Voor wie veel wil zien en beleven! Roze stad Jaipur, de Taj en de Ganges in India worden gecombineerd met de Kathmandu-vallei in Nepal.

Hoogtepunten van Noord-India & Nepal

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandeling door labyrint van steegjes in Old Delhi
 • Bezoek per riksja het vogelreservaat in Bharatpur
 • De tempels van Khajuraho
 • Boottocht over de heilige rivier de Ganges
 • Op zoek naar wild in het Chitwan National Park
 • Tempels en kloosters in de Kathmandu vallei


Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U overnacht in Colonel's Retreat.

Dag 2

Na een vroeg ontbijt begint u de dag met een wandeling met lokale gids door Old Delhi. Dit deel van de stad oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja's, fietsen, auto's en paardenkarren. Uw wandeling begint bij de Jama Masjid, waar op de binnenplaats 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden, en eindigt bij de Fatehpuri Moskee. Deze moskee werd gebouwd in 1650 door één van de vrouwen van Shah Jahan. Door één van de poorten kunt u het Red Fort zien liggen. Tijdens de wandeling zult u ogen tekort komen! Op iedere vierkante meter is wel een winkeltje of 'restaurantje' te vinden. Houd uw camera in de aanslag want behalve overweldigend is dit ook een fotogeniek deel van de stad. U rijdt per riksja terug naar het beginpunt van de wandeling, de Jama Masjid. Hier stapt u in de auto naar New Delhi voor een vegetarische currie bij Veda, één van onze favoriete restaurants. Na de lunch is het tijd om New Delhi te verkennen. Dit deel van de stad is statig, groen en wijds opgezet en een stuk moderner dan Old Delhi. U bezoekt Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Colonel's Retreat.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

U reist door naar de hoofdstad van Rajasthan; Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de 'Pink City' genoemd. In de stad zijn vele leuke winkeltjes, waar u aardewerk, sieraden en andere snuisterijen kunt kopen. De middag is ter vrije besteding. 's Avonds kunt u, net als de Indiërs, een bezoek brengen aan de Raj Mandir bioscoop. Een aparte belevenis! U overnacht in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt vertrekt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Daarna maakt u een stadstour door de kleurrijke binnenstad van Jaipur en bezoekt u o.a. de Hawa Mahal (Paleis der Winden), het City Palace en de bazar. Overnachting in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt rijdt u naar Bharatpur, waar u met een riksja een bezoek brengt aan het Keoladeo Ghana National Park. Dit reservaat was vroeger het exclusieve jachtterrein van de vorst van Bharatpur en zijn gasten. Dit gebied is tegenwoordig het belangrijkste vogelreservaat van Azië. In de winter verzamelen zich hier duizenden watervogels en in hun kielzog een breed spectrum aan andere interessante vogelsoorten. Dit park is een paradijs voor de fotograaf! U overnacht in The Birder's Inn.
Ontbijt inbegrepen

The Birder's Inn

The Birder's Inn

Een verblijf in dit resort is heel bijzonder. Het bevindt zich in een stille en natuurrijke omgeving vlakbij het Keoladeo Ghana National Park. Het resort is kleinschalig en iedere kamer heeft uitzicht op de mooie tuin. Leuk om te weten: dit resort wordt gerund door een aantal van de beste lokale naturalisten, deze mensen zijn zelfs in het nationale park geboren.

www.birdersinn.com

Dag 6

Na het ontbijt rijdt u, via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt het beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. Breng ook een bezoek aan het Agra Fort. U overnacht in Crystal Sarovar Pemier.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag brengt u al vroeg een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten), een liefdesmonument gebouwd door Shah Jahan na de dood van zijn vrouw Mumtaz Mahal. Vraag uw chauffeur vroeg te vertrekken, want dan is het hier nog niet zo druk. Na het bezoek aan de Taj Mahal volgt de transfer naar het treinstation waar u op de trein (12:25 – 15:25) naar Jhansi stapt. Wij reserveren tweedeklas plaatsen. Vervolgens reist u per auto verder naar Orchha. Orchha, de vroegere hoofdstad van dit gebied, bezit een oud fort op een eilandje in de Betwarivier. Dit fort bevat enkele fraaie paleizen en tempels. U overnacht in het Orchha Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt brengt u een kort bezoek aan de omgeving van Orchha. Vervolgens reist u verder naar Khajuraho. De rest van de dag is vrij te besteden. U overnacht in Syna Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Deze dag is ter vrije besteding in Khajuraho. Het is een klein dorp en dus uitstekend op eigen gelegenheid te bezoeken. U kunt al wandelend of per fiets de vele tempels bezoeken. Het westelijke tempelcomplex is het meest interessant en dan met name de Varahatempel en de Lakshmanatempel. Ook het museum is de moeite waard. Overnachting in Syna Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

In de ochtend volgt een lange tocht* naar Varanasi, gelegen aan de heilige rivier de Ganges. U wordt eerst naar het treinstation van Satna gebracht. Hier neemt u de dagtrein (11:50 – 19:25) naar Varanasi. Wij reserveren tweedeklas plaatsen. Varanasi is al sinds eeuwen een van de belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaatsen van India en is een zeer hectische en indrukwekkende stad. U overnacht in Ganpati Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

* Deze route kan ook per vlucht afgelegd worden op maandag, woensdag en zaterdag. De toeslag hiervoor is op aanvraag.

Namastay Varanasi

NamaSTAY Varanasi

Wist u dat Namasté Reizen haar eigen kleine hotel heeft net buiten het centrum van Varanasi? Het hotel wordt omringd door 6 hectare tuin, heeft een zwembad en restaurant en ligt op loopafstand van lokale dorpjes en de rivier de ganges. De vier kamers zijn met veel zorg ingericht en in de lounge vindt u een grote collectie boeken. Er is een grote keuze aan activiteiten, zowel in de nabije omgeving van het hotel als in Varanasi.

Boutique Hotel Namastay Varanasi

Dag 11

Ontdek Varanasi! Vandaag maakt u vroeg in de ochtend een boottocht over de Ganges. Het is een bijzondere ervaring om 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te varen en te zien hoe de Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren. Een lange rij 'ghats' ligt langs de linkerkant van de oever. Hier worden overledenen in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de Ganges gestrooid. In de middag staat een wandeling door de oude wijk Chowk op het programma; drukke steegjes vol geuren en kleuren die zo nauw zijn dat auto's er niet door kunnen. U vindt hier handelaars in zijde en specerijen, eetstalletjes en de Gouden Tempel. Overnachting in Ganpati Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

U reist per auto met chauffeur naar de grens tussen India en Nepal. Een rit van ongeveer acht uur. Vanaf de grens reist u met een chauffeur van onze Nepalese agent naar uw hotel voor de eerste overnachting in Nepal. U overnacht in Lumbini in Hotel Buddha Maya Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

U reist verder naar het Chitwan National Park in Nepal. Chitwan National Park, het eerste in Nepal, werd in 1973 aangelegd. In het park heerst een tropisch klimaat. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. Op dit moment leven er ongeveer 400 neushoorns in het park. Daarnaast leven er ook andere diersoorten als olifanten, buffels, bizons, slangen, zwijnen, herten, krokodillen en bijna 400 verschillende typen vogels. Na aankomst brengt u een bezoek aan het Tharu Cultural museum. U overnacht in Sapana Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Sapana Lodge

Sapana Lodge

Een mooie eco-lodge aan de rand van het Chitwan National Park. Hier maakt u kennis met de Nepalese gastvrijheid en tradities van de Tharu Cultuur. Veel gerechten in het goede restaurant worden bereid met ingrediënten uit de eigen groententuin. De lodge is opgezet om de lokale bevolking te ondersteunen en werkgelegenheid te bieden.

www.sapanalodge.com

Dag 14

Een dag vol jungle-activiteiten in het Chitwan National Park! UU gaat op zoek naar in het wild levende dieren als de eenhoornige ninoceros, herten en zwijnen. U begint de dag met een tochtje per kano over de rivier. In de vroege ochtend is de kans groot dat u de mooiste vogels ziet. Daarna maakt u een wandeling met gids door het park (gedeeld). Misschien komt u wel een neushoorn tegen. Hierna wordt u naar het hotel gebracht voor de lunch. In de middag maakt u een jeepsafari (gedeeld) door het park, waarbij u op zoek gaat naar wilde dieren. Overnachting in Sapana Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

U reist verder naar Kathmandu. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja's en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. U overnacht in een hotel in de wijk Thamel. Maak een wandeling door de straten en ontdek deze omgeving. U vindt hier vele winkeltjes waar u mooie gekleurde sjaals of een boek over het boeddhisme of hindoeïsme kunt kopen. Ook zijn er diverse restaurants met een Indiase, Nepalese of westerse keuken. Kies alvast een leuk restaurant uit voor het diner. U overnacht in Hotel Yukhang.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16 & 17

Er staat vast nog wel iets op uw lijstje dat u graag wilt zien in deze leuke stad! De auto met chauffeur staat ter beschikking. De gevolgen van de aardbeving van 2015 zijn nog wel zichtbaar, maar desondanks blijft Kathmandu een unieke en bijzondere stad. Bezoek bijvoorbeeld het bedevaartsoord Pashupatinath. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. Bezoek ook Durbar Square, het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dat ook 'het plein van het paleis'. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. In Bodhnath ziet u de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. U kunt hier ook een Tibetaanse nederzetting bezoeken. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de 'apentempel'. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklimt u een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond. Vanaf Swayambhunath heeft u prachtig uitzicht over de stad. Overnachtingen in Hotel Yukhang.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

U rijdt hierna verder naar de 12e eeuwse koningsstad Bhaktapur. De stad is door de UNESCO uitgeroepen als 'stad van de toegewijden' en heeft een van de mooiste pleinen ter wereld met paleizen, kloosters en pagodes. Er zijn tot nu toe weinig westerse invloeden geweest. Wanneer u door de straten loopt voelt het alsof de tijd hier lange tijd heeft stilgestaan. Het is ook de plek waar religieuze festivals worden gevierd, zoals het Gai Jatra of het Dashain festival. Na aankomst is de tijd ter vrije besteding. Bezoek een aantal interessante plaatsen in Bhaktapur, zoals Durbar Square, het paleis met de 55 vensters, de Gouden Poort en de pottenbakkerswijk, waar u aardewerk kunt kopen. Overnachting Peacock Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Vandaag volgt de transfer naar Nagarkot, een bergdorpje op ongeveer anderhalf uur rijden van Kathmandu. Geniet hier van een prachtige zonsondergang bij helder weer. U verblijft in The Fort Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Deze dag is ter vrije besteding in Nagarkot. Het is een goede uitvalsbasis voor mooie wandelingen door rijstvelden en kleine dorpjes met uitzicht over het Himalayagebergte. Het hotel regelt graag een ervaren gids voor u. Overnachting in The Fort Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 21

Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.055,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Toeslag om te reizen met grotere auto (Toyota Innova) in India: € 65,00 per persoon

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • Alle transfers per airconditioned privé-auto met chauffeur (India Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Trein Agra - Jhansi (2T A/C Sleeper)
 • Trein Satna - Varanasi (2T A/C Sleeper)
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (exclusief gids)
 • Wandeling en riksjarit Old Delhi
 • Riksjatour en entreegelden in Bharatpur National Park
 • Boottocht & stadswandeling met gids in Varanasi
 • Jungle-activiteiten in het Chitwan National Park voor 1 dag
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer € 75,00 per persoon)
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.