Tijdens deze individuele rondreis door Cambodja ontdekt u zowel de stad als het platteland. Na een rondreis langs de hoogtepunten kunt u uitrusten op het mooie eiland Koh Chang in Thailand.

Hoogtepunten van Ontdek Cambodja & Tropisch Thailand

Hoogtepunten van deze reis

 • Stop over in wereldstad Bangkok
 • Levendig Phnom Penh
 • Koloniaal en landelijk Battambang
 • De tempels van Angkor Wat
 • Ontspannen op Koh Chang
 • Veel vrijheid om zelf uw tijd in te delen
 • Logeren in sfeervolle hotels

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Bangkok, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met Krung Thep, 'Stad van de Engelen' zoals de Thaise bevolking de stad liefkozend noemt. In elk geval een enorme stad vol bezienswaardigheden en schitterende tempels. Een ideaal vervoermiddel is de watertaxi – geen last van opstoppingen in het drukke verkeer! Accommodatie: Ibis Bangkok Riverside.

Dag 2

Vandaag is ter vrije besteding in Bangkok. Voor wie vroeg op staat is het mogelijk om naar het Lumphini Park, een groot park in het centrum van de stad, te gaan om hier de lokale bevolking hun ochtendgymnastiek, zoals Tai Chi, Yoga en Aerobic, te zien uitoefenen. In dit groene hart van de stad is het heerlijk rondlopen! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Wat Po en het Grand Palace. In het hoofdgebouw van de Wat Po is een liggende Boeddha te bewonderen. De Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog en is bedekt met bladgoud. De Boeddha straalt een serene rust uit. Het Grand Palace is een groot complex van gebouwen en is de voormalige residentie van de Chakri-koningen. U vindt hier verschillende gebouwen van het koninklijk paleis en het tempelgedeelte vol chedi's, prangs, mythologische olifanten, garuda's en tempelwachters. Overnachting in Ibis Bangkok Riverside
Ontbijt inbegrepen

Restaurants in Bangkok

Onze favoriete restaurants in Bangkok

Als we Tripadvisor mogen geloven heeft Bangkok minimaal 8653 restaurants!! Dus waar gaat u eten? Wij delen graag een aantal van onze favorieten. Zo kun je ons 's nachts wakker maken voor Pad Thai en in Bangkok eet je de lekkerste Pad Thai bij Thip Samai Pad Thai. Als we grote trek hebben kiezen we voor één van de food courts waar de keuze heel groot is.

Lees verder op ons weblog

Dag 3

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Siem Reap. Bij aankomst in Siem Reap, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding waarin u gelegenheid heeft om de stad beter te leren kennen. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. Accommodatie: La Niche d'Angkor (Deluxe Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 4 & 5

Twee gehele dagen ter vrije besteding in Siem Reap. Het hoogtepunt van Siem Reap is natuurlijk Angkor Wat, één van de wereldwonderen. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 km2. Maar bezoek ook de Grote Markt, er is hier werkelijk van alles te koop. De markt is erg belangrijk voor de streek – hier komt de plaatstelijke bevolking zijn boodschappen doen. Naast een wandeling door de stad is een fietstochtje in de omgeving ook aan te bevelen. Rondom de stad, achter de pagoden, bevinden zich de rijstvelden en de traditionele huizen van de Khmerboeren. Ten zuiden van de 'moderne stad', voorbij de krokodillenfarm, ligt het dorp Siem Reap. Volg de linkeroever van de rivier langs de weg richting het Tonle Sapmeer. Langs de weg staan honderden paalwoningen verborgen tussen de dichte begroeiing. Hier leven de boeren en vissers van Siem Reap. Overnachtingen in La Niche d'Angkor.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht in de stad en stapt u op de bus naar Battambang, een mooie rit van ongeveer vijf uur. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Er zijn hier nog veel koloniale huizen te vinden. Rond het middaguur arriveert u in Battambang. Na het inchecken in het Hotel is er nog de mogelijkheid om dit stadje te gaan verkennen. Accommodatie: Battambang Resort (Garden Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Een hele dag ter vrije besteding in Battambang. Er zijn veel bezienswaardigheden in de omgeving; bezoek bijvoorbeeld Phnom Sampeu, een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. De grotten hebben een onheilspellende reputatie sinds de Khmer deze gebruikt hebben als zoveelste killing field. Of bezoek Wat Ek Phnom, een 11e eeuwse tempel iets ten noorden van Battambang. Eventueel kunt u ook kennismaken met enkele culturele dorpjes in de omgeving van Battambang. U kunt zien hoe men hier rijstpapier, prahoc (een typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (sticky rice in bamboe) en andere gerechten maakt. Ook bezoekt u een weverij en een handwerkcentrum. Overnachting in Battambang Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

In de ochtend wordt u naar het busstation gebracht en stapt u in de bus naar Phnom Penh. Eenmaal in Phnom Penh aangekomen volgt de transfer naar het hotel. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke en aparte sfeer die typisch is voor dit deel van Azië. U kunt op eigen gelegenheid een eerste indruk van de stad krijgen. Accommodatie: The Artist Guesthouse (Deluxe Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vrij verblijf in Phnom Penh. Op loopafstand zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode te vinden, waarvan de vloer uit 5.000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9.584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken van de Khmerkunst uit de vierde t/m de veertiende eeuw bewonderen. Op 15 kilometer van Phnom Penh bevinden zich de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument zijn de 8.000 schedels stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot-regime het leven hebben gekost. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is erg de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren lekkere zoete hapjes. Overnachting in The Artist Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vroeg in de ochtend volgt de transfer per auto met chauffeur naar de grens met Thailand (Koh Kong) is per bus, ca. 5 uur rijden. De route gaat voor een deel door de Cardamom Mountains over de nieuwe weg. In de middag bereikt u de grens met Thailand. Na de douaneformaliteiten bent u terug in Thailand! Er staat vervoer voor u klaar om de reis per auto met chauffeur te vervolgen naar het hotel op Koh Chang, één van de grotere eilanden van Thailand en maakt deel uit van een nationaal park. Bij aankomst kunt u een taxi nemen naar het hotel. De meeste resorts bevinden zich aan de westkust van het eiland. Hoe verder naar het zuiden, hoe rustiger het wordt. Dit tropische paradijs biedt alles wat de rustzoeker en de ware strandliefhebber zich maar kan wensen: een azuurblauwe zee en witte stranden tegen een achtergrond van kokospalmen en bergen bedekt met een tropisch regenwoud. Verder landinwaarts is er in dit nationale park een tropische jungle te verkennen. Er zijn enkele sprookjesachtig mooie panorama's en watervallen te bezichtigen. In het kristalheldere water kan eindeloos gesnorkeld en gedoken worden te midden van kleurrijke koralen en tropische vissen. Accommodatie: Nest Sense Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11 & 12

Twee dagen ter vrije besteding in Koh Chang. Geniet van zon, zee en strand! Overal op Koh Chang worden trektochten aangeboden naar de diverse watervallen in de jungle. Ook is er veel keuze aan snorkel- en duiktochten en -scholen. Op vele plekken kun je hier op de kalme zee kajakken. Brommers,scooters en motorfietsen zijn overal te huur, evenals jeeps. Daarnaast is er ruime keuze aan één- en meerdaagse excursies naar nabijgelegen eilanden, waaronder Koh Kut en Koh Mak. Het vissersdorpje Bang Bao in het zuidwestelijke puntje van Koh Chang is ook een bezoekje waard. Overnachting in Nest Sense Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Dan is de laatste dag in Thailand aangebroken. In de loop van de dag transfer naar de ferry voor de overtocht naar het vaste land. Vervolgens transfer per auto van ca. 6 uur naar de luchthaven van Bangkok voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 895,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Vlucht Bangkok – Siem Reap met Air Asia
 • Alle vervoer per auto met privé-chauffeur of lokale bus
 • Ferrytickets Koh Chang
 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gegarandeerde vroege check in en/of late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Cambodja USD 30,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Cambodja?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."