Op zoek naar wild in Bardia & Chitwan National Park, een 2-daagse trekking naar Dhampus. Ontdek de prachtige natuur van Nepal tijdens deze unieke reis!

Hoogtepunten van Nepal Nature Trail

Hoogtepunten van deze reis

 • Alle tijd om Kathmandu te verkennen
 • Wilde olifanten, herten en de Bengaalse tijger in het Bardia National Park
 • Vogels spotten tijdens een mooie tocht over de Karnali Rivier
 • Jungle activiteiten in het Chitwan National Park
 • Ontspannen aan de voet van het Himalaya gebergte
 • Tweedaagse trekking door bossen en dorpjes naar Dhampus

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja's en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. U overnacht in een hotel in de wijk Thamel. Maak een wandeling door de straten en ontdek deze omgeving. U vindt hier vele winkeltjes waar u mooie gekleurde sjaals of een boek over het boeddhisme of hindoeïsme kunt kopen. Ook zijn er diverse restaurants met een Indiase, Nepalese of westerse keuken. Kies alvast een leuk restaurant uit voor het diner. U logeert in Kathmandu Guesthouse.

Dag 2

Een dag ter vrije besteding in Kathmandu. De gevolgen van de aardbeving van 2015 zijn nog wel zichtbaar, maar desondanks blijft Kathmandu een unieke en bijzondere stad. Bezoek het bedevaartsoord Pashupatinath. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. Bezoek ook Durbar Square, het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dat ook 'het plein van het paleis'. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. In Bodhnath ziet u de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. U kunt hier ook een Tibetaanse nederzetting bezoeken. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de 'apentempel'. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklimt u een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond. Vanaf Swayambhunath heeft u prachtig uitzicht over de stad. Overnachting in Kathmandu Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de vlucht naar Nepalgunj. Na aankomst wordt u naar het Bardia National Park gebracht. Met zijn 968 km2 is dit park veruit het grootste wildernisgebied in de Terai. Het is een mooie plek voor natuurliefhebbers. Niet alleen omdat het een beschermd natuurgebied is, maar ook omdat het bekend staat vanwege één van de laatste kuddes wilde olifanten in Zuid-Azië. De kudde, bestaande uit ongeveer 26 olifanten, trekt door het park en wordt daarbij aangevoerd door 'Thulo Hati', wat 'grote olifant' betekent in het Nepalees. Daarnaast heeft het park de grootste verscheidenheid aan hertensoorten in Nepal. Werp een blik omhoog en kijk naar de lucht. De vogelliefhebbers onder ons zullen met veel plezier op zoek gaan naar de meer dan 300 soorten vogels. Wilt u een glimp opvangen van de Bengaalse tijger, dan liggen uw kansen hier veruit het hoogst! U maakt in de middag een jeepsafari (gedeeld). U logeert in Forest Hideaway Hotel.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 4

Vandaag wordt een avontuurlijke dag in het Bardia National Park! U rijdt naar Chisapani waar u in een raft stapt voor een mooie tocht van drie tot vier uur over de Karnali Rivier. Onderweg kunt u vanaf de rivier wilde dieren en vogels spotten. In de Karnali rivier leven de Gharial en de Mugger, beiden krokodillensoorten. Misschien ziet u zelfs de zeer zeldzame Gangesdolfijn. Hierna gaat u te voet verder de bossen in om op zoek te gaan naar onder andere dieren zoals de neushoorn en de olifant. Overnachting in Forest Hideaway Hotel.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

Bereid u voor op nog een avontuurlijke dag in het Bardia National Park. Vandaag maakt u een jeepsafari door het park. U stopt onderweg bij drinkplaatsen en uitzichttorens. Wellicht vangt u een glimp op van de Bengaalse tijger. De tijgerpopulatie groeit langzaam en telt in Bardia momenteel zo'n 60 dieren. Overnachting in Forest Hideaway Hotel.
Otnbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

Op deze dag volgt een lange rit van zo'n negen uur naar het Chitwan National Park, in het subtropische zuiden. Het nationale park is het eerste nationale park van Nepal sinds 1973. Het ligt in het centrale gedeelte van de Terai en beslaat een oppervlakte van 932 km². Chitwan betekent 'hart van de jungle' en is een van de bekendste nationale parken in Azië. Er leven hier 68 verschillende zoogdieren, 126 soorten vissen en 544 vogelsoorten. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. In dit park worden de laatste exemplaren van de Indische neushoorn, de Gharial krokodil en de Bengaalse tijger in Nepal beschermd. U logeert in Machan Country Villa.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

Vandaag is het tijd voor jungle activiteiten in het Chitwan National Park. U maakt een tocht per kano en een wandeling om vogels te spotten. Het park staat bekend om de vele vogelsoorten die hier leven. Per jeep gaat u op zoek naar andere diersoorten die hier in dit gebied leven. Overnachting in Machan Country Villa.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Nepal

Digitale reisgids Nepal

Wat fijn dat Nepal weer open is en we weer plannen kunnen maken voor een rondreis door dit mooie land! Laat je inspireren door onze digitale reisids.

Vraag de reisgids hier aan

Dag 8

De reis gaat verder naar Pokhara, een rit van ongeveer vijf uur. Deze plaats staat bekend als de toegangspoort voor trekkings naar het Annapurna gebergte. Het is de perfecte plek in Nepal voor spectaculaire activteiten of om juist rustig aan te doen. Er hangt een relaxte sfeer en er is voor ieder wat wils. Pokhara ligt aan het spiegelende Pewa meer en wordt omgeven door het indrukwekkende Annapurna massief. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U logeert in Hotel Lakefront.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Een vrije dag in Pokhara. Ga vroeg uit de veren en zie Pokhara tot leven komen. 's Ochtends straalt het Pewa meer een mystieke schoonheid uit als de ochtendnevel het meer bedekt en de eerste zonnestralen de hoge bergtoppen oplichten. Zo'n mooie zonsopgang zal u zich later altijd blijven herinneren. Na het ontbijt kunt u een mooie wandeling maken, naar Sarangkot bijvoorbeeld. Maak foto's van het prachtige uitzicht op het Himalaya gebergte. Of neem een drankje met uitzicht op de bergen. Bent u op zoek naar leuke souvenirs? De markt van Pokhara is zeker de moeite waard. Liever iets avontuurlijks? Pokhara is de juiste uitvalsbasis voor activiteiten zoals paragliding en bungee jumping. Een leuke manier om Pokhara en omgeving te verkennen is per fiets. Fietsen zijn op verschillende plaatsen in de stad te huur. Of maak een mooie boottocht over het Pewa meer. Voor de cultuurliefhebbers is het interessant om een bezoek te brengen aan de World Peace Pagoda (Shanti Stupa). De pagode ligt boven op een berg en is een van de 80 World Peace Pagoda's die over de hele wereld zijn gebouwd. Vanaf de pagode heeft u schitterend uitzicht over het Phewa meer. Overnachting in Hotel Lakefront.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

U start vandaag met een tweedaagse trekking naar Dhampus, gelegen op ongeveer 1650 meter. U start de trekking vanaf Phedi. U wandelt door bossen en langs dorpjes. Na ongeveer 3,5 uur wandelen komt u aan in Dhampus, een klein authentiek dorpje waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. U zult de toppen van de Mount Dhaulagiri, Mount Annapurna, Mount Fishtail, Mount Himchuli en Mount Lamjung Hima kunnen zien. U logeert in een eenvoudig guesthouse.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Geniet in de vroege ochtend van een mooie zonsopgang over de Himalaya. Na het ontbijt daalt u in ongeveer 1,5 uur af naar de vallei en eindigt u in Phedi. Vervolgens rijdt u terug naar Pokhara. De rest van de dag is vrij te besteden. Overnachting in Hotel Lakefront.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar Bandipur, een charmant plaatsje gelegen op 1000 meter hoogte. Het is een voormalig handelscentrum van de Newari-bevolking. In Bandipur lijkt de tijd te hebben stilgestaan en waant u zich in de middeleeuwen. Behalve het prachtige uitzicht over de centrale Himalaya en de Marshyangdi Vallei kunt u hier eindeloos wandelen door de omgeving. Het is een fijne plek om even bij de te komen van de reis. Ga op zoek naar een rustige plek om een kopje thee te drinken en geniet van de omgeving. U logeert in The Old Inn.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

De ochtend kunt u naar eigen wens invullen in Bandipur. In de middag rijdt u in zo'n 4,5 uur terug naar Kathmandu. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Indien u nog niet alle highlights van de stad heeft bezocht, dan heeft u vandaag de kans. Wilt u liever de rust opzoeken? Maak dan een wandeling door het Shivapuri Nagarjun National Park, dit ligt ten noorden van Kathmandu. Gelegen op de top van de heuvel, zo'n 2700 meter, vindt u het vrouwenklooster Nagi Gompa. Geniet van het uitzicht op de stad. Kies voor een mooie wandelroute naar beneden langs dorpjes en smalle paden door de mooie natuur. Ook interessant is het Kopan Monastery, een mannenklooster die is gelegen op een heuvel tussen de rijstvelden in de Kathmandu vallei. Of rust lekker uit bij het guesthouse en ga nog even shoppen in Thamel voor de laatste souvenirs. Overnachting in Kathmandu Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 1.805,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Kathmandu - Nepalgunj
 • Alle transfers
 • Vervoer per auto met privé-chauffeur
 • Alle overnachtingen in basic & middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Jungle activiteiten in het Bardia National Park
 • Jungle activiteiten in het Chitwan National Park
 • Tweedaagse Dhampus trekking inclusief alle maaltijden, overnachting, gids en permits
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check-ins en late check-outs
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visumkosten (15 dagen $ 30,00 p.p., 30 dagen $50,00 p.p. ter plaatse)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook altijd eens naar Nepal gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.