multiple entry visum aanvraagt voor India! Vanaf Samdrup Jonkhar is het nog ongeveer 3,5 uur rijden naar Guwahati. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Dynasty.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

De ochtend is ter vrije besteding. Aan het einde van de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Guwahati voor de vlucht naar Delhi. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De middag is ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor ter beschikking. Overnachting in het IBIS Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Amsterdam. Aankomst dezelfde dag.

Reissom vanaf 4.510,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Deze reis is gebaseerd op een vlucht van Emirates vanaf Amsterdam, maar u bent niet gebonden aan deze maatschappij. Per vertrekdatum kunnen wij kijken wat de meest voordelige vlucht is.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kolkata/Delhi met Emirates (overstap in Dubai)
 • Vlucht Kolkata – Bagdogra met IndiGo
 • Vlucht Guwahati – Delhi met IndiGo
 • Luchthavenbelasting
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC Toyota Innova in India & AC car in Bhutan)
 • Ticket toytrain in Darjeeling
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Engelssprekende begeleidende gids in Darjeeling & Chalsa
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden in Darjeeling
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden die u in Bhutan volgens het programma bezoekt
 • Visum & permits Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Eventuele vroege check-in bij aankomst & late check-out bij vertrek
 • Overige entreegelden India
 • Overige maaltijden
 • Visum India (multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.