Rondreis door Myanmar langs de highlights met verblijf in prima hotels, tickets voor trein, bus en vlucht inbegrepen

Hoogtepunten van Myanmar on a budget

Hoogtepunten van deze reis

 • Vervoer op lokale wijze, trein en bus
 • De Shwedagon pagode
 • Oude koningsstad Mandalay
 • Tempelvlakte van Bagan
 • Hillstation Kalaw
 • Het bijzondere Inle Lkake

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yangon.

Uw reis door Myanmar is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Clover Hotel, een fijn en fris ingericht middenklasse stadshotel. De kamers zijn ruim. Vanuit het restaurant heeft u een mooi uitzicht op de Shwedagon pagode.

Dag 3

Vandaag is ter vrije besteding in Yangon. Breng zeker een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. En maak bijvoorbeeld een stadstour met een bezoek aan het oude koloniale centrum, de Sule Pagoda, de haven, verschillende markten, ritje met de circular train en rondwandelen bij het Kandawgyi Lake. Overnachting in Clover Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding in Yangon. Tegen het einde van de middag gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation voor de nachtbus (21.00-05.30) naar Mandalay. De bus maakt een stop voor het diner bij een wegrestaurant. Overnachting in de nachtbus, de stoelen kunnen achterover geklapt worden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vroeg in de ochtend komt u aan op het busstation van Mandalay. Vanaf het busstation kunt u een taxi nemen naar het hotel en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen (vroege check in niet inbegrepen). Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. U verblijft in Ma Ma Guesthouse, een kleinschalig hotel van de eigenaren van de Peacock Lodge, sfeervol en met een goede & vriendelijke service.

Dag 6

Vandaag is ter vrije besteding in Mandalay. Het is mogelijk om in de stad te fietsen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Mahamuni Pagoda welke bekend is van de grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. Ontdek dan ook het stadje Amarapura, met het grote klooster, en de U Bein Brug, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. Of bezoek bijvoorbeeld historische sites in de buurt, zoals Mingun, Sagaing en Ava. Hier varen boten naartoe, tevens een leuke tocht over de Ayeyarwaddy River. Ook kunt u de Yadanon Market bezoeken en 's avonds een show bijwonen in het poppentheater. Overnachting in Ma Ma Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation van Mandalay. U rijdt met de express bus (08.30-14.00) naar Bagan, met onderweg een aantal korte stops. Halverwege de middag aankomst bij het busstation waar u een taxi kunt nemen naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Bagan Umbra Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8 & 9

Twee dagen om naar eigen wens in te vullen in Bagan. Huur bijvoorbeeld een fiets of gebruik een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Verken de bijzondere tempels op de vlakte zoals de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Ananda is de meest bekende, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's, maar ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels zijn een bezoekje waard. De tempels liggen tussen de akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. Ontdek eventueel ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Overnachtingen in Bagan Umbra Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation van Bagan. U rijdt met de express bus (08.00-14.00) naar Kalaw, met onderweg een aantal korte stops. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Halverwege de middag komt u aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. In de loop van de middag aankomst bij het busstation waar u een taxi kunt nemen naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. U overnacht in Dream Villa, een sfeervol hotel, gelegen op een goede locatie in het centrum. Verderop in de straat hebben de eigenaren ook een leuk restaurant met een goede kaart.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Een dag ter vrije besteding in Kalaw. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling met een lokale gids door de bossen rondom Kalaw. Het is een prachtig groen gebied met naaldwoud, plantages en dorpen. Hier leven de Palaung en Pa O bergvolkeren. Ontdek de leefgewoontes, gebruiken en tradities. De paden slingeren door het landschap en er zijn lichte hoogteverschillen. Langs het pad wisselen terrasvelden met thee, chili, kool, rijst en seizoengroenten zich af. Overnachting in Dream Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Een leuke tocht per trein, door de Shan bergen richting het oosten. Geniet van de uitzichten onderweg en hoe de trein door het landschap slingert. U komt aan op het station van Shwenyaung, waar u een taxi kunt nemen naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. De middag is ter vrije besteding. U overnacht in The Manor Inle, een leuk hotelletje, gelegen midden in het stadje. Er zijn onder andere een goed restaurant en barretje aanwezig bij het hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Een ontspannen dag ter vrije besteding in Nyaung Shwe. Bezoek de centrale lokale Mingala Market, het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. En verken per boot het Inle Lake dat bekend is vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. Overnachting in The Manor Inle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Transfer op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 1.485,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vlucht: Heho – Yangon
 • Transfer per auto (met AC) met chauffeur en Engelssprekende gids op dag 2
 • Kaartjes voor de nachtbus Yangon – Mandalay
 • Kaartjes voor de Express bus Mandalay – Bagan & Bagan - Kalaw
 • Kaartjes voor de trein van Kalaw naar Shwenyaung
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes (1 x tweepersoonskamer) zoals genoemd op basis van logies & ontbijt
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Overig vervoer (per taxi / tuk tuk / paardenkar / etc.)
 • Vroege check-in en late check-out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja & Laos

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."