Verken per auto met chauffeur het binnenland van Myanmar en ontdek tempels, pagodes, jungle, kleurrijke markten, steden en dorpjes op het platteland. Het reizen door deze kleine dorpjes leid vaak tot bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Bijzondere reis dwars door het binnenland van Myanmar
 • Ontdek de tempel vlaktes van Bagan
 • Bezoek de grotten van Po Win Daung
 • Wandelen door het koloniale verleden in Kalaw
 • Marktjes en tempels rond het Inle Lake

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yangon.

Uw reis door Myanmar is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent en de werkplaatsen daar omheen. En maak bijvoorbeeld een stadstour met een bezoek aan het oude koloniale centrum, de Sule Pagoda, de haven, verschillende markten, ritje met de circular train en rondwandelen bij het Kandawgyi Lake. U overnacht in Hotel Aung Tha Pyay (Standard Room). een prima hotel in het oude centrum, met ruime nette kamers.

Dag 3

Dag ter vrije besteding in Yangon. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent en de werkplaatsen daar omheen. En maak bijvoorbeeld een stadstour met een bezoek aan het oude koloniale centrum, de Sule Pagoda, de haven, verschillende markten, ritje met de circular train en rondwandelen bij het Kandawgyi Lake. Overnachting in Aung Tha Pyay. Ontbijt inbegrepen

Tip: Lunchen bij Aung Thukha, een geliefd restaurant.

Dag 4

Er staat een mooie rit op het programma, naar Taungoo. Taungoo is o.a. de handelsbasis voor de Karen bevolkingsgroep. Zij wonen in de omgeving en verkopen groenten en koffie op de centrale markt van Taungoo. Er komen maar weinig toeristen in deze plaats, die vooral dient als stop over naar het noorden van het land. Toch zijn er enkele interessante tempels en pagoden te bezichtigen zoals Kawmudaw Paya, waar de locals komen om te bidden wanneer zij zich ergens zorgen om maken. De wegen zijn niet overal even goed, maar u maakt zeker veel mee onderweg! U overnacht in Amazing Kaytu. Een goed middenklasse hotel met schone kamers. Tip: verleng uw verblijf met 1 nacht om een bezoek te brengen aan een olifantenkamp diep in de Bago Yoma jungle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Een lange reis naar Pyay, gelegen aan de Ayeyarwady rivier. De route voert u dwars door het nog onontdekte Bago Yoma laaggebergte. Een werkelijk schitterende route door dichte teakhouten bossen. Pyay is een sfeervol plaatsje met een imposante pagode; de Shwesandaw. Het is één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Myanmar waar u 12 relikwieën kunt bewonderen. U overnacht in Lucky Dragon Hotel, een leuk hotel nabij de Ayeyarwaddy River en in het centrum. De kamers, gelegen in huisjes rondom een tuin, zijn van alle gemakken voorzien zoals een koelkast en waterkoker. Er is een restaurant en zwembad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag rijdt u naar Bagan. Maar niet voordat u een kort bezoek hebt gebracht aan de kleurrijke markt van Pyay. U reist voor een deel door het droge gedeelte van Myanmar. De conditie van de weg verschilt per seizoen. In de loop van de middag aankomst in Bagan. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Thante Hotel, in Nyaung U. Het zijn bungalows in een tuin er is een zwembad, bar en restaurant. Er hoort een heel goede bakkerij bij het hotel, met heerlijke zoete gebakjes en hartige broodjes. Het hotel ligt vlakbij de markt en het busstation.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7 & 8

U heeft twee dagen ter vrije besteding in Bagan, die u naar eigen inzicht kan invullen. Neem alle tijd om de tempels van de imposante vlakte te ontdekken. Dit kan te voet, met één van de paardenkoetsjes, die door dit gebied als taxi dienen, te gebruiken of een fiets huren. Ontdek ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Of maak een boottocht over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens zonsondergang! Overnachting in Thante Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

De reis wordt vervolgd naar Pakkoku. Hier vindt u veel monumenten en handwerkfabriekjes. Zo kunt u een bezoek brengen aan een slipperfabriekje, een werkplaats waar mooie traditionele dekens worden gemaakt en de lokale markt. Hierna reist u door naar Moniwa, een stadje op ongeveer 4 uur rijden van Mandalay waar nog weinig toeristen komen, U reist door een landschap van rijstvelden en palmbomen. In de avond is een wandeling door dit typisch Birmese stadje aan te raden; ontdek één van de vele theehuizen waar altijd wel mensen te vinden zijn die een praatje willen maken. U overnacht in Win Unity Resort. Een comfortabel resort met nette bungalows.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

U rijdt vandaag verder naar Mandalay. Onderweg kunt u eventueel een bezoek brengen aan Pho Win Hill, een berg met ongeveer 200 grotten. In deze grotten vindt u eeuwenoude kleurrijke muurschilderingen en beelden. Hier vlakbij is de Shwe Ba Taung, bijzondere gebouwen uit zandsteen gehakt met kleurrijke Boeddhabeelden. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. U overnacht in Ma Ma Guesthouse; een kleinschalig hotel van de eigenaren van de Peacock Lodge, sfeervol en met een goede & vriendelijke service.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vandaag is ter vrije besteding in Mandalay. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. Of breng een bezoek aan de Mahamuni Pagoda welke bekend is van de grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. Ontdek dan ook het stadje Amarapura, met het grote klooster, en de U Bein Brug, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. Of bezoek bijvoorbeeld historische sites in de buurt, zoals Mingun, Sagaing en Ava. Hier varen boten naartoe, tevens een leuke tocht over de Ayeyarwaddy River. Ook kunt u de Yadanon Market bezoeken en 's avonds een show bijwonen in het poppentheater. Overnachting in Ma Ma Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

U rijdt naar Kalaw, door een schitterend heuvellandschap met mooie uitzichten. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Aankomst in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. Na aankomst neemt de chauffeur afscheid en gaat hij terug naar Yangon. U verblijft in Dream Villa, een sfeervol hotel, gelegen op een goede locatie in het centrum. Verderop in de straat hebben de eigenaren ook een leuk restaurant met een goede kaart.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

U heeft vandaag ter vrije besteding in Kalaw. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling met een lokale, door de bossen rondom Kalaw. Het is een prachtig groen gebied met naaldwoud, plantages en dorpen. Hier leven de Palaung en Pa O bergvolkeren. Ontdek de leefgewoontes, gebruiken en tradities. Onderweg heeft u vaak een schitterend uitzicht heeft over de heuvels. Paden slingeren door het landschap en er zijn lichte hoogteverschillen. Langs het pad wisselen terrasvelden met thee, chili, kool en seizoen groenten zich af. Overnachting in Dream Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

In de loop van de ochtend wordt u naar de treinstation van Kalaw gebracht. Om 11.00 uur vertrekt de trein naar Nyaung Shwe, een prachtige tocht door beboste hellingen en valleien van de Shan-heuvels. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Nyaung Shwe is een klein levendig plaatsje aan de rand van het Inle Lake. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. U overnacht in het Aquarius Inn (Superior Room); een eenvoudig maar fijn hotel in Nyaung Shwe. Het hotel wordt gerund door een enthousiaste familie.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Vandaag gaat u weer met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. U komt langs drijvende tuinen en plantages met tomaten en bezoekt u een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een Cheroot (Birmese sigaar) fabriekje en een zilversmid. Bij de weverij wordt ook een stop gemaakt waar prachtige zijde wordt gemaakt. En ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. Tussen de middag luncht u in het Inthar Heritage House. Een prachtig huis langs een rivier waar Birmese Cats leven. Uit eigen tuin komen de ingrediënten voor de heerlijke Birmese tapas en noedels. Een echte aanrader is de chocolade cake, die smelt op de tong. Aan het eind van de middag bent u terug in Nyaung Shwe. Overnachting in Aquarius Inn.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 16

Transfer naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Bij aankomst staat er een auto met chauffeur tot uw beschikking tot uw vertrek terug naar Amsterdam. Bezoek bijvoorbeeld de bekende Scott Market. Hier kunt u vele souvenirs en andere snuisterijen vinden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: € 2.725,00 per persoon

Deze reissom is geldig t/m 30 september 2016 en is gebaseerd op 2 personen. De reissom is afhankelijk van beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting (ca. € 405,00 per persoon)
 • Vlucht Heho - Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto (met AC) met chauffeur en Engelssprekende gids
 • Dag 3 t/m 11 privé auto met chauffeur
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes (1 x tweepersoonskamer) zoals genoemd op basis van logies & ontbijt
 • Dagtocht over Inle Lake met lunch
 • Alle entreegelden tijdens genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vroege check-in en late check-out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja & Laos

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."