Verblijf nabij het Daisetsuzan Nationaal Park, spot de bruine beer in Shiretoko Nationaal Park en ontdek de zeldzame kraanvogels in de moerassen van Kushiro.

Hoogtepunten Japan maar dan anders

Hoogtepunten van deze reis

 • Proef de heerlijke keuken in Sapporo en bezoek de Nijo markt
 • Maak een mooie trekking in het Daisetsuzan Nationaal Park
 • Beleef een unieke bootcruise langs het Shiretoko National Park
 • Ontdek het bijzondere Lake Akan
 • Reis zelfstandig per trein en bus door het prachtige Hokkaido

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Sapporo, youkoso in Japan! Hier wordt u ontvangen door een representatieve van de airport. Vanaf de luchthaven reist u per shuttle bus naar de stad. Sapporo is de grootste stad van het eiland Hokkaido en is een van de jongste steden van Japan. De stad is met name bekend van de heerlijke keuken, het lokale bier en het sneeuw-ijs festival wat ieder jaar in februari wordt gehouden. U overnacht in Hotel Gracery Sapporo.

Dag 2

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Sapporo. Naast enkele interessante musea is een bezoek aan de Nijo markt zeker een aanrader. Volgens kenners de beste plek voor verse zalm, krab en andere vis. Of maak een uitstapje naar Otaru, een havenstadje met oud gedeelte, rond het kanaal. Wilt u een mooi uitzicht over de stad, ga dan naar Mount Moiwa, te bereiken met een ritje per streetcar en vervolgens de kabelbaan. Overnachting in Hotel Gracery Sapporo.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

De reis zet zich voort per trein naar Asahikawa. Gelegen aan de rand van het Daisetsuzan National Park. Het nationale park omvat het vulkanische Daisetsuzan-gebergte, bestaande uit verschillende vulkanen. De vulkaan Asahidake is de hoogste berg van Hokkaido. De hellingen van de vulkaan zijn bedekt met sparrenbomen en alpenplanten. De Ishikari River heeft verschillende ravijnen uitgeschuurd. De twee bekendste zijn Soun-kyo en Tennin-kyo. Het nationale park leent zich uitstekend om mooie trek tochten te maken door de wildernis, waar onder andere herten en bruine beren leven. U overnacht in Art Hotels Asahikawa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag heeft u de tijd om het Daisetsuzan National Park te verkennen. Er zijn verschillende ingangen waar vanuit u het park kunt bezoeken. Vanuit de stad gaan diverse bussen maar u kunt ook een auto huren. Begin bijvoorbeeld bij het dorpje Asahidake Onsen. Vanaf hier gaat een kabelbaan omhoog. Vervolgens kunt u een trekking maken van 2 uur naar de top van Mount Asahidake. Maar er gaat ook een mooie makkelijke rondwandeling van een uurtje langs prachtige natuur en zwavelbronnen. Overnachting in Art Hotels Asahikawa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Per trein vervolgt u uw reis naar Abashiri. Per bus reist u vervolgens in ca. 1½ uur naar Utoro, een vissersstadje in het oosten van het eiland en een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Shiretoko National Park. U overnacht in Hotel Shiretoko.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 6

Vandaag maakt u een bootcruise van ca. 3 uur langs het prachtige Shiretoko National Park, een van de mooiste en ongerepte nationale parken van Japan. Het park is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder bruine beren, herten en vossen. In 2005 werd Shiretoko National Park aan de lijst van werelderfgoed toegevoegd door het ecosysteem en biodiversiteit die het park voorziet. U vaart tijdens de cruise langs de kustlijn van het park met mooie uitzichten over kliffen, watervallen en ongerept groen. Ook heeft u grote kans om wildlife te spotten, met name de bruine beren die vaak gezien worden op de rotsachtige stranden. Naast de dieren op het vaste land zijn er ook veel zeedieren die zich kunnen laten zien zoals dolfijnen, walvissen, zeeleeuwen en verschillende soorten zeevogels. Genoeg ingrediënten voor een spectaculaire boottocht! Overnachting in Hotel Shiretoko.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

Deze dag kunt u op eigen gelegenheid nog genieten van het gebied rond Utoro. Bezoek de vijf meren in Shiretoko National Park. Deze meren, gevormd door uitbraak van de vulkanische berg Io, bieden prachtig uitzicht over de omliggende bergen en wildernis. Via een houten brug kunt u gemakkelijk naar het eerste meer lopen. Overnachting in Hotel Shiretoko.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 8

Neem de bus naar Shari en stap op het station Shiretoko Shari op de trein. Op naar de volgende mooie plek; Kushiro, nabij het Kushiro Shitsugen National Park. De stad ligt aan zee en heeft een belangrijke haven. Het park bestaat uit grote moerassen en staat bekend om de aanwezigheid van kraanvogels (in de winter). U overnacht in Kushiro Prince Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Een dag ter vrije besteding voor een bezoek aan het Kushiro Shitsugen National Park. Vanaf het bezoekerscentrum Observatory gaan er een aantal wandelpaden door het mooie gebied. Ook naar de verschillende uitkijkpunten. Eventueel kunt u het gebied verkennen per huurauto. Overnachting in Hotel Shiretoko.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag vervolgt u de reis per bus (of eventueel huurauto) naar Lake Akan, in het Akan Nationaal Park. Het meer staat symbool voor de nogal eigenaardige algen bollen die in grote getalen in het meer groeien. De bollen kunnen uitgroeien tot de grote van een meloen in een tijdsduur van ongeveer 30 jaar. U overnacht in Hana Yuuka.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 11

U heeft vandaag alle tijd om het Akan Nationaal Park te bezoeken. Maak bijvoorbeeld een boottocht over het meer om de bijzondere algen bollen (marimo) te zien. Voor de avonturiers zijn mooie wandeltochten te maken naar Mount Oakan en Mount Meakan. Overnachting in Hana Yuuka.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 12

Stap op de bus terug naar Kushiro. Vervolgens reist u per trein naar de luchthaven van Sapporo, Chitose. U overnacht in Air Terminal Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

U heeft nog een deel van de dag ter vrije besteding. Mocht u het leuk vinden; vlakbij het hotel vindt u een mooie golfbaan. Zoek een leuk restaurantje uit voor de laatste lunch, zoals heerlijke ramen noedels. Breng nog een bezoek aan een tempel, wandel in een van de parken of ga shoppen voor leuke souvenirs. Dan zit de reis over Hokkaido er helaas op. Vanaf Sapporo vertrekt uw terugvlucht naar huis.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.175,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd, niet roken (1 x tweepersoonskamer, standaard kamertype)
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf o.b.v. halfpension in Utoro en Lake Akan
 • Airport meet & greet
 • Shuttle bus Chitose Airport - Sapporo
 • 4-daagse JR Hokkaido Flex Pass - 2e klas (te gebruiken voor dag 3, 5, 8, 12)
 • Boot cruise Shiretoko Nationaal Park
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11.00 uur)
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer en taxi
 • Kosten voor eventuele huurauto
 • Entreegelden en overige activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook altijd al naar Japan gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!