Een exclusieve rondreis per auto met chauffeur door de Kathmandu vallei en Chitwan National Park.

Hoogtepunten van Nepal voor levensgenieters

Hoogtepunten van deze reis

 • Overnachtingen in exclusieve hotels
 • Een combinatie van cultuur & natuur
 • Bezoek de Kathmandu vallei
 • Ontdek de jungle van het Citwan National Park

  Route

  Tijdens de reis wordt de onderstaande route afgelegd.

  Dag 1

  Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja's en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. Accommodatie: Dwarika's Hotel (Heritage Deluxe Room).

  Dag 2

  Vandaag brengt u samen met een gids een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden in en rond Kathmandu. Het Durbar Square is het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dat ook 'het plein van het paleis'. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. Ook het bedevaartsoord Pashupatinath is een bezoek waard. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. In Bodhnath ziet u de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de 'apentempel'. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklimt u een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond en u heeft er prachtig uitzicht over de stad. Overnachting in Dwarika's Hotel.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 3

  Vandaag reist u naar het Chitwan National Park, in het subtropische zuiden. Het is het eerste nationale park van Nepal sinds 1973. Het ligt in het centrale gedeelte van de Terai en beslaat een oppervlakte van 932 km². Chitwan betekent 'hart van de jungle' en is een van de bekendste nationale parken in Azië. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. Accommodatie: Meghauli Sarai (Meghauli Room).
  Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

  Digitale Reisgids Nepal

  Digitale reisgids Nepal

  Wat fijn dat Nepal weer open is en we weer plannen kunnen maken voor een rondreis door dit mooie land! Laat je inspireren door onze digitale reisids.

  Vraag de reisgids hier aan

  Dag 4

  Op deze dag staan verschillende jungle activiteiten (in overleg met het resort & afhankelijk van lokale omstandigheden) in het Chitwan National Park op het programma. U gaat onder begeleiding van een gids op zoek naar dieren zoals herten, Aziatische wilde honden en neushoorns. Als u geluk heeft, kunt u een glimp opvangen van een olifant, wilde kat of een luiaard. Maak een wandeling door het park, ga per kano/jeep op ontdekkingstocht en kom meer te weten over de Tharu bevolking. Zij nemen u graag mee om een kijkje te nemen in hun dagelijkse leven. Overnachting in Meghauli Sarai.
  Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

  Dag 5

  Na het ontbijt wordt u naar uw accommodatie in Lakuri, nabij de 12e eeuwse koningsstad Bhaktapur gebracht. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Patan; de stad der schoonheid (Lalitpur). Patan is de oudste stad van Nepal en heeft de meeste tempels per vierkante meter. Ook deze koninggstad heeft een Durbar Square waar u vele traditionele gebouwen ziet. Wandel door de straten en bewonder de mooie gebouwen. Na aankomst bij uw resort is de rest van de dag ter vrije besteding. Accommodatie: The Terraces

  (Deluxe Room).
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 6

  Een hele dag ter vrije besteding in Lakuri, nabij Bhaktapur. Er zijn een aantal mooie hike- en fietsroutes in de omgeving. Het is mogelijk om een yogales of een massage in de spa te boeken. Of ontspan bij het zwembad met schitterend uitzicht op de bergtoppen! Overnachting in The Terraces.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 7

  In de ochtend maakt u samen met een gids een wandeling door Bhaktapur. De stad is door de UNESCO uitgeroepen als 'stad van de toegewijden' en heeft een van de mooiste pleinen ter wereld met paleizen, kloosters en pagodes. Er zijn tot nu toe weinig westerse invloeden geweest. Tijdens de wandeling bezoekt u een aantal interessante plaatsen, zoals Durbar Square, het paleis met de 55 vensters, de Gouden Poort en de pottenbakkerswijk, waar u aardewerk kunt kopen. Vervolgens rijdt u door naar Dhulikel, een pittoresk Newar-dorpje net buiten de vallei. Geniet van het bijzondere uitzicht over de Himalaya. Bij helder weer ziet u een panorama dat zich uitstrekt van Mount Everest in het Oosten tot de Himalchuli in het westen. Accommodatie: Dwarika's Resort (Junior Suite Non-Attached Terrace).
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 8

  Een dag om naar eigen wens in te vullen in Dhulikhel. De bouw van de stad is gebaseerd op een oude Hindoestaanse geloofsleer, waarbij de positie en vormen van de tempels en de pleinen een betekenis hebben. U kunt bijvoorbeeld met een gids de mooie omgeving van Dhulikel in trekken. Het resort biedt ook veschillende activiteiten, zoals yogalessen en diverse massages. Overnachting in The Dwarika's Resort Dhulikhel.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 9

  Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht.
  Ontbijt inbegrepen

  Reissom vanaf € 2.255,00 per persoon

  Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

  Let op: Dit programma staat nog niet voor u gereserveerd. Indien bij boeking een accommodatie niet beschikbaar blijkt te zijn zoeken we, uiteraard in overleg met u, naar een passend alternatief.

  Inbegrepen:

  • Alle transfers
  • Vervoer per airconditioned auto met privé-chauffeur (transfers in Lakuri per 4WD)
  • Alle overnachtingen in exclusieve hotels
  • Maaltijden volgens programma
  • Lokale gids tijdens stadstours in Kathmandu en Bhaktapur
  • Jungle activiteiten Chitwan National Park
  • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
  • Uitgebreide reisinformatie

  Niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten
  • Eventuele vroege check-ins en late check-outs
  • Drankjes en overige maaltijden
  • Entreegelden
  • Visumkosten (15 dagen $ 30,00 p.p., 30 dagen $50,00 p.p. ter plaatse)
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

  Nepal bezoeken?

  Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

  Margaret Vrolijk

  Margaret Vrolijk

  Specialist India

  Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.