Een leuke rondreis met veel vrijheid langs een aantal hoogtepunten van het land, met stad, natuur & platteland. Verblijf in leuke eenvoudige hotels, transfers per auto en tickets voor trein, bus en binnenlandse vlucht inbegrepen.

Hoogtepunten van Myanmar on a budget

Hoogtepunten van deze reis

 • Gebruik lokaal vervoer: per trein en bus
 • Leuke stad Yangon met de Shwedagon Pagoda
 • Kloosters en tempels in en rond Mandalay
 • Tempelvlakte van Bagan
 • De bergen bij hillstation Kalaw
 • Mooie omgeving van Inle Lake

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door de lokale gids, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Clover City Centre Plus.

Dag 2

Vandaag is ter vrije besteding in Yangon. Breng zeker een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. En maak bijvoorbeeld een stadstour met een bezoek aan het oude koloniale centrum, de Sule Pagoda, de haven, verschillende markten, ritje met de circular train en rondwandelen bij het Kandawgyi Lake. Overnachting in Clover City Centre Plus.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding in Yangon. Tegen het einde van de middag transfer per auto met chauffeur naar het busstation voor de nachtbus (21.00-05.30) naar Mandalay. De bus maakt een stop voor het diner bij een wegrestaurant. Overnachting in de nachtbus, de stoelen kunnen achterover geklapt worden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vroeg in de ochtend komt u aan op het busstation van Mandalay. Vanaf het busstation transfer naar het hotel, een vroege check in is inbegrepen. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. U overnacht in Mama Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag is ter vrije besteding in Mandalay. Mandalay is het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. Bezoek bijvoorbeeld historische sites in de buurt, zoals Mingun, Sagaing en Ava. Hier varen boten naartoe, tevens een leuke tocht over de Ayeyarwaddy River. Of bezoek de Mahamuni Pagoda welke bekend is van de grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. Ontdek dan ook het stadje Amarapura, met het grote klooster, en de U Bein Brug, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. Verblijf in Mama Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt transfer naar het busstation van Mandalay. U rijdt met de express bus (08.30-14.00) naar Bagan, met onderweg een aantal korte stops. Halverwege de middag aankomst bij het busstation waar u een taxi kunt nemen naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Thante Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7 & 8

Twee dagen om naar eigen wens in te vullen in Bagan. Huur bijvoorbeeld een fiets of gebruik een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Verken de bijzondere tempels op de vlakte zoals de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Ananda is de meest bekende, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's, maar ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels zijn een bezoekje waard. De tempels liggen tussen de akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. Ontdek eventueel ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Verblijf in Thante Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt transfer naar het busstation van Bagan. U rijdt met de express bus (08.00-14.00) naar Kalaw, met onderweg een aantal korte stops. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Halverwege de middag komt u aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. In de loop van de middag aankomst bij het busstation en transfer naar het hotel, voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. U overnacht in Dream Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Een dag ter vrije besteding in Kalaw. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling met een lokale gids door de bossen rondom Kalaw. Het is een prachtig groen gebied met naaldwoud, plantages en dorpen. Hier leven de Palaung en Pa O bergvolkeren. Ontdek de leefgewoontes, gebruiken en tradities. De paden slingeren door het landschap en er zijn lichte hoogteverschillen. Langs het pad wisselen terrasvelden met thee, chili, kool, rijst en seizoengroenten zich af. Overnachting in Dream Villa. Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De ochtend is nog ter vrije besteding in Kalaw. Aan het begin van de middag wordt u naar het station gebracht. Hier stapt u op de trein (13.30-17.00) voor een leuke tocht door de Shan bergen richting het oosten. Geniet van de uitzichten onderweg en hoe de trein door het landschap slingert. U komt aan op het station van Shwenyaung, waar de transfer klaar staat naar het hotel in Nyaung Shwe, een klein levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. U overnacht in Hotel Maine Li.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Een ontspannen dag ter vrije besteding in Nyaung Shwe. Bezoek de centrale lokale Mingala Market, het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. En verken per boot het Inle Lake dat bekend is vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen, de kleurrijke bergstammen, markten en de rustieke omgeving. Ook kunt u in deze omgeving prachtige wandelingen, fietstochten en kanotours maken. Of maak een uitstap naar de bijzondere stupa's van Kakku of Indein. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. Overnachting in Hotel Maine Li.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Transfer naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Wij wensen u een goede terugvlucht of vervolg van uw reis door Azië.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 760,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.


Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht: Heho – Yangon
 • Transfers per auto met chauffeur, privé
 • Service van de Engelssprekende gids tijdens de transfer op dag 1
 • Kaartjes voor de nachtbus Yangon – Mandalay
 • Kaartjes voor de Express bus Mandalay – Bagan en Bagan – Kalaw
 • Kaartjes voor de trein Kalaw – Shwenyaung
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Vroege check in in Mandalay
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vliegtickets
 • Evt. overige vroege check ins & late check outs
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Entreegelden en tours
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."