Rondreis door een nog onbekend gebied van India. U maakt kennis met de cultuur van de Angami stam en de prachtige natuur in het Kaziranga National Park. Een mooie combinatie van cultuur en natuur!

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de heuvelachtige omgeving van Shillong
 • Bezoek aan de hoogste waterval van India; de Nohkalikai waterval
 • Op zoek naar neushoorns in het Kaziringa National Park
 • Maak kennis met de Angami stam in Kigwema
 • Ontdek de historische schatten van Jorhat
 • Verblijf op het grootste riviereiland in de Brahmaputra rivier

Route

Tijdens uw reis wordt de onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U overnacht in The Park.

Dag 2

Vandaag maakt u per auto met chauffeur een stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten (bijv. Dilli Haat voor betaalbare souvenirs) en vele moskeeën. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Per riksja rijdt u door de smalle straten van Old Delhi. De beste manier om dit deel van Delhi te ontdekken! Bezoek daarna ook de Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. De chauffeur brengt u ook even langs de India Gate, President House en het Parliament House. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in The Park.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Delhi gebracht voor de vlucht naar Guwahati. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en rijdt u verder naar Shillong. Deze stad is een hillstation (1500 meter hoog) in het noordoosten van India. Het is tevens de hoofdstad van de staat Meghalaya, een van de kleinste staten in India. Het heuvelachtige gebied doet een beetje denken aan Schotland, daarom wordt het ook wel het 'Schotland van het oosten' genoemd. Het landschap bestaat uit glooiende heuvels met specerijstruiken en coniferen. In het verleden was het een populaire plek onder de Britten. Na check-in is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Polo Tower.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag gaat u op pad in Shillong en verkent u ook de omgeving van deze stad. Op zo'n 15 kilometer vanaf de stad ligt het Barapani Lake. Dit meer is ontstaan nadat er een dam is aangelegd in de Umiam rivier. Het is een van de mooiste plekken van dit gebied. Het is een populaire plek om per kayak of waterfiets de omgeving te ontdekken. Daarna bezoekt u het Don Bosco centrum, dat is opgericht om de lokale culturen in India in stand te houden. De architectuur van het gebouw is al bijzonder om te zien, omdat het gebouwd is in de vorm van een honingraat. In het museum ziet u onder andere kunst, muziekinstrumenten, wapens en traditionele kleding. Maak daarna een wandeling door het Phan Nonglait park en bezoek de kleurrijke Bara bazaar. De avond is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld een lokale markt in de omgeving en zoek een gezellig restaurant op voor het diner. Overnachting in Hotel Polo Tower.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt reist u naar Cherrapunjee. Het is een van de natste plekken op aarde, wat veroorzaakt wordt door de hevige regenval in dit gebied. Als gevolg daarvan staat het gebied daarom ook bekend om de prachtige watervallen. U bezoekt vandaag de Nohkalikai waterval, de hoogste waterval in India met een hoogte van 340 meter. Ook bezoekt u enkele grotten. De oorspronkelijke bewoners van dit gebied worden ' Khasi' genoemd. Cherrapunjee is een bijzondere plek, omdat hier levende bruggen te vinden zijn. De lokale bevolking hebben speciale technieken ontwikkeld waarmee ze boomwortels laten groeien tot bruggen. Het duurt ongeveer tien tot vijftien jaar om een brug te maken en de brug gaat gemiddeld zo'n 100 jaar mee. De oudste brug die nu nog wordt gebruikt is maar liefst meer dan 500 jaar oud! (Als u dit wilt zien, houdt er dan rekening mee dat u een trekking maakt van drie uur heen en drie uur terug). In de middag reist u weer terug naar Shillong, maar niet zonder een stop te hebben gemaakt bij de Elephant waterval. De Britten hebben deze naam in het verleden gegeven vanwege een rots die op een olifant leek. Deze is nu niet meer te zien, omdat de rots vernietigd is tijdens een aardbeving. Ook bezoekt u onderweg Shillong peak, waar u een mooi uitzicht heeft op de omgeving. Nadat u weer terug bent in het hotel is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Polo Tower.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. Na het ontbijt wordt u naar het Kaziranga National Park gebracht, gelegen in de staat Assam. In dit park leeft de eenhoornige neushoorn, waarvan de populatie helaas met uitsterven bedreigd wordt. Verder leven hier waterbuffalo's, olifanten, diverse vogelsoorten en een kleine populatie van de Bengaalse tijger. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht en kunt u de tijd zelf indelen. Overnachting in Infinity Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt stapt u direct in een jeep voor een ontdekkingstocht door het Kaziranga National Park. Het park beslaat een gebied van 430 km² en bestaat grotendeels uit weilanden van olifantengras, drassige lagunes en dichtbegroeide bossen. Misschien komt u wel een van de neushoorns, olifanten of waterbuffalo's tegen. Geniet daarnaast ook van de mooie natuur. Na de lunch gaat u wederom per jeep op pad door het park. Er zijn ook vele vogelsoorten te zien, zoals ganzen, eenden en zwarthalsooievaars. Na de jeepsafari wordt u naar het hotel gebracht, waar u even rustig aan kunt doen. Overnachting in Infinity Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 8

Vandaag is het tijd om het Kaziranga National Park weer achter u te laten. U wordt vandaag naar Dimapur gebracht, in de staat Nagaland. Het is de grootste stad in Nagaland. Na aankomst in het hotel kunt u zich even opfrissen. Daarna brengt u een bezoek aan de Kachari ruïnes. Dimapur is de oude hoofdstad van de Kachari stam, die aan de macht was in de 13e eeuw. De ruïnes zijn overblijfselen uit deze periode. Maak hierna een wandeling over de lokale markt. De rest van de avond is ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Saramati.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar Kohima, de hoofdstad van Nagaland. Nadat u in het hotel bent ingecheckt, gaat u op pad om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken. U bezoekt eerst naar de Kohima oorlogsbegraafplaats. Deze indrukwekkende plek is toegewijd aan 10.000 soldaten die hun leven hebben verloren tijdens de Japanse invasie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoek ook het Kohima museum, waar u meer te weten komt over de tradities en culturen van de stammen die in deze staat wonen. Daarna brengt u een bezoek aan het dorp Kigwema, waar de Angami stammen wonen. De lokale architectuur is bijzonder om te zien, bestaande uit houten woningen die versierd zijn in eigen stijl. Aan het einde van de middag wordt u naar het hotel gebracht. Overnachting in Hotel De Oriental Grand.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Angami stammen in het dorpje Khonoma. Het dorp schijnt ongeveer 700 jaar oud te zijn en er wonen ongeveer 3000 mensen. De lokale bevolking leeft hier voornamelijk nog van de jacht. Het gebied staat bekend om de mooie beboste heuvels, waar veel diersoorten en plantensoorten leven. Maak een wandeling en ontdek deze omgeving. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht! In de middag wordt u weer naar Kohima gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hotel De Oriental Grand.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Bereid u voor op een lange reisdag vandaag. U wordt naar een van de grote steden van Assam gebracht, Jorhat. Het is de laatste hoofdstad van het Ahom koninkrijk en u kunt hier dan ook historische monumenten bezoeken, zoals tombes en moskeeën. Jorhat staat ook wel bekend als de 'thee-hoofdstad' van India. In deze stad en de omgeving zijn er vele theeplantages te vinden. Na aankomst kunt u een wandelingetje maken door de stad of even uitrusten in het hotel. Uiteraard kunt u een kopje Assam thee drinken bij een lokaal restaurant. Overnachting in Banyan Grove.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt reist u verder naar Majuli, het grootste riviereiland in de Brahmaputra rivier. Om dit eiland te bereiken gaat u per ferry de rivier op. De chauffeur brengt u naar Neemati Ghat, vanwaar u de ferry neemt. Wanneer u aankomt op Majuli Jetty point, wordt u opgehaald en gaat u naar het hotel in Majuli. Na check-in kunt u zich even opfrissen om daarna op pad te gaan. U bezoekt Kamalabari Satra en Auniati Satra, vooral interessant op het gebied van kunst, cultuur, literatuur en klassieke studies. Een belangrijke plek voor het culturele erfgoed van Assam. U verblijft deze nacht in een eenvoudige homestay.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 13

Vandaag reist u weer terug naar Majuli Jetty point, waar u de ferry neemt naar Neemati Ghat. Vanaf hier brengt uw chauffeur u verder naar Dibrugarh, een van de grote steden van Assam. Na check-in is de tijd vrij te besteden. U kunt in deze stad bijvoorbeeld tempels bezoeken of een botanische tuin. In de omgeving kunt u ook theeplantages bezoeken. Overnachting in Hotel Tea County.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht van Dibrugarh. Hier vertrekt de vlucht terug naar terug naar Delhi. U wordt naar het Ashok Country Resort gebracht, een hotel vlakbij de luchthaven. U kunt gebruik maken van de kamer tot aan het vertrek naar het vliegveld.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.805,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Let op: Kaziringa National Park is jaarlijks gesloten tussen 1 mei tot 1 oktober.

Om de jeepsafari's te kunnen boeken is een scan van het paspoort nodig, de kosten van de safari's worden in de aanbetaling opgenomen daar deze bij boeking direct betaald dienen te worden. Tijdens de safari's dient u uw paspoort mee te nemen.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Delhi – Guwahati met Jet Airways
 • Binnenlandse vlucht Dibrugarh – Delhi met IndiGo (overstap in Guwahati)
 • Alle vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur in Delhi & non-airco in andere gebieden (jeep)
 • Transfer per ferry van en naar Majuli
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in basic & middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Engelssprekende gids tijdens de gehele tour
 • 2 jeepsafari's in het Kaziranga National Park (gedeeld)
 • Benodigde permits
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.